- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64464 üzenetére
Vannak régebbi játékok amit az ember néha szívesen elővesz, ami DX9.
Vagy legalábbis nekem vannak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Intel hogy áll a régi DX9 (és hasonlók) driver támogatással? Nekem úgy rémlik, hogy régen az volt a rákfenéjük, hogy az újabb dolgokat támogatták, de ha egy régebbi játékot akartál futtatni, akkor nagyon gagyi volt, csak szerintem ez már évekkel ezelőtt volt.
Nem követtem őket...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
zed1983 #64360 üzenetére
Milyen pótalkatrészeid vannak még?
Lehet alaplap - ezt nehéz kideríteni.
Lehet memória - itt elméletileg egy memtest konzisztensen el fog szállni és lehet ha egyiket-másikat kiveszed-berakod akkor könnyebben ki lehet deríteni.
Lehet CPU is - nekem memória és cpu volt egyszerre anno, cpu memória vezérlője vitte magával az egyik slot memóriát és persze kellett másik cpu, ram és alaplap mire biztosan kiderült hogy ez volt a gond... aztán utólag könnyű volt belátni, hogy az első 16GB memória használatig működött mindig jól a gép.A másik táppal valószínűleg gyorsan ki tudod zárni a táp hibát, de én így látatlanban nem egy SF600-ra tippelnék, szerintem ez az SF széria hamarabb kimegy a világból mint megdöglik...
-
sasNAXO
aktív tag
Wow, az igen!
Volt 3900X -em és ugye az is több lapkából állt a kupak alatt és a közös összekötő rész anno ilyen 6-8W körül evett mindig, akármit csinált az ember, és emiatt a fogyasztás sem volt igazán optimális. Az a 20W az kb. nekem az 5700G 1.4V -os 4400MHz-es ramokkal megfelelője üresjáratban...az egy 170W TDP-s, 16 magos vadállattól eszméletlen jó.
(Ráadásul mindezt 750W-os táp mellett, ami nem ~3% fogyasztásra van optimalizálva...)Van itthon egy SHP2 nekem is, mindjárt írok privit.
#64355 TESCO-Zsömle:
Bár engem nem kérdeztél, gyári megoldásból nekem a Shelly jött be eddig. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
barnam_ #64352 üzenetére
Intel procit nem használok, de...
Noctua NH-L12S jó cucc.
IS-55-nek nézz utána alaplap és memória magasság kompatibilitás miatt. Arra mehet a 15-ös helyett egy 25-ös venti is (65mm), az jó lehet.
Annak van egy "kisebb" tesója, az IS-50X v3, arra is mehet 25mm-es venti (66mm), kevesebb benne az anyag, de memória és alaplap kompatibilitás miatt jobb.
Nekem is van egy olyan és a 83W-os átlagfogyasztás mellett számomra tetszetősen teljesített, lekorlátozott ventikkel, mini gépben.Nem tudom neked a max. 150W teljesítményű procid mennyire lenne terhelve, mert igazából attól függ...ugyanis ha átlag/folyamatos 100W vagy 150W kell, akkor nem tudom mi hűti le kényelmesen 70mm-en.
-
sasNAXO
aktív tag
A hangostól a nagyon hangosig tud terjedni, állítólag létezik kivétel, de nincs tapasztalatom olyannal.
Persze mindenféle moddal lehet javítani valamit a helyzeten, a képen egy Noctua ventire cserélt SilverStone FX350-G, kivágott venti takaró ráccsal, mert az is hozzájárult a hangokhoz, de még így se voltam elégedett vele:
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #64287 üzenetére
A felső kategóriában szokott rajta lenni, az M720q amolyan kivétel volt ha jól értem, kövi generációkban nincs tudtommal az ilyen "középszinten" már.
Ráadásul, ehhez a tiny5 generációhoz létezik ilyen is:
Tinyriser - a better Lenovo Tiny PC riser from FairywrenTech on Tindie
x8 és x4 (M.2) PCIe riser egyben. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64269 üzenetére
Hatezret biztosan tud.
Hogwarts Legacy 1080p a korábbi konfigban:Azt azért muszáj zárójelben hozzátennem, hogy igen, kb. repcsi hajtómű hangja van (a linkelt rev. 3 állítólag jobb picit), de az A2000 gyári ventije idővel elkezd szintén darálni, és ha jól látom ugyanaz a hűtés jutott az A2000 Ada-ra is, szóval most lehet még halk...aztán majd meglátod később.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #64253 üzenetére
Szerintem az LP lesz. Single slot mod hozzá?
Nvidia RTX 2000 Ada Single Slot Cooler | n3rdware -
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #64070 üzenetére
Ez vajon milyen lehet?
Mert ez van magyar webshopban is, egész korrekt áron: A3 méretű öntapadós gumilap. 297x420x1 mm -
sasNAXO
aktív tag
Na, úgy tűnik ez lesz a befutó:
#64063 HUN_Sector: Nem látszódott jól a képeimen, de oldalt van útban a csavar és jelentősen belelógott volna, ha szögletes marad.
#64064 mpierre: Nekem is az győzött, picit változtattam a szögén a dolognak. Meg a csavarhelyek még mindig nem tökéletesek, de talán most a legutolsó verzió jó lesz, másfél-két óra és kiderül.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #64060 üzenetére
Na én két opciót látok, vagy hagyok benne egy csavarhúzónak lyukat, ez nekem nem tetszik, egy lyuk lenne oldalt és szerintem mindig észrevenném
:
Vagy megpróbálom levágni ahogy rajzoltad is:
Nyilván ez utóbbi nem szép szögletes, és még csak 45 fokban sem lehet lecsapni, mert akkor nem jó. De talán ez jobb.
Mondjuk ez most csak gyorsan szemre van belőve, a tolómérőt még nem vettem elő.
A pontos mérés szerintemholnapma* estére marad már...#64059 HUN_Sector:
11mm magas a láb, van 10mm-es M3 csavarom bele, és lefelé keskenyedik az anyag, szerintem bőven fog tartani. Amire én figyelni szoktam még, hogy a falvastagság ilyenkor 3 vagy akár 4 réteg legyen (nyilván legalul, ami a lenti képen fent vannem lesz annyi, csak ahol tud is annyi lenni), azért az úgy nagyon sokat el szokott bírni.
*Szerk.: Ez van amikor amikor az ember egy hsz-t hosszú percekig ír.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64052 üzenetére
Még nem igazán foglalkoztam vele, leghamarabb majd késő este, vagy lecsapom a sarkát, vagy kap egy lyukat ahol befér a csavarhúzó, esetleg mindkettő egyszerre. Valamint a jelenlegi lyukakat is állítani kell, pedig ez gyártó oldaláról letölthető modell alapján készült és azokhoz nem nyúltam, de egy ~0.2-0.4 mm van benne és nagyon pontos az alumíniumban a csavarfej helye, tehát muszáj jónak lennie, mert most feszül.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #64050 üzenetére
Igen és a legszebb, hogy hely az van. Tehát hogy a lapos/üreges aorus logós vacak helyett rakhatnának egy anyaggal teli heatsinket oda és ha ügyesen megtervezik akkor ilyen nagyobb borda elemek lehetnének benne és ugyanúgy kimehetne ott a levegő az io shielden (oké, lenne olyan rész ahol a io shield vékony lenne emiatt, de könyörgöm, eddig is csak egy kis vékony vaslap volt, pár centin ahol levegő kivezetés lenne most is elférne).
M2 hűtő dettó, le a lapos emblémával, ki a ventivel, és jé, máris van hely passzív bordának.
Csak hát kell a logó, azért lehet sokat kérni érte...Az jó cucc.
Nekem van kettő is belőle itthon, főgépben és apuban is az van, nekem sem mennek sehova mostanában...
-
sasNAXO
aktív tag
3 darab RGB-nek van hely, de a 2 normális PWM venti csati helyett spécit raktak.
10 réteges PCB, de az audio csatit külön kábellel hozzák ki valahonnan, az alsó csavarhelyekkel sok sikert spéci házba rakni (heló Densium APU), és bár sehol nem látom írva, de az io shield hátulja alapján ebben is van beépített visító.
...közben észrevettem hogy az SSD-n is van visító, bal alul megy ki a kábele.
Komolyan mondom, nem értem a gyártókat.Amúgy szép fehér, biztos jó drága lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
Én még csomagot kaptam ma és felnőtt Lego volt benne.
NCASE M2
Már-már túl sok hely van benne egy ITX buildnek. Egyelőre csak tartalék és teszt alkatrészek vannak benne, még csak próbálgatom/tervezgetem mi legyen. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #64024 üzenetére
És a 4060lp pont picit hosszabb, mint az igazán sff méretben optimális lenne (170mm).
De van rá mod! -
sasNAXO
aktív tag
Ha már úgyis ilyen irányba terelődött a szó, esetleg egy ezüst Fractal Terrára nem fáj valakinek a foga?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63988 üzenetére
Bocsánat, nem néztem meg alaposan, valóban hibás a diagram. Tápoknál általában azok az 12V kábel ágak egyszerűek, egyik sor ez, másik sor az, aztán melyik marad ki nem számít (nyilván neked ott van a gyári tápkábel, le tudod ellenőrizni
).
#63992 Mclovin:
Tényleg, arról is csak jókat írtak reddit-en. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63984 üzenetére
Alaplapi 24 pinnél az Y az ilyen feszültség szabályzás miatt szokott lenni (valahogy visszaméri talán a táp minden rendben van-e ha jól értem). Interneten ha rákeresel gyakran van fent hozzájuk rajz/diagram. Mondjuk ezen pont nem jelzi, a duplákat hova kéne kötni.
((Érdekesség, hogy a Corsair SF Gold szériánál még el lehetett hagyni a szabályzós oldalt mindenféle következmény nélkül, szóval ahhoz kényelmesebb kábelt készíteni.Platinumnál kell a táp oldalon mindkettő az Y-ból és (tudtommal) megfelelő helyre.))
VGA 8pinnél mindegyik olyan szokott lenni gyártó függetlenül, az egy "sense pin".
És ahogy BalageK és mpierre kollégák is írták van nagyon ügyes kábelgyáros aprón.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #63977 üzenetére
Megmondod majd mi sikerült? Nekem van egy olyan tippem, hogy a 3A táppal már mennie kellett volna, Asrock Q1900-ITX-nek elég volt a 12V/3A egy 3,5 vinyó mellett.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
emiki6 #63956 üzenetére
Milyen Seasonic tápra gondolsz? Google első találat egy Seasonic Focus SGX-500 volt, hagyományos Molex Mini Fit Jr. 4.2mm-es csati van rajta, pont mint egy Corsair SF-en (nyilván a kiosztás kérdéses, de a csatlakozó a "szokásos" - mint az alaplapokon).
Alin 5557 4.2mm 2x9 (vagy 2x5) kulcsszavakra keress, gondolom azokat nem találtad meg?Harisnyázottat nem raktam össze, alis szilikon kábelt használtam utoljára. Puha, könnyen hajlik, jó dolgozni vele a kis házakban.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
BalageK #63944 üzenetére
Az 5700X nagyon kis barátságos, nekem is az van.
De a 3900X ugye 105W TDP, 142W PPT volt és a két CCD-t vagy mit (ugye két 6 magos blokkból áll) összekötő interconnect asszem egy 8W-ot evett üresjáratban is, tehát más a fogyasztás. Azért azt hoztam példának mert ilyen 55-60 fok alatt ritkán láttam.
Előtte a 3600X, és utána az 5600X játszi könnyedséggel volt lehűtve. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63931 üzenetére
Nekem Ryzen 3900X volt NR200-ban rácsos oldallappal, nem rémlenek ilyen 95 meg hasonló fokok, pedig léghűtésen volt, egy Noctua NH-C14S alatt.
De mondjuk 60 fok körül volt az alapjárat... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #63896 üzenetére
...dehogy ment tönkre, csak az M3 menetet átalakították UNC 6-32 menetre véletlenül, amikor kicsit erősebben tekerték be a rossz csavart. "De hát belement az."
Vagy fordítva, amikor M3 csavar van az UNC 6-32-es alaplapi lefogatókban és lötyög és fel se tűnt előző tulajnak
A toolles talán hülye biztosabb, de ugyanúgy nem vandál biztos. És akkor a kínai QC lottó még mellé kérdéses mindig.Bocs, de ezek a használt házas szépségek jutottak eszembe erről a témáról.
-
sasNAXO
aktív tag
Én erre azt tudom mondani, hogy itt aprón nagyon jó áron lehetett többször is leselejtezett több terás enterprise sdd-khez jutni, ami egyrészt már megvan, másrészt meg valszeg túl fogja éli az újabb m.2-ket is.
Főleg pl. egy 4TB-s MLC-s SM883...
Úgyhogy szerintem van még létjogosultsága a sima sata csatinak.
Nyilván van olyan ház ahova nem fér be 2,5" meghajtó, és amikor egy alaplap hátuljára lehet rakni akár kettő m.2-t is, meg előre egyet, az egy nagyon-nagyon jó dolog.
De én kérem szépen a sata csatijaimat.Szerencsére a B550 lapjaimon van két m.2 és négy sata, úgyhogy elvagyok egy darabig, nagyobb teljesítmény meg nem kell nekem most.
-
sasNAXO
aktív tag
Az adatsín fizikailag külön van (linkelt teszt elején vannak pcb fotók, szépen látszik), a 3.3V a kérdés, mert az is jöhet közvetlen a pcie x16 csatiból, vagy a kártya is szolgáltathatja (8pin 12V-t konvertálva). Ha az valahogy a vga-tól függ és amiatt megsül az ssd, akkor persze vitte magával, de a tippem az lenne hogy pcie csati lesz az ssd áramforrás, tehát ha a kotlott vga mellett elindul a gép, akkor szerintem az ssd működni fog.
...aztán ha nem, akkor majd valaki témában jártasabb kijavít. -
sasNAXO
aktív tag
Az NCASE M2 Round Silver rendelhetővé vált most este.
175 USD + sarcok, 10 USD-vel drágább mint a fekete. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
FireKeeper #63842 üzenetére
Kinek mi. Van akinek az számít, hogy fehér legyen (és túlárazott
).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #63800 üzenetére
Ja én úgy gondoltam, hogy hátulról a 3D nyomtatott műanyag és mellé valami rögzítés, ami akár lehet egy szintén 3D nyomtatott kis keret is, ami a felső lemezhez rögzítene a tápot. Csak ezt jó nagy macera lenne megtervezni.
Az meg már végképp overengineering lenne, ha ennek a keretnek az oldalára lehetne valahogy rögzíteni az SSD-t, ami eddig felül volt...
(Én ezért is adtam el, sose volt vége a tervezésnek és igazából nem használtam ki.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #63795 üzenetére
Ebben az volt a limit, hogy mivel műanyag, nem tart úgy mint egy vas, emiatt van alul a táp, ugyanis ha jól emlékszem van ott egy fém párkány aminek nekitámaszkodott az SFX táp és akkor nem csak a műanyag tartotta a táp (és kábelek) súlyát.
Rég volt. Talán még megvan a modell, ha kell.#63794 mpierre:
Sima ATX táp esetén teljesen jó megoldás, de nekem SFX volt benne. Még az előlapot is újra akartam tervezni, hogy van 2 centivel rövidebb legyen. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #63780 üzenetére
Szerintem ennyiért újonnan akinek most kell és garis kell, ez egy nagyon jó vétel, már csak azért is, mert alzába (szerintem) könnyű visszavinni, ha úgy adódna. Anno amikor visszavittem az előző szériás cicergő 750-et még csak emberrel se kellett beszélni. Vonalkód leputtyint, doboz valami gyűjtőbe bedob és asszem 30 percen belül jött az értesítés, hogy hamarosan utalják vissza.
Viszont mivel az újfajta csati van rajta psu oldalon, így az egyedi kábeles tömegnek valszeg még macera ez a táp (nekem pl. be van tárazva a korábbi minifit csatiból rengeteg, ehhez rendelhetnék egy csomó microfit csatit...). -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Mclovin #63753 üzenetére
Ja a molex mini-fit (4.2mm) helyett már a micro-fit (3mm) csati. Abban az az érdekes, hogy a gyártó honlapja szerint AWG18-as kábel a legvastagabb amire krimpelhető; na most az egyedi kábeleknél AWG16 (vagy AWG15 ha MDPC-X kábel) volt a gyakori...
Visszatérve a témádra, többszörösen nem sikerült nekem a mondatértelmezés. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Mclovin #63750 üzenetére
Nekem első olvasásra az jutott eszembe, hogy egyedi kábeleket használtál-e, mert a gold és a plat között volt a szükséges minimális kábelmennyiségben difi, de másodjára sikerült elolvasni, hogy mindkettő plat...illetve hogy valahogy végigpróbáltad őket. Este van már.
Akartam írni, hogy szerezz egy másik csomag kábelt kölcsönbe, de valszeg akkor így semmi értelme. Valszeg a táp lesz és kész. RMA-zd az RMA-t. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi #63730 üzenetére
Amit anno én találtam (nem vagyok gép előtt, meg tudom keresni később), ott a mindenhova is befolyó hagyományos pillanatragasztót írták pont emiatt. És bakker tényleg mindenhova folyt.
Csak éppen az alkatrész belsejében lehetett valami nem oké, az meg pont zárt volt. (Ilyenkor elméletileg kitölti az alkatrész alatti helyet is, tehát javít rajta, de ugye a bezárt részben ha rezeg a tekercs, akkor ott rezeg tovább. Vagy valami ilyesmi, ha jól értettem.
)
-
sasNAXO
aktív tag
Bocsánat.
Tudtam hogy valaki tett be, de nem emlékeztem hogy te voltál.
Én most gyorsan ezt találtam, tényleg jó árban vannak...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TurboK0 #63662 üzenetére
Meg tudom erősíteni, nekem 60 fok körülig ment AMD APU-val terhelés teszt alatt egy Chopinba gyömöszölve. És ugye az csak egy 88W PPT-s APU külső GPU nélkül.
#63663 Crabface:
Be ám!
#63664 HUN_Sector: Ez egyáltalán nem rossz ötlet.
16-ért az egy jó vétel volt.
-
sasNAXO
aktív tag
300W tápot írtál, és a bq! nem gagyi kategória (tudtommal, majd kijavítanak).
Az 1050 Ti, típusa válogatja, de van amin nincs tápcsati sem, az 75W körüli; tehát amit írtál proci, 90W körüli turbóval, bőven el fog menni azzal a táppal.Igazából neked "csak" amiatt érdemes proci generációt váltanod, mert elméletileg a Windows 10 2025-ig van támogatva, és 8. gentől használható a Windows 11.
Ha fontos a garancia*, akkor persze legyen új, ha picit várva össze tudod ollózni jó árú aprós dolgokból, akkor lehet megéri a használt.
(Személyes történet: 2 hónapig volt a i**n boltban gariban a procim, majd amikor rájuk írtam most már mi újság, akkor visszaadták az árát...és vehettem másikat, na azóta szinte csak az aprón veszek mindent olcsóbban.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #63637 üzenetére
Olyan IS van itthon...lassan ki kéne szórni mindent az apróra, túl sok van.
Az az X36 egy nagyon jól sikerült kis hűtő amúgy, és mivel "jól áll" az AM4 foglalaton, bár alacsonyabb mint a Noctua L9, de jobban hűt picivel, és mindezt úgy, hogy kevesebb anyag van benne...
Ja igen és ugye használtan vettem a házat és valóban le van tépve (éppen hogy) a műanyag sarok az egyik kondiról a benne lévő tápban, csak azt nem tudom, hogy az előző tulaj volt még, vagy már én voltam-e a ludas. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
louigi69 #63630 üzenetére
Se AM5, se vízhűtés téren nem tudok érdemben hozzászólni, és a házzal sem volt dolgom, de...
Általában a kisméretű házaknál az SFX (tehát nem SFX-L) táp meghálálja magát.
Most gyorsan guglival ezt találtam: link a teszthez, itt az utolsó előtti kép, ez egy SFX táp a kérdéses házban - az SFX-L ennél több helyet elvesz.Szerk.: nem lehet linkelni a képet és inkább nem töltöm le és rakom fel ide.
-
sasNAXO
aktív tag
Hétvégi tapasztalatok, Chieftec IX-0*B házzal:
- gyári táp mellé szép baleset építkezni, csapó 1 (ide biz' be nem férünk):- csapó 2 (éppen hogy, és azt is csak a VLP ram miatt
):
- és, az ssd tálca nélkül abszolút maximum 45mm-es cpu hűtő fér el (és az sem ajánlott, mert a rács miatt hangja van
):
#63625 Dapro: Menő!
Cseréld egy kisebbre, U9S vagy D9L, azok nem lógnának ki így, és lehet hasonlóan jól hűtene. -
sasNAXO
aktív tag
Még nem láttam linkelve, most jött szembe; ki lehet próbálni sokféle sff házikó méretét:
compare-sffpc (comparesffpc.com) -
sasNAXO
aktív tag
NSFW
: The ultimate enjoyment of itx!Xikii Industry FF04 LP & ROG X870-I Build - YouTube
Szerk.: És más, most jött hírlevél, hogy elméletileg megint rendelhető lesz egy kis ideig a Skyreach 4 Tiny, elméletileg holnaptól. NFC Systems
-
sasNAXO
aktív tag
Aprón van egy van egy Chieftec IX-01 bővítővel, nem is tudom ki akart venni múltkor?
-
sasNAXO
aktív tag
Volt NR200P-m, és nagyon szerettem, de a Formd T1 és aközött nincs kérdés melyiket tartanám meg.
VGA/procihűtőre visszatérve; ha minden igaz (javítsatok ki kérlek ha nem), 20mm egy slot és a kérdéses VGA 52mm (itt is ki lehet javítani), tehát 2,6 slot.
X47 és X53 között, elméletileg lehet hang különbség is, hiszen 6mm-rel távolabb van az alaplap az X53-ban ahol törik/változik a levegő iránya. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
vtommy #63509 üzenetére
Ugyanilyenem van.
Nekem kimaradt az 1-es verzió, úgyhogy nem tudom ahhoz hasonlítani, ellenben van itthon egy mk2 Ghost S1...és egyáltalán nem kérdés, hogy azt hamarabb raknám táskába vagy bárhova hordozás céljából, mint a T1-et.
Imádom, nagyon jó cucc, de hurcibálni nem akarom. -
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63458 üzenetére
Jól tudod, kvázi egy picit hosszított 92mm-es hűtő amire van egy 120-as felfogató, csak mivel az egész erre van kitalálva, vszeg jobb mint egy 92mm-es amire 120-as átalakítót raksz. (És 8.500 forintért amúgy sem vesz az ember AXP90-et.
)
Kompromisszum, ebbe a házba. Jelenleg (még) nem tudok jobbat.
Eredetileg IS-55 -öt szerettem volna, de az alá nem mennek be a nagyobb ramjaim és a B550 alaplapomról is valahogy lelóg a reddites tapasztalatok alapján.
Ebbe a méretbe, <68mm, egyszerűen ez tűnik jónak moddolás nélkül. Itt a Noctua L12 alá nem fér be a A12x15 (le kéne szednem a bordát a ramról és akkor igen, de még akkor is útba lenne az ehhez a házhoz tartozó béna usb3 kábel).
Nagy gépen (T1) Noctua L12 van és alatta A12x15, nyilván az még jobb, ha elfér.Szerk.: Amúgy most visszanézve amit írtam havernak amikor teszteltem, amíg 90%-ig ment a venti (kb. első fél óra az órából), addig 78 fok volt a max., és 70 körül volt az átlag. Tehát hogy van benne még tartalék (és akkor még mindig le volt tiltva, hogy hirtelen felpörögjön a venti), csak szeretném ha nem hallanám.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63455 üzenetére
A kérdéses hűtő (ID-Cooling IS-50X V3) pont kiesett.
-
sasNAXO
aktív tag
Itt a 2-es pontot azzal egészíteném ki, hogy, y-cruncher és Unigine Heaven a két teszt progi ami fut. A Heaven az folyamatosan terheli az ipgu részt, a y-cruncher pedig különböző, memóriát is aktívan igénybevevő számításokat futtat (ha megnézed háttérben 15,4/16GB a memória használat). Ja igen, a memória 4400MHz-es Crucial Ballistix Max, az alap XMP profilon ami vagy 1,4V vagy 1,45V, most nem tudom hirtelen, tehát hogy nem a szokványos fesz. - és milyen szépen elvannak a venti alatt.
(Egyébként ez a páros nagyon jó -főleg memória- stabilitás teszt.)
Amiket írtatok hirtelen spike-ok a y-cruncher teszt váltásainál nagyon szépen látszanak, általában olyankor ugrik meg a max. hőmérséklet mindig. És talán egy teszt van a sorozatból ami nem maxolja ki a PPT-t, tehát ahogy a képen is látszik 1 óra alatt az átlag proci package power "csak" 83W volt.
(Amiben benne van az induláskori 10W alapjárat is.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63445 üzenetére
Nincs itt se réz borda, se folyékony fém. Valami 5-10 éves Arctic MX-4 tubusból ment a proci és a hűtő közé.
Valamint a venti vezérlés vissza van fogva, tehát nem azonnal pörög fel a venti, hanem vagy 5-10mp átlaga alapján és akkor is asszem max. 5%-ot nőhet másodpercenként talán (most nem tudom megnézni). Tehát hogy nagyon a hangra van beállítva.
(Tippem szerint ég és föld hangra a kettő, mmint a chopinhoz képest.)
És amit TurboK0 kolléga írt. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #62422 üzenetére
Folytatódtak kalandjaim a Densium APU házikóval.
Előzmények itt, itt, itt, és itt.
Nem olyan rég egy aliexpresses akcióban vettem próbából egy ID Cooling IS 50X V3-at, ami egész jónak tűnt és kíváncsiságból felpróbáltam rá egy Noctua A12x25 ventit:És ez a kombináció volt olyan jó mint az L12 hűtő, cserébe kellemesebb hangja volt (80%-ra lekorlátozva használtam), úgyhogy elkezdtem gondolkodni rajta, hogy vajon vegyek-e bele egy fekete Noctuát, hogy passzoljon a színéhez.
Aztán gondoltam egy merészet, van a Noctuának egy vadi új 120-as helyre felfogatható 140-es hűtőventije, az A14x25r G2*, és vajon azzal van-e ilyen jó, és hogy néz ki vele.
Persze muszáj volt kipróbálnom...
Nos, nekem kinézetre kimondottan tetszik:És végül ezt is 80%-ra korlátoztam le és szerintem ez egész szép eredmény lett (88W PPT-s 5700G, majdnem végig 88W-on járatva egy órán keresztül), és mivel hatalmas venti egy kis házban, nem csak a procit hűti jól le, hanem mindent:
...gondolkodtam rajta, hogy lassan jöhetne majd egy 8700G, de eddig sikerült elhessegetni a gondolatot.
*Tök jó, ennél az új ventinél már nincs műanyag a csomagolásban.
Teljesen más; itt egy mai horrorsztori is, de csak erős idegzetűeknek, leendő gpu a "nagy gépbe" (T1-be)...
-
sasNAXO
aktív tag
HDPLEX pico aprón, ha esetleg valakinek...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63358 üzenetére
Hű. Mondanám, hogy lehet a borda a szűk keresztmetszet, de nem tudom, mert ugye 120-assal próbáltad, bár ha jól értem nem lezárt tetővel.
Esetleg lehetne rakni NA-FD1 (vagy bármilyen 3D nyomtatott) tölcsért fölé, hogy garantáltan friss levegőt szívjon, illetve ugye létezik AXP90-X53 is.
Valamint létezik 100mm-es Thermalright venti is, csak tudtommal kb. beszerezhetetlen. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63356 üzenetére
Amúgy milyen ventit cserélsz? A gyárit, vagy már esetleg egy Noctua A9x14 volt rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged