- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
rxmiss #64684 üzenetére
Úgy rémlik ott még a HEVC is gond (vagy nem volt vagy vmi hybrid dekóderrel kísérletezett az AMD ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy nem tudtam használni.
). VP9, AV1 még a kanyarban sem volt. Szóval max jó öreg h264 FHD filmek...
Az a baj, hogy egy idő után eljár felettük az idő. A feature-ök hiányoznak és nem lehet őket átugrani ha nagy a gap. Itt meg még teljesítményben is nagy a szakadék. Ezt ma egy 5k-s 200GE lenyomja pontokban, érzésre meg még inkább, mert egy szálon is jóval gyorsabb (a kis gépet nekem ez hajtotta, ha néha vmi miatt neteztem rajta és semmi extra azon felül, sokszor nem vettem észre, hogy nem az 5600G-nél ülök). Meg mellémehet pár ezresből egy PCIe 3.0-ás SSD, óriási különbség lesz. HEVC, VP9 is megy.
SSD/HDD témában egyetértek PROTRON-nal. Anno én is leválasztottam a rendszermeghajtót de ennek akkori praktikus okai voltak. HDD-knél még a fragmentáció miatt volt érdemes legalább logikailag szétszedni, SSD-knél semmi szükség rá. Fizikailag meg fogy a sávszélesség valóban, bár nekem nem gond, inkább csak hobbiból pakolom tele az összes lehetséges slotot SSD-vel, mivel se a desktop, se az mITX gépben nincs már semmi, dvga, egyebek, így kevesebb sávval is belefér pár, a fiókban meg akadtak kisebb SSD-k. De ha kéne akkor inkább 1 nagyobbra csere. Olcsóbb és gyorsabb is, rendszer alá pl. felesleges külön 1-2TB-os és a méret miatt írási sebességben azért bőven jobbak mint egy 256-512-es. És igazából még egy 512-es is overkill rendszernek ha nagyobb progik, játék máshol van. Ma már mások a lehetőségek és elvárások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile (ARPG)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest