- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Drágább, de jóval erősebb is.
Nekem ennek a Celeronos kistesója van, igaz az mATX-es, és azon is csak 3 SATA port van, de az is jó megoldás, ha veszel bele egy PCIE-es bővítőt, azzal is célt tudsz érni.
De ha egy allin megoldás kell, akkor a J5005 mindent tud szerintem amire neked kell.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Patice #44236 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Még itt tipródok, hogy költöztessem ki a cuccost (kvázi ingyen lenne, mivel UTP kábelem van itthon mindennel, csak akkor nincs a szünetmentesen rajta) vagy egy ilyesmi (pl eBay vagy Aliról) Pico PSU-val oldjam meg, mivel laptop adapterek is vannak számtech boltos ismerősnél, csak találni kell olyat, ami 12V legalább 5 A-t le tud adni, hogy a 30W biztonsággal meglegyen.Mondjuk ha lenne bejáratott eladó, aki normális tápot ad el (nem várom el egy ilyen Pico-tól a 200W vagy a 160W-t, 60-70W-ot tudjon leadni biztonsággal).
Ha meg ilyen 100+ USD-ből kellene megoldani, akkor már változtatnéka felálláson, mert akkor másik ház lenne a jelenlegi helyett.
Vagy marad a még olcsóbb megoldás, felveszem a fejhallgatót, bár igazából így is ritkán hallom, mivel a 1,5 éves kisfiam minden egyéb zajt elnyom, nemsoká jön a kistesója is, lehet nem a táp ventilátor hangja lesz a legnagyobb hangzavar a házban
-
Anonymus23
veterán
válasz
imibogyo #44227 üzenetére
Ilyen paneltápot honnan lehet venni? (amin 2 SATA tápcsati van)
Nézegettem, de szinte mindenhol 1 SATA+1 MOLEX van csak, jó, tudom van átalakító, csak már 6-8 éve nem használok molex csatis eszközt, egy DVD író volt az utolsó ami ilyen volt...
Nekem is elég lenne akár csak a 75W is, mivel olyan 30W-ot fogyaszt a technika (J4105M + 2x4GB Ram + SSD+HDD + házhűtő) -
Anonymus23
veterán
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, a Zalmanra már én is gondoltam már, van belőle egy pár itthon, a jelenlegi gépben is van vagy 3-4db.
-
Anonymus23
veterán
Mindenképpen akarok valamit beletenni, csak mondom mivel egy kompakt cuccos, hátha már más is "járt" így, hogy hangosnak találta, és valamit barkácsolt.
Az is megoldás, hogy kicserélem egy azonos méretű, de halk ventire (csak ehhez jó lenne tudni, hogy milyen a csatlakozása), de mondjuk egy 20%-os terhelésnél nem kellene, hogy megsüljön, persze ettől függetlenül lehet benne olyan alkatrész ami túlmelegedhet.A paneltáp jó ötlet, csak akkor már lassan ott leszek vele, mintha vettem volna egy kisebb (talán pofásabb házat + abba egy pl FSP 300W-os tápot 12cm-es ventivel, aminek kb ugyanúgy szinte semmi hangja.
Amúgy teljesen jó a ház, meg minden rendben van vele, csak ez a pici hang, de lehet inkább behúzok egy LAN kábelt az étkezőbe (pára nincs és megy a hűtő tetejére, ott ráér "elzajolni". UTP kábel van, RJ45 csati és krimpelő is
!
Ha még lenne valakinek ötlete/tapasztalata, akkor azt is örömmel veszem -
Anonymus23
veterán
Hát ha tudtok segíteni, ha lenne valakinek ilyen ház+PSU, vagy esetleg ötlet, írom a sztorit és kérdést:
Van egy LC-1400mi házam egy Asrock J4105 lappal, semmi extra NAS+letöltő kliensként váltott egy Zyxel NAS-t. A cél a viszonylagosan nagyobb teljesítmény és alacsony fogyasztás volt (~20-24W körül eszik 15-30W között mozog idel/max terhelve) egy SSD-vel + WD RED HDD. Ez meg is valósult igazából.
Alapvetően meg vagyok elégedve a konfiggal, viszont a PSU hangja bár alapvetően halk, de még így is hangosabb mint a nagy gép aminek idle gyakorlatilag nulla hangja van.Tudtok valamilyen megoldást, hogy a tápegység ventijének a hangját valahogy redukáljam? Igazából még talán azon az áron is, ha mondjuk meg kellene bontani a tápegységet (=garivesztés), de egyrészt van a házban egy tényleg halk házhűtő venti, a proci hűtőborda eddig max langyos volt, és nem is lesz nagy hőség benne, és hát a kb max 30W nem kellene, hogy nagyon nagy hőveszteséget okozzon egy ilyen tápnál.
Ti mit javasolnátok? Előre is kösz ha valaki ír valami használható okosságot...
ui:
Jól sejtem, ugye, hogy a táp ventije az többnyire direktben van forrasztva a táp nyákra?
Még véletlenül sem ilyen 3 tűs venti csati mint ami az alaplapon szokott lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged