Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
-
marquuard
veterán
válasz
marquuard #12752 üzenetére
Laptopon 78 fok, PC első portján 72 fok a maximum. Kipróbáltam, hátha az egyik gép mér félre. Nem tudom, hogy pl. a CrystalDiskInfo hőmérséklete milyen szenzor alapján mér. Bár valóban elég forró érintésre egy bizonyos ponton. A sebességeket ettől függetlenül tartja.
-
marquuard
veterán
válasz
King Unique #12751 üzenetére
Benchmark és konstans másolás esetén is 76-78 fok, a pendrive alja is eléggé forró ekkor érintésre is. Remélem kibírja egy darabig.
-
King Unique
titán
válasz
marquuard #12750 üzenetére
Tartós és intenzív írásterhelésnél a melegedés normális, viszont a 78 °C kissé sok, mivel a termék weboldalán 60 °C van megadva az üzemi hőmérséklet felső határaként.
-
marquuard
veterán
válasz
King Unique #12749 üzenetére
Köszi a segítséget, best buy volt. Viszont annyit vettem észre, hogy 78 fokig felmelegszik az egység folyamatos másoláskor. Ez rendben van?
-
King Unique
titán
válasz
marquuard #12748 üzenetére
Igen, láttam a másik topik tesztjét, másnál is hasonló eredmények lettek, ez már teljesen kimaxolja az 5 Gb/s USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) szabványt.
Ha 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 porthoz lenne csatlakoztatva, akkor pedig még gyorsabb lenne, akkor ilyen értékeket tudna. -
marquuard
veterán
válasz
King Unique #12739 üzenetére
Megjött a DataTraveler Max, több mint elég.
-
King Unique
titán
válasz
BitRider #12745 üzenetére
Azért teljesen nyilván nem mindegy, mert NVMe vonalon is vannak jobban és kevésbé jól sikerült sorozatok, meg ha az egyenletes írási sebesség (ne lassuljon be nagyon X GB másolása után) is feltétel, akkor nyilván nem mindegy, hogy QLC vagy TLC, DRAM-less vagy DRAM modell, stb.
Az ~ 1 GB/s meg ugye a 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 limitje, ellenben a 20 Gb/s USB 3.2 Gen 2x2 és pláne a 40 Gb/s Thunderbolt 3 / 4 + USB4 interfészek esetén már egész jól megközelíthető egy Gen 3-as NVMe SSD adatátviteli sebessége.
-
ginola
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
BitRider
senior tag
válasz
ginola #12743 üzenetére
Egyébként az, hogy milyen SSD-t veszel bele, teljesen mindegy. A lényeg, hogy NVMe-s legyen, és lehet 3. illetve 4. generációs is. Ezek sokkal gyorsabbak már, mint amit a tok le tud kezelni. Lásd, a 970 MB/sec-nél én se tudtam többet kihozni belőle, mert 1 GB/sec az Axagon cucc limitje, miközben még ez a régebbi M.2 SSD is 2,5 - 3 GB/sec-et tudna.
-
King Unique
titán
válasz
ginola #12743 üzenetére
Majd a téma topikjában ajánlanak konkrét modellt, ahol amúgy az ottani téma összefoglalóban eleve van ajánlás is, na meg korábban többször érdeklődtél már ott SSD ügyben.
-
ginola
addikt
válasz
King Unique #12742 üzenetére
Köszönöm.
Nekem ezt kínai kicsit konkrét ajánlás jobb lenne. -
King Unique
titán
válasz
ginola #12741 üzenetére
A "Milyen SSD-t vegyek?" topik témája a milyen belső SSD-t vegyünk USB-s külső házba, vagy egyéb célra.
Ha az a cél, hogy írásnál ne lassuljon be az SSD X GB másolása után, akkor olyat javasolt venni, aminél van kellően nagy méretű DRAM cache és SLC cache.
Ha csak 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 port van a PC-n és az USB-s külső ház is csak olyan interfészes, akkor oda M:2 PCIe NVMe vonalon bőven elég egy PCIe Gen 3.0 x4 SSD is, sőt még az is overkill mert nem használható ki az adatátviteli sebessége, nemhogy egy PCIe Gen 4.0 x4 modellnek.
-
BitRider
senior tag
Na, csak a miheztartás végett megjárattam az M.2-es USB-s motyóm is ugyanazzal az anyaggal.
Mozgatás lefele, majd vissza. A 30 ezres kategóriában ez már jobban megéri szerintem. És ez "rendes" SSD, kevésbé fárad el, meg biztosan márkás a bele.
[ használt Samsung 980 Pro 500 GB M.2 NVMe Gen 3 + új Axagon EEM2-SG2 = 28 ezer ]
-
King Unique
titán
válasz
marquuard #12737 üzenetére
• Az említett hozzászólásban eleve ott vannak a sebességtesztek is, lásd Kingston DataTraveler Max és Silicon Power Marvel Xtreme M80.
• Adatátviteli sebesség tekintetében kb. egykutya a kettő, bár a hivatalos specifikáció szerint a Kingston DataTraveler Max a max. 1000/900 MB/s olvasási és írási értékekkel szekvenciális írásnál valamivel gyorsabb, mint a Silicon Power Marvel Xtreme M80 az 1000/800 MB/s értékeivel. Ami egyébként az előbb linkelt teszteknél is látszik, bár az az adott hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is lehet, hogy kinél milyen értékek jönnek ki.
• A Kingston DataTraveler Max egy külső teszt alapján Silicon Motion vezérlős és TLC NAND-os, támogatja a S.M.A.R.T., UASP, TRIM (UNMAP) funkciókat, stb., amik jónak mondhatók. A Silicon Power Marvel Xtreme M80 passz.
-
BitRider
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Horgász topik
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok