-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Jól lenne már látni a megvalósításokat is!
Szerintem: (csak az ötletekre reagálva)
1. Kis méretű, gépet csakis panel vagy picopsu-al lehet készíteni.
Sfx,Tfx táp nem játszik, mert akármelyik oldalra teszed magas, széles vagy mély lesz a ház.
Ha kell némi kakaó akkor egy "Mai" Low profile vga (HD5670 61 TDP, GeForce GT 430 50W TDP) kártya + alacsony fogyasztású (kb. 45W TDP) procival készítendő.
Inteles procik fogyasztását, nem ismerem!Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)
Slim ODD-al + akár 3 db 3,5" hdd-el vagy több 2,5"-al + Low profile vga + panel táp + Imon lcd panel2. Minden egyéb eseteben már-már felér egy kisebb matx házszerkezettel.
-
zodo
nagyúr
, de izé vagy, direkt volt.
Na, mit szólsz &rew, tetszik a felépítése?
Én az ODD-ot ki is hagynám a házból, eddig se sokat használtam és talán hanyagolhatnám akár örökre.
Helyére akár még egy HDD vagy SSD is mehetne így akár az oldalsó HDD-k kiválthatóak és a ház oldallapja akár lyukas is lehetne a ház és a vga kari jobb szellőzése érdekében.
Nekem ez az Imon panel sem tetszett soha (praktikus ugyan) ,de ezt is mellőzném így az előlapra is mehetne egy 80-as venti, ha nagyon muszáj vagy bármilyen más dizájn elem.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
"Fő célja a gépnek asztali PC. Netezés, szöveg szerkesztés, avi2dvd oder fordítva, mkv, dvd nézegetés (full hd tv-n), egy kis Photoshop és talán ennyi. Persze azért valami tartalék is legyen a masinába mert ha pl. nézek egy filmet és alatta mondjuk éppen konvertálok akkor ne dögöljön meg."
Ehhez egy nyamvadt kis beépített proci szerintem kevés lesz, ha jól sejtem.
Új Zotac lap(ok) meg ki tudja mikor érnek ide és mennyiért, de ha ráérsz akkor semmi gond.
Nem erőltetném az integrált procis verziót a te helyedben. -
zodo
nagyúr
válasz Pista0001 #5071 üzenetére
Nem is úgy értettem csak mint ahogy a feltételek közt szerepel a kódolás és mellette még ilyen olyan alkalmazások futtatása ill. még tartalék is legyen benne.
Ezek egy combosabb gépet is megfognak.Linkelt táblázatban elfoglalt helye, pedig szerintem igen karcsú hisz nem túl fényes társaságban szerepel.
Mégis csak egy 1.5-ös proci, igaz nagyobb cache-el, mint az új atom.
, de én nem is értek a procikhoz. -
zodo
nagyúr
Ebben a cikkben egész szépen szerepelt.
Viszont, ha ilyen kis helyigényű "htpc szerű" gépet szeretnél akkor van még egy-két alternatíva. Mondjuk árakat, nem néztem!
pl. Dell Inspiron Zino HD szerk: nem régiben frissült a széria
vagy Tranquil iXlEbben a cikkben, általában jobban teljesítettek az Asrock-nál.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Kell nekem itt nézelődnöm erre-arra, ez a Dell Inspiron One 23 milyen már kb. 170k-t.
Proci pontos típusát sehol nem találom csak a max. 45W TDP jelölést, de ha hardvereket nem is vesszük figyelembe csak az érintő képernyőt veszem ami 23"-os akkor már megérte.
Gondolom a Dell, nem egy vackot ad a kezedbe. -
zodo
nagyúr
Akkor gondolom maradt 100HT
Chaser
Annyiért nem is vészes az ára.
Bezzeg a Powercolor 5770-es nem akar elérni hozzánk.Amúgy itt a társ topikunk.
-
zodo
nagyúr
Aha, bocs.
Szerintem a VIA cég termékei általában nem épp a teljesítményükről híresek.
Itt találtam némi infót a VX900-as Chipset-ről, de 60-80% cpu terheltségi szint nem túl megnyerő a 1080p filmek lejátszása közben.Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mi alapján rendeled vagy kapod kézhez a neked megfelelő méretű (mini itx vagy dtx) lapot.
-
zodo
nagyúr
Itt nézz szét, nálad mi mire van állítva a Bios-ban.
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #5170 üzenetére
Nagyon kircsi!
"a fa lamellák ötlete nem túl jó"
Ezeket csak most vettem észre és elsőként a képeket nézve, mondtam magamban, hogy milyen jól néznek ki.
Kár érte, de sejthető volt a "dobozhang" kialakulása."4cm-es hátul egyelőre úgy néz ki nagyon bevált"
Ezen kicsit meglepődtem, mert ha jól emlékeszem akkor nagyobb méretű volt az előzetes tervekben.
Lényeg, hogy ez is megállja a helyét és teszi a dolgát.Összességébe véve, szerintem ez egy nagyon jó prototípus lett!
Hiszen az első mű úgysem lesz olyan amilyennek, valójában megálmodtuk. -
zodo
nagyúr
Én szeretem.
Mondjuk a blog írása óta sem teszteltem az alaplapi turbo kapcsolót, de amúgy sem vagyok ilyen tuning beállítottságú egyén.
Menjen szépen csendben, de izmosan ahogy kell. Eddig semmi problémát nem okozott a lap.
Utóbbi időben én is vacilláltam, hogy kikerül az 5770 , mert szinte nincs egy játék sem amiért megéri a gépben tartani.
Alaplapi is jó minden egyéb alkalmazásra amiket én futtatok a gépen.Geree
Szerintem, jól döntöttél.
Nincs egy rossz szavam se a lapra. Ahogy írtad, hogy volt otthon hozzávaló proci is akkor meg minek költöttél volna még több pénz.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
No akkor majd meglátjuk. Valóságban még nem láttam picopsu-t így csak a fantáziámra hagyatkozva értetlenkedtem.
Másik memória felőli oldal, valóban szűkös.
Innen nézve, talán kicsivel jobbnak tűnik a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Szerintem ilyen a tápja annak a HP-nak.
Gyártó honlapján viszont csak hasonló kinézetű tápot láttam, de pont ilyet nem.
Pláne, ha tudnánk a pontos típus számát.Itt találtam még pár képet a linkek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Kicsit off, de jópofa.
-
zodo
nagyúr
válasz kisza25 #5246 üzenetére
Ennél kisebbre gondoltam, de egye fene.
Ez még mindig nagyon mély.Ha kivennénk az ODD-ot ill. valamilyen memória kártyáról futtatnánk az op. rendszert akkor le lehetne faragni ezekből a méretekből.
Adat tárolásra kellene valami jó megoldást találni. Amit talán egy noti hdd-el is megoldhatunk a lap alá helyezve így csak kevéssel lenne magasabb a ház.
Ja a fenti sorok kapcsán egy kb. Mac mini méretű izomgép megvalósítására gondoltam ami max. low profile vga kártya magas lenne. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Boldog új évet és sok-sok remek hardvert kívánok mindenkinek!
-
zodo
nagyúr
Este rákerestem a picoPSU adapterek adatlapjaira és én is ezeket az adatokat találtam max. a 160-XT-nél még annyit hogy a csúcs terhelhetősége 12V ágon 10A is lehet.
Xbox adapteres megoldást a mai napig nem értem, de rákerestem és meg is találtam egy ref. Saphire 5770-es esetében.Jó lenne többet tudni a témában, mert ahhoz igen drága mulatság hogy lecseréljem ha netán mégsem megfelelő a teljesítménye a bevásárolt tápnak.
Lehet átfáradok a tápos topikba, mert én is azon agyalok mint toldy.
"Kell-e nekem ekkora grafikai teljesítmény" -
zodo
nagyúr
válasz DeckardCain #5325 üzenetére
Találtam egy ilyen kit-et.
Ehhez nem kell 4pin-es átalakító és két sata csatija van.Előbbi kérdésnél, gondolom egy Sata Y elosztóval megoldható hogy két csatid legyen.
Szerk:
Ezen a házon vagyis 120W paneltáp + 60W adapteren agyalok.
Kár hogy ilyen kicsi a ház ill. az lenne a tuti ha lehetne felárral 120W adapterre cserélni.
15k-t megérne és a házat kivágnám.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz DeckardCain #5327 üzenetére
Az is egy jó kuckó.
-
zodo
nagyúr
válasz szabi__memo #5378 üzenetére
Igaz még nem túrtam szét a netet, de árakat még egyik lapnál sem láttam.
Szerintem kell 1-2 hónap hogy ideérjen ha egyáltalán ideér.
Ilyen alaplapra épített konfigot meg ne is keress hiszen a cikk még csak a bemutatásról szólt (lehet még nem is árusítják őket) ami 2-3 napja jelent meg.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #5388 üzenetére
Nem kioktató hsz.-ként akartam írni.
Ha figyelemmel kisérted vagy visszaolvastál a topikban az elmúlt egy-két évben a lapok/gyártók kínálatát/árait vagy valamely Ph tag blogját ill. az ilyen témában íródott hozzászólásokat akkor talán te is ezt a választ írtad volna nekem.
Nyilván a régebbi tokozású lapokat olcsóbban megkapod amik anno sem voltak oly drágák.
Ezen méretű alaplapok többsége akár Intel akár Amd vonalon sosem volt olcsó a nagy testvérekhez képest csak ezért írtam.Ami az importőri kérdést illeti az igaz sajnos hogy néha csesznek rá, de ezen felül is változatlan tény marad hogy az Amd vonal nem túl erős a termékkínálatát tekintve.
Amd- s lap amin van digitális kimenet 16x pci-e aza mostani ASUS M4A88T-I Deluxe lapom.
Zotac 880G-ITX WiFi is létezik (ezen sincs 16x-os pci-e) , de nálunk még nem láttam egy helyen se, pedig a cég termékei igen nagy népszerűségnek örvendhetnek. (ha jól tudom)
Sokak által, nagyon várt J&W MINIX 890GX-USB3 sem ért még el hozzánk.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz szabi__memo #5391 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz szabi__memo #5395 üzenetére
Már nem tudom melyik házról van szó, de ha a HTPC-ITX7-ről akkor azon látok egy "lehetőséget" a kártyaolvasótól jobbra.
Ezen jobban kivehető hogy mire is gondoltam.
Gondolom csak be lehet építeni, máskülönben nem írnák.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz szabi__memo #5397 üzenetére
Ebből a manualból minden kiderül.
Amúgy nekem is tetszenek ezek a házak és benne is lennék hogy rendeljünk többen csak kár hogy van rajtuk ODD nyílás ami ráadásul slot in-es.
Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Főként Pista0001 által említett okokból ill. jó ideje gondolkozom hogy a mostanit is kiveszem a gépből, mert alig használom és csak a helyet foglalja.
Ha egyszer lesz egy új gépem vagy házam abba biztos nem lesz ODD.(#5401) Pista0001
Azt én nem tudom hogy mit és hogyan kezelnek ezek a kütyük, de gondolom ha már iMon akkor az csak jó valamire. Lehet csak "tanítani" kell és visz mindent.
Biztos van itt valaki aki használ vagy használt már ilyet és tudja a helyes választ.
FID kollégának volt és nála működött ha jól tudom a HTPC modding (videóból, erősítőből, Hi-Fi cuccokból) topikban.
Nekem sosem volt távirányítom és talán nem is lesz rá szükségem. -
zodo
nagyúr
Ismét egyet értek pista0001-el.
Dönts el, kell vagy sem a belső ODD ill. talán el lehet gondolkodni azon a külső írón.
Sok helyet nyernél vele és ha eddig sem voltak lemezeid akkor ma már miért is akarnál lemezt írni ilyen memóriakártya árak mellett.(#5409) CHIPman
Mivel toldy tagtárs eltűnt egy ideje, magamat kell reklámozzam.
HookR által említett hardverekről készített képeim:(#5411) szponzor
Épp a napokban láttam ezt a távirányítót az apróban, de most az istenért nem találom.
Csak azért említem, mert közel 100 hsz- volt hozzá, hátha okosabbak lennénk, de valamelyik linux topikban biztos tudnak segíteni ez ügyben. -
zodo
nagyúr
Ennek örülünk, de végül rájöttem hogy nem is rád gondoltam hanem Osibaa-ra.
Ő volt a reklám managerem.(#5421) user137
Ez a ház így nézz ki, mit tegyek vele. Nincs kedvem moddingolni rajta.
Igen lehúztam a power led csatiját a lapról és kapott egy önálló másik ledet ami világítja a vga-t. Ez volt a kényszer modding.Szerk: Gondoltam már rá hogy eladom talán a vga-al együtt, de mit vennék helyette.
(#5425) HookR
"....hogy a házból készüljön eladásra is."
Hát így már teljesen érthető a "hezitálásod" ez ügyben.
Szerintem legyen benne (mármint az eladásra szánt darabokon) odd hely és abból is a sima notis típus. Talán ebből többen vásárolnak, mint a slot-in-es típusból.
Esetleg cserélhető előlapos házat készítesz és felárét kaphat ilyen vagy olyan odd nyílású előlapot az alapmodel (amin nincs odd hely) mellé.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Joe_Black7 #5436 üzenetére
Ha jól tudom akkor pont ezen problémák miatt nem lett népszerű a topiklakók többségének szemében ez a kuckó.
Normál odd megy bele nem a notis verzió így még kisebb hely áll rendelkezésre a cpu hűtőnek.
Videó kártyából csak az egy slotos hűtésű fér a házba.
5670-ből talán a XFX-et mondanám, de a ház szellőzése sem a legtutibb így lehet hogy hamar megfőne egy ilyen kis ventivel szerelt kártya.(#5437) user137
Van olyan ház, ami neked is tetszik?
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Semmi gond csak már tudtunk róla a "társ topikból" (438. hsz.), de azért köszi.
toldy
Szép képek, fordítani nincs kedvem.
Chieftec BT-02B ház még mindig felkapatja a fejem csak hát tudjuk az ellenérveket.
Legfőképp ezzel az "esztétikai látvánnyal" kezdhettek volna valamit gyártói oldalról amit ezen a képen is jól látni , mert így tenném az asztalra és akkor csodálhatnám a ház talapzatát.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Ez is egy alternatíva lehet a szebb előlapért.
-
zodo
nagyúr
válasz HeavyToys #5490 üzenetére
Erre azért nem vegyél mérget, mert az ASUS M4A88T-I Deluxe lapom ára ugyanazon a helyen nézve max. 1 ezrest esett és nem 2-3 hete vettem.
(#5495) &rew
Már a tervezési fázisban javasoltam hogy készíts nekik valami tartót vagy keretet.
És most mi a baj vele, mármint miért nem úgy készítetted?
Igaz nagyobb helyigényű a rögzítés végett.(#5497) HookR
Olvasottak alapján még nem kell lecserélnem a konfigom.
Nem rossz de azért legyünk őszinték, még messze van a jótól hogy mindenkinek tetsszen.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #5525 üzenetére
Max. az előlapban lehet (akár a gyári) venti és kész.
Legalábbis a képek alapján erre tippelnék.Nálam sincs hűtve a ház tetején lévő és semmi baja.
Szerintem 40 fokig simán bírnia kell bármelyik vinyónak csak hát van ez a hűtés mánia.
Olyat még egyik gyártónál sem olvastam hogy hűtsed, mert baj lesz.
Olyat viszont már igen hogy egyáltalán ne hűtsd, mert nem igazán tesz jót az alacsony hőmérséklet a vinyó tányérjainak.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock h510 pro btc+
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest