Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Ha jól látom, ezt a pöttöm gépet egy közönséges fotóállványba való csavarral lehet rögzíteni gyakorlatilag bárhova. Én fognék egy furnérlemezt, azt egy kommersz projektor tartó konzolra felfognám a szokásos mennyiségű (3 vagy 4 db) csavarral, a közepére fúrnék egy lyukat, bele a megfelelő átmérőjű csavarral, oszt jóccakát. Csak ez az egy ponton történő rögzítés így nem túl tartós. Bármennyire is meglazul, a gép elfordul, Te meg mászhatsz fel, újra megigazítani a gépet és megszorítani a csavart. Esetleg a hozzá való szilikon bugyogót lehetne felerősíteni, na az tartana rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
Ugyan azokat a zajszinteket adták meg így nem hiszem, hogy sokat javítottak volna rajta, + A mostani LG PF1500-am sem sokkal jobb, ha maxon van a fényerő. Ez csak annyival jobb, hogy a 3D-n kívül nem igazán van szükség a max fényerőre.
(#40803) beluudj Hát igen.. valami olcsó golyós 4 centis van benne.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
péjé
őstag
szia,
a tuneres részre írok:
ha van antenna bemenet akkor tuneres verzió, az analóg és digitális jel egy kábelen megy, a fogadó készüléktől függ h melyiket tudja/akarja használni.
Azért én a 800 lumenes fényerőt megfontolnám, ezt csak teljesen sötét szobában érdemes nézni. Gondolom tv-t akarsz vele kiváltani de felejtős így a délutáni meg esti lámpafény melletti projektorozás. -
-
menpee
aktív tag
Heti 20 óra működéssel évi 1000 óránál tartunk. Olyan 4-5 évet elpislognak a normális lámpák ilyen igénybevétel mellett. Utána (ha bejön, akkor valószínűleg már előtte) pedig nagy eséllyel váltás lesz a dologból, ha nem, akkor pedig 20-30k között lehet lámpát cserélni. Ha nem mozgatod és nem gyakoriak az áramszünetek, akkor lámpa nehezen durran el.
Ezzel nem szeretnélek lebeszélni a ledesekről, Isten ments. Nálam nagyobb pártolója a technológiának kevés van a fórumon. Az én PF1500-amat tudom ajánlani, de az meg nagyon drága a felhozott példáidhoz képest és a képminőség terén sem veszi fel a versenyt a hasonló árú lámpás társaival. Viszont számomra fontos volt a hordozhatóság, az 1080p-s felbontás, a kicsi fogyasztás (kis szoba légkondi és normális szellőzés nélkül) és a napi 6-10 órás üzem, mivel PC-re van kötve elsődleges megjelenítőnek.
Ha ezek nem tántorítanak el, akkor nyugodtan nézegesd a következő 720p-s versenyzőket: Vivitek Qumi Q6, LP PW800G (én ezt venném magamnak), Acer K138ST, Optoma ML750.
1080p-ben nincs nagy választék, mivel a chipre exkluzív szerződése volt az LG-nek, ami nemrég járt le. A PF1500G-t tudom ajánlani, a Vivitek Qumi Q8 majd egyszer megjelenik a csúszás után, az Acer K650i - Benq CH100 páros pedig drága és legalább még teszt sincs róluk.A kontrasztarány nagyban függ a környezettől is. Fehér falak, plafon vagy világos, csillogós bútorok mellett sok lesz a visszavert fény, ami rontja az élményt. Vászon minősége szintén befolyásolja az értékeket. A nagy számokat, amiket reklámoznak, dinamikus kontraszttal érik el, amit személy szerint az elsők között kapcsolok ki.
[ Szerkesztve ]
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
menpee
aktív tag
Áhh, én is 200 lument néztem majd két évig, tehát nem vagyok egy fényerőb*zi
Viszont ha az általad leírt módon szeretnéd használni, akkor ugyanannyi pénzért messze jobb képminőséget kapsz a normál égővel szerelt modellek közül.,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
menpee
aktív tag
Mi lenne a felhasználási területed? Házimozi szinten még én sem ajánlom a ledes vetítőket, viszont monitorhelyettesítő megoldásként meg csak azok jöhetnek szóba értelmes alternatívaként.
,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell
-
Rick4
félisten
pa62g-t vettem ismerősnek, a 30 ezer őra, a gyors ki- bekapcsolás, a relatíve halk üzem és a 100W-os fogyasztás mellette szól, de a képe egy benq w700, és egy w1070-hez képest borzalom. Tudom, hogy nagyságrendi árkülönbség van, de pl ezt 80-ért vettem, miközben egy w700 is ennyi kb, a 2.5 éves w1070-esemet 140-ért adtam el, de a különbség annál a pénznél lényegesen nagyobb. Én nem vennék magamnak ilyet.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
JEEMBO
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja