- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
LBandi #40868 üzenetére
Igen, sajnos csak szerencse kérdése. (Én most épp Patriot RAM-okat próbálok összepárosítani, olcsón jutottam hozzájuk, ha nem mennek együtt, az sem gond, mert elviszik őket külön is, de azért megpróbáltam, hátha együtt is mennek. Teljesen azonos RAM-ok egyébként, külön-külön hibátlan mindegyik, de együtt már gond van velük alapórajelen is. Múltkor Aegis-ekkel voltam így, annyira jó áron voltak darabra a dual kithez képest, hogy nem lehetett kihagyni, és úgyis elviszik őket külön is. Sajnos ott se sikerült párosítani őket, pedig teljesen ugyanaz a típus volt mindegyik. Előtte TeamGroup RAM-jaim voltak, azok mentek gond nélkül együtt is. Kizárólag kitként vásárolt RAM-ok esetében lehet csak biztos benne az ember, hogy mennek együtt is, akár 2 db-os, akár 4 db-os kitről is legyen szó.)
-
Comes
tag
válasz
LBandi #40860 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Lemértem a távolságot, max 4,2 cm magasságú férne be alá, a venti megemelése nélkül.
Inkább KIT-ben gondolkozom (2x32GB modulok).
Egy kérdés:Amennyiben, a gyártó oldalán található RAM-okból találok olyat, ami mondjuk 4800Mhz, ez az OC-zett változata a boltokban kapható moduloknak? (Tekintve, hogy a proci 3200mhz-t képes kezelni)
-
törölt tag
válasz
LBandi #40558 üzenetére
Vigyázni kell ezekkel az élettartam garanciásként, vagy x év gyári/gyártói garanciásként hirdetett termékekkel, mert ilyen esetben csak a kötelező 1 évet szokták a boltok bevállalni (10-100ezer Ft-os ársáv esetén, mert 100ezer Ft fölött már 2 év, 250ezer fölött pedig 3 év), és utána meg intézheted a gyártóval a többit te magad.
Egyébként mindegyik élettartam garanciás, a gyártó fele. -
Qru
MODERÁTOR
4-5 évre előre... Ha nagyon magas felbontáson dolgozl akkor esetleg érdemes lehet. A ram árak csökkeni fognak középtávon, szóval elég ha veszel most egy 6GB-os szettet és 1-1,5 év múlva bedobsz mellé még egyet, mert akkor kb féláron megkapod majd mint most.
adamssss: Minden bordának az a lényege, hogy a chip termelte hőt elvezesse, eloszlassa. Ha nem érintkezik a chipppel a borda renddesen akkor se nem vezeti el, se nem oszlatja el a hőt. Ez a két dolog nem válaszható szét élesen itt. De az tény, hogy vannak jobbfajta bordák (hatásosabbak) meg kevésbé jók. Pl az OCZ féle XTC megoldás gyenge de a Dominator DHX-es megoldása meg az egyik legjobb ami most a piacon van.
Nekem volt mind a kettő, és kézrátétel alapján kb +50%-al jobb a Dominator bordájának a hőelvezető képessége mint az OCZ Platinum-omé volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest