- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Hobby elektronika
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#71316224 #72997 üzenetére
Kínában is tudnak ugyanúgy gagyit, mint minőséget gyártani, csak a megrendelőn múlik, mit szeretne. No meg a vásárlókon. Még az echte kínai márkákra sem lehetne azt mondani, hogy gagyik! Számtalan Xiaomi telóm és egyéb termékem van már és mind super, mára a telóik nem is az olcsó szegmensben vannak sajna...
-
válasz
FireFox1996 #72981 üzenetére
Az Intenso SSD-ket, Rammax és J&A memóriákat passziváltam mivel problémásak sok jön vissza garanciába.
Pár éve egy ismert hazai webshop vezetője írta ezt, azóta nem is árulnak Intenso SSD-ket.
-
válasz
ekkold #72990 üzenetére
Mióta vettem egy hulladék samsung TV-t, nálam azóta feketelistás lett...
Én azért külön tudom kezelni az SSD meg egyéb elektronikai cikkek minőségi elvárásait. Sok köze nincs a TV, porszívó, etc. gyártásnak fejlesztésnek az SSD és a többi memória alapú eszközök fejlesztéséhez, még az sem riasztott vissza egy 860 EVO-nál, hogy nagy betűkkel rajta van, hogy made in china!
Egyébként van egy Samsung hűtőm 5 éve, kb mintha új lenne, de minden eszköztipusnak külön olvasok utána, milyet érdemes venni, nem érdekel ilyenkor, hogy az SSD-im milyen márkát képviselnek.
HDD-ben például a WD volt a favorit, de abból is csak a Black és Red, pendrive-nál a Sandisk, szóval nincs általános márkahűség, annak valóban nincs értelme.
-
-
válasz
Nekem is ssd van/lesz a nas-ba, de wd blue 3d. Intenso ssd-t még abba sem tennék.
-
ekkold
őstag
válasz
ubyegon2 #72989 üzenetére
Mióta vettem egy hulladék samsung TV-t, nálam azóta feketelistás lett... Szerencsére tudtam élni az elállási joggal. Persze én is hibás voltam annyiban, hogy nem tájékozódtam eléggé a vásárlás előtt. De azthiszem tanultam belőle. A gyártók visszaélnek a "márkahűségnek" nevezett jelenséggel - lásd: kingston, aki valamikor régen élettartam garanciás ramokat is gyártott, bár talán túlzás visszaélésnek nevezni, inkább csak kihasználják ezt a dolgot. Tanulság: bármi olyat vesz az ember ami már nem jelentéktelen összeg, akkor előtte megfelelően tájékozódni kell, és nem szabad a márkanévnek akkora jelentőséget tanúsítani.
-
válasz
ekkold #72980 üzenetére
Nagyon megbízhatóak ezek a DC SSD-k, azért is gondoltam, hogy ilyet veszek inkább. 2TB-os még konzumer SSD-ben is elég húzós árban, ez meg most Aprón harmadáron megkapható...
850 EVO, 860 EVO meg PM 830 van nekem is Samsungból, így most csak a Samsung PM883-at választottam, pedig eléggé a Micron-t akartam, de aki Samsung párti, az vegyen Samsungot!
TBW-t még a konzumer SSD-nél se szoktam nézni, egy Datacenternél meg aztán tényleg nincs sok értelme.
-
-
-
nasa68
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, de mégsem biztos hogy teljesen eligazodok.
Nem értem például, hogy a külső ssd-k nekem (adatokat nézegetve) nem tűnnek lassabbnak. Ha ez így van, akkor esetleg mi a hátrányuk a belsőkkel szemben?
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Nem annyira az ár számít, inkább sebesség, megbízhatóság.
2. Mekkora SSD-re van szükség? 250Gb bőven elég de lehet nagyobb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 5-10
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Professzionális
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Csak új
ha esetleg számít, a proci jelenleg nem lenne nagy, majd később tervezem cserélni: INTEL CPU S1700 Core i3-12100F 3.3GHz
Segítséget előre is köszönöm! -
-
válasz
Hardverlottó. Nincs fix tapasztalat vele, bármi lehet benne.
-
FireFox1996
őstag
Elég jó áron van az Intenso 1TB (TBW: 480) 26e ft 2év garival. [link]
Media serverbe, meg néha-néha 1-2 torrentet letöltök rá routeren keresztül. Mennyire ajánlott?
(hdd-t ne javasoljatok, mert ssd-t szeretnék!) -
ekkold
őstag
válasz
ubyegon2 #72966 üzenetére
Korábban vettem 1,9Tb Micron 5300 pro-t használt / keveset futott verziót. Szerverben van, szépen teszi a dolgát (érezhetően gyorsabb lett a szerver, mint előtte HDD-vel). Az 5200 eco is jó, ezt is szerverbe szánom. A különbség 5900tbw ill. 3500tbw, szerintem mire eléri ezt az írásmennyiséget, addigra régesrég elavul.
A PC-mben Samsung 860 EVO van, évek óta megy, a kondíciója még mindig 100/100 -
válasz
BorsóKorsodi #72975 üzenetére
Samsung 980
-
-
ginola
addikt
Sziasztok
Hasonlóan strapabíró SSD-t keresek 2,5 méretben, mint a 860 pro. Miket érdemes fontolóra venni?
Micron 5300 pro mennyire ajánlott? -
BorsóKorsodi
tag
Közben sikerült dönteni.
1. Max 40 e.
2. 1 Tb
3. M.2 csati
4. Asus B660M TUF plus
5. Nem számít
6. Játék
7. Csak új -
BorsóKorsodi
tag
válasz
Graphics #72973 üzenetére
Igen bocsánat, csak az baj még nem tudom mit akarok
Ha játékot külön merevlemezre rakom mondjuk erre, az se rontja az fps-t vagy mondjuk nem okoz hosszú töltő képernyőt ? -
válasz
BorsóKorsodi #72972 üzenetére
Nincs jelentősége, igazából ahogy neked jobban kijön.
A mentés alapvetően fontos, ha nem akarsz életbevágó dolgokat rajta tárolni, akkor mehet 1 SSD, ha akarod külön is lehet, de a kisebb modellek sebessége néha lassabb.
Árban méretben kéne tudni mire van szükséged, témaösszefoglalót töltsd ki, az alapján javaslunk
.
-
BorsóKorsodi
tag
Sziasztok.
Amikor legutóbb gépet raktam össze úgy 6-7 éve akkor még az volt a trendi 100-200 gb ssd az op rendszernek és merev lemez a tárolásnak.
Most új gépet rakok össze és nem tudom mit hogyan.
Asus TUF Gaming B660M-Plus a kiszemelt lap. Vegyek egy ssd-t oprendszer + tárolásra ?
Vagy fen áll még az hogy jobb ha külön van az oprendszer ?
Felhasználás 1080p-s játszogatás. -
válasz
drdoom #72969 üzenetére
Pontosítást igényel a kérdés, ugyanis kettő darab SSD is létezik ezen kódnév alatt.
De markáns különbséget elvileg nem találtam a kettő között.
WDC PC SN730 SDBQNTY-256G
WDC PC SN730 SDBPNTY-256G -
drdoom
csendes tag
Üdv.
WD SN730 256GB 11 ezer ft ért jó oprendszer alá? vagy ennél jobb hasonló áron?
-
válasz
Graphics #72967 üzenetére
Köszi!
Samsung-párti vagyok és tényleg bitang sokat rendereltek a 250GB-os PM883-ra, ami a Dell Precisionban van, de nagyon bírja, viszont hajlok a Micron felé is...hiába 4 évvel ezelőtti konstrukció, a Samsung meg 2 éves, semmi jelentősége. No meglátjuk melyikből lesz jobb áron! DC SSD az mégiscsak más géposztály, mint a 860-870 EVO! (és utóbbinál nem tudom mennyit javított az új fw)
-
-
Most tényleg szakiktól kéne help!
Kéne 2TB-os SATA SSD a 860 EVO 1TB helyett a HP 8570p-be és a 870 EVO volt kiszemelve...no de most e kettőből venném inkább valamelyiket, melyiket javasolnátok? Nyilván mindkettő agyonüthetetlen, Samsung PM883 van is egy kis méretű, de Micron-om még nincs.
Samsung OEM Datacenter SSD PM883 1.92TB
Micron 5200 ECO 1.92TBElőre is thnx!
-
-
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget végül 980 pro lett megvásárolva
-
válasz
isti732712 #72956 üzenetére
Jó a Samsung, és vannak atombiztos SSD-i is, pl evo 850, 860, 970 plus, vagy ugye a pro szériái is.... stb, Ez a 870 még nem az, de szerintem nem is lesz az. Ahogy írták is, MX500 az jó, de még a WD BLUE 3D 02-es is tabil szerintem.
-
varmi2
nagyúr
válasz
isti732712 #72956 üzenetére
Az mx500 sok éve a piacon van, és megbízható, míg a 870 evo nem annyira rég, és máris gondok vannak vele. A samsung felírat nem garancia semmire.
-
-
-
Amartus
senior tag
A Samsung 870 EVO 2,5" pillanatnyilag a várólistában szerepel az összefoglalóban, azzal a kikötéssel, hogy ha lesz majd több tapasztalat, akkor átkerül a megfelelő helyre.
Van már elég tapasztalat? Melyik kategóriába kerülhet? Megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- WD BLACK SN850X NVMe 2TB - Új
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged