Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Feleségem szeretne a gyerkőcnek 3D-s nevet a falra, és röpködtek itt mindenféle ötletek a megrendeléstől a fából kivágásig, és akkor eszembe jutott, régóta bele akarok kóstolni a 3D nyomtatásba.
Mérnöki vénám van, tervezés - összerakás - moddolás nem gond Itthoni szórakozásra kell, semmi extra.
Kérdés, ha (szerintem) kezdőnek megfelelő filametes nyomtatóban gondolkozom, mi az a szint, amit érdemes (akár használtan, akár Ali, akár itthon) megvenni? Mennyit érdemes / kell minimum rááldozni?
-
KrAt
veterán
válasz fabula #44534 üzenetére
A mérnöki vénánál arra gondoltam, hogy most is (mivel senior rendszerüzemeltető vagyok) minden nap tanulnom kell az újabb és újabb technológiákat, minden nap barkácsolok, stbstb, nem lesz gond akármit megtanulni / megcsinálni, ha van honnan megcsinálni
Rendben, az A1 kiindulási alapnak nem rossz, ettől mi van eggyel lentebb, ha nem akarok ~200k-t első körben rááldozni?
A nyomtatás mérete egyelőre nem definiált, nyilván alkalmazkodok / kinyomtatom több darabban, ha kell
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Nezem ezt a 3dprintersonlinestore oldalt, es azt latom, hogy nehany nyomtato kitben olcsobb, mint osszeszerelve (nyilvan)
Itt csak annyi a difi, hogy nekem kell osszerakni, vagy van mas buktato is benne?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Megjött ma az SV06+, 270USD-ért ért haza, gyors összerakás után már körvonalazódik is a Benchy az SD-ről, csak a fúvóka-hőmérsékletet állítottam, amit aztán a nyomtató felül is bírált, nem is értem
Olvasgattam a slicer részről, perpill a PrusaSlicert töltöttem le, és el is kezdtem nyomkodni, de lehet, valami tematikusabb kezdést kéne csinálni
Ti mit ajánlotok videót / leírást hozzá?Kezdésnek valószínűleg a kábelvezetőt nyomtatom majd ki hozzá, de még jöhetnek majd ötletek, miket ajánlotok
-
KrAt
veterán
válasz fabula #44694 üzenetére
Köszi, erre is vetek majd egy pillantást
"Arra vigyázz, hogy ne a nyomtatóhoz nyomtass mindenféle, időnként felesleges kiegészítőt" - akkor gyorsan be is zártam ezt a videót
Feleségem akart venni falra betűket gyerekszobába, az volt az indok, hogy beruháztam a nyomtatóra, sokkal jobb lesz így jelszóval De majd úgyis lesz ezer kütyü, amit ki kell nyomtatni még, nem félek tőle.
Az oldal listát köszi, eddig csak a thingiverse-t ismertem csak, kicsit többet tudok keresni majd.
A gcode-ot már nézegettem, azzal szerencsére megvoltam.
Most még a filament beszerzésen gondolkodom, hogy milyen hogy legyen.. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
PLA filament tárolás és szárítás témakör:
Ha "légmentes" dobozban tárolom a kinyitott filamenteket, akkor azzal nagyon rosszat nem csinálok, ugye?
Illetve ha a lakás száraz (néha túl száraz is, <40% RH), akkor is kellhet szárító, ha nem használom el gyorsan a filamenteket? -
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Pár nap állás után ma reggel ez fogadott:
A héten bontottam ki, és pár napot volt bent "üresen" állva.
Ez így normális?
-
KrAt
veterán
válasz fabula #44765 üzenetére
Köszi, akkor ezentúl így teszek
Közben ha valakinek van 1 perce, ebből a modellből ki tudná nekem a furatot szedni, és az stl-t átdobja privátban?
A nyomtatásba már kezdek belebonyolódni, de a tervezőprogramom nincs még -
KrAt
veterán
válasz Mr.Csizmás #44767 üzenetére
Azzal kezdtem, de ott valami nem igazán stimmel szerintem, mivel tökmásképp néz ki
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha az utolsó réteg így néz ki, akkor ott mi lehet a gond?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Épp most csinálok egy "szekrényt" a nyomtatónak, és elgondolkoztam, hogy a tápot kintre vagy bentre tegyem-e.
Kintre tenném, mert jobban szellőzik, talán hosszabb életű lesz, de bentre tenném, mert hangos, és ha fűteni kell a belsejét az anyag nyomtatása miatt, az is fűt
Hova tegyem? -
KrAt
veterán
Melyiket ajánlanátok jobban SV06 csapágyak újrakenéséhez? MOL Liton LTA 3EP-t vagy LT 2EP-t? Vagy mindegy?
-
KrAt
veterán
válasz fabula #44843 üzenetére
Én egyelőre csak nagyon néha hallok csapágyra utaló zörejeket, főleg gyors (haha, még klipper nélkül..) oda-vissza mozgásoknál, de a fórumban, FB csoportban is sokan azt mondják, hogy ildomos szétszedni, és a csapágyat belülről jól megkenni.
Ennek akarok elébe menni, időm lesz rá, kedvem is, akkor szétszedem, megkapja a fenti beletömködős módszer szerint a kenést.
TF2-m van az orsóra, azt itt olvastam már itt, de kicsit elvesztem benne, mi is a jó -
KrAt
veterán
Sziasztok!
A jónéhány hibátlan nagyobb méretű cucc után gondoltam nyomtatok valami precízebbet, aztán az ikeás kis pöttyökre esett a választás, ezzel a nyomtatót (SV06 Plus Marlin, Prusa Slicer, 0,4 nozzle, gyári profilok) is "leteszeltem", illetve ha jól sikerül, fel is lehet használni.
Namost nem igazán sikerült tökéletesen
Az első réteggel nem vagyok megelégedve, a jobb felső sarokban "lyukacsos", a bal alsó sarokban meg csíkos.Gondolom az asztal szintezésével van összefüggésben, tegnap este csináltam rajta auto levelinget, nyomtattam, kikapcsoltam, ma nem szinteztem be semmit, csak nyomtattam.
Kérdéseim:
- ezt el kell fogadni, hogy ilyen vékony rétegben ennyit tud?
- ha nem, merre keressem a megoldást?
- minden nyomtatás előtt futtassak egy auto levelinget?
- erre lenne megoldás a szilikon gyűrűs mod, amihez kell majd a klipper, hogy pontosan lássam az eltéréseket?A régebbi utolsó réteges problémám is megoldódott azzal, hogy Sunlu PLA-t vettem, gyönyörű lett a nagyobb tárgy minden része, amit nyomtattam, azzal 100%-osan elégedett vagyok. De itt most limitációkat érzek
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz Ton-ton #44894 üzenetére
Ez lehetett a gond, hogy előtte nem szinteztem le az asztalt, ha megcsináltam, rögtön jó lett
Közben elkezdett elkészülni a helye a nyomtatónak, mivel sajna a klasszik Lack kompozícióban nem fér el, ezért eggyel nagyobbat kellett gondolni: két darab 37 mély, 60x100-as konyha felsőszekrény (ennek lett pont jó a belső mérete) lett összefogva, polcozva, üveges ajtó rá, meg pár apróság
Még a világítás hiányzik belőle, meg a kis polc, de míg ki-be rakosgatom, nem akartam felrakni.Közben a tápot is halkítottam, egyelőre a szekrény aljában - hátuljában lakik, ott kap levegőt is, meg nem is hangos.
DC-DC konvertert nem akartam, ezért lett a külső dugasztápKövetkező projekt a szárító lesz, még nem tudom, hogy a Sovol dupla szárítója legyen, vagy a Sunlu S2. Vagy más..
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Filament szárítón vacilálok egy jó ideje, de nem tudok dönteni
Sovol SH01 - mert nagy, ventis, de csak 50 fokot tud
Sunlu S2 - mert tud magasabb hőfokot, ez tetszik a legjobban, de nincs ventije
Eibos Easdry - ez elvileg tud magasabb hőfokot, van ventije is, de nem időzíthető, nem lehet pontosan állítani
...meg még ezer másik példány a fentiek csoportjábaAlapból PLA-PETG, talán ABS szárításra kellene (meglepett, hogy a most 1 hete kint lévő PLA is pattogott nyomtatáskor), gondolom a nylon amúgysem szárítható ezekben, szóval nem tudom, mi az a max hőfok, amire lőni kéne Meg a venti mennyire showstopper, ha nincs..
-
KrAt
veterán
Köszi a válaszokat, akkor ez el is döntötte a kérdést
-
KrAt
veterán
válasz SaPeter #45355 üzenetére
Vissza kell vonjam az állításom, ma beraktam szárítani filamentet, nem csak kipróbáltam, és ennek is van a ventilátor zaja, és tényleg van mellette egy elég magas frekis, hallható, mintha a fülem zúgna mellékhangja, amit tegnap még nem hallottam, csak ma a csendes szobában...
-
KrAt
veterán
válasz Mr.Csizmás #45548 üzenetére
Köszi, épp meg akartam tervezni az első saját, komplexebb cuccomat (bringa vázsarokba rakott kábelelrejtő kis dobozkát), pont jó is lesz ez a videó a fentebb említett programmal
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kis infó, ha valaki ilyenre szánná a fejét: SV06 Plushoz megjött a gyári klipper screen, a telepítés faék egyszerű, és az összes hiba user error volt (de abból nem kevés, a maradék hajam is kihullott ), de mostmár tökéletesen és gyorsan szépen nyomtat.
OrcaSlicerrel csináltam, CV klipper additionnal, tökéletes. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kéne rendelnem pár kiló alap PLA filamentet, a Sunlu 6kg-s akcióját néztem, van annál jobb, vagy maradjak annál?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Nyomtattam egy mobil klimanak hatso kivezeto tolcsert, tok fasza is lett, csak hosszu mukodes utan elpuhult, es eldeformalodott PLA nyilvan, azt hittem pont birni fogja meg, hat pont nem...
Kerdes, mivel nyomtassam ki, amivel birja majd, es egy 0,4es, gyari, klipperes SV06 ellesz vele? PETG-re gondoltam, az talan birja a 60 fokot...
-
KrAt
veterán
válasz ptesza #47316 üzenetére
Ettől féltem..
Akkor ha már megépítettem a zárt házat a nyomtatónak, akkor épp itt az ideje kipróbálni az ABS-t..
Más: a fenti akció keretében (nem a SUNLU Official Store-ból, hanem a SUNLU3D Store-ból) rendeltem 5db-os színes PLA Meta-t, csütörtök délután, ma reggel hozta a futár.. A 10-es rendelést az official store-ból még fel se adták, ugyanekkor rendeltem..
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Elso ABS nyomtatasom, SV06+, olvasgattam sokat utana, hogy nem tapad, ragasztozas, hajlakk, akarmi, gondoltam csak siman kiprobalom (zart haz van), 240/85 fok, siman szep nyomtatas (par aprosagtol eltekintve), de kihules utan szinte le sem tudtam robbantani a PEI laprol, es leszedes utan is ott maradt a nyoma, vagy a PEI bevonata jott le, vagy vmi a nyomatrol.
Ez igy normalis, vagy mit rontottam el?
-
KrAt
veterán
válasz Emunem #47397 üzenetére
Azt gondoltam en is, de nem talaltam a lenyomaton hibat. Probaltam meghajlitani a lapot alatta, ott engedett egy picit, hallottam ahogy ott reccsen, talan ott kicsit koszosabb / zsirosabb volt, reg pucoltam mar el a lapot.
Az elore olvasottak alapjan feltem, hogy sikerul-e egyaltalan, de nagyon P&P lett. Orultem neki
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kinyomtattam (SV06+ Klipper) ezt a modellt, az elején tökjó is volt, majd felette elkezdett szálazni, majd ismét jó lett.
Eddig soha nem volt ilyen problémám, mindig, bármilyen magasságban jó volt a rétegrend.
Mi lehetett a gond?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Cumisüveghez akartam / akarok nyomtatni ilyen kis fogantyút, azonban az egyik modellnél azt írták, hogy csak "foodsafe" anyaggal nyomtassuk ki, ami gondolatokat ébresztett bennem is, mivel előszeretettel "eszik meg mindent", ami a keze és szája ügyébe kerül
Namost ugye lefertőtleníteni nem para, de elgondolkoztam, hogy egy PLA, PETG mennyire "egészséges" ilyen felhasználásra. ABS meg a nyomtatás közben keletkező gázok miatt gondolom még rosszabb, bár f.ngom sincs
A sterilizálás meg nem játszik, mert azon a hőfokon az kb el is olvad..Reális, vagy túlgondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest