Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #24579 üzenetére
A kettő általad említett memória közül én az 1866mhz CL9-et választanám. 2133mhz CL11-es időzítésekkel nem annyira kecsegtető.
Ha rambazárnál nézed őket akkor ott van 2400mhz CL10-es TridentX kit 2x8GB-os... Az lenne a legjobb választás mind közül. Nagyon jó chipek vannak rajtuk. A 2400mhz-et még 1,58 Voltal is van akinél viszi.
Viszont, ha tőlük rendelsz előtte mindenképp kérdezz rá, hogy van-e raktáron nekik illetve, ha nincs akkor mennyi idő alatt tudják beszerezni. -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #24575 üzenetére
Hát igen... Komplett platform csere kell a DDR4-hez. Nem óccó mulatság.
(#24574) Dr. Student
Üdv.
1,35V-os ramokat csak akkor kell venned, ha később váltanál Skylake-re és használni akarod abban is őket.
1,5V-os memóriát nézzél bele. Ha 2133mhz és fölötte nézegetsz azok már 1,65 Voltosak, de nyugodtan nézhetsz azt is. Haswell proci az 1,65V-ot még bőven bírja.
Amúgy a jelenlegi "Szörny" memóriáid is 1,65-ösek nem? -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #24571 üzenetére
Ha észrevehetően kifutsz többször a memóriádból akkor hajrá.. Cserélj, de mindenképp 2x8-as kitre.
Szerintem mire oda kerül a sor, hogy a komplett gépet cseréled talán még mindig el tudod adni árában a DDR3-at, mert nagy valószínűséggel innen már csak nőni fog az áruk.(#24572) Gstyler
Nem nyűgös azért az eladása a ramoknak.. Én akárhányszor hirdettem egy-két napon belül el is adtam.
4x4-et nem feltétlenül javaslom. Több a dolga a processzornak vele és, ha esetleg tuning is van a gépen akkor az negatív irányban befolyásolhatja a tuningot. 2x8GB az ajánlott összeállítás. -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #22556 üzenetére
Nem nem..
Nem a maxok amiket bírnak sőt! Nagy valószínűséggel a 2133mhz-es ram tudja akár a 2666mhz-et is..
Amik meg vannak adja adatok azok a gyári adatok.. Annál alacsonyabb és magasabb mhz-en és késleltetésen is lehet üzemeltetni őket.
Ha a 2133mhz-es CL9-es ramot mondjuk 1600mhz CL7-CL8-on hajtod akkor nagy valószínűséggel beéri 1,5 voltal is! -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #22552 üzenetére
Magas mhz alacsony időzítés!! Ez a kombináció a jó. Minél alacsonyabb időzítésű ramot veszel annál jobb tehát a válasz a kérdésedre IGEN. Figyelni kell a késleltetést viszont hozzá kell tennem, hogy CL9 és CL10 közt egy normál használatú gépnél nem nagyon venni észre különbséget..
A három memória közül amiket linkeltél, válaszd a legszimpatikusabbat.
Ha magamnak vennék akkor az Ares-t venném, mert nem annyira magas és állítanék a késleltetésén egy kis plusz fesz hozzáadásával..
Gondolom Te nem akarsz mókolgatni a memóriával ezért a TridentX-et ajánlom neked. 1600mhz-en szerintem CL7 vagy CL8-ban is elketyeg.(#22553) Fichtner
Jobb választás az első általad említett Beast ram.
Mint Qru is írta csak akkor vedd, ha elfér a hűtődtől, mert elég nagy batár ram.
Aúgy Fury-ból is van 1600mhz CL9 szóval, ha teheted inkább hanyagold az 1333mhz-es ramot.. Z97-be szerintem minimum 1600mhz-es ramot rakj! Esetleg HyperX Savage ami még jobb választás a Fury-nál! -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #22547 üzenetére
Nem kell visszavenned semmit.. XMP profilt beállítod a BIOS-ban, elégedetten hátradőlsz és használod a géped!
Amúgy tessék.
A lapod is támogatja ezt a memóriát a procid meg simán kezeli szóval ne tartson vissza az 1,6 volt... Sőt, ha tuningolnád a ramot még 1,9 voltot is simán elbír a procid! Gondolom tuning nem lesz csak azért írtam, hogy tényleg ne félj a magasabb voltos ramoktól! -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #22543 üzenetére
Nézd csak! Egy ugyan ilyen csak 2x4gb-os kitet vettem egyik havernak a gépébe.. Csodálatosan mennek neki.
Ez még jobb időzítéseken is menni fog 1600 és 1866 mhz-en mint amit linkeltél. -
MK VII
veterán
válasz
JoceeHunt #22535 üzenetére
Üdv.
Én a helyedben eladnám a jelenlegi ramokat és beruháznék egy újabb G.Skillre. Mondjuk egy ilyenre.1,5 voltos feszültség fölé is mehetsz természetesen hisz a magasabb órajelhez magasabb üzemi feszültség kell. Kezelni fogja a processzor és a lap is rendesen. Ha kisebb órajelen hajtasz egy magasabb órajelű ramot még akár jobban is járhatsz késleltetésben, de ez már más téma.
Alap, nem tuning konfigokba igazából bőven elég egy 1600mhz CL9-es ram, de a későbbiekre nézve lehet venni, ha a pénztárca engedi magasabb mhz-es ramot.
(#22536) basi24
Természetesen vehetsz mellé 1db 8gb-os modult is. Működni fog single módban a másik kettő meg továbbra is dual-chanel módban.
Ettől függetlenül én mindig a kitek mellett fogom letenni a voksom. Szóval, ha teheted akkor inkább kitet vásárolj.
Arra figyelj oda, hogy mindegyik ram ugyan olyan feszültségű legyen.
Esetleg még eladhatod a jelenlegi memóriáidat és vehetsz egy 2x8gb-os kitet amivel tuti kerek lesz minden a gépedben.(#22538) Interceptor
A HyperX Savage mellett tenném le a voksom!!Jobb kit mint az első.
(#22539) Pgraph
Üdv.
Neked is ezt tudom ajánlani, de az általad említett Curcial is jó választás.Amúgy az árbeni különbség attól függ leginkább, hogy milyen paraméterekkel rendelkeznek a ramok. Egy magas mhz-es alacsonyabb időzítésű ram, van, hogy jóval többe kerül mint pl egy olyan amit ajánlottam.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #3607 üzenetére
Dehogy nem, csak kell egy jó vasfűrész...
Eco-t venném, mert 1,35V-os későbbi Intelekhez is jó lesz ezért, tuningban szépen megy és igazából a ram sebesség semmi pluszt nem hoz valójában. Bench-ben jól mutat persze a 20k veletti érték de játékok se gyorsulnak tőle max 1-2 fps-t. Az meg smafu.
mod:
Atimester: Kingmaxot vegyél, Giga lapok szeretik azokat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
JoceeHunt #3524 üzenetére
ha kisebbek. de olyan hűdenagy jelentősége csak rekorddöntögetésben van szerintem, szintetikus tesztekben mutatható ki előny az alacsonyabb időzítés javára (legalábbis mikor még legutoljára ilyenekkel játszadoztam, nem igazán vettem észre sok gyorsulást, ez persze lehet hogy az én hibám)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #3513 üzenetére
Bőven az Eco 1,35V-os. P67-nél a max fesz ami adható Intel ajánlás szerint 1,57V. Ezen a feszen valószínűleg a 2000MHz is simán abszolválahtó vele. Azt hiszem pont az SB topikban láttam eredményt linkelve vele ahol 2000-körül ment 1,56V-al.
Eco az egyik legjobb ram ami a piacon van. Válogatott chipeket kap amik képesek brutális teljesítményre. És mivel a következő generációban 1,5V helyett erősen valószínű 1,35V lesz a fesz követelmény ha procit cserélsz és lapot legalább ramot nem kell.mod: Na néztem Eco: 1,35V 1715MHz gyári időzítésen, SB topikból: Eco 1870MHz-en, és 1866 CL9.
KaiotEch: Ha tuti akarsz menni akkor G.Skill Eco (az 1,35V-os) vagy Corsair Venegance, az 1,5V-on tudja hivatalosan az 1600-at. Iponban van is normál áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Építő/felújító topik
- Honda topik
- EA Origin
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest