- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NiMH akkumulátor
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Hobby elektronika
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A`rpi
addikt
Sajnos ez így van, nagyon jól ki vannak találva azok a bizonyos lépcsők a termékpalettán.
Szimpatikus gép számomra is Sony gépe, egyszer talán lesz is ilyenem.Egyenlőre én egy olcsó 720p-s DLP-s gépet használok, nagy hévvel indultam neki a vetítésnek, megfordult a fejemben többször is az általad preferált vetítő, nagy butaság lett volna, világos falak, mennyezet, és vászon nélkül.
"Vacak" optomám képminőségén rengeteget rontanak a fentebbi körülmények, ekkor tudatosult bennem, profi vetítéshez, első lépés sötét fal.
Ebay-re felnéztem használt kínálat nem nagyon van, vagy csak én keresek rosszul?
Amikor nézegettem az árakat fél millió környékén mozogtak.Zúgás szerencsére engem nem zavar.
Maximalizmussal pedig semmi gond nincsen, jól tudom a trapéz korrekciót amikor kerülni lehet akkor kerüljük, de ha nincsen más ésszerű alternatíva, szerintem megéri használni.
-
A`rpi
addikt
válasz Fefe66 #23474 üzenetére
Mind igaz ami itt le van írva. Belógatás sem feltétlen kötelező, ha minimális képminőség romlásért cserébe (trapéz korrekciót) használsz.
3 méteres képátlót gond nélkül vetíti a készülék, az elhelyezéssel nem mondom lehet gondod, de némi kompromisszummal kivitelezhető.
Vagy adott mások opció, nézel olyan vetítőt ami távolabbról képes a preferált méretet vetíteni.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Fefe66 #23467 üzenetére
3 méteres képátlót, max zom-mal 4 méterről tud vetíteni a Benq.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Fefe66 #23458 üzenetére
"Elcsépelt" Benq W1070 tuti befutó ebben az ársávban, sok tapasztalat van a készülékről a topic-ban olvasgass picit.
Használt:
Aprón találsz egy Optoma HD131XE vetítőt. Ez a keretbe belefér.Ez alapján láthatod milyen távolságban kell elhelyezni a vetítőt kívánt képátló elérése érdekében.
Majdnem minden projektor benne van a kalkulátorban, szóval nézz szét a használt piacon, és a webáruházakban is, válaszd számodra legkedvezőbb feltételekkel rendelkező készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz BPéter1984 #22830 üzenetére
Kalkulátort nézd meg a kiszemelt projektorokkal, értelem szerűen azt válaszd amit egyszerűbben fel tudsz helyezni és nagyobb képet tudsz vele vetíteni.
-
A`rpi
addikt
válasz BPéter1984 #22827 üzenetére
Szimpatikus gépek, más kérdés, ezek rövid vetítési távolságú (short throw) készülékek, ha így könnyebben tudod telepíteni a vetítőt, esetleg játszanál is, szükséged van extra fényerőre, akkor célszerűbb lenne ezt választanod, klasszikus házimozi projektor helyett.
-
A`rpi
addikt
Engem pl nem zavar, azt leszámítva hogy így több fény tud közvetlen visszaverődni mennyezetről. Ezzel rontva a kontraszton főleg világosabb jeleneteknél.
Azt mondják hosszútávon nem kényelmes felfele nézni, azt tudom javasolni próbáld ki aztán majd meglátod.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz z123456789 #22716 üzenetére
Jó a videó, a zene alatta kifejezetten találó.
-
A`rpi
addikt
válasz scofield82 #22571 üzenetére
Lesarkítva magas fényerő> kisebb kontraszt, alacsonyabb fényerő> nagyobb kontrasztot enged.
Ha házimozi projektort veszel akkor fényerővel nem lesz gond, ami a bevilágítást illeti, ha sötétebb színűek a falak, kevésbé verődik vissza a fény.
Fényerő több okból is eltérhet több házimozi projektornál, nagyobb fényerő leginkább nagyobb vászonhoz kell.
Te esetedben ha jól olvasom 2 méteres képátló szükséges, úgy gondolom ehhez a képátlóhoz egy kisebb fényerejű vetítő is tökéletesen megfelel(kisebb ledes gép). Ha teheted próbáld ki vásárlás előtt talán az lenne a legjobb ha ezt otthon tennéd, már amennyiben kivitelezhető.
-
A`rpi
addikt
válasz MRY001 #22457 üzenetére
Ahonnan csak lehet vedd ki a pipát hangbeállításoknál.
Ha ez nem hoz megoldást, akkor hangkimenetnek válaszd:AV MULTI-t.
És kösd rá pl: az erősítődre az RCA kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Csupán azt felejtjük el, hogy meglehetősen nagy számban van hazánkban: vagy IP-tv, vagy műholdas, ezeket amúgy is set top box-on keresztül kötnénk a vetítőre. Így a projektorban található tuner szerintem csak dísz, mostani szabványokkal nem vagyok tisztában, régebben TV tuner téren, az amcsi NTSC nem volt használható itthoni hálózaton. Így most sem merném garantálni hogy az USA-modellben található tuner itthon munkára fogható.
-
A`rpi
addikt
válasz Steve 53 #22111 üzenetére
Service manual ügyben ezeket találtam google segítségével:
[http://www.manualsparadise.com/service-repair-manuals/Toshiba/TLP-660E-TLP660E/RWSPFM-39931275-1]
[http://manuals.club/results_alpha.php?search=TOSHIBA+TLP+660]
Alkatrész/ donor ügyben pedig vagy itthon, vagy az Ebay-en tudsz nézelődni.
-
A`rpi
addikt
válasz adamcsik #22094 üzenetére
Persze javítható, a kérdés csak az hogy mennyiért.
Ha megvan még a garanciapapír érdemes lenne megnézni a hivatalos márkaszerviz elérhetőségét.
Például BP-n itt foglalkoznak javítással:
MEDIUM Magyarország Kft.
1142 Bp. Komáromi út 11 -
A`rpi
addikt
válasz t.zolka #21943 üzenetére
Vibrálásra megoldás lehet ha járatod nem takarékos módban az izzót.
Poros kifejezés eléggé tág fogalom, poros a készülék háza, vagy por van az optikában?
Ha előbbi akkor, az nem feltétlen baj, ha a vetített kép nem acélos, akkor nem venném meg, maximum takarítás után.
Amúgy mindkettő jó választás lehet, ki kellene őket élőben próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Ha be akar az ember fektetni érteni is kell hozzá, de hiába ért valamihez ha annak nincsen piaca, nincsen kereslet a termékre. Ettől függetlenül amit elmondtál szép és jó, működőképes dolog lehet, de soktényezős.
Németország meg nagyon más téma, azt szerintem ne keverjük ide.
-
A`rpi
addikt
válasz lajthabalazs #21371 üzenetére
Ami most tény itthon nagyobb a kereslet mint a kínálat már ami az albérleteket illeti. Ez szintén nincsen jó hatással az árakra, viszont ott a másik fele, ha olyan egyének költöznek be akik nem hajlandóak fizetni, akkor aki kiadta nagyon pórul járhat. Az biztos, akkor a legjobb ha a sajátjában lakik az ember.
-
A`rpi
addikt
-
A`rpi
addikt
válasz cinemazealot #21294 üzenetére
Szerintem nincsen visszacsatolás (optikai érzékelő valós időbe nem ellenőrzi vetített színeket, vetít amit és kész). Fal korrekciót egyszer beállítottad, és az úgy van nem valós időben állítja. (Szerintem.)
A bemeneti jel pedig ha eleve nem stabil akkor utána mitől válna stabillá?
-
A`rpi
addikt
válasz Janaboy #21288 üzenetére
Én színkerékre tippelnék,(színekért ez felel DLP esetében, lehet nem veszi fel az indulásnál egyből a megfelelő sebességet, és pont úgy jön ki a lépés hogy a piros hiányzik) de szvsz amíg csak indulásnál áll fenn ez a jelenség addig én nem tulajdonítanék túl nagy figyelmet ennek.
-
A`rpi
addikt
válasz Dexar007 #21087 üzenetére
Nincs ezzel gond különben, sőt, szívesen profitálnék is abból, hogy szeretnéd olcsón kihozni a dolgot, és kipróbálsz pl sok vetítőt, egyszer szívesen elmennék megnézni a "gyűjteményt".
Szimpatikus Mitsubishi- készüléke amit árulsz, megnézném, BenQ-k mellett.
Más kérdés, megfogadtam, amíg nincsenek meg a megfelelő körülmények vetéshez, addig teljesen felesleges drága gépet venni.
Megfelelő besötétítés, sötét falak, (vászon kérdése még nem eldöntött, számomra), egyszer biztos kipróbálom azt is.
Ha a pénz nem számítana akkor egy használt SIM2 C3X-el szerintem kibékülnék... Más, kérdés, ezt a vetítőt is látnom kellene élőben, nagyon maxium 500-ig elmennék, ennyiért is nagyon sok, de ha tényleg olyan jó mint ahogy mondják akkor megérné.
-
A`rpi
addikt
válasz Dexar007 #21073 üzenetére
Látom megelőztek.
Vászon kell mindenképp neki.
"Valóban nem rossz így gép monitorján keresztül nézve, de sajnos ez az én szobámban nem lenne kivitelezhető, mert szinte alig van szabad fal a helyiségben, úgyhogy mindenképp vászon kell majd."
Ugyan nekem nincsen tapasztalatom vászont téren,(falra vetítek én is, addig sok értelme nem is lenne (nekem) vászonra költeni míg a falakat nem festem sötétebbre, ami meg egyenlőre nem kivitelezhető) olcsó vásznakról köztudott hogy hullámosodnak, egy idő után biztos zavaró tud lenni, de úgy gondolom azért egy belépő vászon is 3-4 évet kibír, aztán lehet nem így van...
Alternatíva lehet Ikeás fehér sötétítő is, bár ez erősen gurány megoldás, de ezt a használójának kell eldönteni, működőképes dolog, de ugye nem erre való...
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz tata93 #21066 üzenetére
Saját igényeidet elégítsd ki, ne másokét, az rendben van hogy szeretnél nagy képátlót, és jó hangzást, ha idáig megfelelt a mostani TV-d ne vedd sértésnek de meglehetősen szerény hangzása, akkor nem feltétlen kellene egyből több száz ezer forintot költened csak hangtechnikára. Egy belépőszintű 2.1, vagy 5.1, PC-s rendszer megváltás lesz TV-d hangjához képest.(Aztán ha ezt kinőtted akkor majd veszel komolyabbat.)
Én elsőnek megteremteném a nagy képátlót vetítéshez (vászon), és vennék 150-200 ezer magasságában egy belépő újszerű vetítőt, Full HD felbontásút. Ekörül lehet találni használtan, újszerű garanciális gépet, vagy akár újat is.
Média lejátszónak PC-d remek alternatíva.
TV mint médialejátszó nem használható videó kijárat hiányában. (TV-d nem tudod a projektorhoz kötni.)
-
A`rpi
addikt
válasz KisTücsök #20103 üzenetére
http://www.mediumkft.hu/content.php?pagename=Szerviz-Szollgaltatas
MEDIUM Magyarország Kft.
1142 Bp. Komáromi út 11 -
A`rpi
addikt
válasz lajthabalazs #18381 üzenetére
Hát én nem is tudom, filmnézés közben nem szeretnék erős fény miatt foltokat látni, elhiszem hogy élethű, de számomra ez nem ésszerű.
-
A`rpi
addikt
válasz lajthabalazs #18109 üzenetére
Gazdasági megfontolásból nincsenek véleményem szerint ilyen alternatívák.
-
A`rpi
addikt
válasz AVhelper #17329 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Ami a használt cuccot illeti:
Eladó elmondása szerint teljesen rendben van a vászon is, és a projektor szintén, vásárlástól számítva kettő év gyártói garanciát, és, egy tartalék izzót is emlegetett(utóbbi nem biztos).
Méretben mindenképp kecsegtető (299x187)
4M szoba szélessége.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Sziasztok, projektort szeretnék vásárolni itthonra:
-elsősorban játékra,
-100 col feletti képátlót szeretnék,
-3D megjelenítés nem fontos
-teljesen nem szeretnék besötétíteni
-aránylag hosszú élettartam, vagy relatív olcsón fenntartási költségek
-minimum natív 720p
-használt termék vásárlása szóba jöhet, habár teljesen kuka vagyok hozzáamit kinéztem erről mi a véleményetek:
EPSON EH-TW6000W
Mit lenne érdemes választani, 400-500 ezer magasságában.
Vászon készítéstől sem vonakodom, érdemes e vele foglalkozni, itthon lehet e ilyen anyagot vásárolni:
Carl's Blackout Cloth, DIY Projector Screen, Raw Material/Fabric, 66x110-inch, Matte White, 16:9/1.0
Várom a válaszokat!
Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- PlayStation 5
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Amerikai ritkaföldfém-startupba szállt be a BMW és a Yamaha
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest