- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
tDr1v3r #35938 üzenetére
Kéne tudni a szoba méreteket és a vászon méretét. Abból (nagy meglepetésre) ki lehetne számolni.
A CL610LT 1,87-2,47 vetítési aránnyal tud vetíteni. (képszélesség * vetítési arány = vászon/lencse távolság)
Pl. 2m széles képhez közel 4m távolság kell.
Ez a kalkulátor kell, a hirdetésben nem az LT van linkelve. -
-
mettek
addikt
válasz
tDr1v3r #35869 üzenetére
Nekem is oled tv-m van amit cserelek projektorra. Egy éve megvan a tv és kb csak netflixen tudtam kipróbálni milyen a 4k hdr tartalom de ott is csak sorozatokkal. A játékok valóban szépek rajta de itt nagy átlagban filmnézésről van szó ha igény nyílik a mozis képméretre. Amig nem lesz brutál jó feketéje a projiknak addig kb felesleges fícsör a hdr mert ez a technológia alapból világosítja a sötét jeleneteket ami egy rossz feketéjű projin még rosszabb képet eredményezhet.
-
-
péjé
őstag
válasz
tDr1v3r #35800 üzenetére
hi,
ha üvegszál erősítéses a vászon akkor nem annyira tud hullámosodni és azt is hallottam egy kereskedőtől h kb. 100-106" felett ajánlott a motoros. Túl széles e felett a vászon és jellemzően 1 ponton, középen van a lehúzó rész így nem egyenletesen terheli a lehúzás a vásznat.
Az amazon nem tudom hogy kihoz-e ekkorát, kérdezz rá. -
cinemazealot
addikt
válasz
tDr1v3r #35703 üzenetére
Sötétítéshez elég lehet az is, ha sötét függönnyel eltakarod a nagyon világos és fényvisszaverő falfelületeket. Ha nem vetítesz, csak elhúzod, bár tökéletesen elrejteni nehéz lesz.
Keystone korrekciót csak legvégső esetben használj, mert ha az nem optikai (az alacsonyabb árkategóriájú gépekben már csak digitális van), akkor minőségromlással jár.
-
.DLL
veterán
válasz
tDr1v3r #35703 üzenetére
Az 1m-es csíkot a palfon festésére gondoltam.
(közben kiegíszítettem az eredeti mondatot)
Ha nem lesz Lens-shift, akkor úgy kell elhelyezni a projit, hogy ne kelljen keystone-t használni lehetőleg. Láttam olyan projit, ahol éles maradt a kép, de olyat is, amelynél ha 1 lépéssel is bekapcsoltuk a keystone-t egyből gynegébb, életlenebb lett a kép. Szóval ez az adott típus algoritmusától is függ, de a legjobb ha elkerüljük a használatát.
-
.DLL
veterán
válasz
tDr1v3r #35694 üzenetére
Legalább 1m-es csíkban a vászon felett sötéte festeni a plafont?
Amit írsz "(kepmeretvarialast)" azt zoom-nak hívják, a Lens-shift az a kép eltolása torzítás nélkül. Ezt is tudja némelyik projektor, pl. amit vettem az is, de az olcsóbb modellek nem. Zoom-ot szinte mindegyik normál projektor tud már.
-
.DLL
veterán
válasz
tDr1v3r #35670 üzenetére
Szia,
ha most alakítod ki a szobát, akkor a falakat is el kellene sötétíteni a vászon körül (a plafont is ide értve), ez az egyik legfontosabb képjavító tényező, ha sötétben filmezel (és a leírásod alapján ez megoldott).Gép választásakor fontos tényező az optika "látószöge", mert nincs nagy távolságod vetíteni. Egyébként ilyen távolságból kb. 70-80 colos kép lenne ideális.
Az ár-keretet figyelembe véve én egy jobb, használt gépet néznék, nekem pl. egy Benq W9000-et sikerült elvinnem 100k-ért, asszem egy ilyen kategóriás gép élményét nehéz megközelíteni egy újonnan 150k-ba kerülő projektorral...
-
péjé
őstag
válasz
tDr1v3r #35670 üzenetére
szia,
itt a hardveren van egy jó vétel, megbízható eladótól, én is tőle vettem, peprill új gép ennél sztem nincs jobb árban most:
BenQ W1110S, 3D, FHD, 2200 AL, 1 év garancia 150eft, ennyiért használt w1070-es van.
Sztem olvass utána és ha lehet persze nézd is meg."a 16:9 arányú vászon szélességének 1,5-1,6-szorosa nevezhető ideális nézési távolságnak. Ezt betartva nem maradunk le a legapróbb részletről sem, ez a valódi moziélmény garanciája."
[link] -
cinemazealot
addikt
válasz
tDr1v3r #35670 üzenetére
Kérdés: mit értesz "vertikális nézési távolság" alatt?
Én ~90"-es képet nézek ~3 méter távolságból (nekem ilyenkor a legkényelmesebb), de néha (főleg 3D-zés esetén) igényem volna közelebb ülni hozzá, mondjuk ~2...2,3 méterre (ez így olyan, mintha a korábbi 3 méterről ~120"-es képet néznék). De ha olyan gépet vásárolsz, aminek az optikája azt engedi, akkor a képméretet (bizonyos határokon belül) utólag is tudod növelni vagy csökkenteni. Ez ügyben át kell nyálazni a potenciális gépjelöltek leírását.
(#35672) Kicsimix
Valóban jól mutatnak ezek a YouTube videók, de azért lehetnek buktatók: pl. mivel a srác oldalról videózza a képet, nem tudhatod, hogy ez a Tupplur fényes-e annyira, hogy szemből hotspot-oljon. Mivel a gép alul van, talán nem annyira észrevehető. De amint a vászonhoz képest Veled szembe kerül, már lehet, hogy látnád a középső fényes foltot. Még íratlan, de szerintem megörökítendő szabály itt a topicban: vetítésről szóló videóknak és fényképeknek nem bedőlni! Csak a saját szemedben bízz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Könyvajánló
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest