- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
Hello.
Most egy MSI GTX 980 4GB DDR5 GTX 980 GAMING 4G videókártya van a gépembe, de úgy néz ki halálozik.
Rákerestem googleban de nem találtam sok infot már róla. Most mennyit ér ez a kártya? tippemre 60-70ezer??
Ha nem lehet megmenteni a kártyát és vennem kell egy újat (980-at már nem igazán lehet kapni, vagy csak én nem találtam! ) akkor: ha kb. ilyen 980 teljesítményt szeretnék (elég ennyi nekem) akkor melyik mai kártyát ajánlanátok ??
(pontos ár limitet nem tudok mondani mert nem tudom ma mennyit ér a 980 kb.) -
SunRise
csendes tag
Értem, köszönöm!
-
-
Hannibhál
őstag
-
SunRise
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ehhez a géphez milyen videókártyát vegyek fejlesztésnek?Gigabyte GA-H77-DS3H (s1155) alaplap
Intel Core i5-3470 3,20GHz 6MB LGA1155 BOX processzor
Corsair 8192MB 1333MHz DDR3 Value Select Kit2 x 2 = 16 Giga RAM
Win 7 oprendszer
ASUS HD7770 2GB GHz Edition - a mostani videókarim
ezt szeretném lecserélni valami jobbra, ami nem túl drága de már jól futnak rajta fullHD-ben a mostani progik. Az újabb videókártyáknál nem gond hogy még régebbi az alaplap meg Win 7 fut csak a gépen?
-
Zicokuka
senior tag
válasz
stuka20 #109937 üzenetére
Ha sokat akarsz költeni egy I5 8600 lehet a nyerő, jó kis ram árak mellett még mindig vacila. Egy haswell I7 mellé is mehet bármi ės relatív olcsón megúsztad, ės ha egyszer a ram árak nem az egekben lesznek ės az erő is elfogyot cserėlsz.Majd egyszer arra várok amikor megėrje cserėlnem, de még nem ma jött el az idő hogy a haswell feladja. Vga-t lehet előbb fogsz ismét cserėlni ha ez a trend mint procit.
-
Speed®
titán
válasz
stuka20 #109934 üzenetére
Mit nem támogat..? H97, a Haswellek mellett a Broadwelleket is. Az más kérdés, hogy mivel nincs OC, meg kell fontolni, mit érdemes beletenni. De erről már írtam..csak szemet szúrt a tévedés. Amúgy holt egyszerű..kis pénzt rááldozva kimaxolod a mostani konfigot egy i7el és elleszel még 1-2 évet nyugiban vagy zsebbe nyúlsz és szimpátiától függően választasz.
-
stuka20
senior tag
válasz
TheNewDawn #109898 üzenetére
Korábbi válaszodra:
4790k-t nem tudok, mert az alaplapom nem támogatja, így új alaplapot kellene vennem, ami nem érné meg. Viszont, ha az i5 8600 tényleg rendesen kihajtja majd a következő videókárytákat is, akkor az egy jó beruházás lenne és még talán a ryzenről is lemondanék. Bár a ryzen 5 2600x (ami ugye újabb, mint az 1600 és elvileg javítottak rajta sokat) és az i5-8600 között nincs olyan nagy eltérés (forintban). De így is új alaplapot kellene vennem, mert a mostani csak a 4-5. gen. processzorokat támogatja. Tehát mindent cserélni kell. Szóval még mindig a ryzen és intel között vacillálok, de nagyon az intel fele húznak.
-
Zicokuka
senior tag
Pontosan,az a lényeg hogy működő vga-t tegyél mellé
Amúgy igen,még vannak tesztek ahol 2600 vagy 3770-el tolják az ipart.Jók ezek az intelek.Szóval inkább a pénztárcádtól függ mit teszel mellé,akár egy 1080Ti is mehet,bár kérdés mire kell.Értve felbontás,gamek,miegymás.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Gh00st #109930 üzenetére
Bocsi hogy csak ilyen röviden, de meccs van
A mai napig egy remek proci, nálam egy I7 7700k alapon hajtja az 1080 Ti - t (ráadásul 4K - ban), FHD felbontás mellé meg pláne tehetsz mellé bármilyen VGA - t (bár szerintem oda az 1080 Ti kicsit overkill, de legalább semmit nem kell állítgatnod a grafikán). -
Gh00st
aktív tag
Sziasztok,,
Egy 4790k stabil 4.8GHz-en milyen VGA-t tud megfelelően kihajtani?
Mindkét oldal érdekel:
- AMD (Vega 56/64)
- Nvidia (1070ti, 1080, 1080ti) Utóbbi kettőt sztem nemElőre is köszi
-
maajsz
senior tag
válasz
TheNewDawn #109925 üzenetére
Most az a 15 difi inkább 6-7k a népszerűbb boltokban, amire gondolsz már a 2600X. De tény hogy az Intelhez Ramot is egyszerűbb venni, ill játékra jobban fekszik.
-
stuka20
senior tag
Most teljesen elbizonytalanodtam. 1070 vagy 1070ti cerberus-t fogok venni. A mostani processzorral valszeg lesz bottleneck, amit nem szeretnék, ezért is gondolkodtam új processzorban. Plusz, ha nem is játszok, hanem pl böngészek (sok lap van megnyitva) az is pörgeti a procit, meg kaspersky vírusirtót használok, ha az játék alatt elindul, akkor proci 100%-on és azért azt már lehet érezni. Ezért is néztem teszteket intel vs amd-ről, amd cpu használata elég alacsonynak tűnt. Ryzen 2600x-ről mi a véleményetek? Azert jó lenne, ha kb. 3 évig bírná az új összállítás, a mostani is eddig bírta. Nagyon sokat sem szeretnék költeni, de mindeképpen apróról szerezném be. Főleg, ha sikeresen eltudnám adni a mostani hardvert, akkor esetleg mélyebbre is beletudnék nyúlni.
-
válasz
Zicokuka #109918 üzenetére
internet, youtube, filmezés, ehhez minek HD6850 és társai?
(#109908) Tomek979: GT 710, R5 230, ezek között vegyétek a legolcsóbbat, amin van a kívánt kimenet.
Youtube-ot egyik sem gyorsítja, ahhoz GT 1030, RX 550 kell (HD4850 sem gyorsította), de ezek nagyon kilógnak a keretből. A legtöbb proci ma már elég, hogy kinyomja izomból az 1080p youtube-ot, szóval nem lesz gubanc szerintem. -
Zicokuka
senior tag
válasz
diegho #109920 üzenetére
Kinek mik az igényei vagy mit szeret,én is multi főleg Cod,oda meg kell az fps,így marad a FHD.Singlebe tény a látvány néha fontosabb,pláne amilyen játékok manapság vannak,legalább az kárpótoljon
Mindenki saját dolga hogy játszik,ismerősöm I9 és 1080Ti-vel porig butítva CS GO-zik
-
TheNewDawn
addikt
válasz
diegho #109902 üzenetére
Az nem semmi, ha legit akkor valaki nagyon jó üzletet csinált
És persze simán lehet, aki ugye vásárolni vagy eladni szeretne, annak alap, hogy böngészi az ajánlatokat nap mint nap, tavaly szeptemberben én is így tettem kb 1 hónapig, azóta azért annyira nem vagyok képbe a napi ármozgásokkal
-
Tomek979
tag
Sziasztok!
Sógoromnak behalt a videókártyája a gépben (hd4850), mi tudnátok ajánlani kb. 10e forint körül?
Alaplap gigabyte ma770t ud3p. Használat: internet, youtube, filmezés. -
Zicokuka
senior tag
válasz
bottecchiabp #109905 üzenetére
A legtutibb megoldás a már említett fizikai teszt,ezek az emulálások stb..nem biztos tükrözik a valóságot
Egy GTX 260-al toltam a GTA5-t kíváncsiságból,na az már ez a kategória
-
Zicokuka
senior tag
Vagy saját példából lesni kell egy Xeont,igaz ezek se annyira filléres tételek mint a 775 esetében.E3-1230v3-at vettem 45-be.Majd ha egyszer a ddr4 árai lejjebb mennek megérheti a platform csere,addig ár/teljesítményben nem kapnám meg ezt.Persze aki új vasat tervez más téma,de az vicc hogy a ram annyiba van mint egy jobb proci,márpedig 16Gb manapság már elkélhet.Persze ráfogják a migránsoktól kezdve az Alienekre,mert megtehetik.
-
Speed®
titán
válasz
bottecchiabp #109903 üzenetére
Veszel egy 10 évvel ezelőtti csúcs VGAt..vagy megpróbálod lekorlátozni az aktuális teljesítményét (órajelek), de a teljesen eltérő architektúrák miatt ez sem igazi megoldás, szóval ha az igazságot kutatod, vásárolj retró hardvert.
-
bottecchiabp
csendes tag
Üdv!
Más videokártya emulálása Win alatt játékprogramok számára?
Van olyan program ami képes azt hazudni egy játékprogramnak hogy adott VGA van a gépben? Pl kipróbálnám egy mai játék mit szól hozzá ha beállítok egy 10 évvel ezelőtti akkor csúcs GPU-nak számító VGA-t.
-
diegho
nagyúr
válasz
TheNewDawn #109901 üzenetére
Volt az aprón 52k-ért 8600k...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest