- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az az igazság, hogy túl nagy mélységig én sem ismerem a fénycsövek lelkivilágát. Láttam már sok inverterkapcsolást, de tény, hogy egyikben sem használták a cső fűtését. Ezek mind úgy működnek, hogy a terheletlen kimenőtrafó feszültsége ''átüti'' a csőben lévő gázkeveréket, majd a gyújtás után a terhelés (ívkisülés) hatására a feszültség lecsökken az üzemi (égési feszültség) tartományba. Ez végülis előny, hiszen olyan csövekkel is működhet az inverter, ami otthoni gyújtókapcsolós használatra már alkalmatlan a szakadt belső fűtés miatt. Nekem ez jól jött, mert a nyák-ok levilágításához használt UV-csövek nem éppen olcsók. Hogy ennek az átütési feszültségnek van-e (és ha igen, mekkora) hőfüggése, arról nem sok infót találtam. Véleményem szerint ha van is hőfüggés, az nem lehet akkora mértékű, hogy a szobahőmérsékleten simán induló csőnek fagypont körül már gondjai legyenek. Ott inkább az üresjárási gyújtófeszültség értékével lehet gond, esetleg túl közel van a gyújtási határértékhez. Talán egycsapos (robbanásbiztos) csővel könnyebb lenne a dolog, annak más a gyújtási mechanizmusa, a beszerezhetősége (és az ára) viszont gond lehet. Itt a cégnél mondjuk akad néhány darab..
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus X370 R5 2600 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T7 Chieftec 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő