Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Piftuka #58813 üzenetére

Szerintem nem fogod megbánni. Korrekt áron, jó érték/árarányú meghajtó, nagy gyártótól, elég garral, sebességproblémája sincs. 2,5 colos méretben a melegedése sem vészes. Egyébként ezt mondtam neked, anno aggódtál, hogy az Intel SSD-t tönkrement, arra hajtottál, hogy az MX300 örökké tartson, aztán most 2 év sem telt el, már cseréled is le nagyobbra, gondolom elég minimális írásmennyiség után. Ezért aggódnak feleslegesen sokan, hogy jajj, sok írás ne legyen rá, meg a legnagyobb legyen a TBW limit, meg 5-10 év garikat akarnak rá, csak minek. Ezt az MX500-at is le fogod cserélni 5 éven belül, mert az NVMe-k is még olcsóbbak lesznek, meg addigra talán a 4 TB is megfizethető lesz.

(#58808) zolee0307: értem, hogy a kábeleket elkerülnéd, de arra sem kell feltétlen M.2 NVMe, elég lehet az M.2 SATA, ami a normál SATA3 SSD-kel egy árban van, meg sebességre is azonos. Ha írsz pontos keretet, megnézzük neked, lehet nem sokkal többért lenne 1 terás M.2 NVMe is.

Azt se felejtsd el, hogy eleinte 4 meghajtót akartál a gépbe tenni, ehelyett felvázoltam neked egy alternatívát, hogy 1-2 meghajtóval is megvalósíthatod, ez már alapból jelentős kábelspórolás, hogy nem 3 meghajtó lóg SATA kábellel, hanem csak max. 2, tehát még akár érdemes lehet a kábelezést is megejteni, ha arról van szó. Hiszen a tápon már úgyis ott lóg a SATA tápkábel, az alzán meg ha kuponozol, úgyis bele kell tenned a kosárba egy SATA kábelt, hogy érvényesítsd a kuponkedvezményt. Tehát sokat nem vesztesz vele, hogy most 1-2 SATA kábellel több, kulturáltan meg lehet azt oldani, aztán többet úgyse nézegeted, hanem használod, és meg is feledkezel róla, hogy akkor most kábeles vagy nem.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák