- Pánik a memóriapiacon
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Eltűnt a fél internet!
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nekem van.

Két oldalról közelítve:
Desktop konfigom i5-2500 + 7850. Ráadásul mindkettő lightosan tuningolva (cpu feszcsökkentés mellett, a vga alapfeszen) Ill. a Sandy eleve 95W TDP, nem 77W, mint az Ivy.Így nekem 180W körül elvan játékban terhelve. Persze prime95+Furmark együtt jóval több lenne, de reális terhelésen fölé nem megy. Namost a cpu különbség +20W kb, a feszcsökkentés miatt mondjuk +10W. Tuning 2x15-20W kb. Alapon így 150-160W (egyébként mérve is ennyi alapon hajtva a konfig), egy Ivnak tehát 140W körül kellene lennie.
A 750 Ti -20W a 7850-hez képest, tehát 120W-nál járunk.
Prociból egy 35W-os a 77W helyett: 80-90W.De volt másik konfigom is. mITX G3420+7750+SSD+HDD paneltáppal.
Ez így alulfeszelve max 85-90W volt játékok alatt. A cpu 55W TDP (amitől még ehetne kevesebbet, de ez tényleg nagyrészt ez alapján is fogyasztott), a vga 45-50W körül ehet, tehát kb. a -20W cpu + 10-20W vga-val is ekörül lennél.Összegezve: szerintem 100W-ból megáll ez a konfig amit leírtál. Sima cpu-val és feszcsökkentéssel is el lehet ugyanezt érni.
Ami viszont továbbra is kérdéses:
- Az elméleti max fogyasztás ennél nagyobb lenne egy prime95+furmark terhelésen, vélhetően 110-120W körül. Kérdés, hogy kap-e ilyen terhelést valaha. Normál esetben nem.
- A tápot sem érdemes túl nagy kihasználtságon hajtani. Ha órákat megy a 120W-os ág 100W terheléssel nem biztos, hogy jót tesz neki. Eleve jó lenne a speckójába belenézni mit javasolnak neki hosszabb terhelésre. 80-90W már szerintem sima ügy hosszú távon is. Attól függ mennyire számoltam pontosan.
Szerintem összességében elbírná, de kicsit határeset. Csak akkor lenne biztos, ha pontosabb specet látnánk ill. ki lenne mérve a konfig és tényleg beleférne 80-90W-ba a normál huzamosabb terhelése. Jó esély van rá azért.
-
saturn27
tag
Szia!
Itt igazából az a kérdés, hogy Te mit szeretnél. A videokártya alapján játszadozni is tervezel olyan játékokkal, amire egy AMD APU már nem elég. Viszont a proci, és valószínűleg a videokártya is, amit néztél erősen feláras (lesz). Ha leírnád, hogy mire használnád a gépet, milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban (alacsony fogyasztás, passzív, ilyesmi), és hogy mekkora összegből gazdálkodsz, akkor lehet tudnánk javasolni konkrétabbat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest