- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
T1k3
tag
válasz
#25954560 #42131 üzenetére
"Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett... tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb tápot." - Milyen tápegységet vegyek topic.
Ez alapján akkor inkább egy 75-90W-os tápegységre lenne szükségem. Nem jól gondolom? Az általam összeállított konfig fogyasztása ~25-30W - ha jól számolok. Inkább kérdezem, mint mondom.
-
T1k3
tag
Sziasztok.
A következő konfigurációhoz keresnék mITX házat:
- Motherboard: Asrock N3150-ITX,
- RAM: 2x4GB
- HDD/SSD: 1x3,5", 1x2,5"
- PSU: Paneltáp, PicoPSU, fATX - nem szabok határt
- Felhasználás: NAS
- Ár: <= 20.000 FtAmiket eddig néztem:
- CHIEFTEC IX-01B-85W 85W - elfér az alaplap fölött a 3,5"?
- LC-Power 1360mi 75W,
- LC-Power 1360II 90W,
- Modecom Feel 302 96WVissza olvasgattam a fórumban, keresgéltem, Reddit etc. és ennek ellenére sem vagyok biztos benne, hogy mi lenne a megfelelő választás. Rossz irányba indultam el. Nem ragaszkodom a fent felsoroltakhoz, minden ötletet, tippet és tapasztalatot szívesen fogadok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest