- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Troll
tag
Van nekem egy nem mai alaplapom, egy Abit VT6X4. Három éves, eddig semmi bajom nem volt vele. De lehet, hogy most sem vele van.
Volt nekem egy 40 GB Maxtor XP-vel meginstallva jól. Mivel az alaplap csak ATA66-ot tud, bepróbáltam egy IDE RAID kártyát. Na, onnantól jött a kedves üzenet, hogy ''Missing operating system'', vagy pedig ''Error loading operating system''. A RAID kártyát azonnal kivettem a gépből, azóta se.
Bepróbáltam a gépbe egy 800 MB régi Quantumot, amin backup W98 rendszert tartottam. Az is missing. Sikerült egy régebbi 20 GB-s Fireballra felrakni az XP-t, szerencsére máig műxik, csak kicsi, meg 5400-as.
A 40 GB-s vinyót kicserélték garanciában, mert a szervíz sem bírt bebútolni róla. A csere darab szintén 40 GB Maxtor, már a folyadékcsapácsas szériából.
Ez ugyanezt a problémát produkálja.
Fdiskkel /mbr, ezután megsyseltem W98-ról, így elindult a rendszer, de amint installom az XP-t, visszatér a hiba. Próbáltam Ghosttal, a Maxtor szoftverével, fdisk, XP partícionálója, PartitionMagic, FAT, NTFS. A végén kínomban low level format. Na erre kidobta a régi jó DOS üzenetet, miszerint nem szisztem diszk. Megörültem, XP neki, de hülye fejjel megint NTFS-re formáztam. Megint a szokásos.
Most vagyok ott, hogy nincs igazán ötletem, csak az, hogy megint low level, majd fdisk-kel FAT32, majd XP install, partíciókhoz nem nyúl, nem formáz.
Egyik kollegám felajánlotta, hogy megnézi a gépében, ez legközelebb holnap lehetséges.
Addig is öltet, tipp, látott már valaki ilyet, vagy vegyek új alaplapot? :(((
Aktív témák
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9A1 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Samsung 870 QVO 1TB SATA SSD (bontatlan, új)
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- SK HYNIX PC711 1TB M.2 NVME PCI-E 3.0 - 100/100 -as - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest