Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

Sziasztok!

TV-hez felvételre szabad SSD-t használni? :)

Na, persze nem sebességnövekedés reményében :D, hiszen a felvétel real-time, a leglassabb HDD-vel is vígan működik a dolog még akkor is, ha a legdurvább felbontású HD csatornáról veszek fel, visszajátszásnál úgyszintén, teljesen mellékes a merevlemez sebessége.

Sokkal inkább arról van szó, hogy hangtalan megoldást szeretnék... olyan "finnyás" vagyok, hogy ha netán éjjelre van beprogramozva valami húúúde nagyon fontos felvevendő dolog, akkor a jelenlegi HDD-s megoldás zavar, mert hallom a lemez pörgését, meg a fej kattogását, amikor X másodpercenként felvési a lemez felületére az adatot, meg néha, ha rosszul áll éppen a TV állványon a HDD háza, akkor berezonál az egész... a másik, hogy nem tudom normális helyen elhelyezni a merevlemezt, valamelyik gyerkőcünk tuti megtalálja időről-időre és akár bekapcsolt állapotban elkezdi a kábelnél fogva megpörgetni, mint egy lasszót, mondanom sem kell, hogy ezt a HDD-k kevésbé tolerálják...

Mennyire bírná ezt az üzemet az SSD? Nem kell persze arra gondolni, hogy nonstop menne rá a felvétel, tehát nem nonstop írást kellene elviselnie. Viszonylag ritkán van felvétel. Nagyjából úgy számoltam, hogy egy 120GB-s SSD úgy 5-6 hónap alatt íródna tele felvételekkel, tehát 5-6 havonta lenne rajta egy "full wipe".

Vagy vegyek inkább erre a célra egy 32 vagy 64GB-s pendriveot? Az jobban bírja?

Új hozzászólás Aktív témák