- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
Nekem is ez nem tetszett, hogy egy nap alatt romlott el gyakorlatilag. A rendszer ssd-n van, és emellett van még egy 2 terrás WD Green, ami mellesleg jóval régebbi, annak semmi baja nincsen. Annak ezek az adatai:
Tehát ugyanabban a környezetben vannak, ha valami behatás érte volna, a másikon is kellene valami hibának lennie.
Nem megy napi 24 órában a gép, de 10-12 órát elmegy naponta. Ezen a meghajtón volt a torrent könyvtár is, de én is azért vettem eredetileg, mert állandó üzemre volt ajánlva. Stabil helyen van a gép, nem tud megdőlni.
Eddig mindig WD merevlemezt vettem, mert megbíztam bennük. van egy másik 2 terrás purple a NASban, egy 1 terrás blue mellett. Most ez a bizalom kicsit megingott. -
félisten
Rendszer alá nem is, oda legalább 7200-as winyó ajánlott.
De adattárolónak tökéletes SSD mellé, mert halk is.
Az olvasási megbízhatóságra vonatkozó rész csak úgy igaz, ha a videofelvelő cucc ezt kéri a firmware-től, azt is csak akkor, ha éppen megy az írás, hogy az egyidejű olvasás ne okozzon kiesést a rögzítendő videóban.
Szerintem szó sincs olyanról, hogy nem megbízhatóan olvas egy normál PC-ben.Nekem 3db Purple van (1-2-3TB), használom őket rendesen és kutya bajuk.
Mostanában fogom lecserélni őket egy nagyobb Purple-re.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dzsekó
addikt
Pedig így van sajnos. Szerintem op. rendszer vezérli rosszul.
Ezért is klattyog állandóan, a klattyogás, a ki-be rángó hang 8 mp-enként.
Ha csak 8mp elteltével kitenné a fejet és ott is maradna, akkor nem nőne meg a load/unload cycle count értéke ugrásszerűen rövid idő alatt. Kiteszi a fejet, rögtön visszarántja, azután megint eltelik 8mp, kiteszi a fejet, megint visszarántja. És így elkezd nőni a load/unload cycle count értéke.
Nem muszáj kikapcsolni teljesen, 5 perc (300mp) már elegendő szokott lenni. Én azért kapcsoltam ki, mert nekem 5 percenként se klattyogjon és én jobb és halkabb megoldásnak találom, ha fél óra múlva az egész vinyó lekapcsol. Ritkán csinálok lemezműveletet, emiatt 70-80%-ban ki van kapcsolva a vinyó és teljesen csendben van.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Az nem lenne baj, hogy 8mp tétlenség után kirakja a fejet a villára és ott pihen, ahogy írtad, ez még jó is lenne.
A baj az, hogy kirakja a villára a fejet, és egyből vissza is rántja a tányér fölé. Ez már gyilkolás hosszú távon, illetve ennek a 8mp-enkénti ide-oda csapkodásnak van egy klattyogó hangja, ami engem idegesít. Én kikapcsoltam a fenébe az összesen. Ha nem dolgoztatod a vinyót, csak "fut" a háttérben csendesen, akkor a fej nem mozog, hanem a tányér széle felett pihen. Nyilván jobb lenne, ha villán lenne, de nem szoktam dobálni a vinyót menet közben, nálam még sosem sérült meg emiatt a fej. Egyébként a 300mp már jó, így 5 perc tétlenség után rántja ki-be a fejet, de ez már ritkább, mert 5 percen belül jó eséllyel lesz valamilyen lemezművelet. Én mindenesetre ahogy írtam, kilőttem az egészet, tehát soha nem rakja ki a fejet, viszont a Windows-ban beállítottam, hogy ha fél óráig nem nyúlok hozzá a vinyóhoz, akkor lekapcsolja, így teljesen csöndben van a gép. -
Peter Kiss
őstag
"Nem lehet, hogy túl van ez az egész parkolós téma misztifikálva, és jó úgy a gyári beállítás, ahogy van?"
Úgy gondolom, valami negatív hype-nak az eredménye az egész.
Ha keresgetsz az interneten, nem sok olyat találsz, ami bármivel is alátámasztaná, hogy ennek a parkolásnak katasztrofális eredményei lesznek.Valószínűsítem én is, hogy a használat egyéb körülményei gyilkolják le a HDD-ket, nem a gyári felépítésük; én is tudnám úgy kapartatni az összes disk-emet, hogy már rég a halálukat kívánnák.
Sokan elfelejtik itt is mellérakni, egészen pontosan mire is kellene HDD, vagy épp a válaszolók nem mondják meg, csak felpattintják a kedvenc színüket.Klasszikus példa a torrent mixelése minden mással, arra pl. szerintem senki ne készüljön RAID tömbbel meg tudom is én milyen disk-ekkel, egyszerű más a két terhelés mintája is, emellett rengeteg múlik a futó szoftverek beállításain.
-
Dzsekó
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital