- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
persze, butaságot mondtam, ne haragudj. dhcp kellene valahogy neked, nekem az van beállítva, így mindig éppen az az IP-m amit ad a szolgáltató. Rákeresek a routered menüjére, hátha valami okosabbat tudok mondani. Bocsi, hogy az előbb ostobaságot mondtam a dinamic ip-vel. Ahhoz kell egy szolgáltatás is.
Próbálj egy olyat, hogy a menüjében: Network -> WAN -> Wan Connection Type -> Dinamic IP -> Detect
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
krealon
veterán
A 3G-s router azert jo, mert ha a vezetekes net elhal, akkor van lehetoseg backupnak hasznalni a 3G-s halozatot.
(Speciel nalam a szolgaltato mar tobszor eljatszotta, hogy hetvegen ledoglott valami eszkozuk es csak hetfon raktak rendbe...)Az 5Mbit-es ADSL netemen a TL-MR3420-as (ami csak a wifi reszben kulonbozik a 3220-tol) 6ms kesleltetest mutat az elso szolgaltatos csomopontrol.
Tahat ha nincs csutkara hajtva a net, akkor 2-4ms tubbletet jelent az extra allomas (router). -
Beri
addikt
Van rá egy fogadásom, hogy egy 3700 forintos TP-Link R460-at sem akasztanál meg azzal a 20megás ADSL-el. Nem kamu-profi vakításról van szó, egyszerűen csak ez ma már nem sebesség egy routernek, sőt, már jóideje nem az. Bármit választasz a mostanában felsoroltak közül, bőven elég lesz.
10k alatti kategória: TP-Link 941ND (50/25Mbit megerőltetés nélkül)
10-20k: TP-Link 1043ND (146Mbit WAN to LAN)
20k fölött: D-Link DIR-655 (230-250Mbit WAN to LAN), vagy ha csak jól kell, hogy kinézzen, akkor Linksys WRT320N (~145Mbit WAN to LAN).Ezek közül mindegyik WIFI-je draft n-es, a 941ND kivételével gigabites switch-ük van. Döntsd el mennyit akarsz költeni, aztán válassz.
Konflikt: De ő nekem nem hisz, csak a smallnetbuilder-nek
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
Neked is ugyanaz kell, mint Viktoár-nak. Nincs olyan ADSL csomag, ami túl gyors lenne bármelyik általam említett router számára. Egy TP-Link R460-on is (wifi nélküli router ultra-low budget, 3700 jó magyar forintért vettem annó) átment gond nélkül 12/6 úgy, hogy 3an torrenteztünk rajta állandóan. Semmi lassulás nem volt érezhető a gui-ján sem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest