- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Sn[4k3] #10162 üzenetére
Tényleg célszerű ráhagyni az SSD élettartama miatt, sőt a gyakran írt dolgokat célszerű lehet máshol tartani (swapfile, hiberfil.sys, stb) mert kinyírhatja relatív hamar az SSD-t a sok írás. Ugyanúgy van rajtuk tartalék terület mint a HDD-ken, de a kapacitással van az is arányban, ergo a kis SSD-knek nagyon kicsi. A 16 gigás amit SQX_Barto linkelt jó vételnek tűnik.
Nekem az a tapasztalatom hogy a Win 7 telepítő a rendelkezésre álló hely függvényében dinamikusan állítja be a méretét. Akár 10 gigás partícióra is ráfér, de nekem speciel több mint 20 gigás (100 GB a partíció).
Szerk.: ja igen, nekem Win 7 Home Premium van
Szerk. 2: ha már elsősorban alaplapot kerestél én ezt választanám. Nem kell hozzá paneltáp mert az is integrálva van rá, csak egy 19 V-os kocka kell mert az nem tartozék. Van neki két mini PCI-E csatija is, a teljes hosszúságú pedig mSATA kompatibilis, így ha szerzel belevaló mSATA SSD-t akkor egy adag kábelt meg helyet is megspórolhatsz. Sandy Bridge procikat fogad, Celerontól Pentiumon át az i3-i5 ig bőséges a választék, és a SO-DIMM ram sem drágább mint a normál méretű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2904, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest