Hirdetés
Aktív témák
-
Hory
aktív tag
A porbombázás (ez a hivatalos neve) max. közvetlen közelről szignifikáns. Az apró porszemcséknek ugyanis nincs tömege, így lendülete sem. Pár centis út alatt lefékeződnek.
Én is 10-15 órát ülök monitor előtt, már van némi tapasztalatom. A gondodat az okozza, hogy a szemfókuszáló izmok elbaszódnak. Órákon át ugyanakkora távolságra nézni nem jó, mert egyrészt elgyengülnek az arra hajlamos embereknél megfelelő tréning hiányában, aztán szép lassan jönnek az egyre erősebb szemüvegek... Másrészt megfájdulnak, és marha kényelmetlen így használni a gépet.
A legfontosabb az, hogy mozdulj el negyed órákra a monitor elől, hadd dolgozzon a szemizom! Menj ki sétálni, hívd fel a barátnődet (ha nincs, akkor meg usgyi beszerezni egyet :), a lényeg, hogy a szemizmok kellő mennyiséget mozogjanak. Ha már csak 2 óránként 5-10 percet szánsz rá, akkor is ég és föld lesz a különbség. De azt az időt rá kell szánni.
Én pl. munkahelyen kb. kétóránként kimegyek, és az utcanévtáblán edzem a szemeimet. Külön a ballal és a jobbal, majd együtt. A lényeg, hogy olyan messziről nézem, hogy épp hogy el tudom olvasni. Kicsit ráfókuszálok, amíg nem érzem, hogy a szemfókuszáló izom kezd fáradni, akkor elkapom a tekintetemet, és ellazított szemmel megvizsgálom a távoli dombokat, majd közelről a parkolóban álló kocsikat.
A lényeg, hogy [b]figyelj oda[/b] a szemedre! Az emberek szeretnek megfeledkezni róla, mert hamar megszokják a jelzéseit. Tudatosan irányítsd rá a figyelmed, és rá fogsz jönni, hogy ugyanúgy jelez, mint a többi izmod.
A szemüveggel nem sokra fogsz menni. Nem azzal van a baj. A monitorsugárzás nem létezik ugyanis. Ha ma veszel egy nem totál low-end monitort, az teljesen korrekt eből a szempontból. Csak sokkal könnyebb a monitorra fogni, mint magunkba nézni...
A szemüveg egyébként marha kényelmetlen, majd rájössz. nyomja a fejedet mindenhol, pillanatok alatt beretkesedik, nyáron meg tök jól izzad a tartója alatt a bőröd.
Én kontaktlencsés vagyok egyébként. Fél éve nem volt rajtam szemüveg. Marha kényelmes tud lenni.
Aktív témák
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Last Epoch
- Call of Duty: Warzone
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest