- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zserrbo #28575 üzenetére
Az a nyák hosszát jelöli, a csatlakozókat nem kell beleszámolnod, az kilóg már a házból.
Szoftveres mérés max becslésként jó (akárcsak a szoftveres feszérték mérésnél). Everest is méri pl mennyit eszik a CPU meg a GPU de az sem pontos. Az egész konfig étvégyáról hiteles értéket csak egy konektoros fogyasztásmérővel kapsz. Ez nyilván a konektorból felvett teljesítményt jelöli, tehát ebből még le kell vonnod a táp hatásfokát ahhoz, hogy a gép tiszta energiaéhségét megtudd.
#nincsbennetarcsi
-
kovacsroli
senior tag
válasz zserrbo #28572 üzenetére
zöldfülű vagyok, én csak úgy gondolom, hogy erre is találtak már ki vmi okos programot nézz utána, bár a kollegák úgyis kijavítanak ha nincs igazam
bár szerintem Qru válasza egyértelműen igazolja, hogy elég lesz.
[ Szerkesztve ]
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zserrbo #28568 üzenetére
500-as FSP BS2 bőven elég még egy 4870X2-höz is.
Nézd meg egy 3,3GHz-re húzott C2Q-al sem evett az egész rendszer többet, mint 394W. Csak a vga nem eszik 300W-ot az tuti fix. Azért írnak ilyen magas W számú tápot mert a "Vargáné" féle tápok kb a felét adják le mint ami rájuk van írva.
PhysX-et kb 2-3 játék használja ki csak emiatt nem érdemes Nvidiát venned. Másrészt az ATi driverek is fejlődnek, azokat is optimalizálják tehát ott is vannak szép gyorsulások.
4350 egy lowbudget kártya, nem ebből kell megítélni az egész ATi termékpalettát, mint ahogy az nV-t sem a 9400GT alapján kell.
#nincsbennetarcsi
-
kovacsroli
senior tag
válasz zserrbo #28568 üzenetére
én még anno a 9600pro-nál is észleltem ilyet, bár nem egy kategóriáról beszélünk, de azon is nagyot dobott az új driver, cod2-n rendesen meglátszódott, szoval szerintem az atinál is van ilyen. én a helyedben megpróbálnám az 500as táppal, lemérném mennyire izzad meg az x2-vel aztán utána vásárolnék új tápot, ha szükséges.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
zserrbo
aktív tag
válasz zserrbo #28566 üzenetére
u.i:
Maximum Graphics Card Power (W) 204 W
Minimum System Power Requirement (W) 550 W
Mi van a 4870 x2 300w-ot fogyasztana?2.)
Az NVIDIA-nál vannak ezek az infók, amik csábítók részemről, noha lehet csak jól van megfűszerezve marketing részről. Mit gondoltok?http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_285_us.html
NVIDIA® PhysX™
NVIDIA CUDA™ Technology Ez nemtom igazán micsodaMeg a friss drivereknél mindig írják mely játékoknál nőtt meg a teljesítmény. Lehet ati-nál is van ilyen, de nekem még nem volt ati kártyám, kivéve egy 4350 ami jelenleg van a gépemben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zserrbo #28422 üzenetére
Nem rág be rád senki, no probléma.
(addig biztosan nem amíg nem akarsz 3db 4870X2-t venni, 4 napon keresztül GTA4 miatt )
Én a két kari közül a 4870X2-t venném.
A memtest86 nem alkalmas videókari tesztelésre, RAM tesztelésre való, nézd meg melyik postra ment a válasz.
(kiemelés azért nehogy valaki szintén félreértse)
MOD:
Thauglor: 4850-et választanám, ha nem sürgős akkor még nézelődnék, hátha alakulnak az árak.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."