- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Ati Radeon X1900XT/XTX - X1950XT/XTX
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
didyman #8257 üzenetére
Oh.. 8sec-et kibír?! Az szupi, annyi idő alatt megvan.
A régit kiszedni én is úgy gondoltam, hogy a lábait levágom, annak már úgyis mindegy,aztán csipesz.. megfog.. leforraszt.. aztán jöhet maga a fet. Akkor kap egy kis cin-cint a pákahegy meg a zászló köré. (bár sztem így szedtem le a donor panelről is.. alapból úgy szoktam kezdeni a forassztást, hogy pákahegy megtisztít, aztán egy kis ónt nyomatok rá.Szal leszedés megvan. Aztán a donornál ha jól láttam, nem csak a zászló van megforrasztva, hanem maga a fet hátoldala alatt is volt egy kis anyag.. vagy az csak beszivárgott alá?
Majd megnézem hogy néz ki ezen a panelen a dolog.. max pákával finoman elterítem az ónt a nyákon(ha egy helyre gyűlne) meg a fet hátán is.. aztán beforrasztani meg úgy gondoltam, hogy nagyjából a helyére rakni, magát a fetet valamivel lefelé (panel irányába nyomni, majd zászlót melegít, kis ónt nyomat.. és elvileg kell lennie egy pillanatnak, amikor mind a fet hátán, mind a zászlónál megfolyik az ón.. (gondolom). aztán csóóókolom.
Jah.. meg persze a két ki lábát is odapöttyintem a lapra.. ez már nem okoz problémát..annyit azért már forrasztgattam(a FET-et, alaplapot nem tudom, tam, hogy mennyire érzékenyek...)
8 sec sok idő
bár ha a fet elszáll, nem is gáz annyira.. az alaplap ne sérűljön, az a lényeg
)
Szal majd ha egyszer erőt veszek, hogy a házon alakítsak kicsit, és szétkapom a gépet, asszem megpróbálom eme cserét is...
Köszi az infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TP-LINK routerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest