- Milyen széket vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Dell notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
echterion #65109 üzenetére
Oh!
Sajnálom, hogy ez történt!
Én aliexpress-en vettem anno. -
TomiLi
addikt
válasz
Vigneau #64140 üzenetére
Oh! Nem te vagy a vak, hanem én a figyelmetlen!
Az a baj az Up Angle-lel, hogy akárhol kerestem (ahogy te is) mind magasabbak, mint a left/right.
Ennél az eladónál van mindenféle kialakítású, és még méretezve is vannak a vezetékek.
Ahogy nézem az UP Angle-nek (T5) a kiálló része 24,5mm! Ránézésre ugyanaz, mint a Tiéd.
Néztem házakat is, de ott inkább a Left/Right az alapfelszerelés. Az Asus AP201-nél van Up angle, de az szintén olyan magas, mint a Tiéd. (ránézésre)
Ilyen kéne Neked (?), de ezt csak pár oldalon találtam meg, amik vagy nem szolgálnak ki magánszemélyeket és/vagy nagyon messze vannak. Ráadásul nem is látom, hogy mi a másik vége a vezetéknek. (YC-12L-2 néven fut és csak 4,5mm-rel alacsonyabb, mint amit fentebb linkeltem aliexpressről) -
TomiLi
addikt
válasz
Vigneau #64138 üzenetére
Nekem is az szokott a problémám lenni, hogy tudom mit akarok, de nem tudom milyen elnevezéssel keressem...
De amit linkeltem, az akár jó is lehetne Neked? Eddig rendeltem már vagy 5db-ot, nekem mind megérkezett rendben. Jó minőségű, nincs vele probléma, napi használatban van kettő is. -
TomiLi
addikt
Van egy rendelésem (Bestmarkt):Asrock B650i Lightning - 77.180.- 3év garancia. Még egy napig át lehet venni, amivel én nem élnék (mégsem). Hátha valakinek kapóra jön. Írj privátot, szívesen átadom
-
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80 #62606 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, és rögtön be is indult a fantáziám...
Valami ilyesmi megoldás lehet, amit említesz.
Én is alkalmaztam a házamnál ilyen távtartókat. (amit a legós vágyakozás előtt azért már illene befejeznem...) -
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #62598 üzenetére
Jópofa lenne az útmutató.
Kicsit "kapkodós" a videó, nem mindent mutat sajnos. Gondolom az alaplapi lefogatóknál be kellett vetni valami nem legós trükköt, mert adja ki a furattávolságot a Lego méretezése. A tápfelfogatásnál viszont passzoltak a Technic furatos elemek! -
TomiLi
addikt
Kis érdekesség: Lego ház, Maxsun Terminator H770 YTX D5 Wifi alaplappal - youtube
-
TomiLi
addikt
válasz
coccolino #60018 üzenetére
Nekem is ez volt egy B660I Strix-szel! (tápom egy Fractal Design Ion+2 760W)
Pen drive-ról való bios frissítéssel megoldódott a problémám. (nekem szerencsém volt és volt friss bios a lapomhoz, de ennek ellenére, hogy mi generálta a hibát nem tudom...)
Ha windows alól próbáltam, vagy a bios-ban úgy, hogy megadom az ssd-re, előzőleg letöltött bios file elérési útvonalát, úgy egyik esetben sem jártam sikerrrel.
-
TomiLi
addikt
Silverstone Sugo 14 fekete háznak egész jó ára van most!
-
TomiLi
addikt
Ja igen, mindenki magából indul ki.
Én torony hűtőket használok, amik java részt szimmetrikusak így nekem gond lenne.
A többségnek viszont akkor jó lesz.MSI: figyelmetlen voltam, csak a képeket néztem, nem vettem észre az általad linelt MSI-t.
És még venti is van rajta... nagy kár... Lesz hőtermelés szépen a következő generáció felső házában. -
-
TomiLi
addikt
válasz
Pgraph #44859 üzenetére
Aliexpress-en olcsóbb a hosszabbító!
-
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #43047 üzenetére
Na igen! Én ezt el is felejtettem, hogy még vám is van
... Így sajnos teljesen felejtős...
(#43048) VTom: Sajnos csak a netes képekre tudok támaszkodni, így: passz.... De ahogy AxBattler mondja: szerintem is ugyanott készülnek ezek a klónok, mint ahol a Raijintek házai.
Találtam egy videót, ebből több látszik talán.
-
TomiLi
addikt
válasz
AxBattler #42414 üzenetére
Én önző módon majdnem rendeltem egyet, csak mivel se angol tudásom, se nagy tapasztalatom nincs külföldi vásárlást illetően így meggondoltam magam. Jól is tettem, mert ráfáztam volna a szállítási díjat illetően! Alapból alacsony súlyt jelölnek meg (így olcsónak tűnik elsőre a szállítás is) a kínai webshopok , amin vagy lehet módosítani, vagy nem. Utólag , a szállítás előtt mérhetik le, és módosítanak a szállítón/szállítási díjon. Arról viszont semmilyen infót nem találtam, hogy milyen nehéz egy ilyen ház csomagolva. Az Amazonon megtaláltam a Styx súlyát (kicsivel lehet kevesebb a Q2, kivéve ha üveg oldallapos), ami majdnem 5kg. Na amelyik "China" shopban ezt meg tudtam adni ott pislogtam a szállításon díjon: bőven 100 USD felett volt.
Régebben kapható volt aliexpress-en (most sajnos nem), ott olyan 60 dollár volt a szállítási költség.
Egyelőre lemondtam róla, de nem végleg, mert engem is nagyon érdekelne egy natúr szürke, két ventilátor nyílással a tetején, meg két sima alu lemez oldallappal.Nagyon sok variációt lehet választani, ez is nagyon tetszik benne, lehet két félét is vennék, ha olcsóbban megoldható lenne a szállítás.
hegegabi80: nem rossz ötlet!
-
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80 #42410 üzenetére
Igen, pont amiatt lenne nekem jó, hogy 3 slotos, meg amiatt, hogy 300mm hosszú.
Kínából elég necces lenne rendelni egyet, meg a postaköltség is drága lenne. Raijintek csinálhatna egy ilyen verziót/méretet, mert amit Kisza linkelt az a Raijintek Styx (normál méretű mATX lapokhoz), az a kínai klónnál az SKTC Q3. Ez már túl nagy.
Itt egy kép a méretbeli különbségről. (Q1 - Metis, Q2- nincs, Q3 - Styx, Q5 - Thetis)
-
TomiLi
addikt
Nagy kár, hogy a metis-ből nincs olyan méret, mint a klónból: SKTC Q2....
-
TomiLi
addikt
Köszönöm ismét!
Akkor azt hiszem ,hogy lemondok inkább az odd-ről, és egy pci hot swap rack-et fogok venni.
"Sajnos" az ssd az már meg van, így pont kijövök a 4 sata-val (ssd, hddx2, hot swap)Táp: akkor maradok egy ATX tápnál, az SFX-ekben nem bízom annyira...
(zaj - nem szeretném, ha egy film közben el kezdene nyűszíteni a táp venti - nálam meg elég alacsony az ingerküszöb. Sajnos a hdd-k "klattyogása" elkerülhetetlen)
Arra gondoltam, hogy raijintek metisbe pakolnám a kis konfigot, a cpu (maradunk g4400-nál) meg kap egy Thermalright 120i hűtőt (ezt is csak azért ,mert az van itthon....
)
Köszi mindent!
-
TomiLi
addikt
Hát nagyon köszönöm mindhármotoknak a rengeteg segítséget!
Pontatalan voltam annyiban (elnézést), hogy a 3 db HDD nem fix, abból csak kettő lenne állandóra, egy pedig egy hotswap csatolón keretsztül (itt van több elképzelés is, mert létezik pci helyére tehető, vagy 3.5"-es házban, vagy a slim odd-val közös házban egy 5.25"-ös helyre - ez még kérdés, mert nagyon jó házakat is ajánlottatok!)
Csak azért szeretném egy "dobozba" zsúfolni az összes komponenst, mert nem szeretem ha mindenféle kiegészítő tekereg a gép körül...Ettől függetlenül az odd-t meg tudom oldani úgy is, meg akkor a hot swap-et, hogy usb-ről menjenek, és akkor a Sata probléma megoldva ITX méretnél maradva.(erre nem is gondoltam - köszönöm!)
Tápra visszatérve egy kicsit: aprón kapható egy Pico-box Z3-ATX-200 paneltáp és adapter (asus 150W-os)..ez megfelelne nekem vajon? Elvileg igen, csak szeretnék megerősítést is
A másik még ami eszembe jutott: A gépen egy Windows lenne, mert ezen szeretnék egy jó ideig netezni, szövegszerkeszteni...szóval alap dolgok. Viszont menne 24/7, mert: lenne fájlmegosztás is rajta, valamint az itthoni hálózaton keresztül, erről a gépről érné el a többi az adatokat, meg a media tartalmakat.
Ehhez esetleg nem lenne elég egy integrált cpu-s megoldás? Vagy inkább maradjak a G4400-asnál (Intel vonalon gondolkodom)?Köszönök még egyszer mindent, Mindenkinek!!!
-
TomiLi
addikt
Segítséget szeretnék kérni:
Az elképzelésem az lenne, hogy egy G4400-as cpu-val szerelt kis gépet raknék össze (ITX lap, 8GB ram). Lenne benne max. 3db notebook hdd, egy 2.5"-es ssd, meg talán egy notebook ODD.
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen konfighoz táp terén el lehet gondolkoni nem ATX kivitelben (panel, vagy pico psu....) Ha megoldható, akkor tudnátok ötleteket adni, hogy milyen belső, és külső egységek kellenek hozzá.Köszönöm előre is!
-
TomiLi
addikt
A Tristellar-nak elég húzós lett az ára....
-
TomiLi
addikt
Az SFX-L-nek miben van előnye az SFX-szel szemben? Nagyobb méret miatt nagyobb venti - kisebb zajszint?
-
TomiLi
addikt
Lehet, hogy túl számoltam egy kicsit.....
Igen, elég minimalista lett az eleje, de valahogy ha elgondolkozom rajta, amit huzamosabb ideig akar az ember rákötni a gépre az mehet hátra, az "alkalmi" dolgoknak meg (talán) elég egy usb. (pen drive, külső dvd, külső hdd- menteni....stb...) Persze mindenkinek más az igénye...
Ahogy bele "olvasgattam" (google fordítóval) a fórumba, sokaka a felső négy csillag csavart nehezményezik, hogy jobb lenne az is pattentos megoldással....
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #27203 üzenetére
Na igen! Ennyiből, mint amennyibe kerül a 3M flexi riser, lehetne talán gyártattani merev/nyákos verziót is. Itt csak tényleg azért van flexi riser, mert más nincs a piacon ehhez a kialakításhoz....
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi is lesz darabja egy DanA4-nek..... Szerintem simán lesz 100k.... -
TomiLi
addikt
válasz
janos666 #27193 üzenetére
Nekem is van két ilyen riserem, de semmire nem jók sajnos. Bitcoin-ra lehet, hogy tökéletesek voltak, de pl. játékra már nem....
Egyik riser úgy ahogy jól működik, csak véltelenszerűen néha dob egy-két másodpercre egy fekete képernyőt. A másik riser meg katasztrófa: Van hogy be sem jön semmilyen kép a gép bekapcsolása után....Persze nem tudom, hogy a Dan A4-ben alkalmazott horror áron kapható, riser milyen... Gondolom nem véletlenül esett erre a drágább kivitelre a választás.
-
TomiLi
addikt
Ez igaz! De tetszik a dizájn, és a hely, hogy vízhűtés kényelmesen kialakítható benne. Meg nekem tökéletes lenne ez az elrendezés, mert az asztalom bal oldala van a falhoz tolva, így az EKWB ház ablaka is jó felé nézne...Léghűtésre feleslegesen nagy az tuti.
Az egyik modder rögtön élt is a méret adott lehetőségekkel, és egy mATX lapot "faragott" a házba, két vga-val.... -
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi #27068 üzenetére
[link]A fene.... ezt a házat, csak pár modder kapta meg, akik február 1-től április 30.-ig kell, hogy valami nagyot alkossanak....Nem lehet megvenni a házat, hanem majd szavazni lehet az elkészült alkottásokra, és akkor talán nyerni egyet, vagy egyéb más ekwb cuccost.... (ha jól értettem.... - de a lényeg: nagy kár, hogy nem lesz elérhető, nekem nagyon tetszik, főleg az íves plexi! )
-
TomiLi
addikt
Remélem ez az EKWB Vulture ház nem marad meg csak prototípusnak, vagy limitált kiadásnak.... (Bár az alábbi oldalon van az egyik házon egy 10/50-es jelzés......
)
-
TomiLi
addikt
Köszi Uraim!
Igen a Macho az combosabbnak néz ki!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy egy MSI Z97I Gaming lapra rá lehet tenni a vga-ra merőlegesen egy Thermalright Spirit 90M? Vagy jobban járnék egy AXP100/200-zal? Az biztosabb megoldás (itt inkább attól félek, hogy a memóriáktól nem fér el....
Köszi szépen!
-
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #24030 üzenetére
Nem csak mATX lapokat, hanem ATX-es lapokat is.
(pont van egy ilyen az asztalomon....
)
Az igaz, hogy mint ATX-es ház nem nagy!
Ha már házak:
Ami érdekesebb lehet ITX vonalon (szerintem), az a Corsair Carbide 240. Ez is mATX ház alapból, vagy vizes ITX. Szerintem nagyon ötletes, és ugyanúgy kétkamrás az elrendezése, mint a Coolteknek. -
TomiLi
addikt
válasz
flashpointer #23482 üzenetére
Köszi!
Akkor annyiba kerül, mint egy jobb fajta full moduláris, hybrid táp. Viszont nekem azért tetszik nagyon ez a megoldás, mert nem kell egy ITX gépbe egy ugyanakkora tápot rakni, mint maga az alaplap!
Elgondolkodtat, egy kis házba, egy közepes dvga-t simán elvinne (GTX760-ra gondoltam, abból vannak rövid változatok) egy sima (nem K-s) i5-tel. -
TomiLi
addikt
válasz
flashpointer #23480 üzenetére
Hu micsoda finomságok!
Egy X3-ATX-300-hoz milyen külső tápot lehet csatlakoztatni?
-
TomiLi
addikt
Raijintek Metis: Már itthon is lehet kapni! Nem is vészes az ára!
Viszont szerintem is kicsit "moddolni" kell, ha jobb szellőzést akar az ember. Ez így tényleg karcsú... Pedig nagyon pofás kis házikó!!! -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy vad ötlet, de szerintetek, két Dell DA-2 táppal meg lehet hajtani egy kis ITX-es gépet, amiben dedikált vga van? 4670 cpu, 1db hhd, 1db ssd, 1db odd - ez lenne az egyik táp. A másik meg egy GTX 770....
Nagyon nem kivitelezhető, vagy megoldható esetleg?Köszi előre is a segítséget!
-
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo #22450 üzenetére
Fehér lesz az az oldal is, csak még nincs kész.
Jól néz ki a matt felület is, gondolkoztam rajta én is, de - számomra - nagyon macerás lett volna pontosan illeszkedő plexit kivágni a keretbe....
Gittelve is lett már, így marad a festés....(#22449) kisza25 Igen, még nagyon bután néz ki, mert olyan katyvasz az egész.... De remélem majd, ha szép fehér lesz, akkor már jobban fog mutatni...
-
TomiLi
addikt
válasz
Mattanyahu #21981 üzenetére
Oh, köszi, elrontottam!
(#21980) Honkydoo Okay, de akkor a videó az valami térfa... nyomi 0.33-as üdítőknek tettek bele egy hűtőt?
Ott volt a videó alatt a link
Én meg azt hittem, hogy lesz belőle fehér változat, szép alu (natur) előlappal... -
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
Mattanyahu #21974 üzenetére
Jó pofák!
A Carbide air 240 már nagyon "hiány" pótló megoldás!A 380T belsejére lennék nagyon kíváncsi!
-
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #21948 üzenetére
Van még a Zotac-nak, Asus-nak, MSI-nek is kis vga-ja, ráadásul 760-ból is akár.
Egy szorzózáras i5, meg egy 760 szerintem még belefér, ezt a konfigot is vinné a gyári táp. Az már más tészta, hogy milyen zaj mellett.... De a ház szempontjából mindegy is, mert a táp cserélhető.
Nekem maga a ház tetszik, a kialakítása/elrendezése. -
TomiLi
addikt
válasz
sanki85 #21693 üzenetére
Ez nagyon baba! Minden tiszteletem! Nagyon tetszik!!!
(#21694) Pista0001 Ez jó lehet!!! Nekem kimaradt, van róla fényképed?
Most titkon én is valami hasonlóba kezdtem bele, de én egy létező házat szeretnék átalakítani. Még nem akarom elkiabálni, hogy mi lesz belőle, mert nálam minden félbe marad....
-
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo #21684 üzenetére
Az nagyon jó kis ház ami neked van! Nekem is nagyon tetszik, csak kár, hogy hosszabb vga nem fér bele....
Úgy néz ki, hogy intel fronton már nagyon nem lesz szükség a 2.5"-es ssd-kre sem. Szinte mindegyik ITX-en van már m.2 csatoló.
Jelenleg nekem is ITX lapom van, csak még mSata-s, HDD nem lesz a gépben (NAS miatt). Ezzel is egy csomó helyet lehet spórolni az ITX gépeket illetően... -
TomiLi
addikt
válasz
imibogyo #21680 üzenetére
Nekem sem tetszik. Még akkor sem tetszene, ha csak egy kis netezős gépet szeretnék összerakni (akkor ezt nagy lenne.
Ennél a háznál már csak azok az ITX-et fogadó Lian házak jók, amik majdnem akkorák mint egy mATX ház, ugyanez a felállás, és lehet bele pakolni 5 hdd-t.
Okay, aláírom, abba férnek hosszú vga-k is, csak egy jó pár éve ott álltam értetlenül, hogyha vga-t rakok bele, akkor hogy raknék bele 5 hdd-t, ha még egy odd-t is szeretnék teszem azt... (ugye 4 sata port volt régebben az általános ITX lapoknál)Szerintem az Ncase M1 azért lett (lenne) jó mert ott tényleg optimalizálva van a tér. Nagyon tetszik az elrendezése, kár, hogy kicsit (nekem) túl picire sikerült.
Nekem úgy tetszene, hogy állított alaplap, előtte állítva a PSU, és alul a vga. -
TomiLi
addikt
válasz
velizare #21635 üzenetére
Okay, de valamelyik olyan hosszú, mint egy vonat fütty....
De így már értem, hogy miért is lett más a fizikai mérete. Gondolom , hogy beférjen két PCI-e csati közé, ha már azt is tudja használni - vagy rosszul gondolom?Ha most jól értem, akkor dupla csavar van a dologban?
Két SSD lesz akkor:m.2 - Sata3 (így már értem a termék listákban szereplő elnevezést - nem véletlen) - ergo dettó ua., mint mSata elődjei (gyorsaság)
m.2 - PCI-e (ilyet még nem láttam....
)
És akkor két foglalat is lesz? m.2 sata3, meg m.2 pci-e?
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #21628 üzenetére
Hát igen. Viszont aki új szériás Intel lapot vesz, annak nincs más választása.
Anno meg végképp nem értettem, hogy az Asus miért annyira "előre látó", hogy már a Maximus VI Impact-ba is ilyen SSD foglalatot rakott....
Abban az esetben érthető, ha most nem fognak új lapot piacra dobni ebben a szegmensben (ITX csúcs tuning....)(#21632) shteer Biztos, hogy jönnek majd, csak az a "sértő", hogy jelenleg olyan m.2 SSD-ket lehet kapni, amik semmiben nem jobbak az mSata-s elődjeiknél. Holott már hallottuk a híreket, hogy a egy-két gyártó fiókjában már ott pihen a 700Mb/s sebességű megoldások is akár...
Persze a vevőé a döntés, és nem kell megvenni a most kapható "vackokat"....Jól tudom, hogy ez a foglalat már létezik (~ 1éve) az almás gépekben? (NGFF-nek hívják náluk...)
-
TomiLi
addikt
huu, köszi a kutató munkát!
Azt észre vettem én is, hogy valahol G-nek, valahol meg GL-nek írák. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a kész termék matricája van elrontva...
- A venti csak akkor pörög fel, ha a táp eléri a 41°C hőmérsékletet.
Ez nagyon jó hír!
Végre egy Silverstone táp, ami belép a hibrid tápok sorába! (gondolom lesz több is, normál ATX táp is)
Nagyon szimpatikus ez a táp így az előzetesek alapján. Egy sarkalatos pontja lesz csak, hogy mekkora hatásfok mellett éri el a 41fokot, és akkor milyen intenzitással (zajjal) hűti a venti azt.SFX "long" kivitel
Most milyen kiállítás lesz? Computex? Szerintem utána már csak várható, hogy megjelenik a táp....
Az tetszik egyébként a Silverstone moduláris tápokban (hogy moduláris, lehet vezetékeket gyártani tetszőleges hosszal, gari vesztés nélkül! Ráadásul a silverstone-nak van rövid kábel szettje is, ha valaki nem akar babrálni. Az első kiadáson mára már javítottak is azzal, hogy áttértek a Corsaireknél alkalmazott lapos-szalagkábeles megoldásra), hogy nincs agyon variálva a moduláris csatlakozó kialakítás/tüske kiosztás. Nem úgy mint a corsair-nél a 24pin ami 14/10-re azaz két csatira van osztva, össze -vissza csavarva. Ez a kis méretű ITX rendszerekben nagy előny lehet. Nem a silverstone-t akartam agyon ajnározni, mert vannak hibái azért bőven: túlárazott, jelenleg nincs hibrid, egyes példányokban a kis méret miatt iszonyat zajos venti van
-
TomiLi
addikt
Ezek szerint majd csak akkor lehetünk biztosak, a táp
SFXmivoltában (kicsit nagyobb, mint SFX)
ha már megjelent a Silverstone honlapján is majd.Köszi a képet!
Nem találtam, vagy elsiklottam felette, de itt végre jól látható, hogy is van a táp elhelyezve a RV-Z01/ML07-ben.Jó lenne, ha passzolna a ház az említett táppal, mert azért csak csendesebb egy 120-as venti, mint egy 80-as (még ha az a 120-as esetleg nem 25mm-es, akkor is előnyben van)
-
TomiLi
addikt
Silverstone ML07-ből lesz fehér is? RV-Z01-ből meg piros (nem szép)
Itt találtam ezeket a képeket. Jó kis SFX táp is fellelhető, meg a NAS házikó sem pite szerintem...
engem az SST-SX500GL érdekelne, hogy vajon az ML07-be befér?
-
TomiLi
addikt
válasz
Mercutio_ #21441 üzenetére
Már annyi féle chipset, van meg a hozzá tartozó specifikáció, hogy bele lehet kavarodni elég gyorsan.
Főleg, amikor elő állnak a gyártók a saját megoldásaikkal, spéci lapjaikkal. Pl. pont az asrocknak van h87-es tuning lapja (tuningolható a "K"-s proci), holott ezt elvileg csak a "Z" tudja... -
TomiLi
addikt
válasz
shteer #21429 üzenetére
m.2 - még csak most fogják bemutatni a gyártók a Computexen a megoldásaikat (ssd)
Persze vannak már elérhető megoldások, de amik pl. itthon kaphatóak semmivel nem gyorsabbak, mint az mSata-s társaik... Sőt.Ráadásul a z97-tel érkező Sata express-s ssd-k is most fognak debütálni.
Ebben a hírben már előre is jelzik, hogy a "lehúzásnak" ez még csak az első lépcső foka....Mindenesetre nekem tetszik, hogy már egy mini ITX lap is ilyen jól felszerelt, hogy egyáltalán ennyi minden elfér rajta...
(#21437) Mercutio_: Ahhoz már B85-ös chip kellene
-
TomiLi
addikt
válasz
totya694 #21083 üzenetére
Elég sok (Lian Li) ház van ami a szerek hatása alatt lévő tervezők keze közül szabadult....
Ha a Lian Li-nél maradunk, akkor elég beteg a vonat, a "pók" megoldásaik. Ha meg elrugaszkodunk az ITX vonaltól, akkor meg találunk még bugyutább házakat is...
Még mindig jobb az ilyen gyártó, aki mer kísérletezni (tud), mint az olyanok, akik megcsinálják a csilliómodik egy kaptafára készült kommersz műanyag kupacaikat....
-
TomiLi
addikt
válasz
shteer #21073 üzenetére
nekem azért tetszik, mert végre újítottak a belső elrendezésen. Előszőr a Q33-ban volt hasonló kialakítás, de abba csak rövid vga fért.
A korábbi megoldásokban az nem tetszett, hogy mindig az alaplap előtt volt a táp, és soha nem mutatott semmit a ház a belsőről. Most végre van már ilyen is....Szerk: A q33 olyan átmenet a régi és az új dizájnok között (szerintem) Kár, hogy csak rövid vga fér be...
-
TomiLi
addikt
ide is belinkelem:
Régi álmom valósítaná meg a Lian Li? Az a kérdés, hogy a kijelző átlátszó-e kikapcsolt állapotban... Nekem úgy lenne az igazi...Más: A Lian Li PC-Q36 vajon mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban?
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #20196 üzenetére
Igazad van, jobban végig gondolva én sem értem igazából, de majdnem besétáltam a "csapdába"....
Kicsit jobban utána néztem, és ez az NGFF m.2 vonal az ultrabook-oknak köszönhető. Ezen a vonalon meg aztán sok minden van ami nem igazán érthető....Egyelőre csak külföldi oldalakon találtam m.2 ssd-ket.
Vissza olvasva az ide vonatkozó cikket, egyelőre szerver vonalon van jelentősége.
Persze a sata/pci-e, meg az új foglalatok közti összefüggéseket az én agyam már nem fogja fel, hogy gyakorlatban mi is az előnye...
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #20194 üzenetére
jaja... állítólag idén kezd beindulni, és azért lesz jobb az m.2, mert akár 4pci-e sávot is tud majd használni. (de ne vedd készpénznek, mert még nagyon homály számomra is)
Keskenyebb a csatlakozó is mint mSata esetében, viszont a bele csatlakoztatható ssd hossza már kevésbé van korlátozva.Gyorsabbak lesznek ezek az SSD-k, mint az mSATA-s társaik - pl.
Szerintem az Impactra még felesleges volt ez a csatoló, jobb lett volna egy mSATA (legalábbis nekem...
)
-
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi #20192 üzenetére
M.2 and mSATA are two completely different form factors, with different interface connectors/pinouts. looking at the Asus specs, there is no mention specifically of mSATA, so an mSATA drive likely won't work without some extra adapter
faxa..... de minek ez még???? Na így akkor még sem adom el a Z87E-itx-em, és nem váltok Impact-ra....
Ezt az asus-nak.... -
TomiLi
addikt
Help plííz!
Asus Maximus VI Impact.... Nagyon jövőbe látó ez a lap, mert mSata helyett már m.2 (NGFF) csatoló van rajta.
Kérdésem (lehet hülye kérdés, de nem tudtam kihámozni) : ez a bizonyos m.2 csatoló, "visszafelé" kompatibilis az mSata-val? Tehát a meglévő mSATA SSD-m be tudom tenni az m.2 csatlakozóba? Ha igen működik? Vagy ez egy teljesen új csatoló, és felejtsem el (persze nagyon m.2 csatlakozású ssd-t képen kívűl nem láttam sehol, csak mint notebook "tartozék")Segítségetek előre is köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Nekem tetszik, a fehér az tényleg hajaz egy Mikrohullám sűtőre, de azért jóval kisebb.
A táp téma a legkényesebb része a háznak, mert ott résen kell lenni. Főleg ha moduláris, akkor nagyon nulla a választék, mert a moduláris tápok általában 160mm (vagy felette vannak) és ha hosszú a vga, akkor nem tudod bedugni a táp csatikat a tápba. Ha meg nem moduláris, akkor tekeregnek a vezetékek.
Viszont az jó, hogy elég sok vezetéket el lehet rejteni a vázba, mert "U" profilú.A prodigy (nekem nem volt) szerintem kb. két egymásra rakott Node 304.
Az ház anyaga kiváló, a ventik szerintem gagyik. Kóvályognak a lapátok, nem is halkak annyira (relativ, nem is hangosak, de láttam már sokkal jobbakat) egyes fokozaton sem.
VGA-ból viszont nincs határ. jó a porszűrő az első ventiknél is, a vga-nál, a tápnál.
Összességében tetszik!
-
TomiLi
addikt
Én már nem bírtam magammal, és egy fehér node 304-et vettem. Ez is tetszik nagyon, de hogy igazán csinos legyen, csak hiányzik a plexi róla....
A Corsair-en meg gyárilag van... hm.... hát nagy a dilemma - "szerencsére" egyelőre nem kapni....(#19281) HookR: Akkor nem is vészes. Kb. egy árban lesz a Node304-gyel. Azt hittem, hogy itt is az 1$=1€ érvényes, mint sok hardver esetében....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Milyen videókártyát?
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- HTPC (házimozi PC) topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest