Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
Nv inkább okos csaló tudja mi a gyenge pontja az amd-nek és ott támadja.
Kb 2002 óta figyelem vagyis ismerem akkoriban pl az elsimítást nem igazán bírták az amd kártyái.
A én mx440-es kártyámon sokkal szebb volt a játék mint haver amd-jén vagyis akkoriban talán ati volt a név mind1.2010 meg kitalálták a physX-et pedig az amd-nek sikerült volna már végre az előnyhöz jutni az új legelső dx11-es kártyájával HD5000-es széria csak azon is maradt egy akhilleuszi sarok
mafia2; mirror edge...stb játékok meg a jó marketing miatt nem valósultak meg az amd funok álmai. -
hahakocka
őstag
Továbbra is nem én vagyok fan hanem 2 b nevű fórumozó akik minden apró hírszemcsét azonnal kiraknak bármilyen Zöld témában s akiknek nem volt 40-50% ban AMD-INTEL proci és NV-AMD vga 20 év alatt. Mindegyiket átlag 2.5-5 évig használva.
Ragnarokok mindig is NV felé hajlottak most utánakerestem s annyiban volt max 'sponsorált' AMD re hogy FSR fidelity FX támogatott volt de ennyi. Nem volt driver boost stb mint NV nél meg nem együtt fejlesztették mint sokszor NV nél a sponsoroknál.
Ugyanez igaz az SW Outlawsra (erre fórumkollega rakta is a képet RT nélkül!) és a Horizon - Forbidden Westre, s a WH - Space Marine 2 re is. (SIMA 4070 111 fps vs 7900GRE 117 ami super szint ugye sőt). S ha jól tudom de most ebben nem vagyok biztos, de a Dragon Dogma 2 is ugyanez a metódus.
Optimalizálás terén nem volt az a support-sponsor method , míg NV arra ad konkrétan pénzt főleg, nemcsak DLSS supportra. Megteheti 80% shareből és Dagobert pénzéből.
Az hogy most adunk FSR supportot meg egy preview kis drivert az semmi az optimalizálós true sponsorhoz képest. Sokszor a fejlesztés menetében is együttműködnek pl Witcher 3 NV nél akkora a sponsorship.Black Ops új része az egyetlen igazán jó AMD sponsor példa igen az igazi SPONSOR ezerrel tolják mindenhol AMD nél és mellette jól is megy rajtuk.
-
K0vasz
aktív tag
*üveggömböt elővesz*
- jövő tavasszal jön a Super széria kicsit felpimpelt órajelekkel és több VRAM-mal, mert az nVidia már tudja, mit fog tudni az UDNA széria (valahogy mindig kikémkedik, hogy kábé milyen erősek lesznek a megjelenés előtt álló AMD kártyák)
- mindenki elégedetten bólogat, hogy "igen, ilyennek kellett volna lennie az alapszériának is"
- rá pár hónapra jön az UDNA, ami minden várakozást felülmúl, és az 5090-en kívül minden kategóriában lenyomja az nvidia kártyákat -
twinfather81
tag
Ja..csak nyilván akkor nem 400ft volt 1 USD. Ilyenkor jut eszembe az ékes szólás, hogy ha valaha is Stadler lett volna a miniszterelnökünk, akkor a svájciak vettek volna fel forint alapú hiteleket.
De amúgy drágák ezek a kártyák, vagy a mi fizetésünk kevés, rossz helyen lakunk.Mindenesetre a DLSS4-et teszteltem, tényleg jobb mint a DLSS 3.5, Cyberpunkban legalábbis szebb, talán 10fps többletet jelent az előző generációhoz képest. És ugye a 30x széria kártyák nem is kapták meg az összes featuret.
-
-
BaJaZo
aktív tag
Egyértelmű, hogy a 4070 Ti supert kell 100%-nak venni, mindig a kisebbet. Azért az a 30% nem kevés, és itt még a DLSS 4 még nem is játszik...
Apropó, DLSS 4! Néhány napja elkezdtem az Indiana Jones-t. Szomorúan tapasztaltam, hogy 4070 Super kártyám kevés a max. beállitáshoz 1440p-ben 60fps-hez. Tegnap kicsréltem a játék dlss fájljait a DLSS 4 változatra és stabil 60 fps lett full rt és minden más maxon. Gondolom több is lehetne. de 60 hz-es a monitor. Úgyhogy nem kell itt aggódni, van a 4xxx kártyákban még bőven tartalék. Gondolkodom is egy 4K monitoron, de ahhoz kevés lesz ez a kártya?
YT-on nézve, mintha elég lenne 60 fps-hez DLSS-el. Tartok a 12 GB Vram-tól... -
paljani
aktív tag
-
paljani
aktív tag
Nem értem amit írsz, a 30% (23%) az a 4070TiS vs 5080 ettől a 4070 Super le van maradva, mint a borravaló.
(Továbbá az msrp árakat se értem, annyin hasonlítottam össze ami legolcsóbbat láttam: 370K vs 590K. Minimum ennyibe kerülnek ugyanis per pillanat és most beszélgetünk erről. Ha majd fél év múlva más lesz a helyzet akkor majd fél év múlva újra összehasonlítjuk.) -
twinfather81
tag
3080 tulajként úgy gondoltam h kihagyom a 4080at, és veszek egy 5080at. De így inkább az 5080at hagyom ki, és 4080ra fejlesztek. Vagy AMD-re...bárki lehet a célközönség aki potenciált lát benne. Csak aki "mélyebbről" jön, annak vannak más alternatívák is, ebben az árszegmensben meg végképp.
-
Dragon3000
nagyúr
Legalább a 30-as szériából szerepelhettek volna a felsőházból megoldások 3080/3080ti/3090, de inkább csak egy 3060 fért oda... Érdekes régebben tesztelték a 4080-at, akkor még volt 3080 is a tesztben, illetve szinte az összes 6000-res amd megoldás is szerepelt benne. Szerintem elég lett volna a 7700xt-től felfelé vagy a 7800xt-től felfelé lévő vga-kat nézni és bele kerülhetett volna az elmúlt két generáció is, de így ennek a tesztnek sok értelme nem volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnáljuk a 4080 hiányát. Igyekeztünk szerezni, de nem jött meg. Később pótoljuk. A 7090 XTX pedig, amit kaptunk valamiért hardverhibás és instabil. Nem tudtunk időre másikat kérni. Végül hasznosabbnak éreztük befejezni a cikket NDA-ra, és majd később mérünk hozzá eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA Blackwell sorozatának felső kategóriáját egy ASUS TUF szériás VGA segítségével próbáltuk ki.
- Bestbuy játékok
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ukrajnai háború
- Netflix
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest