- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
Peet210 #2072 üzenetére
Hi
Háttérvilágítást nehezen fogsz neki csinálni, ugyanis az átlag LCDk hátuljára egy fényvisszaverő bevonatos műanyag réteg, vagy vékony fémlemez van ráragasztva, azt pedig egyrészt nehéz leszedni, másrészt, ha leszeded, akkor meg nem fog valszeg rendesen látszani a kijelzés.
Bár, ha valami vékony fehér lapot raksz mögé (pl. vékony papír, műanyag lap), akkor még lehet, hogy látszik is a jelzés és át is lehet világítani.
De mindenképpen nehéz leszedni róla.
Viszont, ha az LCD két oldalára, ahol nincsenek kivezetések, oda teszel LEDeket, amik megvilágítják oldalról, az viszanylag jól bevilágítja és nem jár különösebb átalakítással. Lehet akár SMD LED is.
Sok sikert !
Üdv.: -
Batman2
őstag
válasz
Peet210 #2053 üzenetére
Hi
Kb. mint egy rendes LED, de nem teljesen értem, hogy mit akarsz vele a házban?
Az csak egy pontot világít meg, szerintem nem sokra mész vele dkoráció szempontjából.
Egyébként az elektro boltokban kapható lézer LEDek gyenge teljesítményűek (1mW), így a fényük is valóbban kicsi.
Én a debreceni tavaszi vásárban vettem tavaly lézeres pointer szerűséget. Annak állítólag 5mW a teljesítménye és valóban sokkal erősebben világít, mint a bolti. A boltinak a fénypontját már 2-3m után keresnem kellett, amit szereztem, annak meg este a szomszéd háztömbbig megy a fénye (kb. 500m)
Ráadásul a bolti lenne 800Ft, az meg csak 500Ft volt (lealkudva).
Javaslom neked is, hogy zsibiben, vagy majd a vásárban vegyél ilyet, aztán abból kiszedheted a lézer LEDet.
Üdv.:
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest