-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
-
demmer123
őstag
válasz PitkyePadvan #160254 üzenetére
Youtube videók alapján 1440p 3060ti vs 3070 tesztek alapján 7-10 fps különbség van néhol még annyi sem, ahova 3070 kevés lesz oda a 3060 ti is. Max 20-30k ér többet.
3060ti után én inkább 3070ti 3080 vennék.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz PitkyePadvan #160250 üzenetére
Ebben a kategóriában AMD oldalon a 6700XT van, ha van félelmed a vram miatt, akkor ott 12GB van.
3060Ti vagy 6700XT a reális választás, bár most össze vissza mennek az árak, így 3060Ti árban van 3070, akkor az is jó![ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
demmer123
őstag
válasz PitkyePadvan #160250 üzenetére
Nem éri meg 3060 ti hoz képest, ha kicsit jobban megtuningolod akkor már csak minimális eltérés lesz.
1070ti kártya szerintem megállja a helyét full hd alatt, ha nem sürgős a kártya csere én várnék még egy kicsi időt, csökkenő tedenciába vannak a vga árak.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #159879 üzenetére
Egy 3060 Ti már elég lenne hozzá, azt már 300k körül is tudsz találni.
-
dirtymylo
csendes tag
válasz PitkyePadvan #159879 üzenetére
Jelenlegi helyzetben most még ne vegyél, lehet hogy 1 hónap múlva tudsz venni ugyan ezen az áron jobb kártyát.
Most ugye próbálják betiltogatni a bányaszatot vagymi.Érdemes AMD tájékán is nézelődni, de egyébként az említett kártyák tökéletesek számodra.
ASUS ROG // LADA [○===○]
-
KAMELOT
titán
válasz PitkyePadvan #152481 üzenetére
3080 mehet, táp okés, de tud kajálni a vga 3-400W is
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #152486 üzenetére
1440p 144HZ esetében a 3080 jobb választás egyértelműen mint a 3070, és ha nem lesz változtatás elég a 650W - os táp is. Én a magam részéről 850W - osat tettem a gép alá, viszont mondhatni egy árban volt a 750W - ossal, csak ugye nálam a proci egy 9900k.
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #152481 üzenetére
Nem rossz az összeállítás, mehet a 3080, max. ha húzni akarod a procit, netalán a kártyát is akkor inkább legyen a táp 750W - os. Alapesetben a 650W is oké.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PitkyePadvan #123966 üzenetére
Ebben az ársávban érdemben jobbat nem találsz..lévén a nonref 5700XTk, ill. a 2070S lenne érdemi előrelépés kb.
A kártyádat ilyen kondíciókkal nehéz lesz elpasszolni, én személy szerint 80 körülre mondanám max. -
Zicokuka
senior tag
RX5700/XT vagy RTX2060 esetleg Supert ha kifogsz,bár az inkább többe kerül még.
-
kolopele
nagyúr
90 körül talán. Várd meg az 5700-5700x tesztjét ha megjelennek a custom hűtősek, hátha.........
-
hhenry
őstag
válasz PitkyePadvan #116276 üzenetére
Én is 1070-re szavazok 95 körül már ki lehet fogni jobb darabokat
-
TheNewDawn
addikt
válasz PitkyePadvan #116274 üzenetére
Ultrán kell az 1070 MINIMUM, egyértelmű, főleg ha nem akarod cserélni 1 év múlva. Használtba kell hogy legyen 100 alatt, bár megmondom őszintán pár hete nem néztem aprós árakat, de akkor még volt. 580 am van jelenleg, mondjuk nekem csak i5 és 8 gb ram, többnyire megvan a 60 vagy közeli fps, de csak highon.
De persze ha nem kell azonnal, akkor tényleg lehet a márciust érdemes lehet esetleg megvárni.[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
válasz PitkyePadvan #116274 üzenetére
Szokásos mondóka,1060,RX570 vagy 580,esetleg 1070-et is ki tudsz fogni,bár most ne lestem az árakat.
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #98389 üzenetére
Járt már nálam Jetstream meg Gamerock is, hűvösek, halkak.
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97896 üzenetére
980=1060 6B
970=1060 3GB
Körülbelül. Nagyon egyik sincs, de ha van akkor 980 olyan 80-90 ezer, a 970 60-70 ezer köröl szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97894 üzenetére
Ja már értem Igen, használtan 120 körül mentek elég sokáig, de ennek vége egy jó időre, bár én azt látom már nem adnak 140 - nél többet a használt piacon sem értük, hiába próbálják sokan pofátlanul 160-180 - ért eladni azokat a kártyákat amelyeket 110-120 ezerért vettek pár hete-hónapja. Mondjuk ugyanez igaz AMD oldalon is, voltak fenn 140-170 ezerért is RX 480 - ak, erre meg aztán már tényleg nincs mit mondani.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97892 üzenetére
Az Asus dualt 94 - ért adta, a gyorsabb memóriával szerelt Asus volt nála 100 ezer, ami ha kapható netalán valahol akkor 130-140, de a kinti ára is 325 font.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97888 üzenetére
Azt azért tedd hozzá hogy használt 1070 - et, nem újat. Ne keverjük a használt árakat az újakkal. 1060 meg volt elég sok most netshopnál 100 alatt 3 év garival, én is vettem a nejem gépébe egy új memóriával szerelt Asust 100 - ért mert egyedül csak neki volt még IGP a családban, és nem bírtam már nézni hogy azzal Youtube . ozik meg megy fel a face - re, stb.
Na meg egy kártyát nem azért vesz az ember hogy már azon gondolkozzon majd később mennyiért tudja eladni, de igazából semmit nem azért veszünk meg, mert akkor nem vennénk soha semmit.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97888 üzenetére
Ilyen alapon sose vegyél semmit, mert mikor eladod akkor nem fogod tudni annyiért amennyiért vetted. LOL.
Amugy 120-ért max használtan vagy valami ócska volt... de még az sem. Inkább 140 volt az újonnan. Annyit meg ha jól értem amugyse költöttél volna... szóval értem én lehet itt álmodozni, csak felesleges.
Csöppenj vissza a valóságba aztán úgy dönts, nekem mindegy... ha most játszani akarsz akkor 1060, akár 3GB vagy 6GB. Vagy akkor várj a Valhallára... nekem aztán mindegy.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97885 üzenetére
Jah értem, szóval arra várnál hogy 120-ért jobbat kapj, mint a 1060?
Erre megintcsak feles várnod... ha a használt 980 játszana, akkor pláne nem értem a 1060 miért nem jó neked most.Amugy igen, ha "semmit nem akarsz", akkor vegyél Ti-t, sőt akkor szvsz egy 1050 még olcsóbb.
És akkor majd amikor úgy érzed veszel VGA-t, csak hónapok/félév kérdése...Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97883 üzenetére
1060-ra gondoltál nem?
Amugy meg vedd meg most amit kapsz (1060 6GB).
(Vagy 3GB olcsóbban 90-100 körül)Ha tényleg most kell azonnal, nincs mire várni addig.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
DonMaster
addikt
válasz PitkyePadvan #97837 üzenetére
nem azért de ha bányászik valaki meg veszi a karit ujjonan , használja 6-12honapot és eladja áron alul, ha gajra megy akkro továbbra is a kb 1-2év gfari mgé van rajta ergo ha leégne mert sokat volt 7/24-ben futotatva 100%-on azt gariban cserélik, bányász karik 6-12honapot futnak mert akkro jön az uj széria és cserélik arra mert többet bányászik. régit emg eladják ez is plusz haszon nekik.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
chopin42
addikt
válasz PitkyePadvan #97850 üzenetére
Német áfával hirdet. Ha megrendeled, auto számol a célország költségeivel.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dugo_
veterán
válasz PitkyePadvan #97837 üzenetére
Előbb vennék alulfeszelt, fix hőfokon tartott, szellőztetett bányászkarit, mint Pistike agyonhúzott, kitolt TDP-jű játékgépéből bontott porcsapdát.
Amúgy meg nyilván ár és garancia függvénye az egész.
-
balazska92
senior tag
válasz PitkyePadvan #97787 üzenetére
a 480asomat most tudnám úgy eladni, hogy szinte nulla ráfizetéssel lehetne akár 980 ti is. Nem biztos hogy ezt júliusban is meg tudnám lépni
-
lolal
senior tag
válasz PitkyePadvan #97783 üzenetére
Nekem is nagy szerencsém volt ezzel a 980ti vel. Kb alkalmi vétel volt. Ha nem csapok le rá kb őszig kártya nélkül maradok. Igaz jelenleg, ahogyan már 1x mondtam a mostani procim jelentősen bootleneckeli. De így is erezhető a kraft ami benne van. 1050ti meg tűzoltó megoldásként nállam nem játszott. Mert azt a banyász kartyák kikerülésekor szerintem lehetetlen lett volna eladni. Maximum valami nagyon nyomott áron , de minek veszítsek. A 980ti köré meg lehet egy jó gepet epíteni. Az én FHD-s igényeimet 2-3 évig biztosan elviszi.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
válasz PitkyePadvan #97781 üzenetére
120.000 jómagyar nehezen megkeresett ( jelen esetben nem de ez mellékes ) forintért sikerült vennem. Még több mint 1 év garancia van rajta. Igen eléggé sokat kajál , a 600W os Cooler Master tápomat eléggé megdobta. De majd az Intel könnyít a terheken
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
dugo_
veterán
válasz PitkyePadvan #97689 üzenetére
Lehet OC-zni manuálisan is (akár arra a szintre vagy tovább, adott chiptől függ, amit kifogsz), kérdés hogy akarsz-e kísérletezni vele, vagy kifizeted inkább azt a munkát, amivel a gyárban már megkeresték helyetted a stabil beállításokat.
A Palit "0-dB TECH" néven hirdeti a félpasszív módot a termékoldalon, a Gainward pedig ilyen ikonnal:
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz PitkyePadvan #97683 üzenetére
A Phoenixben van zero fan. Illetve a Palit és a Gainward is ugyanannak a tajvani Palit Microsystems-nek a két márkája, nem lehet nagy különbség köztük.
A Super Jetstream a sima Jetstream gyári OC-s változata, pont úgy, mint a Gainwardnál a Phoenix vs Phoenix GS, GLH.Konkrét tapasztalat szerintem a topikjában több lesz:
https://logout.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_1070_1080_gp104/friss.html -
dugo_
veterán
válasz PitkyePadvan #97673 üzenetére
Ha lehet hinni ennek a cikknek, akkor a 4GB-os kártyákkal 4-6 hónapon belül már nem lesz rentábilis a bányászat, akkor talán visszakerülnek olcsón a piacra.
http://cryptomining-blog.com/8822-ethereum-hashrate-drop-for-radeon-rx400rx500-gpus-is-incoming/
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz PitkyePadvan #97673 üzenetére
Ha adsz egy jósgömböt, megmondom meddig lesz ilyen a piac.
(#97674) sharp851: a keretbe belefér a GTX 1070 is, de elég lehet egy GTX 1060 6GB is. FullHD-ra elég utóbbi is, de nyilván az előbbi tovább elég lesz. Ha fullHD feletti a felbontás, akkor GTX 1070.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
zovifapp111
senior tag
válasz PitkyePadvan #97554 üzenetére
Az 1070 azért drága mert hiánycikk. Aki el tudja adni az rx 470-480-at az leginkább 1070-re vált + 1070-el is nagyon frankón lehet bányászni. Én várnék a helyedben amig nem csitul az "aranyláz" (én is azt csinálom :-)) szerintem most nem érdemes kártyát venni. A jövőt nézve nem érdemes 6 giga alatti karit vásárolni (játékra)
[ Szerkesztve ]
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
zovifapp111
senior tag
válasz PitkyePadvan #97552 üzenetére
Egyértelmű, hogy 1080, ha hosszú távra tervezel. Pláne, ha nem tuningolsz. De ha megnézel egy két tesztet könyebb lessz a választás.
[ Szerkesztve ]
-
zovifapp111
senior tag
válasz PitkyePadvan #97550 üzenetére
Van alap órajeles, gyengébb hűtéssel, "gyengébb" minőségű alkatrészekkel szerelve és van a prémium kategória válogatt gpu-val ami elméletileg megkap minden földi jót :-) Ez minden kártyánál így van, legyen az belépő szint vagy felső kategória.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97106 üzenetére
Azzal meg a 3GB - miatt fog kifutni FHD - n, mivel maga a kártya elég erős, és a user egyre jobb grafikát akar majd beállítani.
DonMaster: Biztosan azt gondolod magamból indulok ki mert én 1080 ti - t hajtok, pedig nem, csak leírtam mi a valóság és mi várható a későbbiekben. Vegyél akkor egy 980 - at használtan garival, azzal nem jársz rosszul. Nálam a 60 fps a minimum, ennek ellenkezőjéről még senki nem tudott meggyőzni[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
-
lapartman
tag
válasz PitkyePadvan #97087 üzenetére
Amúgy itt nézegetem én is a német amazont, de minden ugyan annyiba kerül, mint itthon kb. erre meg még rámegy a szállítási költség.
-
KRoy19
őstag
válasz PitkyePadvan #97089 üzenetére
Nos mivel én még nem rendeltem hardvert külföldről, ezért elmondom, hogy szerintem hogy van és ha hülyeséget beszélek, majd kijavítanak a többiek.
Mivel a hardverekre álltalában gyártói garancia van ezért ha itthon veszed a cuccost, akkor a bolt ahol vetted intézi a gariztatást a gyártóval és neked extra költséged nincs.
Viszont ha te németben veszed, akkor gariztatás esetén vissza kell küldened a boltnak ami elég költséges tud lenni.
A posta honlapját nézve kb 7000 ft, de lehet hogy van ennél olcsóbb alternatíva is, például valamelyik futárszolgálat.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz PitkyePadvan #97087 üzenetére
Elvileg megéri igen, csak majd az esetleges garanciális ügyintézés lehet macerásabb/költségesebb....
-
XP NINJA
őstag
válasz PitkyePadvan #97064 üzenetére
Ugyan ezt néztem amikor én választottam, és a 3gigás bf1 alatt szépen fps droppolt mert megette. Beállitásokra már nem emlékszem, több hónapja volt.
-
Euromail
aktív tag
válasz PitkyePadvan #97057 üzenetére
Annyit eszik amennyit adsz neki
Most elég még a 3GB is.
(a jövőben azt mondják jól fog jönni a 6GB szerintem addigra kijönnek az újak: 2060 3060 és az 1060 már nem a high grafikára lesz jó hogy ez számítson is)Tombrider 5:00 [link]
Van 2 játék res7 meg a tombrider ahol van egy eldöntendő kérdés megéri-e ez a két játék a plusz pénzt
és hozzá nyúlást a beállításokhoz vagy
lustább típus vagy és csak a auto beállításon használod szóval maxon mert akkor a 6GB maradGyakorlatilag a res7-hez ennyire kellett belepiszkálni
a látványban ugyan az marad
(Gtx 1080-on lenne különbség a resolution scale miatt de ezt a beállítást egyik 1060 se szereti)Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
kolopele
nagyúr
válasz PitkyePadvan #97057 üzenetére
Ez nem igaz hogy nem használja ki már sok játék a 3 GB - ot. Nálam ha leteszem a felbontást FHD - ra a Tomb Raider 6GB - ot, A COD Infinite, Modern Warfare, Resident 7 közel 8GB - ot használ, és ezekből egyre több lesz. A 6GB lesz rövidesen a minimum. Persze lehet szórakozni a beállításokkal, csak azt nem mindenki szereti
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz PitkyePadvan #97006 üzenetére
Ez pont az az összeg, amihez érdemesebb picit hozzá tenni, s GTX 1060 3GB-ra vagy RX 470/570 4GB-ra lecsapni. Már ha kaphatóak utóbbiak, a bányászok jól elvitték a készleteket.
solfilo
-
válasz PitkyePadvan #97006 üzenetére
rx 470 4gb vagy gtx 1060 3gb ezek kb 65k körül vannak, alattuk van az 1050 ti 46-47től kb
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
lapartman
tag
válasz PitkyePadvan #96973 üzenetére
Gyakorlatilag igen. Játékfüggő, hogy mikor melyik erősebb a másiknál egy hangyányival.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz PitkyePadvan #96867 üzenetére
Szívesen.
Szerintem nem nagyon fogja csökkenteni az árakat, max 5-7,5%-kal. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz PitkyePadvan #96855 üzenetére
Inkább típusokat írok: Asus Strix, Gainward Phoenix, Gigabyte G1, EVGA ACX 3.0, MSI Gaming(Z/X/Quicksilver), Palit JetStream, Zotac AMP, Zotac AMP Extreme, olcsóbban Asus Dual, Gigabyte Windforce, esetleg MSI Armor, kis méretben Gigabyte ITX, MSI Aero, Zotac Mini
Most van Hardveraprón egy EVGA GTX 1070 ACX ~114k-ért, én azt venném.
MasterHUn(#96859)
Szia.Az FE blower kialakítású hűtőjű(a házból kifelé fújja a meleg levegőt), referencia kártya, az Nvidia mondhatni így képzeli el a GTX 1070-et. Az Nvidia referencia kártyák általában korrektül meg vannak tervezve, és össze vannak rakva.
Ha GTX 1080 Ti-t vennék, akkor én személy szerint MSI Gaming-et vagy esetleg Zotac AMP-ot vennék. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz PitkyePadvan #96852 üzenetére
Szia.
Én egy használt GTX 1070-et vennék ennyiből.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PitkyePadvan #89134 üzenetére
Aprót lesegetném, sokan csak tesztre vesznek karit..lehet fogni 5-10kt.
-
turbokappa
senior tag
válasz PitkyePadvan #89131 üzenetére
A 1050Ti a hülyének is megéri,nem értem miért erőltetik sokan,azért mert olcsó?(foramaxban a 2 gigást 53k-ért kapni belőle)
59k-ért itt a ha-n,lehet itx 1060 3g venni!!! (ég meg a föld a különbség)
Ha van kedve valakinek pénzt kidobni,akkor vegye.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PitkyePadvan #89128 üzenetére
WF2 1060/6G nincs messze a kerettől..
-
KAMELOT
titán
válasz PitkyePadvan #89131 üzenetére
Csak alternatíva képpen írtam ha kevés a zseton.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz PitkyePadvan #89128 üzenetére
Nitro+ 480 4GB
-
titán
válasz PitkyePadvan #89097 üzenetére
Jó a 1070 és jó a táp. Irány a topikja. [link]
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
macy
addikt
válasz PitkyePadvan #89094 üzenetére
Ha most rakod össze a gépet, azért a 450-es táp helyett inkább egy 550-est választanék.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PitkyePadvan #89094 üzenetére
GTX1070 totyikban több tapasztalat alapú véleményt találsz
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.