- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz shteer #34446 üzenetére
Az a 120W a 6500T alá szerintem nagyon kevés lesz, úgy hogy még van mellé dVGA is... Ha kihajtod mind a négy magot a CPU-ból simán felmegy az a fogyasztás 60W fölé, és akkor még nem számoltuk a többi komponenst.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Patice
nagyúr
válasz Fleto93 #34441 üzenetére
Jaaa... értem.
Ha az én hasonló építésemet vesszük alapul, akkor elmondhatom, hogy a táp és a házhűtő ventik mind csendesebbek, mint a vinyók (WD RED-ek), amiket beleraktam, szóval szvsz. ne görcsölj a passzív tápon.
Én nem bántam meg, hogy egy jobb ATX tápot raktam bele. Így van elég tartalék a lemezek felpörgetéséhez, meg akár 65W-os procihoz is és nem kell centizgetni a picoPSU-val, meg a külső kockával. Meg mellesleg a táp is benne van a gépben és nem foglal kívül plusz helyet.
S/PDIF kivezetéshez egy ilyesmi elég.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz shteer #34446 üzenetére
Ha szeretnéd "tuningolni" nem ez a méret az ideális, nem tudsz rá normális méretű alkatrészeket tenni, illetve ezek gátolnák a szellőzését. Lehet hogy egy jobb hatásfokú "rendes paneltáp" eredményesebb ha ilyen céljaid vannak vele.
Ezt például alkalmasabbak tartom a feladatra:[link]
Ajánlanám: egy - kis terhelés mellett is - ismert hatásfokú tápról megnézni a konfigot, hogy a valós táp igénye kiderüljön teljes terhelés alatt, és ne a gép össze-sakkozása után legyen gyomorideged...
[ Szerkesztve ]
-
fasirTTT
őstag
sziasztok, gondoltam egyet és váltanék kis gépre
a kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a B150 a H170 a Z170 és a H110 között ?i7 6700 menne bele és egy gtx770 (később erősebb, talán GTX1070)
a másik:
két lapot néztem ki
MSI B150I GAMING PRO
MSI B150I GAMING PRO ACmelyiket ajánlanátok? esetleg mást ? (~35k amit rászánok)
köszönöm a választ előre is
-
Fleto93
tag
válasz Möre83 #34449 üzenetére
Köszi, ez teljesen elkerülte a figyelmemet(mármint hogy tartozékok a táp). Viszont 65W, ez elég a konfignak? Nekem kicsit soványnak tűnik a 2 HDD miatt.
Többieknek: köszönöm a tippeket, a sima ATX táp is egy opció, amit reméltem, hogy elkerülhetek, de lehet ez lesz a vége. Sajnos az elhelyezéssel nincs lehetőségem variálni, mindenképp a leghalkabbat szeretném kihozni, akár plusz költségek árán is - ezért választottam pl Fractal házat, a fele olyan árú Cooler Master helyett.
A két HDD egyébként a home szerver miatt indokolt dolog, nem puszta "úri hóbort", így ezen sem variálnék.
Köszönöm az eddigi segítséget, és minden továbbiért hálás vagyok.
-
Fleto93
tag
Meggyőztetek! Egy kérdésem maradt: a lehető leghalkabb, és adott fogyasztással legjobb hatásfokú ATX(vagy kisebb) táp?
[ Szerkesztve ]
-
Fleto93
tag
-
Apollyon
Korrektor
-
félisten
Silverstone ML09 rendelhető, szokatlanul emészthető áron.
+ egész jó az a matt fekete plasztik előlap:Csak valaki árulja el, hogyan kell bele tervezni a légáramlást...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kisza25
félisten
válasz AxBattler #34463 üzenetére
a táp kintről szív, kintre fúj, a másik felére rakható 2 neti, de, ha VGA is van, akkor csak abba az irányba van értelme fújatni, vagy passzív vga és a 2 ventivel leszívatni a meleget és a CPU-ról lejövő hő is arra menne
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
fasirTTT
őstag
sziasztok
szeretnék váltani én is a mérete miatt, mert szállítani könnyebb ezt, mint a nagy normál házakat és szeretnék segítséget kérni tőletekházikót amit kinéztem CM Elite 130 elsősorban azért, mert ebbe elfér a nagy VGA is
alaplapnál nem tudom melyiket érdemesebb: B150I GAMING PRO AC
GA-B150N Phoenix-WIFI
olyan ~34 ezret szánok lapra
procinál i7 6700, de a hűtését radiátorral gondoltam, vannak olya 20k környékén már univerzálisak csak nem tudom mi fér bele ami a legjobb, a lényeg, hogy halk legyen, és azért hűtsön is rendesen, de ha van ezeknél jobb megoldás levegősbe ami befér, akkor figyelek! -
törölt tag
válasz kisza25 #34467 üzenetére
ODD miatt a "gyári hűtővel" jár a legjobban a CPU-ra, illetve ha a 2 venti a VGA mellett, befelé kényszeríti a levegőt...
A HDD tartónál nincs szellőzés, illetve nem szép dolog, hogy csak a VGA mögötti pár centis résen áramlik el a levegő, de ez ennyit tud, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #34469 üzenetére
+ (#34467) kisza25
Ettől tartok én is.
Az eredeti, ML05/06-os elrendezést kellett volna megtartaniuk, a HDD-keret mellé mehetett volna egy befelé fújó venti, a két oldalsó meg kifelé fújhatott volna."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
szabi__memo
nagyúr
Forgalmaz még itthon valaki Realan házakat? Nem találok
Köszi -
törölt tag
válasz fasirTTT #34474 üzenetére
Ebben a kompakt vízhűtés topikban tudnak segíteni, mert 65mm-be nem sok minden fér bele ami léghűtő és halk.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Adaptert szeretnék 160w picohoz, de nem tudom melyik lenne ideális. Lehetőleg ebből a boltból kérnék ajánlást. De van egy gyári lenovo töltőm (90w, 20V, T500-ashoz való) a nagyobb átmérőjű sárga csatlakozó fejjel. Ezzel is működne? A cél egy i3 3220+hdd konfig kiszolgálása lenne.
Köszi nagyon! -
varmi2
nagyúr
Nagyon elgondolkodtam egy ilyen barbon gép beszerzésén. Van valakinek tapasztalata ezzel, vagy hasonló kínai barbone géppel? Ha jól értem bármilyen 1150 cpu belemegy, i5-ig.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
válasz Ivy.4.Ever #34476 üzenetére
Ahhoz([link]) nem jó a 20V-os tápegységed.
két variáció van vagy egy 12V-os tápegységet, vagy egy WI-120-at kell beszerezned hozzá, és a tápon lecserélni a csatlakozót. -
törölt tag
válasz varmi2 #34477 üzenetére
Szerintem nézd meg mekkora hátrányt jelent az 1 memória csatorna használata CPU-nak IGP-nek.
Illetve érdemes megnézni a hátlapot, hogy a csatlakozók tényleg bele pattannak-e a helyükre pl.: audió, Lan.CPU a hűtése egész korrektnek néz ki, HA van normális biosa, állítható ventilátor vezérléssel, akkor meg is lehet mellette maradni. Érdemes még 1-2 likat ütni a CPU-val átellenben, hogy a PCH/HDD is kapjon szellőzést a CPU hűtő által.
-
patomi
őstag
válasz varmi2 #34477 üzenetére
Ne feledd, ha kínai raktár, fenn akad a vámon nagy eséllyel. Inkább ezt kuksizd meg(bár gondolom már láttad) ASRock DeskMini ez kb. 50K-ból itthon van. 155x155x80mm vastagabb, de kisebb kocka.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtünk fejben összelegózni egy gépet egy kedves barátomnak, és hogy minden klappoljon kérném a bábáskodásotokat a projecthez!
Alapvetően egy játék nélküli mindenes gép lesz, amin még egy pár zeneszerkesztő program fog futni. Egy i5-ös proci lesz benne, 16 GB memóriával (illetve eleinte csak egy 8 GB-os, aztán idővel kap még egyet), egy SSD és talán még egy HDD. Egy elég vagány, külső hangkártyás, studio hangfalas, midi billentyűzetes környezetbe fog kerülni, elég fontos szempont, hogy állat jól nézzen ki. Így kattantunk rá az IN WIN Chopin-re. Ennek mennyire minőségi a tápja, van erről valakinek infója? Egy-két tesztet elolvastam ugyan, ott jónak és halknak is mondták, de ti azért többet tudtok ilyesmikről.. Jah, és Noctua NH-L9i-nél "némileg" olcsóbb, de beleférős, halk hűtő létezik? Nem azon a pár ezresen fog múlni, de azért ba***a a csőrömet, hogy ötöd akkora, mint egy böszme hűtő, de másfélszer annyiba kerül... Plusz szerintem csúnya is a Noctua színkombó..
A másik, hogy a terv eredetileg úgy indult, hogy először összeraknánk egy gépet VGA nélkül, aztán később kapna egy középkategóriásat (nálam ez a GTX960~1060 környéke), hogy néha egy két játékkal azért el lehessen szórakozni. De a Chopin-be meg csak elég csúnyán lehetne videokártyát tenni.. Tudtok olyan házat, ami a Chopin-hez hasonló megjelenésben (főleg az előlapja a szerelem tárgya), de legalább egy low profile VGA belemenne? Nem lenne hátrány, ha méretben is hasonló lenne, vagy legalábbis csak minimálisan nagyobb, amennyivel muszáj. Jah, mondjuk a dVGA-hoz már tápból is valami combosabb fog kelleni, az megint hely... fuck... Fractal Design Node 202-t pl néztem, ez nincs alu előlappal?
Jah, jut eszembe, USB-ből elég sok fog kelleni (minimum 6), és bár hátul lesz ennyi, de ha a nagyobb házon nem csak kettő lenne az plusz pont.
/* Egy BlueRay író lesz még külső házban használva, ha a nagyobb házba esetleg egy slotos író még beférne az sem lenne hátrány. De ez nem annyira szempont, perpill csak arra használja, hogy letölti (BR ISO), kiírja és asztali lejátszón megnézi a filmeket, amit azért ma már egyszerűbben, lemezezés nélkül is meg lehet oldani.. :] De egyelőre csak a 775-ös konfig lecserélése a cél. */
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
cinemazealot
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #34485 üzenetére
Midi billentyűzet és Chopin? Találó.
Hűtő téren itt érdemes kérdezni, biztos fognak tudni mondani a Noctua helyett valamilyen szintén lapos, de nem barna árnyalatú és nem olyan drága alternatívát. Első körben nézd meg az összefoglalójuk "Topflow Low Profile" ajánlásait.
-
HookR
addikt
Ha fontos a kisebb méret:
- Silverstone ML06-E - [link]Ha nem annyira a méret élvez prioritást, mint inkább a potenciálisan csendesebbre, költséghatékonyabbra építhető gép, ATX táppal, toronyhűtővel, rövidebb, de normál méretű dVGA-val:
- Jonsbo/Cooltek U2 - [link]"Fractal Design Node 202-t pl néztem, ez nincs alu előlappal? "
Az ára nem fog tetszeni:
- Silverstone FTZ01[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Goose-T
veterán
Szerintem egy ezüstszínű, ablakos Raijintek Metis is jól nézne ki abban a környezetben, és abba mehet bármilyen ATX táp, sokféle VGA és rendes toronyhűtő.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Kösz! Ez a SilverStone Milo ML06-E nagyon baba! Persze azért rohadjon meg, hogy táp nélkül annyi, mint a Chopin..
A Cooltek U2-t már nézegettem magamnak. Nekem csak egy kis terhelésű, visszafogott költségvetésű (1150) NAS+HTPC lesz benne. Oda jó az ATX táp, meg a sok 3.5 bővítőhely, haveromhoz szerintem "túl nagy" lenne. Az FTZ01 ezüstje meg a Chopin színe után szerencsére nem tetszik... tényleg gyilok ára van...
cinemazealot:
"Midi billentyűzet és Chopin? Találó. "
Bakker, ez eddig le sem esett!Goose-T , Seep:
Igen, a Metis is potenciális jelölt, pláne, hogy olcsó is, és még jól is néz ki. Az U2-vel egy pakkban vannak, itt már majd haverom fog dönteni, hogy ragaszkodik-e a Chopin körüli mérethez, vagy lehet nagyobb is. A hangszórók amúgy kb Metis/U2 méretűek, úgyhogy szerintem tökre passzolnának.Kössz mindenkinek, folyt köv!
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #34490 üzenetére
ML09B egy tízessel olcsóbb...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
burny
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
iMagic Pi házikót hol tudnék venni EU-n belül emészthető áron ???
-
bambano
titán
van olyan 1151-es hűtő, ami normális teljesítményű, az se baj, ha csendes, és 90 fokkal is elforgatható?
azon agyalok, hogy nem a hátlap felé kellene fújni a prociról a meleget, hanem a tető felé, mert ami házat találtam, annak a tetején is van ventillátor.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
ha elárulom, kiderül, hogy offolok
de az matx topic halott.láttam valahol olyan hűtőt, ahol a két hűtő-"oszlop" közé volt beszúrva a ventillátor. ha egy ilyet tennék a gépbe úgy, hogy felfelé fújja a levegőt, a tetőre rakott 180-as venti meg rögtön kiszívná, az jót tenne a szellőzésnek. vagy tévedek?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest