Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Apple MacBook
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bizony, bizony. Az ilyen hozzáállás vége az örök vágyakozás, nulla élmény. Én úgy gondolom, hogy egy eszköz értékét nem a trendhez, vagy a hitech -hez kell mérni, hanem a felhasználói igényhez. A 802 alulmúlta az igényeimet. Viszont a 808 rendben van. Lehet, hogy pár hónap múlva kihoznak egy vízálló változatot. De minek várjak rá, ha nem akarok vele búvárkodni? Nekem elég amit ez tud. Még új, kiforratlan konstrukció, vannak gyerekbetegségei. De ma volt egy kis időm olvasgatni és sztem egy hét alatt sokat javultak a lehetőségek. Van gyári frissítés és indulgat a moddolás is. Ha nem temetnek be melóval, akkor este romolok egyet. A hozzávalókat már letöltöttem.
-
törölt tag
Update!
808 -on, Androidos böngészővel és Chrome -al (mindkettő pre-telepítve volt) sikerült lejátszanom olyan videót, amit a többi böngésző Flash plugin hiányra hivatkozva megtagadott. Pontosabban átirányítottak az Adobe oldalára, ahol viszont a választható oprendszerek között ugyebár már nem szerepel az Android. Viszont a nevezett két böngésző még a választást is felajánlotta, hogy mivel játszam le. Akár MX playerrel is ment. Gondolom, az flv -t varázsolja elő a beágyazott videóból. -
törölt tag
A 802II -n az elődök hibáit kijavították, ezáltal a bluetooth -t leszámítva széles támogatottsággal bíró eszköz, kiforrott, testre szabott oprendszerrel. Viszont arra, amire alapjában kitalálták sztem gyenge a vas. Másra pedig méginkább. A 808 esetében az az érzésem, hogy ez a JB még nincs kicsiszolódva. Számomra a két legnagyobb érvágás a Flash és a Lan támogatás hiánya. Ebből a Lanra egy frissítés formájában érzek némi reményt. A Flash hekkelés kérdése. Ezek a tényszerű pro-kontra tapasztalataim. De ami a felhasználói élményt illeti, az Makó - Jeruzsálem. Számomra nem kérdés, melyiket választanám. De azt vedd figyelembe, hogy én Android oldalról közelítem a kérdést. Szerintem a 808, a Google Play hátterével alkalmas arra, hogy ha egy átlagos médiafelhasználó este hazamegy, pc bekapcsolása nélkül kielégítheti infó, szórakozás, kommunikáció iránti igényét.
-
törölt tag
Ismerem ezt a cserélgetős módszert. Régen, a Galaxy -nál is így ment az Apple billentyűzet. De ez már elavult. Viszont most láttam először, hogy gyári menüben lehet választani különböző nyelvű, külső, fizikai billentyűzetek között. Van magyar is, csak nem kezeli rendesen. Pl. ha a jegyzet appba írok akkor jó, de ha ide akarok írni, akkor nincs kisbetű és nem működik a backspace, és ki tudja, hogy még mi. Pont úgy, mint amikor anno, az Apple billentyűzet csatlakoztatása előtt nem a gyári Android billentyűzet volt kiválasztva, hanem pl. az Anysoft. Volt keveredés. Ráadásul az MK folyamatosan feldobálja a szoftveres billentyűzetet (eltakarva a fél képernyőt) annak ellenére, hogy egyértelműen az usb billentyűzet van kiválasztva. Ehhez képest egy külső program tökéletesen kezeli ugyanezt a billentyűzetet. És még root sem kell hozzá. Akkor viszont sztem jogos a megállapítás, hogy van még mit csiszolni a "gyári" megoldáson.
-
törölt tag
Jó lesz ez. Köszi! Még nem mentem végig a folyamaton, de a terminál parancsra előjöttek az eldugott menüpontok. Bíztató kezdet. Beregeltem az oldalra, de a link "page not found" miatt nem akar megnyílni. De ez az én netkapcsolatommal nem meglepő. Korábban említettem az usb magyar billentyűzet kiosztást. Hát ezzel még lenne tennivaló. Az External Keyboard Helper jobban kezeli a problémát.
-
törölt tag
Csak a félreértés elkerülése végett. A két irányítási mód között az alapvető különbség, hogy az A. esetben a telón nincs vizuális visszajelzésed az elvégzett beviteli műveletről, mert azt, az eszközhöz csatlakoztatott kijelzőn (TV, monitor) látod. B. esetben lehet, de nincs szükség csatlakoztatott megjelenítőre, mert a képet a telódra küldi (itt játék, filmnézés felejtős). A=Droidmote, B=Webkey. Közben rájöttem, hogy nem fogalmaztam pontosan. Mindkét program két részből áll. Szerverből és kliensből. Csak a szervernek kell root jog. Tehát annak, amit az MK -ra telepítesz. A 802 eleve rootolt, a kétmagosokra pedig úgy néz ki, van megoldás. Webkey esetén kliens oldalról nem csak a saját programjával, hanem webes felületen (böngészőből) is elérhető az eszköz. Egy megjegyzés. Én minden eszközömet úgy állítom be, hogy a routertől kapja meg a szükséges infót, viszont a routerben minden eszköznek fix IP -t adok. Végül egy tapasztalat. Mindenképp kell venned hozzá egy tápot. Akkor sztem érdemes aktív HUB -bal együtt megvenni. Ekkor viszont jobb, ha egy vez. nélküli (de nem bluetooth!!) egérrel vezérelni. A bill. kihagyható, ha nem írsz sokat. Telóról elég körülményes a vezérlés. Persze multimédiához a legjobb egy Google TV távirányító.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ldave: New Game Blitz - 2026
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Arany János - Kapcsos könyv
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez alapján már én vagyok az úr a háznál!
Meglátjuk, hogy mire tudom használni megszerzett hatalmamat.