- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz Hannibhál #102594 üzenetére
Érdekes! Összehasonlításképp mindig figyelem a porcimhoz (i5-4690) közel álló más embereknek adott tippeket, és most, hogy mondod, hogy "nem elég az 1060-nak" megijedtem, és utána néztem:
itt azt mondják, hogy
[cpu.userbenchmark]
+48% effective speed az inte javára. (és játékra is jobbat kapott: Gaming 77% vs Gaming 52%)
Aztán mivel egy weblap nem weblap, néztem tovább: (real teszt kell nekem, nem benchmark)
pcx teszt
Ahol már a végén (kék-lila 1070-el hajtva) a benchmarkok nem mutatnak igazi lemaradást...Nah az eszmefuttatásom lényege: mért ne lenne kihajtva az 1060 , az fx8320-val?
(akkor a 4690-hoz se tervezzek 1060-at?)[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
válasz maajsz #102493 üzenetére
Köszönöm a választ! (és neked is Speed(r)!)
Elég hülye voltam, hogy nem hoztam konkrét kártyát, amit szeretnék venni, de most megteszem:
NVIDIA WORKSTATION PROFESSIONAL GRAPHICS SOLUTIONS.pdf
Én egy QUAD display NVS szériát néztem ki, aminek fő előnye a nagy felbontóképesség.
pl: NVS 510: DisplayPort outputs natively drive four digital displays natively at resolutions up to 3840x2160 @ 60 Hz.
(ez 1 display port kimenetére vonatkozik, vagy a 4 display port összességére?)Itt ugye a több monitor kezelés a lényeg, amivel nem tudom, hogy fel tudja-e venni a versenyt egy hagyományos GTX vonal. (2-4 monitor, led fal, projektorok, végeredményben 4K kimenet, film megjelenítésre leginkább (játék nem játszik)).
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy fura kérdésem:Mi az indoka, az NVS kártyák árának?
Nem játékos kártyákkal összevetve, és azon túl, hogy több monitort röhögve elvisz nagy felbontáson is, milyen előnye van még?
Pl cuda magok számát tekintve nem igazán nagy a különbség, órajel az majdnem egy intel HD-val azonos, ezért nem értem, hogy a tervező progik mit szeretnek jobban az ilyen Quadro, vagy NVS vonalú kártyákban.Vagy pl egy Vegas mennyivel szereti jobban az ilyen kártyát, mint egy hagyományos gamer-t?
Az a baj, hogy mivel két külön kategória (tervező vs gamer), nem nagyon lehet hasonlítgatni az intel HD szériát, meg a többi GTX tagot egy NVS-hez, de azért szeretném megérteni a különbözőségek okát (az anyagiakon túl).
Bármilyen útbaigazító választ előre is köszönök!
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok olyan listát a neten, ami az Intel HD4000 és 4600 grafikus teljesítményét hasonlítja össze a "hagyományos" (nem integrált) videókártyákkal? Az érdekelne, hogy vajon hol helyezkedik el egy integrált, a most "piacon levők"-höz viszonyítva. (nem csak az új, hanem még a használt piacon is értéket képviselők közt)A legszuperebb kártyákkal láttam összehasonlító listákat, benchmarkokat, de a "régi lovasokkal" nem.
Nem a barátom már a google lehet... :\ A válaszokat előre is köszi! -
Sokimm
senior tag
válasz troland26 #36996 üzenetére
Játék nem lesz, csak filmvágás, meg 3d-s full hd filmek lejátszása.
Mid van? Várom az ajánlatodat privátban!Buci 21. Ha lesz alkalmam , utána nézek a többi adatnak. Köszönöm az eddigi segítséget!
(egy gyors kérdés: a vegas-nál láttam olyat, hogy nvidia barát a progi? Lehet nem jól emlékszem (lehet valamelyik adobe terméknél láttam), szóval ez csak egy megérzés, és ha jó az ati is, akkor nem szóltam. )[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy milyen vga-t ajánlotok ebbe a lapba? Sajnos a ram és cpu adatokat nem tudok. :\
Asrock 880GMH/USB3 (Integrated AMD Radeon HD 4250 graphics)És ezt szeretnénk rákötni egy friss 80+ centis tévére, hogy a hd filmeket laggolás mentesen lejátssza, mert az alaplapi videókártyára gyanakszunk, hogy nem bírja...
Néha videót vágnának rajta, bár nem tudom a vegas mennyire eszik a vga-ból...
Bármilyen tanácsot elfogadok, és bármilyen kérdésre válaszolok, ha nem volt elég ennyi infó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest