- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz AxBattler #33029 üzenetére
Sokat linkelt összehasonlító tesztek alapján, arányosan több idő kell nekik, ugyan ahhoz a munkához, szóval energia megtakarításról nincs szó.
Mióta saját keresetem van, azóta mindig volt igényeimnek megfelelő játék gép is.
Ez 16 éve prioritást élvező dolog, ha nem lenne a lehetőség, hiányérzetem lenne. Az más kérdés, hogy bekapcsolom-e játszani(nem). A tudat még is megnyugtat, hogy rendben van rajta minden, csak a gombot kellene megnyomni a tetején...Hagyományőrzés és tisztelet, mindkettő igaz.
-
HookR
addikt
Enermax Steelwing - tek.no / hispazone.com
===============================================
ID-Cooling Stream 1 és Stream 2 - tomshardware.com / cowcotland.com / expreview.com
===============================================
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #33045 üzenetére
Ha új lapot/procit veszek, első szokott lenni a tuning/fesz-próba. Túlfeszelni nem szokásom, nem akarom elégetni a cuccot, inkább alulfeszelek.
Biosban állítom, biosa válogatja, hogy konkrétan hol kell/egyáltalán lehet-e pöcörészni (windows alatt is lehet XTU-val, olyat még nem csináltam).Teszt: prime95+mellette az Aida mutatja hány foknál jár a proci+lap.
Nem nagy kunszt, beállítod az értékeket, 1-2 óráig futni hagyod a prime-ot (túlfeszhez/tuninghoz normális hűtő kell hozzá, gyári alatt nekem 2perc alatt besz@rt), ha nem fagy ki, akkor használható.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #33055 üzenetére
Azt egyáltalán nem használja, ahhoz pl jó az aida beépített cpu+igp stressztesztje. Ezt még csak próbaképp használtam, uis az eddigi gépeimben mindíg dVGA gondoskodott a grafikáról. (az aida elvileg tudja egyszerre terhelni a cpu+igp+dvga triót is, furmarkkal asszem csak az egyik grafikát lehet nyúzni - bár jó régóta nem nyúltam Furmarkhoz, lehet változott a helyzet)
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz radi8tor #33053 üzenetére
Sentry-nél a dVGA hűtése a túloldalra néz. Illetve van perforáció a ház (mindkét) alacsonyabbik oldalán is. - [kép]
=========================================
Noctua 200mm-es ventilátor - techpowerup.com
(Ha minden igaz, már harmadik éve mutogatják, lassan ideje lenne piacra dobni.)=========================================
Cooler Master Mini-ITX koncepció - cowcotland.com
Nagyjából semmit nem lehet tudni róla azon kívül, hogy moduláris felépítésű.=========================================
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Egyedi méretezés, érdekes lenne ilyeneket itx-ben látni, közös CPU-GPU vizesblokkal.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
st6969
őstag
Esetleg erre valaki?
Köszi -
cinemazealot
addikt
Ha OFF, akkor bocs. Az azonnali alaplapos topicban már érdeklődtem, de nem nagyon tolongnak az ötletek.
Létezik olyan (beszerelhető alkatrész, vagy már létező kivezetés) desktop alaplapoknál, ami alkalmas arra, hogy feszültség szintet mérjen (pl. akkumulátorét, de nem a CMOS elemét) amit aztán az OS ki is tud értékelni?
Azért kérdezem, mert szeretnék desktop alkatrészekből egy akkumulátorral megtáplált mobil(abb) gépet összerakni, de egyelőre csak azt találtam megoldásnak, hogy az egyik hangkártya mikrofon bemenetére osszam le a 12 V-os akksi feszültségszintjét és valamilyen szoftveres megoldással vezessem rá az OS-t, hogy megértse, melyik jelszint, milyen töltöttségi szintnek felel meg.
Az ötleteket előre is köszi.
-
MrDerekas
addikt
válasz cinemazealot #33063 üzenetére
Lehet itt is érdemes lenne kérdezősködni. Elég kratív témakörök is futnak olykor
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Chaser
legenda
220-as dell 12v-os külső tápok mennyiért mennek kb? vagy milyen hasonló teljesítményű alternatíva van rá?
tervezek egy gépet picopsuval és külső táppal_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
skyli
senior tag
válasz #16939776 #32985 üzenetére
A minimum fordulata a cpu ventinek 743-800rpm(23%rpmnél). Nem lehet sajnos megállítani. 20 fokos szobában ilyenkor idle-ben 29 fokos és alig van hangja, csendes, enyhe sssss hang és még minimálisabb motorhang. Ha az asztal alatt van anyum régi gépének a tetején, nem is hallom. Az asrock biosban jól be lehet állítani, nem is kellett a speedfan a gyári csendes profil se rossz, az 30%rpm körül járatja minimum.
Stresszteszt közben se melegszik fel nagyon, tehát így sose megy maxon, csendes gép lett[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Közvetlen szenzor bemenet egy-két spéci lapon van, pl az én z87 gryphonom hőmérőnek (=szintén feszültség) csináltak csatit. A mikrofonos ötlet érdekes, bár nem tudom, mit tud kezdeni a közel azonos DC bemenettel . USB-s megoldásra szavaznék, a szünetmentes tápok is usb-n vagy rs232-n közlik az akksiállást a géppel.
-
törölt tag
Töltöttségi szint megállapításához korrigálni kell: a terhelő áram hatására, az akku belső ellenálláson eső feszültséggel. Ehhez a belső ellenállást, lehet mérni: a kapocsfeszültség esésből egy fix terhelés gyors be/ki kapcsolása alatt. Akár terhelés alatt is, ha tudjuk, az elsődleges terhelés felé folyó áramot/változását a mérés alatt.........
Ez szerintem tud mindent, amire szükséged lehet:OpenUPS.
(#33067) skyli: Akkor ezt az hardvert összeállítást, másnak is merem/merjük majd ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz t72killer #33068 üzenetére
Igen, de a UPS-eknek saját protokolljuk van, amit saját programból dolgoznak fel, így gyakorlatilag bármilyen információt képesek átadni a PC-nek, amit azok dedikált hardvere képes szolgáltatni.
Én viszont azért gondoltam a mikrofon bemenetre, mert az ideális esetben 65535 jelszintet képes érzékelni másodpercenként akár 48 kHz-es mintavétellel, ami elég jó felbontás. Az viszont gond, hogy a mikrofon és vonali bemenetek általában DC-szűrtek, így pont egyenáramot nem fogok tudni rajta mérni, hacsak nem szaggatom meg valamivel. Találtam is egy érdekes cikket, elég biztató.
(#33071) Duracellm...
Szerintem ezzel már találkoztam, t72killerrel már futottunk egy kört egy hasonló barkács témában. De akkor alaposabban átnézem. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz st6969 #33061 üzenetére
Például a #32521-ben írottakat lesd meg.
(#33065) Chaser: Igen nagy a szórás. Én 3 hónapja 5e-ért vettem egyet.
(#33069) Chaser: A PicoPSU-160-XT-t.
=============================================
Streacom DB4 és DB2 további képek - technic3d.com
Sajnos utóbbi belsejéről továbbra sincsenek.=============================================
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #33072 üzenetére
szaggatás-konverzó-stb: még így is a sztori harveres felén vagy, a szoftveres oldalt (kiolvasás + hibernálóparancs kiadása, ha túl alacsony a fesz) még hozzá kell írni. Egy usb-s voltmérőnél a hardveres oldalt készen kapod. Tárgyaltuk ezt már a szünetmentes topicban, sztem is az openPSU az egyetlen full-service megoldás, ha nem 0-ról akarsz összerakni (forrasztástól szoftverig) egy "openPSU 2.0-t". Köztes megoldás, hogy az akksira ráakasztasz egy mini digitális voltmérőt , és a képernyő alsó sarka helyett ezt a kijelzőt nézed. Kikapcs/hibernálójelet is lehet elvileg szerkeszteni egy ehhez hasonló áramkörrel. (Esetedben a 12V-os "autós gyújtási jel" helyett az alaplap kikapcsolókörének megfelelő jelet kell továbbítani)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ehhez a DB4-hez, remélem, lehet venni majd egy csomó hőcsövet/blokkot a VGA-hoz/táphoz, mert így alap kiépítésben elég pazarlóan bánik a hőleadó felülettel/anyaggal. Hogy a psu-t sem sikerült rátapasztani valamelyik szabad oldalra az szomorú
A DB2-t remélem nem ilyen hanyagul tervezték, és kap alap kiépítésben hűtést a GPU is, különben semmi értelme nem lesz mind két oldalra ekkora bordát tenni
Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
HookR
addikt
válasz #16939776 #33075 üzenetére
"Az árán még nem tudtam kiakadni, szerencséjükre "
Addig edzésképpen: IN WIN H-Tower"ez már megvolt... kisebb és nem mozog ~400K? "
IN WIN H-Frame 2.0 Tessék. De a májusi leértékelésről már lecsúsztál.(#33076) t72killer: A kereső szerint azért fel-fel bukkant már párszor.
Jó, hogy lehet kapni itthon is. Lényegében az Antec ISK 110 alternatívájának tekinthető, igényesebb alu előlappal. A gyári táp meg igény esetén kiváltható PicoPSU-val.[ Szerkesztve ]
-
burny
aktív tag
Kihuzható párna :3
-
HookR
addikt
válasz t72killer #33079 üzenetére
"öőő, ez vmi nemesfémből van ?"
Szerintem távol-keleti aggastyán kovácsmester (akihez amúgy svájci órásmesterek járnak továbbképzésre) készíti civilizációtól elzárt, hegyi kolostorban, kézi szerszámokkal. A csavarokat is.
Vagy grátiszba mellécsomagolják a komplett kínai gyártósort, présszerszámokkal, gyerekmunkásokkal együtt. Úgy már nem is drága.[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
szia,
látom, hogy asrock h110 alaplapod van. Ebben lehet alulfeszelni a CPU-t, vagy h170 kell hozzá?
Esetleg ha más tudja a biztos választ, hogy ez a pontos típus tudja-e az alulfeszelést, megköszönném a segítséget.üdv,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
HookR
addikt
Mint kiderült, az In Win Chopin-ba (BQ696) is elfér nagy toronyhűtő, nem csak az Antec ISK 110 VESA-ba - [link]
(#33081) architect26: Vannak. Cryorig OLA és TAKU
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Rendelek, ha esetleg valaki csatlakozni szeretne privizzen rám.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Mercutio_
félisten
Valami hasonlón, csak kisebb hűtővel én is gondolkodtam a Chieftec IX háznál, amolyan amerikai izomautós kilóg a motorháztetőből a cucc stílusban, de idő hiányában elmaradt a megvalósítás.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
burny
aktív tag
Új Silverstone termékek Computex-en
-
t72killer
titán
1.53L . Viszlát NUC .
Tápok: sajna a "futottak még" 500+W kategória, ha már nekiálltak az STX háznak, jöhettek volna egy spéci mini 120W körüli egységgel mondjuk SFX kompatibilis, de fele mélységű+moduláris darabbal.
-
törölt tag
válasz radi8tor #33093 üzenetére
A tiéddel együtt, eddig van rá 13 találat a fórumban... ha nem bírunk el, vele akkor nyissunk neki topikot.
(#33094) t72killer:inkább belevenném a címbe. Ezt, ha lehet megszavaztatnám a kemény maggal.
Mi vagyunk, az egyik legjobban futó szakmai topik...miattuk.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #33094 üzenetére
Az, hogy visszaesés van desktop fronton, még messze nem jelenti azt, hogy ne lennének sokan. A PC-t azok szeretik temetni, akiknek konkurens termékeik vannak.
Nézd csak ezt:
Ezek még mindig szép számok.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest