- Bluetooth hangszórók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED monitor topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
Értem, kis piac ez még mindig. A zsúfoltság egyedül érdekes dolog, mert azt látom mostanában a nagy ATX lapokon, hogy gyakorlatilag alig van rajta valami. Ugyebár a déli híd teljesen kikerült már jó ideje az alaplapokról, meg szerintem sok más dolog is és hát a mai ATX alaplapok ránézésre konganak az ürességtől, ezért kicsit furcsa ez, de elfogadom amit írsz, biztos így van.
Remélem idővel piacra dobnak valami értelmes kínálatot. Az Asrock azért szokott, ilyen van most is nekem, de egy ASUS-nak is örülnék, mégiscsak minőségibb cucc. Az mSATA-s SSD-k is eléggé terjednek, remélhetőleg az sem marad le egyik lapról sem. Én egyébként egy PCI-os megoldással is kibékülnék, úgysincs dedikált VGA, abba a csatlakozóba kerülhetne egy SSD, de sajnos az ilyen SSD-k is elég ritkák. Szintén a nagyobb költség miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- Gurulunk, WAZE?!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest