- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz AxBattler #34648 üzenetére
Nekem volt több mosható porszűrős házam, mindegyikbe belement a finom por minden igyekezettől függetlenül. Ha kivettem a levegő útjából az akadályt: javultak a hőmérsékletek, csendesebb lett, és kevésbé lett hajlamos a por összegyűjtésére, pedig a porszűrő pont azért volt ott, hogy ne legyen benne a por.
Én elfelejteném a porszűrő funkciót és a rácsos előlapot meghagynám a szellőzésnek. Mert a por csak ott rakódik le ahol a levegő irányt változtat vagy nagyon lelassul, ha nem rakod fel a porszűrőt átvágtat a házon a levegő a benne lebegő por nagy részével a hátán, ami mégis bennmaradna háromhavonta kifújod sűrített levegővel, az előlappal egyetemben. És nem kell az előlapot leszerelni, kábeleket bontani sem.
Nálunk van cica, és a xeon-os gép lent van a földön. Nincs dráma benne, akár mikor szétnyitom, pedig napi 8-10 órát biztos megy, hozzá teszem: minden nap porszívózva van a laminált padló.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Pöttön
őstag
Szerintem nem gáz, mondjuk az én esetemben egy 12 centis NoiseBlocker NB eLoop PS fújná állandóan telibe, közvetlen friss levegővel oldalról.
Én még ennyi infót találtam a kártyáról:
40C idle 70C load a kártya átlag hőmérséklete a srác elmondása alapján (videó alatti hsz-eknél olvasható)
Fan is usually off while idling and not overly obtrusive while gaming. Wearing a headset provides a great experience.Azt hiszem tényleg adok ennek a kártyának egy esélyt majd, max ha számomra túl hangos lesz, akkor majd eladásra kerül.
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Ðávid
aktív tag
válasz #16939776 #34668 üzenetére
Rendben.
Itt van néhány kép. Nem vagyok egy nagy mágus kábelrejtésben. Még fehér fényű LED-szalagot fogok venni, hogy jobban lehessen látni a gép belsejét.
-
imibogyo
veterán
válasz mrbig25 #34670 üzenetére
Kíváncsi leszek. Tetszettek az eddigi házaid is, de nehezen jön össze fejben a legömbölyített előlappal a szögletes ventinyílás. Én is terveztem az U2-re anno kivágást, hasonló kör alakút, de azért nem ilyet, inkább olyan megoldás lett volna, mint ezen a CoolCube-on...
-
Ðávid
aktív tag
Eredetileg mITX házat terveztem, ezért is írtam ide. Aztán alaposabban utánanéztem az ajánlatként kapott házaknak és gondolkoztam még rajta egy sort, míg végül arra jutottam, hogy nekem inkább a mATX méretű C3 vagy U3 lenne inkább megfelelő. A C3 nyert, valahogy a szögletesebb, határozottabb vonalai jobban tetszenek. Nem akartam annyira kicsi helyre bezsúfolni a gépet. Így is kényelmesen elfér ott, ahová szántam.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sajnos a mi project-ünk is lépett egyet méretben felfelé. Chopin, U2, majd végül Bitfenix Phenom mATX. Mondjuk ez milliméterre akkora, mint a Phenom ITX, de nem azért mert olyan kicsi, hanem mert az ITX változat nagy.
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
-
mrbig25
őstag
válasz imibogyo #34671 üzenetére
A jelenleg látható kivágás el lesz takarva egy plusz elemmel, amin hasonló kör alakú kivágás van, mint mondjuk a Parvum házakon.
AxBattler
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy rövidebb VGA kell majd idővel...de még nem találtam meg a megfelelőt. Nagy valószínűséggel egy XFX RX460 lesz, de ez még képlékeny.
A porszűrő szükségességét meg majd az idő és a használat eldönti.[ Szerkesztve ]
...
-
Pöttön
őstag
Akit érdekel az Iponnál valszeg történt egy kis elárazás.. A 6 gigás Giga 1060 minit annyiért adják, mint amennyiért más helyeken a 3gigásat.
Én rendeltem is egyet.Elméletileg durván jó ennek a kártyának a hűtése, ezért is próbálom be ilyen bátran.
(Fél passzív, ami terhelve össz visz 60 fokos és így se hangos)
De mostmár majd tudok pontos élménybeszámolót adni majd róla (szerdán) akit érdekel.
És ezzel végre össze áll majd teljes egészében a mini itx konfigom![ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Sziasztok!
Suppressor F1-et érdemes Bitfenix Prodigy-re cserélni, jobb szellőzés miatt?A Prodigy-ből kivenném a felső HDD keretet, de lehet, hogy az alsót is, mert 2db 2.5"-os menne bele, az meg elfér az oldallapon is.
Asus Z170i Pro gaming, 6700K és 980Ti FTW mennének bele, a procit húznám is 4.6GHz körülre.
Vagy inkább Core V1-re cseréljek a nyiitott előlap miatt?
Esetleg ha van másik tippetek, szivesen fogadom, de háklim a fektetett alaplap
Köszi!Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Egy hosszas és sikertelen EGPU-s kisérlrtezés után elhatároztam, hogy építek egy kis méretű könnyen hordozható kis szörnyet.
Ebben kérném a segítségeteket.
Van egy Gigabyte GTX960 4GB GPU-m (maradt az eGPU kísérletből).
Szerintetek milyen config lenne a legideálisabb, hogy még egy pár évig elmenjenek rajta (ha nem is ultrán) az új játékok?
Háznak Fractal Design Node 202 néztem ki. Inkább a keskenyebb típusok tetszenek, meg hát ebbe belefér a hosszabb GPU.Keret: 200k így, hogy megvan a GPU. Nagyon max 250k.(de abba már lehetne egy Xbox One Wireless controller is
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Szép estét.
-
ttbazs
csendes tag
SSD-t milyet ajánlanátok.
Kingston V300 széria? Vagy inkább valami komolyabbat? 480-500 GB.
Vagy legyen inkább 240-250GB + winchester. Gondolom azt még elbírja a táp.RAM?
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB/8?
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Meg jött a vga!
Végre teljes a kollekció!Így egy fél napos tesztelés után azt mondhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg a vga vásárlást!
Baromi erős kártya ez a 6 gigás 1060-as is! Az 1070 már nagyon overkill lett volna nekem, gyakorlatilag ezt se tudom jelenleg 100%-ban kihasználni.A kártyával kapcsolatosan még annyi, hogy baromi halk! (Én speciel nagyon kényes vagyok erre!)
55 fokig teljesen passzív a hűtése, a ventie meg se moccan eddig, 55 C fok fölött kezd működni, eleinte 25%-on, ami a gyakorlatban teljesen hangtalan!
Pl.: Starcraft 2-t 1080p +AA, Extrem grafikán, 8-as Cheater FFA-t passzívba viszi!
A Doom-ot 1080p, 8xAA Ultra-Nightmare grafikán vulkan apival fix 110fps !
Ez alatt a kártyát max 63 fokig tudtam felfűteni, itt 45%-on járatta már a ventiét, ami még így is bőven a halk tartományba sorolható!1 szó mint 100, a Gigabyte nagyon eltalálta ezt a kártyát!
Akinek egy erős, mérsékelt fogyasztású, és HALK Mini ITX kártya kell, annak nyugodt szívvel tudom ezt ajánlani, ebben a kártyában nem fog csalódni![ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
És egy kicsit a gépről is.
A Node 202-es házikómat egy kicsit átbarkácsoltam, az én igényeimnek megfelelőre.
(1. Az alaplap szerelő nyílását kitágítottam, hogy az alaplap kivétele (a gép ripityára szedése nélkül) újra tudjam időnként pasztázni a procit
2. A gépház közepén futó merevítésből kivágtam egy 3 centis darabot, hogy a vízhűtés csövek elférjenek
(és hogy egyáltalán lehetséges legyen vízhűtést tenni a gépházba)
3. A vízhűtésnek köszönhetően, a gyári 2-es HDD Rack-et meg kellett feleznem, így a HDD maradhatott a gyári táp felőli oldalon, az SSD-t viszont el kellett költöztetnem új helyre (a legideálisabb a VGA alatti rész lett)
4. A vízhűtés radiátornak új helyet kellett kialakítanom, (az előlapi USB-bekapcsoló panelig koppig eltolva) ezzel nagyobb, hosszabb (17.4 cm) helyet kialakítva a VGA-nak (Az eredeti lyuk kiosztással, csak az R9 Nano fért volna el).
5. A gépház tetejére (fektetve, vagy állítva a bal oldalára) beszerkesztettem egy Phobya 12cm-es grillrácsot, egy fém Akasa porszűrő rács társaságával (hogy a CPU radiátorán dolgozó venti közvetlen friss levegőt kapjon, így bal oldalról friss levegőt kap, jobb oldalról meg egyből távozik a hő )Egyéb: A kompakt víz kiválasztásával sokat szívtam még, (2 kompaktot vettem meg a mostani előtt potyára), fontos volt, hogy a cpu blokk, ne legyen túlságosan vastag (max 28mm), és állítható szögűek legyenek a csövek csonkjai, hogy a lehető leglaposabban tudjam elvezetni a csöveket, hogy elférjen még fölötte egy 12centis venti, az alaplap szellőztetésére, ez mellett próbáltam olyat választani, aminek a lehetőségekhez mérve a lehető legvastagabb lett volna a radiátora, max 40mm vastag fért volna el, de sajnos a csövek görbülésének ívét nem számoltam kellőképp bele, és ezeknél a vastagságú kompaktoknál, ebben a házban megtört volna a vízhűtés cső... Így esett a választás végül a H55-re, igaz hogy ennek csak 27mm vastag a radija, de a pumpája minden kritériumnak megfelel nálam, és így legalább a csövek is kényelmesen tudnak görbülni.
Ezeknek a módosításoknak köszönhetően a gép gyakorlatilag teljesen hangtalan (3db NoiseBlocker eLoop B12 PS PWM-es venti végzi a szellőztetést, egy a cpu radin, egy közvetlen a vga-t fújja friss levegővel, 1 pedig az alaplapot, és a ramokat, ezek max terhelés mellet max 40%-on mennek! Aki ismeri ezeket a ventiket az tudja, hogy ez halk értéket jelent, (fél méterre van tőlem az asztalon a gép, és nem hallom, hogy menne).
A vízhűtés pumpáját meg 5 voltra kötöttem be a tápra, egy molexre.
A jó hűtésnek köszönhetően, egy kis OC is belefért (4,4Ghz CPU, 3200Mhz CL14 Ram), 30 perc Aida 64 rendszer stabilitási teszt alatt a cpu max 60 fokos, az alaplap 39-40, és minden teljesen Throttling mentes!Szóval én teljesen elégedett vagyok ezzel a kis gépházzal, aki egy kicsi, de erős, és halk, de hűvös gépet szeretne annak teljes mértékbe tudom ajánlani ezt a házat, és a fentebb felsorolt módosításokat!
És ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a tippeket, trükköket,segítséget! (Hűtő, ház, táp, vga választásban és minden másban)
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Erre valaki?
Melyik a legjobban szellőző ITX ház, ha custom VGA-ról van szó?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem videókat a Fractal Design Node 202 gépházról, és azzal szembesültem, hogy nem valószínű, hogy passzol a házba a Gigabyte PCIe NVIDIA GTX 960 4GB GDDR5 - GV-N960WF2OC-4GD videókártyám.
Ugyanis a Windforce hűtés minden irányba tolja a levegő csak kifelé nem a gépházból.
Szerintetek mennyire esélytelen így a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest