- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz razorbenke92 #21349 üzenetére
Szerintem ez lesz az, koszi!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
bartos96
tag
Sziasztok! Van egy tt Core v21 em és szeretném kicsit átalakítani az elejét. A lényeg az lenne, hogy az alaplappal egy magasságba szeretnék betenni 2 db arctic p14 et egymás mellé. Ehhez kell vágják lyukat nekik Dremelem nincs flexszel vagy dekopirral tudnám megoldani, vagy lefurom a szegecseket és elforditom 90 fokkal. 32*32 es az eleje. Melyik lenne jobb megoldás szerintetek?
-
félisten
válasz inteltunder #21353 üzenetére
Nincs szükség adapterre, a 4pin-es is elég a 8pin-es csatiba, ha nem lesz extrém nagy fogyasztású a CPU. El sem tudod rontani, csak egyféleképpen lehet csatlakoztatni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz inteltunder #21355 üzenetére
Annak bőven elég. Ahogy a képen nézem, a FAN csatihoz közelebbi 4 érintkezőhöz kell bekötnöd... de nem 100%, próbálgasd.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Barret001
addikt
válasz inteltunder #21355 üzenetére
Nézd meg a 8-as csatlakozó nyák oldalát.Ha össze van a két oldal közösítve,akkor nyert ügyed van.fele oldallal is átmegy,a kb fele amper.
-
Grave_444
nagyúr
válasz inteltunder #21353 üzenetére
Ahogy írják elég lesz a 4pin és csak egyféleképp tudod bekötni.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni. A gépemben MAG B660M MORTAR WIFI [link] alap lap van. Egy Kolink Citadel Mesh RGB [link] ház a gyári rgb vezérlővel és 3 DB gyári Kolink Umbra HDB ARGB LED PWM 12cm-es ventilátorral. [link] Szeretném le cserélni az 12-es RGB-s ventiket 14 CM-es RGB re. PL Corsair Sp140 Rgb Pro-ra [link] vagy Thermaltake Pure 14 ARGB Sync re. [link] A kérdésem az lenne hogy a gyári vezérlő ammi a Kolink házamban van, kompatibilis lenne e ezekkel a ventikkel.Számít e ilyenkor hogy milyen márkájú RGB-s ventit veszek,vagy teljesen független és a vezérlő márkától függetlenül kezeli az rgs ventiket. Köszi előre is a választ.
-
Archttila
veterán
Az alabbi adatok alapjan mit gondoltok, ez az akksi toltesre szorul? Korulbelul ket honapja all a dobozaban mert sajnos még mindig nem erkezett meg az uj billentyuzethez egy foalkatresz.
A kis (egyebkent olcso) muszer 3.86 voltot mutat ha ramerek
Maga az akksi ezekkel a tulajdonsagokkal bir:
Battery System: Li-Polymer Rechargeable Battery
Standard Capacity: 12000 mah
Standard Voltage: 3.7 V
Size: 9mm*68mm *130mm
Weight: 195 G/ piece
Model: 9068130 (90*68*130mm)High Energy Density
The weight of a lithium ion battery is approximately one half compared to a nickel-cadmium or nickel-metal hydride battery of similar capacity. Moreover, the volume of the lithium ion battery is 40 to 50% smaller than that of a nickel-cadmium and 20 to 30% smaller than that of a nickel-metal hydride battery.High Voltage
A single lithium ion cell has a voltage of 3.7V (mean value), which is equal to either three nickel-cadmium or nickel-metal hydride cells connected in series.Good safety performance
As the aluminum bluster outer package is different from the metal shell of liquid lithium ion battery, and once safety problems arise, there is no explosion but only expansion.Pollution-free and friendly to environment
The lithium ion battery does not contain any polluting substances such as cadmium, lead, mercury, etc.Non-metal Lithium
The lithium ion battery does not employ any lithium metal. It is not governed by aircraft transportation rules relating to carrying lithium batteries in passenger airplanes.Long Cycle Life
Under normal conditions, the lithium ion battery has a life of more than 500 charge/discharge cycles.No Memory Effect
The lithium ion battery is free from the so-called memory effect, a phenomenon seen in nickel-cadmium in which the apparent battery capacity decreases when shallow charge and discharge cycles are repeated.Fast Charge Capacity
The lithium ion battery can be fully charged in 1 to 2 hours, using a constant-current / constant-voltage (CC/CV) type dedicated charger with a rated voltage of 4.2V per cell.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
And
veterán
válasz Archttila #21360 üzenetére
Nem szükséges tölteni, eleve magasabb nyugalmi feszültséget mértél rajta, mint a névleges feszültsége. Azért egy Li-polimer akku önkisülése sem olyan nagy, hogy két hónap után mindenképp töltésre szoruljon. Szépen lassan állásban is kisül ugyan, de károsan mélykisütött állapotba csak nagyon-nagyon hosszú idő után jutna. Ha majd megjön a többi alkatrész és összerakod a cuccot, utána feltöltöd.
-
-
Archttila
veterán
-
őstag
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Segítséggel fordulok hozzátok. Remélem jó topikon teszem fel a kérdést,ha nem akkor irányítsatok át.
A kérdésem az lenne,hogy rendeltem egy ilyet ez egy 3 pin 5v-os. [link]
Nos az alaplapom MSI X370 Gaming Pro Carbon és 4 pin ami 12v-ot tud csak szinkronizálni.
Nos ezt néztem,mert látom más átalakító,főleg kábelben nincs és ez a legolcsóbb változat. [link]
Ez megfelelne a célra?
Ház Phanteks Enthoo Pro M Window. Előre is köszi!• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
őstag
-
FoLey-v
addikt
válasz razorbenke92 #21368 üzenetére
Igen dicsérik is és jól is néz ki. 2 napon belül meg is érkezik nekem.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz FoLey-v #21369 üzenetére
Megérkezett az átalakító és ilyet produkál. Ez led szalag hiba lesz? Most sötét kékre van beállítva az nem produkál csak ha több színben próbálnám pl. narancssárga amit fehér színben adja villogva.
[link]• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
őstag
-
FoLey-v
addikt
válasz razorbenke92 #21371 üzenetére
A neon szalag ami kettő darab azt össze csatlakoztattam és egyből 5v konverter keresztül vezeti ahogy yt videóban is van.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Van egy Panasonic KX-TGA161FX dect telefonom, amin nem működik a 8-cas gomb. Szétszedtem, letisztítottam az áramkört, radíroztam, próbáltam alufóliával nyomkodni, de semmi nem segít. Volt, hogy egy-egy alkalomra működött, de utána nem. A gumi része jó. (Bocsánat, nem tudom, hogy hívják ezt a billentyűzet típust.)
A kérdésem, hogy mi lehet a baj? Meglehet javítani?
[kép1] [kép2]indul a sörös aludni
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Egy DC-DC stepdown-t ki tud váltani egy egyszerű led dimmer, ha ellenállások "vezérlése" a cél? (Fűtés) -
lanszelot
addikt
Hello,
Volna egy pár kérdésem:
-Test, föld, földelés- ezek ugyanazok vagy van különbség?
Elképzelésem a földről: földbe leszúrok egy vasrudat és ahhoz kötöm /lehet rosszul gondolom/
-minden áramkörbe kell föld?Ha igen:
-a mobil telefonom alaplapján van föld?
- ha van benne, akkor az hogy föld, mert műanyag tokban van.Sehol sincs leírva, rengeteg helyen kerestem. Csak hogy milyen fajtái vannak, stb. De ezekre nem találtam választ.
-
And
veterán
válasz lanszelot #21375 üzenetére
Egy kis összefoglaló az alapokról, hogy ne menjünk messzire: "Földelés". Egy handheld / kézi eszközben nyilván nem lehet jelen semmilyen föld(potenciál). Akkor sem, ha éppen dugasztápon van, mivel utóbbiak is galvanikus leválasztanak a hálózatról. Ami egy picit megtévesztő lehet ilyen esetben, az pl. a kapcsolási rajzokon látható GND ('ground'), mert sokszor így nevezik a DC-betáplálás negatív- vagy nullpontját, ami lehet a belső táp- és jelvezetékek közös viszonyítási pontja, de nem sok köze van a valós földpotenciálhoz.
-
lanszelot
addikt
Először is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
A leírás nagyon jó.Azért zavarodtam teljesen össze, mert leszedtem egy alkalmazást a telefonra, amiben elektromos áramköröket lehet össze rakni.
Abban ha nem rakok mindenhez földelést, akkor hibát ír, és jelzi, hogy hiányzik.
Egy egyszerű egyirányú feszültség és egy izzóhoz is kell raknom.
Ezért kavarodtam meg, hogy ha mindenhez kell, akkor a mobilban azt hogy oldják meg.
Akkor viszont nem értem az alkalmazás miért követeli mindenhez. -
őstag
-
izee
őstag
Üdv! Az újabb Dell Optiplexekben található táp méretének mi a neve? 82mm x 62mm x 220mm. Milyenre lehet cserélni, ha elromlana és nincs másik bontott Optiplex se?
[kép]Illetve pl. 7070MT-hez hasonló kis mATX házra minden ötletet meghallgatok. Új, vagy retro, fehér vagy fekete. És akkor nem kell a ritka táppal nyűglődni.
1. Szélesség: 15,4 cm (6,1") | 2. Mélység: 27,4 cm (10,8") | 3. Magasság: 35,0 cm (13,8")
[kép lentebb][ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
izee
őstag
válasz Shkiz0 #21381 üzenetére
Köszi, köszi a tippet, de ez nekem nem elég kicsi Nagyon széles pl.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Steve_Brown
aktív tag
Üdv!
Van nekem egy Corsair CX450M tápom, még a régi fajta CWT. Második GPU-hoz szükségem lenne egy második tápkábelre. [Ilyet] néztem.
Ez jó hozzá?
Milyen hosszú lehet? Érdemes aprón egyedi kábelt csináltatni ha rövid?
Szállítanak Magyarországra? Ha nem honnan tudnék venni? -
bartos96
tag
Sziasztok van par molex-3 pin fan atalakitom ami megy tovább is molexkent 5 db ot osszekothetek egymas utan? A kabelei alubol vannak a tap amire menne az ss gc 550 gondolom ennek azert mar csak rez kabele lehet. A réz alu meg nem igazan szereti egymást. Lehet ebbol barmi gond?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Külföldről rendeltem egy laptopot amelynek 230W-os tápegysége van.
Sajnos a tápkábel amit adtak, az nem EU-s így kellene vennem egy tápkábelt hozzá. Elvileg ugyanaz kell hozzá mint az épített gépek tápegységéhez (talán C13-as kábel).
Tudtok abban segíteni, hogy milyen kábel az ami nagyon jó minőségű? Fontos, hogy a gép sem volt olcsó, így nem spórolnék a kábelen, nehogy valami gebaszt okozzon.
Max 10 ezer forintot szánnék a kábelre és 1,5 - 2,0 m közötti méret legyen.Köszönöm szépen!
-
TheNuvolari
újonc
Üdv mindenki!
Még Januárban építtettem egy számomra megfelelő kis gamer PC-t, egy Kolink Observatory Lite gépházban ékesednek a komponensek. 3 hónapig változtatható színben pompáztak a gépházzal járt aRGB-s ventilátorok, majd egyszer csak nem reagáltak a Kolink RGB fan hub távirányítójával.A ventillátorok ennek ellenére működnek, piros színben világítanak (ez volt a legutolsó kiválasztott szín amit még vett az RGB hub), csak ugye elég zavaró hogy max fényerőn és fordulatszámon mennek, szóval nem hiszem hogy tönkrement volna az RGB hub teljesen újan, 3 hónaposan.
Fontos megjegyeznem, hogy más rakta össze nekem a gépet, így én nem tudom hol lehet a hiba forrása. Látok két kikandikáló kábelt a gépházban amik nincsenek sehova sem csatlakoztatva, amit tartok az a Kolink szerint pont a Gigabyte alaplapokhoz van tervezve (az enyém egy Gigabyte H410M H V3)
Tisztább kép az alaplapról:
Ennek ellenére én úgy tudom azért nincsen ez az RGB kábel bedugva, mivel ez egy nem RGB-s alaplap, és egyébként sem az alaplapról, hanem a gépházzal járt távirányítóval változtatnám a színeket és a ventik fordulatszámát. Meg egyébként sem vagyok biztos benne hogy 5V-s 3-pines aRGB kábelt bedughatok egy 12V-s 4-pines csatlakozóbaÍme az RGB fan hub, aminek vennie kellene az adást a távirányítótól (Lehet valami nincs a helyén?)
A gépház RGB-s használati utasítása itt látható. Nekem egy kicsit csonkának tűnik.
Természetesen az RGB fan hub csatlakoztatva van egy Sata kábellel a Thermaltake Smart RGB 500W tápegységemhez, így annak erőt is kellene kapnia.
Nektek is volt már hasonló problémátok? Esetleg pont egy Kolink gépházzal? Van erre valamilyen megoldás vagy ez újonnan hibás?
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
Floyd80
addikt
Sziasztok, egy AIO-t költöztetek át egy másik VGA-ra, az egyik felfogató keret mintha hozzáérne az egyik kondi széléhez. Ez mennyire "veszélyes", instant death a kártyának vagy egy kis hővezető paszta elég oda vagy hőálló szigszalag vagy le kellene csiszolni azt a részt?
Itt találtam egy képet, amin egy hűtőborda ér hozzá hasonló kondihoz:
JRK 12v12 heatsink - Support / Motor controllers/drivers and motors - Pololu Forum"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Floyd80
addikt
Köszönöm, nagyítóval nézve is minimális érintkezés.
Közben találtam neten is hasonló problémákat, az Arctic is úgy adott ki egy sorozatot, hogy hozzáért kondikhoz, de használták így is.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy ps3-at szeretnék rákötni egy monitorra, aminek csak hdmi bemenete van, és egy pc-s hangfalra, aminek pedig csak 3,5 jack apa.
A ps3 nál lehet állítani hogy a kép hdmi-n menjen ki, ezzel nincs is gond.
A hangot viszont úgy próbáltam hogy rca-an adja ki, amihez pedig csináltam házilag egy ilyen átalakítót.
Annyi hogy az enyém 1 db kábelre van felforrasztva 2 rca anya, és egy 3,5 jack anya.
A probléma az hogy alapból zúg mint állat. Megnéztem többször is a kontaktok rendben vannak a forrasztott kábelen. A ps3 rca kábel se kontakt hibás, és a pc-s hangfal se búg alapból, csak akkor ha rádugom az átalakítót.
Ha az átalakító van csak rajta akkor nagyon halkan búg, ezzel még talán ki is lennék békülve, de ha összevan kötve a ps3-al akkor viszont nagyon búg...Ez mitől lehet?
Nem vagyok egy nagy teknikai zseni, könnyen lehet hogy én néztem be valait.
Egyáltalán ez megoldható lehet, hogy a ps3 rca apa hang kimenetét rávigyem egy pc-s hangfalra, aminek 3,5-es jack apa a bemenete?A választ, segítséget előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Pöttön #21392 üzenetére
Ha fejhalgatót dugok az átalakítóm végére, akkor tökéletesen működik, nem zúg, nem búg.
A pc hangfalnál is akkor kezd csak el igazán búgni, ha hálózati áramra rá dugom a ps3-at, vagy ha a hdmi-t rádugom a monitorra.
Akkor gondolom ez valami földelési gond lehet inkább nem?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
őstag
válasz Pöttön #21392 üzenetére
Szia!
Milyen PS3 modelled van?
Az eredeti "fat" modellnél még védőföldes tápegység van, a későbbieknél ha jól tudom, már csak kettős szigetelésűt használtak.
A védőföldes modellnél a negatív DC és a védőföld össze van kötve, ezt ha rákötöd egy hagyományos PC hangfalra - akkor jelentkezhet zaj.
Nekem anno a laptopommal volt ez. HP noti földelt tápegységgel. HDMI-n ment ki a hang egy monitorba, aminek saját hangszórója nem volt, csak egy jack a külső hangszórónak. Abba dugva egy 2.1-es hangfalszett.
Töltő nélkül síri csend, töltővel a gépben meg - ahogy te is fogalmaztál - zúgott mint az állat.Én akkor eBay-en vettem egy ground-loop isolatort, ami megoldotta a gondot. Próbálj meg te is valami ilyesmit.
Szerk.: Rég nyitva volt az oldal, nem láttam az új hsz-ed. Igen, akkor egész biztos ugyanaz a jelenség.[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Pöttön
őstag
válasz razorbenke92 #21394 üzenetére
80 gigás Fat.
Akkor egy ilyen zaj szűrő megoldhatja a gondot?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
ballazol
senior tag
Hali!
Egy ASUS P5KC alaplappal nyomulok itthon.
Az a problémánk, hogy a gépházon elől lévő USB portok vmilyen problémát generálnak, mert ha rá van kötve valami, nagyon nehezen indul el a gép.
Hibajelzés: egy hosszú, 3 rövid sípolás
Kérdés: megoldható-e az anomália valahogyan vagy ház/előlapi usb csere? A gépház egy jó 15 éves Codegen valami...
Másik probléma: egyre többször előfordul, hogy elejti a hálókártya a netet, ilyenkor csak a Hálózati adapter hibamegoldója segít - de az esetek 99%-ában az integrált hálókártya "újraindítása" megoldja a problémát és visszajön a net...Köszi!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
őstag
válasz ballazol #21398 üzenetére
Szia!
A beep-kód általánosan RAM hibát jelent, az alaplapod specifikációja szerint nem talál videókártyát, elvileg nem kéne hogy köze legyen a gépházon lévő USB portokhoz.
Általánosságban azt tudom mondani, hogy egy ilyen idős lapnál át kellene nézni a kondenzátorokat. Az instabil feszültségek okozhatnak ilyen mindenféle random hibákat.
Arra figyelj, hogy ezeknél az SMD kondiknál nem mindig reped meg felül a kikönnyítés, hanem szimplán letolja magáról a kondi a kupakot. Ha óvatosan (!) megtekergeted a kondi kupakját, és forog, akkor az már cserés.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
ballazol
senior tag
válasz razorbenke92 #21399 üzenetére
Értem. Köszi, hogy utánanéztél a hibakódnak!
Akkor ezt a szöveget másolom is át Apukának, mert rendszerint ő resetelgeti a gépet, amíg be nem tölt neki a Win 10 Pro nagy-nehezen...Rá kell majd néznünk, ha itthon leszek huzamosabb ideig.
Köszi még1x."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen monitort vegyek?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest