Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gui
csendes tag
en meg vettem ra egy Glacialtech SIlentbreeze III kb 5e ft ert es hang az nyema (winyom hangosabban suvit
) plussz a hofok is 39 en van agyonhuzva.... 
-
Gui
csendes tag
egy biztos dobozost sose vennek ,mert szar rajta a huto (hangos) es nem tuning barat) inkabb hozzadobok egy ket ezrest es veszek olyan hutot hogy ihaj-csuhaj

bar a matricat hianyolom ....
[Szerkesztve] -
Gui
csendes tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Plz Up #357
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Én ugy gondolom erre senki sem teheti le a nagy esküt, mármint hogy melyik huzható jobban, aranyszabályként talán annyit hogy adott sorozaton belül a magasabb steppingü és később gyártott darabot érdemes választani, és mindegy hogy tálcás vagy dobozos. Nekem ez idáig mindig bejött!
-
MUŁĐER
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
mennyivel jobban tuningolhatók a tálcások mint a dobozosok? én is dobozost akartam,de elbizonytalanítottál

-
ffodi
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
aham.....Már úgy is mindegy mert e-connectnél meg van rendelve és azt modták jövő héten lesz!
-
ffodi
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
na de vazz...
Én nem tudok nagykerbe vásárolni!!! 

-
Gui
csendes tag
ez de komoly deszka....
Bővebben: link -
Gui
csendes tag
Sir Ricco !
Csak hogy osszegezzem amit eddig kihamosztam hatha jol ertettem a dolgokat
Tehat cpuk kozul mindenkeppen 939 cput erdemesebb venni es ehhez valo fasza kis deszkat lehetoleg Nforce 4 est gondolom a gigabyte is eleg jo parositas ehhez .... valami fasza kis coolert nezzunk (nekem most glacialtech silent breeze III) es baszott jo
meg tuning mellett is.. biztos gyart a 939 es cpuk hoz is ilyen csodat ...
es rambol meg erdemesebbb ugye 2*256 es 400 vagy 500 mhz est jobb tenni a 3000+ a64 939 eshez ?
thx
-
Sir Riccio
addikt
Igen nagyker, viszont jobban jársz ha veszel OEM 3000+ -t és egy artic silencer coolert, /Herta/ lényegesen csendesebb, jobban hüt, és alig drágább, nekem az a tapasztalatom hogy az OEM CPU-k alapfeszen jobban huzhatóak mint a dobozos verziók, bár erre nincs semmi garancia. Giga-byte lapot kapsz a Corun-nál.
-
Gui
csendes tag
nincs mit

ha megterhelve pl 1ora aktiv 3dmark 50-55 fok koruli a cpud akkor jo
amugy 70-75 nel van a nagy pukk....altalaban.
gyari huton van rajta ?
jah a tuning kozben nem indulna be akkor nezd meg a lapon a clear cmost hogy muxik
tesztelo prgnek ajanlom a sisoft sandrat es a 3dmark valamelyik szimpatikus valtozatat
jah a feszultseg emeles...:
ezt akkor erdemes hasznalni ha egy adott sebessegen meg nagyjabol mukodik a gep (csak windows 1 ora utan szetfagy pl) akkor cpu 0.1 max 0.2 V lehet, erdemes emelni hazi keretek kozott.
memorian klasszikus ''noname vagy samsung'' ami 400 mhz lehet emelni 0.1V meg kovetkezmenyek nelkul igy elmegy kb 420Mhz-440Mhz is akar persze szarabb idozitesek mellett.
minden feszultseg emeles negyzetesen emeli a hotermelest es csakis sajat felelossegedre hasznald a tuningolas leges legvegen! Konnyen lehet nagy pukkra szert tenni ami hazavaghatja a konfigodat is akar.
jah amugy ajanlom ezt a kis kutyut ha csak nem birtokolsz valami 10-15ezres tapot...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Gui
csendes tag
Szia a vidkarival kapcsolatban
Az ati radeon 9600xt ezt siman elvegezheted...
500mht gpu coret c 550 Mhz
300 (600) mhz memory speedet 330 (660)
ra emelheted gyari hutesevel... (hazban legyen case fan mindenkepp)
erre tobb fele ut letezik (bios atirasaval es azt betoltod a kariba ez a szebb)
windows alatt mukodo kis progikaval nevet ne kerdezz nem ismerem az ati cuccait.
Nem tudom...
megneztem az alaplapod kezikonyvet es az alabbiak jutottak eszembe.
CPU Ratio Selection: nah ezt emeld minnel kissebre
CPU Host Frequency: ezt emeld minnel magasabbra
eloszor annyit tegyel hogy a szorzot mondjuk vid le 3 egyseggel aztan reboot ha nem indul be futty stb akkor bekapcs utan egyfolytaba nyomd a del gombot ha igy se a clr cmos
es ez aszt jelent hogy a cpu szorzo zaras aztan sucks. igy a host frekit tudod emelni csak addig mig megy a gep meg yrendesen celszeru max 10% valasztani.
viszont ha a szorzo muxik jol az fasza akkor nezd hogy meddig megy a dolog emeld meg az fsbt nezd meg meddig megy aztan ha megall emeld lejjeb a szorzot nezd meg emeld es igy tovabb velemenyem szerint celszeru 2-3 mhz lepesekben probalkozni.
es tesztelj es figyeld a HOMERSEKLETET !!!!
''Ugyanis a CPU-k fustel mukodnek ha fust kiszall beloluk nem mukodnek tovabb'' !
amugy lattam ilyen cerkat 2.6 es 3.0 szaladgalni siman ....
a fo baj a cerkaddal a 128k belso cash
Innen a mondas keves vagy te ide mint celeronba az L2 cash
nagy kalappal a mokahoz
nezd meg az en gepem adatait ez egy sima 1.8 as athlon xp tb magos
Bővebben: link
sok sikert
[Szerkesztve] -
ffodi
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
De az expertbe ott nincs giga lap! Meg nekem dobozos proci kell. Az expert az nagyker ugye???
-
zoo2
tag
akkor pusztuljon el
-
zoo2
tag
akkor igy hagyom, gondolom reménytelen
-
zoo2
tag
Úgy néz ki egyenlöre nem lesz gépújítás. Anyagi javak átcsoportosítása miatt. Csúszik a dolog márciusra. Nem tudnátok addig is valami ötletet adni hogyan is javitsam a szutyok gépem teljesítményét? Asrock p4vt+ celeron 2.4 ati 9600 xt blabla. Minden alapon megy. Én nem értek ehez se, de akarok. Gondoltam ezen a gépen gyakorolhatok egy picinyt.

-
Gui
csendes tag
mi a kulombseg a 754 es 939 foglalat kozott
asszem meg egy kerdes lenne , hogy akkor mi szukseg a 754 re ???
vagy ei egy mellekvagany lesz? -
ffodi
veterán
A pics@ba!!

Amit megrendeltem proci + lap a héten már nem lesz meg, mert nincs sehol ilyen proci, és külföldről kell hozatniuk!! Majd csak jövő hét!! Ennyire nem keresik a 939-es cuccot????
[Szerkesztve] -
Doviziozo
aktív tag
Valaki látott már socket-939-es microatx-es lapot valamelyik bolt listáján?
-
zoo2
tag
akkor marad a kártya

-
Sir Riccio
addikt
És csupán azért ajánlottam az s939-es konfigot mert jelenleg az s754-es és 939-es 3000+ -os proci között bruttó 1250FT a külömbség, /EXPERT/ és mert időt állóbb mint a 754-es. Az alaplapok között pedig szintén elhanyagolható az árkülömbség. A memoria pedig ugyebár konstans mindkettőnél.
-
zoo2
tag
bár szerintem a jelenlegi jobb,bár arról én is halottam hogy az nvidiát jobban szereti
-
Sir Riccio
addikt
-
zoo2
tag
Köszönöm a segítséget.
-
ffodi
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Én nem a képminőségéért mondtam, hogy jobb, hanem a teljesítményéért, és azért mert a progik inkább az nvidiát támogatják!
-
Sir Riccio
addikt
Röviden tömören a VGA-d megvan, miután pézügyi kereted 120-130-ra behatárolt, nem igazán tudnál jobbat venni a jelenleginél, feltéve ha nem akarsz ismét indultak még.... szintü alaplapba befektetni. Vegyél egy jó s939-es alaplapot, mellé egy s939-es 3000+ os procit , és 2db ADATA VITESTA 512/566-os Ramot. Ez kb bele is fér az emlitett összegbe.
-
HERR Z
veterán
azt hogy 2.256ot hülyeség venni, ha S754-es rendzsert veszel akkkor abba 1 512-es modult vegyél...ha pedig tuningolni akarsz és mindezt szinkronban akkor minimum egy ST 466 vagy A-Data 500/Kingmax HC500 kell...de ha nagyon van della akkor A-Data 566
Amúgy 130-ból simán kijön egy Giga k8ns+3000+ +6600gt+512 A-Data...
árai bruttóban:20+3x+50+25.......és 3000+ nem 35 rugó hogy szűkös legyen a keret...
procit és ramot itt keress: www.ready.hu itt elég baráti áron megkapod a cuccokat ha képes vagy várni rá egy másfél hetet
[Szerkesztve] -
zoo2
tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
és ez rám kivetítve mit jelent?

-
Sir Riccio
addikt
Ebben azért vitatkoznék veled egy picit.. meg kell nézni egy igazán jó monitoron nagyobb felbontásban az ati és nvidia csippes kártyák által nyujtott kép minőségét, és a látvány önnmagáért ''beszél'' /természetesen azonos ár/érték arányu kártyákat szabad csak összehasonlitani. /trabant-mercédes effektus, mindkettő autó.
-
zoo2
tag
Szasztok. Gépet szeretnék újítani, de nem értek az egészhez semmit. Mindig más rakta össze a gépeimet. Most először én akarom. Segítsetek. Most egy tetü asrock p4vt8+ alaplapom van egy 2.4-es celeronnal ati 9600 xt-vel 512 ddr-el. Ezt eladom a francba. Szeretnék egy olyan konfigot összeállítani amihez legalább egy évig nem kéne nyúlnom. Amugy olyan ált. dolgokhoz kell+ 3d tervezés de annyi pénzem ugy sincs amennyit kiszámoltatok nekem a 3d topicba, ugyhogy azt figyelmen kívül hagyom. Alaplap, proc, ddr, vga van kb 120 130 pénzem.
köszi -
anulu
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
alapból a ''milyen lapot vegyek?'' onnan indult, hogy PCI-E AMD mellé. ezt most az nF4 tudja, amellé viszont csak S939 procit lehet tenni (EPoX vmikor hozza a S754-es megoldást, de a mikor az kérdéses).
így érthetőbb voltam?
-
morzsa
aktív tag
Most nézem az eredményeket, de a 4900 -><- 6700 pötty minden, csak nem 2x. Jah, a saját (xp1575mhz,512mb, 9500@9700 372/297, omega2522), úgy félévvel ezelőtti produkciómhoz mértem. Igaz, ez a proci kicsit visszafogja a kártyákat, de azért én nem mérném össze az xp+9700 és A64+6600GT-t. Az új kártya mellett egyedül a garancia szól.
Egyébként azt rebesgetik, hogy a DFI boszorkánykonyhájában már készül a DFI nF3 Ultra-D
-
anulu
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
nyekk. én a PCI-E-s lapból (nF4) indultam ki, tekintve, h egyelőre még csak S939-hez lehet ilyet venni.
-
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
cbasc...hmmm..nekem is ilyen a procim...tuningot nem próbáltad?

E mellett lehet nem érdekelne hogy nem megy a cnq
-
Sir Riccio
addikt
Alapból adott volt a köv. konfig DFI Lanparty NF3 ut 250 gb alaplap, a64 s74 2800+ proci adata 512/566 ram samsung ide 160 gb Hdd. Minden vadi új!!! Minden feltelepitve, CPU drv. is. C&Q nem megy. CPU csere 3000+ -ra C&Q azonnal müködik. 2800+ os CPU át a másik gépbe /ASUS K8NE-deluxe melyben az előbbi 3000+ müködött/ eredmény C&Q nem müködik. Ezt követően az eredeti konfigban csere 2800+ -os 2.harcos társ, eredmény nem megy. Csere 3. harcos nem megy, csere 4.harcos nem megy. Win -gyalu /format c /minden ujra telepitve, természetesen a proci driver is, ujabb próba 1-4 ig eredmény nem megy. Természetesen a 3000+ -os versenyző tökéletesen müködik benne. ezt követi az ABIT KV8 pros konfig CPU csere 1-4 -ig. eredmény nem megy. Csak érdekesség képen emlitem meg a stepping: Aep4ax Cbasc 0419 tehát mind a 4 cpu azonos maggal azonos időben készült, bár mind a 4 külömbő üzletből származik. Nos röviden ennyi a saját tapasztalat, és az eredmény, természetesen mindez 2 napi szenvedés után.
-
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
AMD procidrivert újratelepítetted?
Mert az procihoz szabott fileokat tesz fel... -
Gui
csendes tag
nah megvan
szal gigabyte lap fent emlitett tipusa
3000+ (tenyleg minimalis a kulombseg)
x600xt pcie
tobbre nem lessz penzem ...
ez kb 90 -
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
ilyet még senki mástól nem hallottam, s van pár ember akinek simán megy a cnq annak ellenére is hogy 2800+...semmilyen hardveroldalon se említenek ilyet,mert ha tényleg a proci miatt nem menne az egy hírt SIMÁN megérne....de egy szó sincs ilyenről sehó se'
Nem lehet hogy az alaplap volt a ludas a tesztben/vagy a sok ram?
szerk:legközelebb a tesztlap MSI legyen, abba MINDENKINEK ment eddig a cnq....
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Sir Riccio
üzenetére
S939-ből nem tudok 2800+ -ról

-
Sir Riccio
addikt
Csak észrevétel: /saját tapasztalat/ a 2800+ A64- es procit /4db külömböző helyen vásárolt CG steppinges példány / három külömböző gyártótól származó alaplapban tesztelve, /DFi ASUS Abit/ egyikében sem müködött a C&Q!!!! Ugyanezen lapokba a 3000+-os proci hibátlanul ment. Ha fontos számodra a C&Q akkor 3000+ -ost vegyél. / Nem olyan jelentős ma már az árkülömbség.
-
Gui
csendes tag
asszem ez az alaplap lessz

mar csak egy vga kene hozza olyan 30korul....
bar ilyen nem nagyon van. 
-
Gui
csendes tag
nezegettem pci expresses lapokat de nem nagyon talaltam es amit megleltem az meg nagyon sraga....

van valami jo tippetek pci express lapra ?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) plussz a hofok is 39 en van agyonhuzva.... 

Én nem tudok nagykerbe vásárolni!!!
megneztem az alaplapod kezikonyvet es az alabbiak jutottak eszembe.