-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
válasz
fjellape #30498 üzenetére
Felőlem maradhatsz a 16GB RAM-nál, ha ez hozza meg számodra a lelki békét. Ugyanakkor jelenleg a legdurvább hardver igényű játékok olyan 6GB-ot használnak ki.
Ilyenekkel te nem fogsz játszani i3 procival, még VGA kártyával sem. Másrészt RAM-ot bővíteni a legkönnyebb dolog, ha később mégis kellene. Az órajeleket sem érdemes hajszolni, nem kapnál észlelhető FPS növekedést.
Továbbra is azt tanácsolom, inkább i5-öt vegyél helyette. Egyébként jó kis gép lesz ez.Örülök hogy végül mégsem hagytad magad félrevezetni, és elhagytad APU-t.
-
Pete55555
addikt
válasz
fjellape #30498 üzenetére
Nem tudom miért van szükséged Skylakere, de én megnézném a lehetőségeket 1150 vonalon is.
ASROCK H81M-ITX/WiFi
MSI B85I GAMING
GIGABYTE GA-H97N-WIFIEzek a lapok 28-32 között vannak, egyedül az M2 port hiányzik róluk, amibe bele lehetne kötni. Így a lapon spóroltál 15k-t, azt költheted egy Haswell i5-re, ami jóval erősebb a skylake i3-nál.
-
lazydog
addikt
-
patomi
őstag
válasz
fjellape #30466 üzenetére
Akkor nagyrészt tisztáztad is a dolgot. Erre tökéletes az AMD. Fogyasztása sem több mint egy intel rendszernek(idle). Akkor mondom én , hogy raknám össze: 7850K(vagy 70K) lap szerintem giga inkább(F2A88XN-WIFI), házat a Coolteket merem ajánlani. Ram szerintem jó, lényeg, hogy alacsony profilú legyen.(nekem elég lenne a 2x4 is szerintem) A gyári hűtő helyett pedig egy AXP100-at tennék a procira(egy venti csere nem árt alapból ezen is). Ha jól tévedek standard 120-as jó rá, de majd itt megerősítik a kollégák.
-
lazydog
addikt
válasz
fjellape #30453 üzenetére
Egy lehetséges összeállítás:
i3-4130 ~ 33.000
Asrock H81M-ITX ~ 19.000
2x4GB ddr3 hyper x fury ram ~ 15.000
VGA: GTX 750 Ti 2GB ~ 39.000, vagy GTX 950 ~ 49.000A kiszemelt SSD maradhat, bár kicsit nagynak tűmik a 480 GB.
Egy 240 GB-os is elég, ha raksz mellé egy HDD-t:
WD blue ezex 1TB ~ 16.000A maradék, amit felsoroltál.
Ha van még rá della:
i5-4440, az i3-4130 helyett, ami +20.000 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CPU léghűtés kibeszélő
- Iqos cigaretta
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest