-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Patriot P210 256GB SSD-t. Tegnap raktam a gépbe, friss Windows 10 került rá.
Ez a teszteredmény:
Crystaldisk
SSDOK -
Falcon C.
aktív tag
válasz
nickedez89 #32534 üzenetére
Nekem úgy tűnik, ha legális import volt, legális boltból, normális számlával vetted, jár a 60 hónap. Regisztrálni, elvileg, emiatt (szerintem)nem muszáj, de nem árt, baj nincs belőle, biztos lehet benne a vásárló, hogy az SSD-je nem a kamionról esett le.
-
Falcon C.
aktív tag
[Samsung 850 EVO 250GB] [garancia]
Ma hoztam haza a kicsikét a helyi boltból. Itt 3 évet adtak rá. Regisztráltam a Samsung honlapon, ott közölték, hogy 60 hónap. Majd kaptam egy emailt is, hogy köszönik szépen, amiért a Samsungot választottam, s 0 hónappal kitolták a garanciát. Nekem ebből az jön le, hogy a bolt azt ír, amit akar, ha a cucc nem fekete/szürke/pink/hottentotta importból van, akkor a 60 hónap az érvényes garanciaidő. Maximum 3 évig nem zavar a boltos azonnal a Samsunghoz (normálisabbja megteszi, mert rajta keresztül tovább tart, persze vannak helyzetek, mikor ez az egyetlen megoldás).
-
Falcon C.
aktív tag
Melyik gyártó ad 7mm -> 9,5mm keretet/lapot az SSD-hez? Samsung EVO-t és az Adatat nézegetem inkább.
-
Falcon C.
aktív tag
-
Falcon C.
aktív tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Kb. 20ezer.2. Mekkora SSD-re van szükség?
Minimum 120GB.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, SATA3.4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Acer V3-574G, de az OS: 8.1 64bit5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?)
Minimum 3 év.6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Internet, irodai munka, pici játék (Diablo 3, Minecraft...).Korábban, az asztali gépemben, amit eladtam, volt egy 120-as V300. Teljesen elégedett voltam vele. Olvastam, hogy már nem ajánlott, mert kamu a specifikációja. Gyanítom, hogy a mostani 5400rpm-es Toshiba HDD helyett így is megváltás lenne akár egy 120-as, akár egy 250-es. Jól tippelek?
-
Falcon C.
aktív tag
-
Falcon C.
aktív tag
Személyes tapasztalatom a V300-zal kacérkodóknak: nemrég végeztem a teljes rendszertelepítéssel, mely tartalmazta a Windows 8.1 letöltését és telepítését, valamint minden más programét is, amit használni szoktam (egységsugarú felhasználó vagyok, semmi extra). Mindent a netről töltöttem le, dolgozott a V300 és a HDD is rendesen. Egyszer lefutott egy CrystalDiskMark teszt is, az eszköz hozta a kötelezőt. A Kingston Toolbox és az SSDOK szerint összesen 106GB írással terheltem a kicsikét. Ez a 64TB-os TBW-hez képest – szerintem – igen csak kellemes adat.
Köszönöm a szakértők munkáját, a cikkek íróinak fáradozását, sokat segítettetek!
-
Falcon C.
aktív tag
ITT feltüntetnek egy 72TB-os értéket. ITT meg mást. Egyiket se tartom hitelesnek, egyik sem a Samsung bejelentése, de talán (talán, talán) irányfénynek jók lehetnek.
Ezek alapján elfogadhatóbb az árkülönbözet a V300-hoz képest, de mint lent kifejtettem, szerintem egy gyártó ne ködösítsen, főleg, ha a garanciafeltételeket is egy konkrét számhoz köti.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Balage76 #14990 üzenetére
Kibicnek semmi nem drága és távol álljon tőlem, hogy kioktatónak vélje bárki is, de a Samsung maga mondja, hogy az általa nyújtott garancia két esetben "jár le": ha letelik a vállalt 3 vagy 5 év, vagy ha az SSD túllépi a TBW értéket. Majd közli, hogy erről bővebb információt az adott terméknél találunk. Ahol erről nincs semmi, hiszen itt is, máshol is mindenki azt találgatja, mégis mennyi a Samsung által is hivatkozott TBW.
Nem vagyok Samsung ellenes, TV-m, telefonom és még nem tudom mi mindenem az ő márkajelzésüket viseli. De kissé olyan érzésem van, az egyik kéz nem tudja, mit csinál a másik. S ha választanom kellene egy ilyen feltételek mellett használható termék és egy olyan termék között, melynek kerek-perec megmondják, hogy 64TB a TBW-je, akkor az utóbbira szavaznék. Szeretem a konkrét adatokat.
Egyébként könnyű helyzetben vagyok, hiszen ha nem lelkiztem volna annyit az árán, már rég egy ADATA-ról töltene be a Win8.1, ám így a párom egy huszáros vágással megoldotta a dolgot: a tudtom nélkül rendelt nekem egy V300-at. (Pár perce jött az SMS, hogy megérkezett.) Ennek még jobban örülök, mint az ADATA-nak, mert tőle kaptam, egy olyan embertől, aki egyébként ki nem állhatja a számítástechnikát.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Walter White #14952 üzenetére
Én is gondolkodtam ezen, de végül a 120-as SSD-ket nézegettem. Jelenleg Win8.1 van a gépen. A mostani HDD-s rendszerpartícióm 80GB, ebből ~35GB foglalt, ezt a Windows és az általánosan használt programok eszik meg (Office, Firefox, Thunderbird, Skype, AVG... stb.). A 60GB formázottan ~55,8GB. A mostani állás szerint maradna ~21GB szabad helyem. Ha ebből kivonom az ajánlott 10-15% üres helyet, marad ~12GB. Ez én picit soványnak éreztem. Főleg, ha megnézem a 60-as és a 120-as közötti árkülönbözetet.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
LógaGéza #14917 üzenetére
Köszönöm! Végül is nem baj, hogy nem rendeltem meg, kiderült, hogy a feleségem már gondoskodott egy másféle SSD beszerzéséről. Látta, hogy hetek óta ezeket nézegetem és lépett egy merészet (nem ért a PC-hez). Most meg elszólta magát, mikor meséltem neki az EVO-s sztorit.
-
Falcon C.
aktív tag
Nemrég majdnem rendeltem egy 840 EVO-t a PCX-nél, de észrevettem, hogy csak 2 év garanciát írnak. Felhívtam őket, azt mondta a fiatalember, hogy a beszállító ennyit ad rá. Nem tudom, hogy a gyári 3 év hogyan működik ebben az esetben, de gondoltam szólok, nehogy más is "lyukra fusson".
-
Falcon C.
aktív tag
ADATA-nál rákérdeztem a 128GB-os SP900 TBW-jére.
Ezt válaszolták: 384,000 GB (384TB). -
Falcon C.
aktív tag
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
Maximum 25ezer2. Mekkora SSD-re van szükség?
120-128GB (elég lenne a 90 is, de olyat nem találok)3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win8.14. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
Asztali, SATA35. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
MSI FM2A75MA-E356. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
NincsNézem az ADATA, a Kingston és a Samsung termékeit, de nem tudom eldönteni, ezek közül melyik ad/ígér "többet". Hasra ütött szimpátia alapján az ADATA SP900.
Nem a sebesség a fontos, hanem hogy minél tovább bírja. Adattárolásra (doksik, videók, képek) és játéktelepítésre van HDD-m, ezekkel nem az SSD-t terhelném, de a napi szinten használt programokat (office, böngésző, levelező) arra raknám.
Köszönöm!
-
Falcon C.
aktív tag
Két oldala van az igazságnak és fontos az objektivitás: nem én vagyok az első, aki linkeli a nevezett oldalt, mégis engem, mint viszonylag új embert piszkálsz. Hogy miért, fel nem foghatom, a fórumon végig nem ajánlottként kezelik, de valamiért csak engem találtál meg. Nem mondtam semmi olyat, ami ne hangzott volna itt el korábban, mégis rajtam kéred számon. Mindezt, nekem úgy tűnik, kissé kioktató stílusban.
A hazudik-e a gyártó a honlapján témáról el lehetne beszélgetni, fel tudnék hozni példákat a saját cuccaim közül is, hogy valami másként szerepel a gyártó oldalán, mint ami itt van előttem. (Nem biztos, hogy mindenki úgy definiálja, hogy hazudik a gyártó, lehet úgy is fogalmazni, hogy adatrögzítési hiba.) De nem teszem, mert egyrészt ez a "Milyen SSD-t vegyek?" téma, másrészt, egy bennem – a saját és a környezetemben élők tapasztalatai alapján – kialakult véleményről beszélnénk. Az meg olyan, mint a s*gglyuk...
---
Miért nem fontos, milyen vezérlő van egy SSD-ben?
-
Falcon C.
aktív tag
Bodor mester szavait "idéztem".
Úgy tűnik, ő sem járt alaposabban utána, ha már oly nagyon nehezményezted a felszínességemet.
A gyártói oldalra meg mindenki azt hazudik, amit nem szégyell, azon felül, hogy ha valaki beírja a Google-be, hogy "kingfast ssd", ezt dobja ki első helyen. Elnézést, hogy feltételeztem ennyi intelligenciát a kérdezőről...
A bizalmatlanságnak ezer és egy oka lehet, kinél mi játszik szerepet. Én belinkeltem azt, ami nekem számít, nem tudtam, hogy ez sérti az ízlésedet. Megkövetlek érte.
-
Falcon C.
aktív tag
Szép jó reggelt!
Az MSI FM2-A75MA-E35 alaplapomba milyen 120GB környéki SSD-t ajánlanátok maximum 30ezerig? OS: Windows8 x64. Abszolút normál felhasználás (kicsi ez, kicsi az), nagyüzemi képszerkesztést vagy videovágást nem tervezek.
(Teljes konfigurációm a profilomban látható.)Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest