- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Újévi hardvergyülekező
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
Soma01
veterán
Hát, nem lehet ilyen VGA-kat kapni sehol. Besz*rás! Kiseperték a nagykereket.
-
Soma01
veterán
Na. Végül úgy döntöttem, hogy nekem is ez a "tesztgyőztes", "ajánlott", MSI 86GT OC lesz. Majdnem 8k-val kevesebb, mint a 86GE, annyival nem ér többet a GE! És mind2t el kell adni hamarosan és akkor már inkább az MSI, azon kevesebbet bukok szerintem. Túl nagy különbség úgysincs, pár hónapig jó lesz.1024-ben fog menni úgyis addig, amig men veszek TFT-t és majd akkor, azzal együtt veszek 3850-et.
Szerintetek? -
Soma01
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem vagyok egyszerű eset azt tudom,de utálok rosszul dönteni, talán ezért vagyok ilyen.
Én is a 3850 felé kacsintgatok, de most is akar a barátnőm játszeni a NFS-el. Szóval valami olcsó karit veszek amit még el is lehet adni február környékén. 2600xt akkor vagy 86GE inkább. Itt egy teszt:[link] DX9-et szerintem februárban már nehezebb lesz eladni. A 3850 valószínűleg meg majd ki fog szolgálni "sokáig".
Már csak az a kérdés, hogy hol találok Debrecenben ilyen Galaxy-t, jó áron! Ha van tippetek, hogy hol vegyem, az is megírhatjátok. -
Soma01
veterán
Elolvastam az új tesztet és eléggé megkavart. El tudnátok mondani, hogy mi az igazság?
A jelöltek: x1950pro, 2600XT, 8600 GE/GT/GTS. A gépem AMD X2 3800+ (de procit lehet cserélek majd, szóval úgy válassztanék VGA-t, hogy később is jó legyen) DX9-re kell inkább, Vistát nem igen rakok mostanában. (pár évig, amig nem muszáj)
Olyan kari kellene, ami alapban nem hangos, vagy olcsóbb és veszek egy hűtőt rá. De szerintem jobban járok ha egyből jó ventivel veszem (pl Zalman).A baj ott kezdődik, hogy az új VGA teszt topikban sokak szerint az 1950pro lenyomja mindet amit ott teszteltek. De van aki azt mondja, hogy a 86GE ha húzva is, de lenyomja mind2 Atit, az 1950pro-t is. De ugye az Atikat is lehet húzni....
A kérdés az lenne, hogy tudván, hogy mindent lehet kicsit vagy nagyon húzni, így melyik a legjobb választás? Meg sokan 86GE-t ajánlanak, de a GTS-t is lehet húzni, gondolom. Vagy GE-t fel lehet húzni addig, amig egy GTS-t lehet?. Én kicsit húznám, amit elbír Alap hűtéssel -
Soma01
veterán
Köszi!!
-
Soma01
veterán
Így már inkább a 8600. De a Galaxy GE vs. GTS-en még filózok. Nekem megér 4k-t a jobb csendesebb hűtő. És a GTS is tutira húzható annyira mint a GE. Vagy nem?
-
Soma01
veterán
Pont most jött ki egy nekem való teszt itt a PH-n! (fél órája)
http://prohardver.hu/teszt/a_valodi_vga-s_kozepkategoria/geforce-ok.html -
Soma01
veterán
válasz KubanitoS #6846 üzenetére
Ezt mennyire éri meg megvenni: GALAXY PCIe 8600GTS 256MB CoolerMaster Heat PIPE DDR3 1.0ns 34 400 Ft? Elvileg 720/2000 32stream.
A PH-s tesztben a GT-t tuningolgatják 702/9xx-re De szerintem ez (a GALAXY GTS) gyárilag OC és jobb ez. 5k a különbség. Megéri?
A GE mennyire húzható vajon? Mindjárt visszaolvasok...[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz KubanitoS #6844 üzenetére
Az igaz, hogy az 1950 az 256bites a 2600 meg 128. De ez nem izgat nagyon. Inkább az, hogy hogy megy vele a játék. Amúgy ebben a tesztben benne van, de nem nagyon virgonckodott: http://prohardver.hu/teszt/kisebb_radeon_hd_2000-esek_frissitve/radeon_hd_2600_xt_tesztek_ii.html
Most kezdtem nézni a 8600GTS-t, az is belefér szerintem még a 35k-ba. Jó kis gyáris Zalmis vagy valami más halk hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
x1950 Pro Ultimate kártyát néztem ki magamnak. Ez nagykerben kb 35k lesz, ha lehet kapni egyáltalán. Tudtok jobb karit ebben az árban? Írtátok fentebb, hogy 3850, de az nem 40k ahogy írtátok, hanem több.Ja, a gépem 2GHz-es X2 (de megy 2,3-at simán), 2 Gb Rammal.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Thomas1 #5852 üzenetére
Ezt venné az eddigi tervE szerint. Ez DDR3 elvileg.
-
Soma01
veterán
Esetleg valami ATI-k közzül?
A srácnak elég Őszerinte a sima x1650 is. Mert ezek a játékok nem igényelnek nagy erőforrásokat. ?ost az alaplapival mennek a játékok, de most is csak akkor szaggat be ha nagyobb téren folyik a csat, több ellenfél, a füst az nagyon lehúzó. De a régi moncsin elment, most ezen az új LCD-n jöttek ki ezek a gondok. Szóval ezért gondoltuk, hogy nem kell valami nagy gyorsítás. És ezért gondoltunk az ATI-ra is (amúgy is ATI-őrült) mert ott talán később fogy el a ereje a nagyobb felbontás miatt. Több pipeline, vagy mi? (ez passz)Ennek fényében tájékoztasson legyen szíves valaki, hogy mit érdemes és miért.
-
Soma01
veterán
1280*1024-ben kellene használni DX9-es kari is jó. 128bites legyen. Szóval HL1 Condition Zero és néha HL 2-vel játszana. Most alaplapi kari van, de az FPS leeseik ekkora felbontásnál. (most vett 19"-os LCD-t) Csak épp egy olyan kari kell, aminek nem fogy el az ereje ekkora felbontásnál. Nem lesz vadi új játékra használva.
Ja és max.15e. Most mondta a haver, hogy a 20 már sok. (esetleg használt is szóba jöhet)[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
20k ig milyen karit tudtok ajánlani? Egy haverom venne. Eddig ezt néztük: [link]
Ja, és passzív hűtése legyen!
Aktív témák
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mindent a StreamSharkról!