-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz czanga #178289 üzenetére
Sziasztok.
Találtam végre egy GT710 1GB DDR3-as verziót olcsón, amennyiért megérné, és nem vitték el az orrom elől.
Képes a kártya HDMi-n 1440P / 60Hz-re sima átlagos felhasználással fűszerezve? (nincs játék, se semmi komoly terhelés)Techpowerup és Wikipedia után azt gondolom igen, mivel HDMI 1.4-nek kell lennie rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz czanga #178292 üzenetére
Két monitorról eddig nem volt szó, nem? Szerintem azzal se lesz gond. Jó választás lehet a gt 710, talán sokáig fogja még bírni.
Mondjuk úgy is lehet használni, hogy a "gyengébb" monitort az alaplapra kötni, az 1440p-st meg a vga-ra.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz czanga #178287 üzenetére
Talán az r7 240 a legerősebb ezek közül. Vagy azt választanám, vagy a gt 710-et, mert az a legfiatalabb. A gt 630 a legöregebb. Persze az összes a kb. "képet ad" kategória.
(#178288) Marcsello31: ha már döntöttél, akkor a gyártó oldalán meg lehet nézni a kártya méreteit. A házba meg be tudsz mérni. Ha nagyon nincs hely, sok kártyából létezik rövid, itx változat is.
A processzorod mellé szerintem a gtx 1050ti illene, vagy maximum az erősebb sima gtx 1650.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz czanga #178287 üzenetére
Kifogytam az időből, bocsánat.
A monitor amit használ egy 60Hz-es BENQ, 27", 1440p
A fenti listából pedig a GT630 1GB GDDR5 modell, ha ez számít.
A GT710 pedig 1GB GDDR3[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz czanga #178268 üzenetére
Elvileg igen. Ha jól láttam, 1440p-n max. ~75Hz-ig bírja, ezért 60Hz-en nem kéne, hogy gond legyen. Viszont ezek a kártyák vp9-et, av1-et nem gyorsítanak, ezért ha 1440-ben szeretne videókat nézni, akkor nem árt, ha nem harmatgyenge procival rendelkezik az illető, mert akkor a cpu megoldhatja erőből gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz czanga #178261 üzenetére
A legolcsóbb használható kártyák erre: Radeon r5 240, r5 430, nvidia Gt 730, 750, 750ti, árban kicsit feljebb gt 1030.
r5 240, gt 730-1030 többféle is van passzív hűtéssel, 750ti egy féle. (palit kalmx).
Ezek többsége legacy driverrel megy, de még nem hiányzik gyakorlatban semmi a támogatásukból. -
Ferke77
aktív tag
-
czanga
őstag
válasz czanga #175373 üzenetére
Új gép lesz belőle, munkára fogja használni. Minimális 3D, de főként grafikai munkák, Adobe programcsomagon.
Amit kinéztünk eddig:
Ház: MasterBox NR200 (fixen ilyet szeretne)
Proci: i5-12400
Lap: AsRock B760M-ITX
Táp: SFX méretű, 650W-os Focus SGX
stb stbMiket ajánlanátok kizárólag újonnan? (4-500 a keret, jelenleg tartunk VGA nélkül kb 260-nál)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz czanga #130456 üzenetére
Mivel épkézláb VRM van az alaplapodon, javasolt váltani, aprópénz egy FX-8300 pl., amit simán fel lehet tolni 4Gre (jóval feljebb is, csak etetni/hűteni kell), ott pedig teljesen jó páros lenne az RX570el, akár egy RX580al is..
A CX400at nem kell félteni, 360W/12V, abba simán belefér az említett Pulse ITX (120W TDP), meg a fenti FX (finomhangolva nem vészes az étvágya) és a többi sallang. Még egy Nitro+ RX580/4GB is akár, silent módban diétás (150W TDP), ezen meg van RGB..csak találj jó áron nem széthajtottat ugye :S
Fények..egy RGB szalag ízlésesen elvezetve többet tesz hozzá szvsz, de ízlés téren nem vitatkozunk ;p Mindenesetre a csillámpóni edísönök jóval feljebb mozognak árban általában, én nem adnék ki rá többet, az amortizálódás végén úgyis megy a levesbe, míg a külön dizájn állandó.
-
TheNewDawn
addikt
válasz czanga #130453 üzenetére
Simán melléteheted. Nem fogja kihajtani teljesen, de azért olyan sokat nem hagy benne, nyugi
Szóval most ha mondjuk a +50% FPS helyett csak 35-40 et kapsz, az is untig elég nem ?Ez persze elsősorban a single játékokra igaz, PUBG g hez elsősorban proci kell , szóval ott lehet hogy alig fogsz kapni plusz teljesitményt.
[ Szerkesztve ]
-
Krike
aktív tag
válasz czanga #94138 üzenetére
Kedves Czanga,
Én egy hete vettem az FX6300 mellé egy ASUS STRIX 1050 Ti 4G (nem O4G) példányt a szintén 400W-os FSP tápom mellé. Teljesen jól hegedül, bár én csak WoT, és WoWS játékokkal tolom többnyire. WoT-ot "maxra" húzva, a legjobb Antialaising-al is hozza a 80-90 fps-t, cserébe csendes mind a jóllakott malac Szerintem nem jársz rosszul a karival.
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
_drk
addikt
válasz czanga #94158 üzenetére
HD 7770-ről Nagyjából mind1 mire váltasz, előre lépés lenne.
750TI-re is akár!
De én az RX460at ajánlom! 32-ért már láttam is. Legutóbb PCX-en, de Ipon-on is régebben!
Figyelni kell mikor van akció. Nagyjából időt álló és lesz rá 3 év garid. De annak nem is nagyon fog esni az ára.
1-2 év múlva is fog érni legalább 20at. Most a tiédet min 10-ért eladod, már nem is bukhatsz raja.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz czanga #94091 üzenetére
FX-6300 proci mellé GTX1060 3GB VGA, procituning nélkül, HD felbontásban. Szerintem senki nem mondja meg mekkora procilimited lenne, de a kisebb procilimittől a kemény procilimitig minden előfordulna. Meg az csak az egyik dolog, hogy az átlag FPS mennyivel nő a GTX1050Ti-hez képest, az is kérdés, hogy a minimum FPS-ek hogyan alakulnak. Nem véletlen sajtolják ki az FX-6300-ból a 4.5Ghz-et, és akkor ők még fullHD felbontás mellé teszik.
Amúgy én nagyobb árkülönbséget látok a GTX1050Ti és GTX1060 3GB között, mint 7-10k.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz czanga #94041 üzenetére
Rendeltem egy Zotac GTX 1050 TI-t (gyári OC-s modellt, hőcsöves hűtéssel) az FX-6300 -as procim mellé. Átvenni még nem vettem iPonból, csak folyamatosan olvasgatok, és videókat nézegetek, és emiatt (rossz szokás, tudom ) szálka az agyamban, hogy mi lenne ha GTX 1060 lenne helyette.
Zotac modellnél maradnék mindkét esetben az 5 év gari miatt.
Mivel amikor be lesz kapcsolva, akkor játszom vele, semmi másra nem használom, így a gari nekem többet jelent, mint a hangja, azzal együtt tudok majd élni.Úgy vettem észre (főleg youtube videókból), hogy ezzel a kombinációval olyan 40-50 FPS érhető el általánosságban, de ha a 1060 van a proci mellett, akkor ez a szám olyan 70 közt mozog. A legtöbbnél 4,5Ghz-en ketyegett a processzor. A két kártya közt van pénzben van 7-10.000 Ft difi, attól függ melyik modellt választom. Nehéz ez.
Én viszont nem húznám a procim, mert ahhoz nem értek, ez mondjuk fontos lehet. Sokkal erősebbet pedig nem nagyon lehet venni ehhez a platformhoz úgy tudom, akkor vehetnék új alaplapot, procit, stb. Annyit nem játszom, csak ebből szeretném kihozni azt amit normálisan lehet, 1080p alatt, főleg single player alatt.mod:
psu: Corsair CX400 (400W), ez még fontos lehet.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz czanga #94041 üzenetére
Elvileg több mint 2x gyorsabb az 1050ti. Lesz változás bőven. Talán az 1050ti és az 1060 közötti kártyákkal még elboldogulna a cpu. R9 380, vagy 380x. De ezeket nem igazán javasolnám az 1050ti ellenében.
-
czanga
őstag
válasz czanga #94035 üzenetére
Elnéztem, nem garanciális. GUTA MEGÜT MOST. 2013-as vásárlás volt. Tavaly járt le.
Így viszont marad az, hogy bárhonnan vennék GTX 1050 TI-t. Körbenézek. Köszönöm a segítséget még egyszer!
idevágó, további kérdés ami eszembe jutott:
- 7770-hez képest mekkora teljesítmény növekedést hoz százalékban elmondva a 1050 TI ?
- Van e erősebb kártya annál, amit a procim (FX 6300) kihajt rendesen? -
athomi
veterán
válasz czanga #94031 üzenetére
Úgy tudom garanciáztatásnál vagy javíthatnak vagy ugyanolyan kártyára cserélhetnek. Ha ezek nem lehetségesek, akkor választhatsz hogy visszakéred a pénzed vagy választasz másik terméket. Levásárlásra viszont nem kötelezhetnek. De ez nem ide tartozik.
Ha viszont már innen kell választani:
Az Inno3D Compact és a Gainward nem ajánlott, fix vagy közel fix fordulatú a ventijük, emiatt többen panaszkodtak, hogy van hangjuk idle-ben is. Ha olcsón akarod megúszni, akkor Asus GTX1050Ti Phoenix Fan. Egy ventis, nem félpasszív, de egész korrekt a hűtése, load-ban sem hangos. Ha kicsit többet adsz érte, akkor az Asus Expedition-t ajánlom. Ez félpasszív, két ventis, idle-ben néma, load-ban sem fogod hallani.[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz czanga #15015 üzenetére
Ha nem akarsz másfél évnél tovább ülni a kártyán, akkor a Sapphire is jó lehet neked, mivel sokkal többet nem tudsz kérni egy másfél év garival rendelkező kártyáért, mint egy fél évvel rendelkezőért ebben az árkategóriában. Nekem a legolcsóbb, legkisebb, hőcső nélküli Sapphireom volt, azt is lehetett húzni vagy 10-15%-kal, szóval jól futnak.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest