Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Lehet tehetnél vele egy próbát (a Lite-On-nal). Én a BX500-at nem ajánlom annyira. Télen 20 fokos szobában intenzívebb íráskor 70°C felé is felment a hőmérséklete (ekkor a sebességéből is jócskán visszavett). Pedig elég nagy körülötte a légtér. A utóbbi verziókkal elég sokan tapasztalták ezt meg. Így egy kevésbé szellős Laptopba nem annyira ajánlott.
Összehasonlítás kedvéért (hasonló körülmények között, jelenleg 27°C-os helységben):
Samsung 840 EVO
Jelenlegi hőmérséklet: 44°C
Maximális hőmérséklet: 55°CCrucial BX500
Jelenlegi hőmérséklet: 44°C
Maximális hőmérséklet: 74°CAz első példányok (BX500) némelyike egyébként nem melegedett ennyire. Valószínűleg változtathattak valamin azóta (de az biztosan nem az FW volt).
Új LiteOn SSD-család érkezik a SATA frontra
Toshiba BiCS 3D TLC NANDMondjuk itt TLC típust említenek és Phison PS3111-S11.W vezérlőt.
-
válasz
Fred23 #55497 üzenetére
Ennyire régi Intel IGP-vel nekem sincs tapasztalatom, de Mint XFCE-t már jó pár öreg ketyerére raktam, bár az még főleg a 17.3-as volt, ami az Ubuntu alappal együtt tényleg nagyon megbízható volt. Gyanítom, hogy jó pár disztrót ki kell próbálnod, hogy megtaláld, mi fut azon a gépen még elfogadhatóan.
Szerintem a gép pontos adataival bombázd meg a Kezdő Linuxos topikos népeket.
az alaplapi Intel IGP helyett veszek bele valami AGP-s csodát!
Ezt is érdemes pontosítani, mert ha túl régi ATI-s mondjuk, azzal meg más nyűgök lesznek, például a már nem fejlesztett fglrx driver..... a legjobb ha egy live Linuxot futtatsz és csinálsz egy
inxi -Fxxx
terminalos kimenetet és azzal indítasz a Kezdő Linuxos topikban.Linuxoknál meg nem lesznek problémák az SSD alignálással és a TRIM-meléssel sem.
-
Fred23
nagyúr
válasz
ubyegon2 #55496 üzenetére
Köszi, ebből így valamilyen linux lesz, de előbb az alaplapi Intel IGP helyett veszek bele valami AGP-s csodát!
Vagy egy Xfce-nek elég az a 2003-as vagy 2004-es Intel szutyok is? Tudom, hogy linux alatt szuper támogatás van mostanában Intel IGP-kre, de ennél a nagyon réginél fogalmam sincs, mi a helyzet.
-
Fred23
nagyúr
Retro gépbe kéne egy olcsó SSD működő TRIM-mel. Windows XP, SATA-I. Mit javasolnátok?
-
Ernesto78
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Crucial BX500 120 GB SSD-t és feltelepítettem rá a windows 10-et. Mire mindent feltelepítettem és a hozzá való szoftvert is, azzal kellett szembesülnöm, hogy az SSD hőmérséklete 60-62 Celsius fok. Normális ez? A legfrissebb firmware van fent rajta. köszi
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Van egy 860 EVO-m (500GB), terhelés közben 43 °C-ra is felmegy. Mennyire elfogadható érték illetve mit bírnak ezek az eszközök? Előtte egy 850 EVO-t használtam, nem emlékszem, hogy ilyen meleg lett volna.
-
Western Digital Blue SSD
Western Digital Blue 3D SSDWD Blue 3D SSD
WD Blue SSDPróbálom összekeverni.......
-
Thusor
őstag
Van egy Dell Optiplex 5060 micro asztali gépem. A Dell honlapja szerint van benne egy darab M.2-es 2280 vagy 2230-as hely. Jelenleg egy M.2-es Hynix SC311 128 GB-os SSD van. Ezt szeretném egy NVMe SSD-re cserélni 2280-as méretben. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe a gépbe is van erre lehetőségem? Ha igen, akkor pontosan mi az ajánlott NVMe SSD 500 GB körüli méretben?
-
Frawly
veterán
válasz
LordAxwell #55481 üzenetére
Telepítsél rá operációs rendszert, vagy a BIOS bootmenüjében válaszd ki azt a meghajtót, amin már van OS.
Nem tudom mit vártál, ha új SSD-t veszel, azon nincs semmi, se partíciós tábla, se partíciók, se fájlrendszer, se OS. Valamit kezdenek kell vele, hogy használható legyen.
(#55482) Zwiebi: igen ezt tudom, de jó hogy írtad, az összefoglalóba bele kéne venni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mert elég sokat ajánljuk mostanában, nem baj, ha minden oldalon le van írva.
-
Zwiebi
tag
válasz
Frawly #55480 üzenetére
Volt mar emlitve a topicban, de azota sokaknak lett megint ajanlva a WD Blue szoval meg kell emliteni, hogy ketfele valtozata van, azt kell venni, amelyiknek a tipuskodjaban G2 van, nem pedig G1. A G2 az uj 3D NAND-os, mig a G1 a regi es gyengebb planar valtozat.
Nem jo: https://ssd-meghajto.arukereso.hu/western-digital/250gb-sata3-wds250g1b0a-p349045510/
A Tema osszefoglaloban varolistaskent van a 3D valtozat, de nincs kiemelve, hogy letezik es meg jopar helyen lehet kapni a regi valtozatot is.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #55470 üzenetére
A WD Blue most elég árbajnok, nemsokára berendelek egy 1 terásat. Nem a leggyorsabb SSD, de a belassulósoknál jobb, és nagyon jó ár/érték arányban van. Az MX500 gyorsabb, de melegedési gondja van. A 860 EVO meg verhetetlen, de jóval drágább, főleg ha valaki 1+ TB méretben gondolkodik.
Esetleg a Patriot Burst rendelhető még be, ha valaki ismeretlent akar kipróbálni, de akkor figyelni kell rá, hogy a Blue, MX500, 860 EVO szintjénél jóval olcsóbb legyen, túl sokat nem éri meg érte adni.
Többiek: a BX500-nál jobban megéri rámenni az WD Blue-ra, meg a Crucial MX500-ra. Alig pár ezressel drágábbak ezek, és nem lassulnak be. A BX500 is vállalható, főleg ha valaki ragaszkodik még a 120 gigás mérethez (ami nem javasolt), de 240+ gigás mérettől ha kicsi ráfizetéssel vehető jobb, akkor érdemes mást venni helyette.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok
Egy régebbi asztalai gép gyorsítására keresek ssd meghajtót. 240gb tár elég lenne az oprendszernek és az épp aktuális játéknak, és persze marad benne az 1Tb hdd. Win 10, netezés néha játék. Alaplap Gigabyte GA-F2A88XM-HD3. Fontosabb a hosszú élettartam mint a sebesség.
Pcx-en amit néztem: Crucial BX500, Kingston SA400S37, Kingmax KM240GSMV32,
végül is a 240-es legolcsóbbakat. Tudom szinte mindegy, de nem szeretném pont azt megvenni ami nem ajánlott. Köszönöm a segítséget. -
válasz
T0mBd1gg3R #55476 üzenetére
Közben végigolvastam az összefoglalót, ha jól sejtem a BX500 lesz.
-
Sziasztok!
Valami olcsó 120-as ssd-t keresnék facebook-youtube gépbe. A sebrsség nem elsődleges, az élettartam inkább.
UV500 megéri a 2000 felárat az A400-hoz képest? -
Beri
addikt
Üdv,
valami olcsó SSD-t keresek, sima sata, semmi extra (egy régebbi laptop egyetlen háttértárja lesz). A sebesség kb mindegy, csak olcsó legyen és ne hulladék. A cél fél TB környéke méretben. Nézelődtem egy kicsit, a LITE-ON PH6-CE480-L apróért elérhető, ráadásul MLC (volt is itt szó róla régebben, bár nagyon keveset). Ebben az ársávban úgy látom, mindegyik 3 év garis.
Jó úton járok, vagy van jobb megoldás hasonló áron?Aprót is nézegettem, de csak régebbi drágább darabok vannak, ennél több pénzért, vagy kisebbek, szintén orbitálisan túlárazva.
-
Land
veterán
Végül Crucial MX500 500 Gb lett. Köszi!
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Samsung 850 PRO 128Gb, Samsung Magician a Power on Hours 47539 órát ír ami 5,4 évnek felel meg. Hogyan lehetséges ez mikor a vásárlás (és beszerelés) óta 3év 5hónap telt el? HD Sentinel ugyanezen adatok. Bontatlan csomagolás volt, bolti vétel, nem Szuterén Bt...
-
Land
veterán
Köszönöm!
Annyi nem világos, hogy a boltok 90%-nál miért csak 36 hónap a garancia és miért nem 60 hónap...
Mondjuk a Bestmarktban 60-at ír ha nem elírás... -
Bodz
nagyúr
500-as MX500 is csak 21990 a 220 voltnál ingyen szállítással. Szerintem érdemes lenne ezt megcélozni. Helyből sosem elég és alig drágább a keretednél.
-
poci76
aktív tag
Jó az a két típus, amit írsz. Tesztekben gyorsabb valamivel a Samsung, cserébe drágább is. A gyakorlatban viszont nem észrevehető a különbség. Megbízhatósági problémáról egyiknél sem tudunk. Szimpátia alapján választhatsz közülük.
Az MLC és a TLC kérdése régebben volt érdekes, manapság átlagfelhasználásnál sem életartamban sem sebességben nem kihasználható az MLC előnye, viszont sokkal drágább. (Belépőszíntű SSD-ken még fellehető planár (2d) flash NAND, azokat nem ajánlom, de olyat nem írtál.)
-
Land
veterán
Sziasztok!
Sajnos megette a Win 10 a régebbi 64 gb-os SSD-met, így vennem kell nagyobbat.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
- Jó lenne 20.000 Ft alatt megúszni.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
- Minimum 120 Gb-osat, de ahogy látom árban nem sokkal drágább (néha olcsóbb) a 256 Gb-os.
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
- Asztali gép és SATA 3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
- Asus Sabertooth P67
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
- Minél több. Megcéloznám az 5 évet.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
- Win 10 alá (játékok, filmek másik meghajtón vannak)Olvastam, hogy TLC rövidebb élettartamot igér, mint az MLC. Elvileg előbbiből van több. Samsung Evo 860 pl TLC-s...
Köszi! -
Zwiebi
tag
válasz
Ciccuka #55461 üzenetére
(#55431) BogyóBP válasza Ciccuka (#55430) üzenetére 2019-06-08 23:47:29
Te melyik M2 nvme SSDt venned? Úgy látom eléggé vagod a témát. [...]
Ezert faj az a sok zagyvasag amit rendkivul kitartoan osszehordasz... Nem tudom, hogyan sikerult ennyire felremenned a temaban, de minden egyes hozzaszolasodban sikerul ujabb es ujabb fantazmagoriakat kitalalnod.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Zwiebi #55460 üzenetére
Normál SSD-ről volt szó (2.5"). Ezeket én egyáltalán nem mondanám Prémiumnak (TLC-vel főleg nem). Samsung Enterprise PM883 az már jobbfajta (de ez is egy közepes kategóriás TLC-s inkább).
Samsung 850 Pro-tól (MLC) kezdődnek a minőségibb SSD-k véleményem szerint.
-
Zwiebi
tag
válasz
Ciccuka #55451 üzenetére
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/kingston/a1000-480gb-m-2-pcie-sa1000m8-480g-p405853631/#
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/adata/xpg-sx8200-480gb-m-2-pcie-asx8200np-480gt-c-p405766111/#
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/enterprise-pm883-2-5-480gb-sata3-mz7lh480hahq-00005-p426063591/#
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/seagate/ironwolf-110-480gb-za480nm10011-p469307217/Valoban gyakoribb, hogy olcsobb meghajtoknal gyakrabban fordul elo 480-as terhely, de mar megint nem relevans adatbol vonsz le kovetkezteteseket.
-
alpihun
senior tag
Hali!
Egy Kingston A1000 és egy akármilyen nem rossz M2 SATA3 (az összefoglaló listából, pl Crucial MX500) között fogom érezni a különbséget?
OS cuccok, böngészés alatt gondolom nem.
Nagy fájlmozgatások nincsenek egyáltalán, inkább kis read és write burst-ök. Pl. elindul, indexel, buildel az IntelliJ / Visual Studio / egyéb IDE.
Ha több adat kell:
1. ár: 25k-ra gondoltam.
2. méret: 500GB
3. form factor: dell latitudeba kell, van mindkét fajta slot benne, de inkább M2-t vennék, future-proofabbnak érzem notiváltás esetén.
4. ebbe kell: Dell Latitude 5590/5490. Még nem tuti mekkorát veszek.
5. gari 3-5 év gari az ok, i guess -
Lacitusz
kezdő
Udv.
Szoloban lenne pc-ben, 480-512 gigas, 2,5 sata3.Mit ajanlanatok max 30k huf, de inkabb 20 kategoriaban ujonnan, ha a fo szempont a strapabiras/elettartam. A par szazalekos sebesseg hatrany annyira nem lenne gond.
Pl. Mi a velemeny a Kingston uv500 rol?
Koszi, L.
-
GIJoe
addikt
válasz
wwenigma #55452 üzenetére
A computeruniverse szállít direkt ide, mondjuk azt h mennyiért nem tudom...
Igazából nem tudom mennyire vegyek figyelembe Ciccuka ajánlását, ha igen akkor 3 versenyző lett 512el..
Silicon Power SSD SATA 2,5" SILICON POWER 512GB A55 7mm
Apacer SSD AS350 PANTHER 512GB 2.5 SATA3 6GB/s, 560/540 MB/s
ADATA SSD 2.5" SATA3 512GB SU750 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Haditechnika, harcászat
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest