- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
Hali
A Jetstream pont jo lett volna
A 290(x) AMD,illetve az Nvidia 780 , szingle gémekben szentem elbírná ezeket.
Én azt mondom hogy az fx-ek 280x-770 ig tuti, alap haswell i5 egy gpus rendszerbe elég de egy i7 el jobb minimum fps kap az ember, meg talán kicsivel több max-ot. De azért a csúcs kártyákhoz már illik az i7.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz Grave_444 #56397 üzenetére
2x szívtam meg használt vga-val, 2x11k bukta, most harmadjára inkább újat vennék...
Nem kifejezetten játékra kell, néha lehet játszanék pár percet, de az lenne a lényeg, hogy filmeket, videókat szépen vigye, ne romoljon el, tehát ne valami hibás széria legyen, és ha esetleg belépek egy játékba, lehetőleg minél erősebb legyen. A keret max. 20k, de az már nagyon max., inkább 15-ből jöjjön ki.
-
jeni
félisten
Üdv
A 290(x) AMD,illetve az Nvidia 780 kártyáknál mi az a limit Intel proci ami már nem tudja kihajtani szorzó záras és nem szorzó záras proci terén a jelzett VGA kártyákat?
pl.:i-5-2400?2500K?i5-4440?
i3 prociknál egyik sem? i5 procitól sima és K-s ettől felfelé mindegyik kihajtja?
AMD procik esetén ezeknél hogy vannak?pl:A gyereknek egy Asus P8P67-s lapja van i5-2550K procival alapjáraton,egy HD5850-s karival használva. Mi az a max amit még ide betudnék tenni,hogy ne legyen limit?
Bár az is igaz ezek még PCi 2.0 verziósak.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
rolcsy94
tag
Processzor: Intel i5 4570 3,2GHz - 3,6GHz
Memória: 2x4GB Kingston HyperX XMP Black 1600MHz DDR3
Alaplap: Asrock H81M-ITX
Merevlemez: Western Digital Blue 500GB + Kingston V300 60GB
Hangkártya: Realtek ALC892 HD Audio
Ház: Fractal Design Node 304
Tápegység: Cooler Master Silent Pro M500 500Wés ebbe a gépbe beleférne az r9 280x vga?
-
rolcsy94
tag
szerintetek melyiket vegyem meg?
http://hardverapro.hu/apro/msi_r9_280x_gaming_3g_bf4_edition
http://hardverapro.hu/apro/sapphire_r9_280x_3gb_ddr5_oc_dual-x
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Sapphire R7 240 1GB DDR3 és Sapphire R7 240 1GB DDR5 Boost között mekkora különbség van kb.?
Előre is köszönöm a választ!
-
Scorce
tag
Sziasztok! Unokatesóm szeretne venni egy új videókártyát.
A mostani konfig:alaplap: Asus P8B75-V
proci: Intel Core i5-3450 3,1 GHz
táp: WPM 400 w
ram: 8gb ddr3
videókártya: Radeon 7850 1gb
monitor: 1920x1080p full-hdA mostani radeont szeretné egy erősebbre cserélni. A keret 50-60k. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Milyen videókártyát javasolnátok az alábbi konfighoz?
Gigabyte MA790X-DS4
Phenom x4 9550
4GB ddr2Go Pats!
-
haladó
tag
ASUS GTX 680 2GB DirectCU II OC
Változtatnátok a konfigon, ha ez a kártya kerülne bele?i5-4590
h97m pro4, giga h97m-d3h
2x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz ~ 23k
60-as adata ssd ~13k
aakx wd blue 500GB ~12k
cm n300 ~13k
fsp raider 550 ~16k -
haladó
tag
MSI GTX 760 Gaming OC vagy ASUS GTX 680 2GB DirectCU II OC ha azonos az ár? Mindeketőrre kb ugyanannyi gari van még.
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok!
Mennyire jó választás: [MSI GeForce GTX 750 Ti N750TI-2GD5/OCV1 2GB] 35.500 Forintért?
Köszönöm!
-
haladó
tag
[link]ASUS GTX 680 2GB DirectCU II OC 57k
Ennyiért érdemes ilyenben gondolkozni vagy inkább 7xx nvidia?
-
w333
félisten
-
TechN7ne
nagyúr
A lapod lassú Boot idővel rendelkezett a többihez képest,vannak gondolkodós pillanatai is (pedig kicseréltettem 3x legalább,erre tanuk a "milyen gépet" topikban).
Instabil összetétel,nagyon gyenge bemenetek a hátlapján (usb,hang),szinte egy erősebb feszítéssel letörnének,vékony hajlékony nyák.A mostani kb. 2x hamarabb betölti a rendszert,pedig semmi nem változott és még ssd-m sincs,a volt ASRock lapom szintjét hozza,ezért is gyanakodtam és szinte tudtam,hogy az az alsó kategóriás Asus lap a gagyi.
Félreértés ne essék,ezek után nem is vettem volna több Asus lapot,de használtan még 2 év garral találtam rá,és hála istennek hibátlan,tud az Asus nagyon jó lapokat is gyártani ha megfizetik.A te lapod működik,hibátlan,remélhetőleg menni is fog 3 évig (mondjuk én ebbe nem bíznék),viszont a felsorolt negatívumok állnak a hátterében.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #56348 üzenetére
Asus is természetesen nagyon jó,csak vannak lespórolt változatuk,na azok nagyon gatya.
Muszáj voltam venni egy normálisabb lapot tőlük,na meg persze a jó öreg egyedi 7850 kiadásuk,amiből csak egy fajta van ,és az ám az igazi,elég rá nézni...Rá már nincs garanciám,de kb. legalább még 5 év működési időt jósolok neki,ha nem több.
Mostani alkatrészekről ezeket a pozitívumot már nem nagyon lehet elmondani.Szerk.: Garancia ide-oda,nem az a döntő minőség.
XFX kártyák az egyik legjobbak,hazánkban 1-éveket adnak rájuk,külföldön meg nem véletlen legalább 5-öt.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz TechN7ne #56347 üzenetére
Persze ezt is megértem, viszont ne magunkból induljunk ki ...
Mert lehet hogy ő legközelebb csak 3 év múlva fogja lecserélni, és pont 2 év / 3 hónap után romlik el ? de ha ugyan abban az árban vásárolhat egy olyan kártyát amire + 1 év garancia van, akkor miért ne ?Lényegtelen hogy honnan/ kitől, legyen 3 év garancia ha az ár ugyan az !
(#56348) DR|FTK|NG
Murphy törvénye ... és ez általában 99 -ban így szokott lenni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
TechN7ne
nagyúr
Ez nem Nvidia,hogy az Asus nagyon jó lenne,és egyáltalán nincs jó árban....
Sapphire hűtése is hangtalan (tapasztaltam),2 év meg mindenre bőven elég,úgy is addigra váltásra kényszerűl az ember.
Adott Alaplapodra is 3 év garanciám volt,még is alig vártam hogy megszabaduljak tőle,nem minden a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz _-ORANGE-_ #56332 üzenetére
Félek, hogy cicergőset kapok. Ha referencia kártya akkor hangos a hűtés ha meg nem az meg lehet vonyítós amire meg már nem minden cég adja meg a garit. Melyik fajták amit be lehet vállalni mert jó rajta a hűtés és nem hangos?
-
Andris837
senior tag
válasz DR|FTK|NG #56335 üzenetére
Véleményem szerint is az MSI, a 3 év garancia miatt. Jól jön az, higgyétek el!
Nekem is a 3 év lejárata előtt dobta be a kulcsot a 6870. Az elmúlt évben, épp a 2 év lejárata után lett először hibás, majd most a múlt héten másodszor, így nagyon jól jártam a 3 év garanciaidővel.
-
tibee77
őstag
Erre en is gondoltam de hogy olcsobb lenne?Neztem egyet amibe biztos beferne (80 euro), de hät az nem kicsi räfizetes lenne, plusz egy csomo melo az ujra käbelezessel...
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
vbbb
addikt
Mi az a VGA kártya amit elfogadjak egy Sapphire HD 7970 3GB OC Edition with Boost Dual-X kártyáért cserébe akár kis ráfizetéssel? Garanciás és nem tudnak helyette másikat adni ugye, de kérdezték milyen másik modellt akarnék.
-
tibee77
őstag
Megrendeltem ezt a kärtyät, mert az oldalon a leiräsban az volt hogy csak 27cm, erre mikor ätvettem az üzletben kiderült, hogy fals adatok voltak az oldalon megadva, illetve a kepek se voltak jok igy kaptam egy 30,8cm-es batär szörnyeteget. xD Hät nem semmi egy kärtya sulya is komoly, a minösege is ällat de sajnos vissza kell küldenem, mert oriäsi a häzamba.
Most jön a dilemmäm, hogy mit välasszak helyette.Menjek rä erre vagy inkäbb az amd -re.Igaz, hogy az egyiknek 3 giga ramja van de a mäsiknäl ott az elöny, hogy azonnal elhozhatnäm, a mäsikra meg värnom kene meg 2 napot plusz meg egyszer utazhatok oda vissza.Igaz az, hogy full hd-n nem kell az a 3 gb?Nem tervezek monitort venni, nem is akarok nagyobb felbontäson jätszani igy lehet, hogy vehetnek egy 2gb-os nvidiat is?Legyszi valaki segitsen ki.Köszönömpoe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
bododani
senior tag
válasz neko18 #56325 üzenetére
Igen, én is gondolkodtam, mennyire lehet baj ha 2.0-ás lapot veszek, de utánajárás után megtudtam hogy felesleges ezen gondolkodnom.
Ám kitudja majd pár év múlva mennyire lesz jelentős ez, majd az újabb generációs játékoknál és kártyáknál.[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
rolcsy94
tag
Ehhez az alaplaphoz jó lenne ez a videokártya?
alaplap: Asrock H81M-ITX
vga: GIGABYTE Radeon R9 280X OC 3GB 384bit DDR5 PCI-E GV-R928XOC-3GD -
sulu1701
aktív tag
válasz juve600 #56262 üzenetére
Szia!
Egy FX8350 van a gépben.
Még gondolkodom és kérdezősködöm, hogy melyik kártya lesz : EVGA vagy MSI Gaming 110 ezres kategóriában
Egy kicsit elbizonytalanodtam a 970 seriaval mert a legtöbb "cicereg" sajnos, és használni szeretném nem garisztatniA játék kódot meg elnéztem valóban csak 1 játékot adnak, telefonon túl pici volt a "V" betű
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kuponkunyeráló
- Ukrajnai háború
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest