- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vidual001
tag
válasz
SoulReaver #18074 üzenetére
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy terheléstől függő szín-és fényerőváltó ledet szeretnék a masinába. Találtam egy ilyet, valaki dolgozott már hasonlóval? Meg lehet ezzel valósítani?
Előre is köszi a tippeket!
+SoulRiever-:
A gépház oldalából vedd ki a plexit, nagyjából 10-15 centinként fúrj egy akksis fúróval 3-4-es szárral lyukakat a vonal mentén, de ne menjen túl a vörös peremen, mert onnan könnyű elrontani.
Utána vékony lombfűrésszel kezdd el kivágni, úgy hogy a gyári plexi nyílásból haladsz egy előzőleg kifúrt lyuk felé. Az új határvonalnál nagyon figyelj oda, amikor vágsz, mert nehéz ráérezni. Azt javaslom, hogy keress egy használaton kívüli hasonló vastagságú fémlapot, és azon gyakorolj először.
Ha megvagy a kivágással, jöhet a csiszolási munka.
Praktikerben, Obiban, vagy hasonló barkácsboltban (ha külföldön vagy, akkor Brico), tudsz venni víztiszta plexit, vagy színezettet (ez drágább), a lényeg, hogy a két oldaláról a fóliát ne távolítsd el, majd ha csak beszerelted.Plexit ugyan így körbejelölöd valamivel (pl filctoll), lombfűrésszel ezt is kivágod, de erre nagyon figyelj, mert ezt elképesztően nehéz egyenesen vágni (tapasztalatból mondom), és nálad még látszani is fog, szóval figyelj oda, macerás.
Lehetőleg olyan helyen csináld, amit könnyű porszívózni/takarítani, és nagyon-nagyon lassan vágd, mert könnyen megégetheted a plexit, utána kínszenvedés lecsiszolni.
Ha kivágtad, utána ezt is finom polírpapírral lecsiszolod. Ha kész, ráfogatod az oldallapra, úgy, hogy fúrás közben nehogy elmozduljon. 3-4-es fúrószárat használhatod ismét, szegecsnyílásokat kell csinálnod.
Utána összeszegecseled, lehúzod a plexiről a védőfóliát, és készen is van.
Talán a 3M-es kétoldalú ragacs megfogja a plexit, de előtte mindenképp felkellene csiszolnod a fémet és plexit is, úgyhogy én a szegecset ajánlom.A kábelréshez nem találtam gumit, de azért keresgélhetsz. Én a habszivacsot ajánlanám, vagy ilyet.
zolika15:
Autósboltban, barkácsboltban nézz szét. Esetleg írd be googléba a gépház típusát + mögé, hogy kiegészítők/tartozékok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest