- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Acer notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- ZIDOO médialejátszók
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ez attól függ, hogy mire akarod használni a gépet.
Amiket régen mondtál, arra Atom + ION is elég, i5 pedig már overkill. Játékhoz viszont (hacsaknem retró vagy max 2004-05-nél régebbi játékokra gondolsz) C2D, i5 ajánlott, Atom már kevés. Viszont játékhoz szvsz i5 5xx-6xx (kétmagos) elég, normál felbontáson a játékok vga-limitesek (nézz teszteket, 1280 és afölötti felbontásokon egyre kisebbek a különbségek a processzorok között).
Sztem: P5B-t ph aprón eladod, más hirdetések alapján >=8k-t kaphatsz érte, a prociért meg kb 11k-t. D510MO nagy visszalépés lenne. Esetleg még a Zotac G41TIX-A-E, LGA775 (procid megtarthatod) és PCIe x16, csak nem tudom, hogy mennyire kapható boltokban. -
Osibaa
senior tag
Szia!
A mini-ITX szabvány a micro-ATX "kiegészítése", azzal kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy a mATX csavarhelyek jók a mini-ITX lapokhoz, a hátlapi panel egyforma méretű, valamint a bővítő kártya slot is ugyanott van.
-
toldy
őstag
Általában be lehet szerelni itx lapot nagy házba, de ennek utána kellene nézni az adott modelnél ( ezzel az a gond hogy sokszor nincs feltüntetve de élőben ott vannak a rögzítők helyei). Ezt ha nincs külön feltüntetve képről is meg lehet nézni.
Alaplap terén én a Intel DH57JG-re szavazok. A 1156 foglalat 2-(3) évig szerintem biztosan lesz ( hiszen új foglalat majd csak jövőre jönn illetve nem tűnik el minden a piacról másnap). És ezen a lapon van pci-e 16x ami a késöbbiekben még jóljöhet ( erre a lapra normál konfigot lehet építeni).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest