- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz #16939776 #33750 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor viszont tanácsot szeretnék kérni, mit kell mostanában a gyorsan kapható típusokból rendelni, ami kicsi, aranyos, jó ár érték arány, stb; tehát amibe kapok mindent és bele tudom rendesen rakni az alábbiakat:
i5-6500
GTX960
2x8GB RAM
850EVOTáp és a CPU-hűtő lehet képlékeny, csak ne legyen nagyon drága és/vagy hangos. Igazából most megrendelném, és szerdán szeretném összerakni a gyerekkel.
Nagyon köszönöm!
-
eight
senior tag
válasz #16939776 #33752 üzenetére
Jézusom ezek hatalmasok:/ Csak egy egyszerű kis gépre gondoltam, nem erőműre meg uber-OC-ra. Azért az szomi, hogy nincs sehol egy bolt ahova bemegyek és megveszek minden -az aktuálisan legnépszerűbb termékekből - egy itx-es géphez. Hát most bajban vagyok, mert mint kiderült csak szerdára fogok szabit kapni
Azért köszönöm szépen még egyszer!
-
MrDerekas
addikt
-
cinemazealot
addikt
Én is pont így kezdtem (SSD, bill, egér, monitor). Aztán egy menetben vettem meg az alaplapot, procit, memóriát, további 2 hét alatt futott be a többi aprólék (sőt, jó pár még mindig valahol érkezőfélben van), most meg ott tartok, hogy a házat én fogom megépíteni. Ha nem vigyázol, Te is így jársz.
-
eight
senior tag
válasz cinemazealot #33756 üzenetére
Az a baj, hogy elvileg 2 hét múlva mentem volna szabira, amikorra berendeltem volna mindent, de ez az "ötlet" most kukázva lett sajnos. Nem tudom mit csinálok, az elite 110 nagyon nem tetszik.
Lehet akkor inkább matx és Enthoo Evolv, mert szvsz nem éri meg az itx/sfx felár ha nem pici a gép Most viszont akkor megint tervezés és ma még ugye rendelnem is kell[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
-
MrDerekas
addikt
Nincs is ezzel semmi gond. Csak hát "sürgős" és "ajánlat" jelzésű volt a hsz-od. Kapásból én is a "nagyobb" házakat ajánlanám, nem tudván mi, mekkora lesz benne neked. (Sharkoon C10, CoolerMaster Elite 120 vagy a 130, stb). Nemrég egy Raidmax Atomic házba cuccoltam be, csak ott az integrált és passzív hűtésű cpu miatt, dvga hiányában táncteremnyi helyem maradt Az a házikó, a kicsi és a nagy mini pc közé sorolható szerintem. 265 mm-es dvga fér el benne.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
Nagyker rendes raktárkészlettel igazából csak Német o.-ban van, de ők sem tartanak mindent.
idő még ideér a mo.-i "elosztóba", majd a boltba. Persze csak akkor, ha van ott is készleten..
Ha már kinézted az SS-SG-13-at megvárnám még megjön. A kapkodás sosem szül jót.[ Szerkesztve ]
-
eight
senior tag
válasz #16939776 #33760 üzenetére
Sajnos ennek meg kell épülnie, megígértem
PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Window fekete-piros (IPON / keddre)
ASUS B150I PRO GAMING/AURA (IPON / keddre)
BE QUIET! Pure Power L8 400W (IPON / keddre)
Intel i5-6500 (PH-ról / keddre)
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 WF2 OC (PH-ról / keddre)
Kingston DDR4 2x8GB 2133 HyperX Fury Black (PH-ról / keddre)
Alpenföhn Brocken 2 (megvan)
Samsung 850 EVO SSD (megvan)Szerintetek? Tudom a piros/ablakos ház az elég gáz, dehát gyereknek lesz
A cooler sem valami odavaló darab, de hát van egy a polcon, itt ajánlották a PH-n de nagyon gyenguska szegény, úgyhogy nem használom (remélem jó skylake-hez is)[ Szerkesztve ]
-
eight
senior tag
Mivel még sem Evolv sem Metis nem volt a közelemben (csak fórumokon és cikkekben láttam), ezért nem tudom. Jobb a Metis?
Ha jól látom, kellene vennem egy új CPU hűtőt, mert a tervezett nem férne bele, és a videókártyából is kicsi kellene, bár tényleg aranyos kis háznak tűnik.
Evolvot Duracellm... ajánlotta, topicgazdaként, gondolom csak nem ajánl rossz házakat, vagy víz nélkül talán nem érdemes foglalkozni vele?Egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a mai segítséget
-
HookR
addikt
Ezeket is érdemes meglesni: #33374 (Mondjuk az SG08-ba nem jó a Brocken 2)
Illetve ha rövidebb dVGA nem jöhet szóba, akkor a Cooltek U2 helyett az U3, abba 260mm-t írnak max. hossznak és mégis csak 20l a Enthoo Evolv ITX 34l-ével szemben.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
eight
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, de sajnos mikor írtál, már megrendeltem mindent Azért legközelebbi gépnél már ezt a tudást is fel fogom használni, napi 2-3 órát olvasgatok, mindenfelé szakmai fórumokat kb. amióta léteznek, és mégis van ott a listában olyan ház, amiről még nem is halottam
@Duracellm... A GV-N960WF2OC-4GD-ről van szó, az nem kék, de azért köszönöm. Egyébként a fehér verzió mellett döntöttem, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
kisza25
félisten
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
sb
veterán
válasz cinemazealot #33739 üzenetére
Köszi, a 2 év valóban bíztató.
Mondjuk ennél nagyobb kéne. Pentiumhoz elég az 50-60W, de i3 csúcsban elérheti alulfeszelve is az 50-60W-ot HDD-vel és kellene némi tartalék.Hangtalan, nem túl drága SFX tápra nincs valakinek tippje?
-
mrbig25
őstag
válasz kisza25 #33774 üzenetére
+1
Hatalmas felüdülés ez a Chieftec SFX táp a közel 2-2,5x drágább moduláris Silverstone ST45SF-G után...ugyanis ennek nem igazán hallani a hangját.
A Silverstone meg már alapjáraton kikergetett a világból.És ahogy shteer kolléga is írja: a belseje is rendben van.
[ Szerkesztve ]
...
-
scream
veterán
Hali!
mITX konfigot szeretnék építeni és keresnék házat hozzá. M2-es SSD lesz (alaplapon), PicoPSU-val (így a tápnak sem kell hely). A lap egy AsRock Z77E lesz, esetleg ez jó lehet hozzá? És ilyen megoldással a CPU fanless hűtése is megoldható, ez igen tetszik. Vagy ha ez nem kompatibilis, akkor van alternatívája olyanra, amivel kompatibilis?
Persze nyitott vagyok más megoldásra is, a lényeg, hogy keskeny legyen (idealizált méret -> Mac Mini).
-
törölt tag
válasz scream #33776 üzenetére
Szia!
Az alaplap alsó felén az m.sata port, nem M.2
A Processzor kérdéses milyent választasz hozzá. Az eredeti pico-psu jó választás, mégis azt javasolnám legalább egy 12 cm-es 500rpm-es ventilátort képzelj még hozzá, teljesen zárt és szellőzés menetes házba ne tedd.
Amit linkeltél az: 1 Tömb a cpu-ra, 3db vékony heat pipe, és még 3 db tömb a borda és a heatpipe közé, kiegészítő a ... házhoz.
Ezen a kompatibilitási listán már szerepel a Z77e-ITX is:[link]Mac-mini-like méretben elég nagy választék van.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz #16939776 #33777 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, tényleg mSATA, köszönöm.
Igazából a célom egy 0 dBA-s konfig összerakása, amivel tudnék alapdolgokat (böngészés, HD videó (YT, Vimeo), FullHD filmet nézni 1440p-n.
CPU-nak egyelőre egy Pentium G1610-est néztem ki, az elég lehet ezekhez? Lehet néha lenne esetleg kis programozás, de nem 3D-s játékfejlesztés... Vagy ehez erősebb proci kéne?
Házban nagyon tanácstalan vagyok, mivel félek ventilátort berakni, mert a mostani házam is már hangszigetelt + nagyon halk ventik, azok is leszabályozva és így is zavar.
És ezek a Mac Mini alike házak megfizethető árban vannak?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz scream #33776 üzenetére
Ha nem kell nagy teljesítmény, akkor Intel integrált procis, akár integrált tápos lapjait is a figyelmedbe ajánlanám. Nem olcsók, viszont passzív gép könnyen építhető belőlük. Pl. N3700, vagy J3710, esetleg N3150, J3160 Asrock lapok...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
rbalint88
addikt
válasz scream #33778 üzenetére
Intel nuc, gigabyte brix es egyeb hasonlo gepek. I3 procival eleg lesz mindenre. Mehet bele m.2 ssd es 2,5" hdd a "nagyobbakba"(ertsd nem 4, hanem 5cm magas), csendes notiszeru hutes van bennuk. Oke, van hangja, de kb semmi. Es nem rezegteti ugy a tartoalkalmatossagot, mint egy rendes pc. Nekem is a lian li hazas csudafasza itx gep helyett most lett egy ilyen+kulso hdd haz, mert rezgett tole a tvszekreny az alaszivacsozas ellenere is. Most is van alatta szivacs (kupos zajelnyelos, mint eddig), SEMMI hangja nincs, pedig a hatlapot ki is kaptam kozben a szekrenybol -regi geppel visszatesztelve az hangosabb lett.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Nirvanus #33783 üzenetére
Persze, és ne felejtsük a hangjukat sem! Akkoriban nagyon terveztem, hogy bedugom a gépet egy kisszekrény méretű hushbox-ba, mert elviselhetetlenül hangos volt, nekem meg videókat kellett renderelnem 8-10 órán keresztül, néha éjszakába nyúlóan. Na, az ilyen mellett aludj nyugodtan, ha tudsz!
-
kisza25
félisten
válasz cinemazealot #33786 üzenetére
nekem a 478 idejében ez hozta meg a megváltást
1-2 héten belül indul nekem is a mini-ITX project, nem semmi a memória árak pár hét alatt, hogy felmentek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Apollyon
Korrektor
válasz Nirvanus #33783 üzenetére
Hála égnek vége annak a korszaknak. Főleg hogy megvette az ember a legzsírújabb atomdrága konfigot, és nem nagy túlzással fél év alatt elavult az egész.
Most meg kommentek tömkelege a 6950X topikban, hogy az 5 éve vásárolt i7 még mindig bőven jó...
Legalábbis én örülök annak, hogy nem kell többé folyamatosan fejlesztgetni, hanem hosszú évekig jó lesz a kis itx konfigom .)
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cinemazealot
addikt
válasz kisza25 #33787 üzenetére
Sajnos nem sokra mész a proci hűtő lecserélésével ha a táp 8 cm-es kavarója még mindig visít, mint a hülye, a vinyó meg búgatja a házat.
Uhh... az szép, nem is figyeltem. Mázli, hogy egy hónapja bevásároltam.
(#33788) Iscariah
Engem az bosszant nagyon, hogy a 2010-ben összerakott LGA1156-os i5-ös konfigomhoz már csak memóriát kapok, alaplapot meg nem. Pedig már az is defektes, hogy egyem a szívét.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz scream #33790 üzenetére
Intel NUC-ok 100.000 Ft környékén mozognak SSD és RAM nélkül (pölö1, pölö2)... és általában miniDP csatlakozó van a seggükön, ha ez is megfelel neked.
Ma láttam viszont, hogy az Asrock a Braswell-es BeeBox miniPC-k után színre lépett a BeeBox-S szériával, amikben ugyan az a proci lesz, mint a fentebb linkelt NUC-okban. A nagy kérdés az ára lesz. Én olcsóbbra saccolom, bár Mo.-on még nem kaphatóak (zöld leveles boltban szvsz. idővel meg fog jelenni).
Sima BeeBox-okon és az új BeeBox-S-eken is 2xHDMI + rendes méretű DisplayPort van.
Szerk.:
Hoppá, van már nálunk is Beebox-S: link1, link2 --> hát mégsem olcsóbb a NUC-nál...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz cinemazealot #33789 üzenetére
Én is parázom, hogy jövőre lejár a GA-B85N Phoenix garija, na nem mintha bármi baja lenne, csak nálam a gari amolyan fixáció és már nem lehet újonnan boltban megvenni, emiatt meg platformot váltani ...pláne, hogy az utódról lehagyták az USB DAC-UP csatit
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Patice
nagyúr
válasz Mercutio_ #33792 üzenetére
+1
Néha megfordult a fejemben, hogy eladom az enyémet. Neeeem.....
Számomra külön plusz pont volt az alaplapi mSATA, így későbbiekben akár szervernek, vagy médiatárolós mozi-zene PC-nek, médiaszervernek.
[ Szerkesztve ]
-
Nirvanus
aktív tag
válasz cinemazealot #33786 üzenetére
Na igen, emlékszem. De a 1340Mi-ben nincs (!) mozgó alkatrész. Csak négy mag, SSD és 8GB dual.
[iTX-or-GtfO!]
-
uhulinux0203
csendes újonc
sziasztok!
tudtok olyan alaplapot, ami jól, vagy nagyon jól használja ki a i7-6700, vagy i5-6600 GPU-ját?
sajnos grafikus kártyára mostanában nem nagyon lesz pénzem.
szükség esetén tudok várni.köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz uhulinux0203 #33797 üzenetére
ehhez az alaplapnak semmi köze nincsen, mindegyik ugyanúgy használja ki, arra figyelj, hogy 2db egyforma memóriát rakjál bele, pl. 2x4GB 2400Mhz, mert ezt fogjy használni az IGP. Az alaplapnál arra kell csak figyelni, hogy milyen kimenetek vannak rajta, pl HDMI, DVI, DP....
-
kisza25
félisten
válasz uhulinux0203 #33799 üzenetére
mondjuk, ha i7-6700-ra lenne pénzed, akkor egy i5-6500+ gtx 750ti/gtx 950 kijönne az árából
ASROCK H110M-ITX
ASUS H110I-PLUS
MSI H110I PROEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest