Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Lehet van jobb topik is én nem találtam, egy pendrive és egy sd kártya kb ugyan olyan felpítésű nem?
Van rá mód hogy kiderítsem milyen állapotban van egy sd kártya? Videózásra használom, érdekelne mikortól érdemes lecserélni. 64 és 128gb os sandisk extreme pro
Pl mint a hdd/ssd nél, van ezeknek is valami felső írási határ ami után már számítani kell rá hogy elromolhat?Köszönöm
-
Genji
őstag
válasz
DavidLindhag #12397 üzenetére
Ha csúcssebességre vágysz akkor 128GB-tól vannak igazán jók. SanDisk Extreme Pro Alzán 17K 10év garival. 30GB-os file-t 1 perc 20 másodperc alatt felír.
-
DavidLindhag
csendes tag
Helllóóóó!!!
Gyors és megbízható 32GB, USB 3.0 vagy magasabb verziószámú, USB-A csatolós, kitolhatós pendriveot keresek sok-sok-sok-sok-sok (sok) garanciával.
Köszönöm szépen nagyon! -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #12394 üzenetére
Lehet azért, mert senkinek nincs pont olyan külső SSD-je, itt meg nem világos a pendrive témának mi köze a külső SSD témához...
Egyébként meg esetedben is kb. jók lesznek azok válaszok, amik legutóbb lettek leírva, linkelve az SSD téma topikjában egy hasonló M.2 SATA - USB 3.1 Gen 2 külső SSD-nél. -
King Unique
titán
válasz
smallcurrant #12393 üzenetére
Mivel manapság a legtöbb USB 3.1 és USB 3.2 interfészesnek hirdetett pendrive pár kivételével - pl. ez és ez - valójában csak USB 3.0-s Gen 1 alapon, ezért nyilván nem nagyon van miről beszélni, meg hogy a laptopon is csak USB 3.0-s portok vannak.
Ha nem számít az írási sebesség akkor egynek szódával esetleg elmehet, ellenkező esetben nyilván felejtős. Amúgy meg lásd a téma összefoglalóban lévő ajánlott sorozatokat, modelleket.
-
Mivel az SSD-s topikba nem tudtak hozzászólni, ezért itt is felteszem a kérdésem:
Apacer AS721 külső SSD-ről van tapasztalat vélemény? Megéri?
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
A laptopomban USB 3.0 van, érdemes 3.1-es vagy feletti pendrive-t venni, vagy elég a 3.0-s változat is?
Erről mi a véleményetek? (Max. 20.000-et költenék rá)
[link]Film-, sorozatnézés és adatok tárolására szolgálna.
A segítséget, előre is köszönöm. -
coppola
tag
Miért van az, hogy a micro sd kártyáim (64Gb lexar 633x és samu evo) 2szeres írási sebességet tudnak (70MB/s) csuló 1dolláros adapterrel, mint a sandisk ultra pendrive- om, ami olcsóbb se volt, a pics@mér nem építik bele akkor az sd-t az adapterbe, mint régebben? A kérdés úgy tartozik ide, hogy olcsó pendrive helyett alternatíva lehet az sd ajándék adapterrel aliról.
-
King Unique
titán
válasz
Breaker #12390 üzenetére
Lásd más esetét, amit végül egy újraformázás / törlés + újraparticionálás + újraformázás megoldott. Ahol az is le lett írva, hogy a pendrive problémáknak eleve van külön topikja pendrive probléma néven, ami az itteni téma összefoglalóban és a téma tudnivalóknál is fel van tüntetve társtopikként...
-
Breaker
tag
Sziasztok,
Vettem egy ADATA UV350 / 64GB pendriveot. USB 3.0-ra dugom rá, hátul az alaplapra közvetlenül.
Az a helyzet, hogy nagyon lassan ir.NTFS és exfat filerendszerrel ugyanaz. Olvasni viszont 80-90MB/sec-el tud de irni ilyen 700k
Probáltam virusirtot kikapcsolni de nem. Ez konkrétan egy 5 gigás file amit másol de a 135 megás filet se viszi gyorsabban. Azt látom hogy az elején megindul és hirtelen leesik.Szerintetek selejtes, vagy van még valami teendő amitől javulna?
Előre is köszi
Üdv
Breaker -
leroyclub
senior tag
Köszi a tippet, de sajnos ez nálam kiesik, mert mindenképp olyat keresek ami usbc-t is tud (tudom hogy adatpterrel megoldható de azt hagynám el elsőnek).
Mondjuk pont a samsung ami valószínű a befutó lesz ami szintén adapteres, de bedugható és kb a része az eszköznek, így nem gond. Illetve a melegedésre visszatérve nem csak akkor hevült a sandisk mikor dolgozott hanem simán csak ha bevolt dugva és nem kicsit hanem olyan szintre hogy pár perc után már megfogni is kellemetlen volt. Lehet hogy elbírja de valahogy nem éreztem egészségesnek és nem szívesen hagynám bedugva pl a tv-be napokig. Egyébként több külföldi fórumon is írták hogy zavaróan tűzforró az a széria (ultra deluxe). -
Genji
őstag
válasz
leroyclub #12386 üzenetére
Forrósodnak, főleg amikor írsz rá, ez normális, de hiába melegszenek 40-50fokra akár, a chipek simán elbírnak 85fokot is tehát ezen kár aggódni.
Nálam a favorit ár/érték arányban a Patriot Supersonic Rage Prime. 21K a 250GB-os. A nemrég vett SanDisk Extreme Pro-t cseréltem le rá, olcsóbb és 2x olyan gyors --> 673MB/s írás és 857MB/s olvasás. Ma jön meg az enyém és tesztelem, az alábbi teszt egy reviewban volt.
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok! Az alábbiak közül melyiket választanátok? Most küldtem vissza egy Sandisket mert forrósodott és kell helyette egy másik. Ami fontos, hogy idönként 4K film is menne róla a TV-n.
Samsung USB-C 3.1 128GB Duo Plus
Transcend Speed Drive JF930C 128GB
Silicon Power Mobile C80 128GB
Kingston DataTraveler MicroDuo 3C 128GB
Silicon Power Mobile C50 3in1 128GB, OTG, fekete -
Paul14
tag
Sziasztok!
Mini pendriveot keresek amiben van led.
Tudtok ilyet ajánlani?
Köszi! :) -
r4z
nagyúr
Tudtok olyan megbizhato EU-s eladot pl AliExpressen, mint eBayen sincerity? Nala ahogy nezem, dragabb lenne a vamkezeles, mint a rendelt cucc.
-
Paul14
tag
Sziasztok!
Mini pendriveot keresek amiben van led.
Tudtok ilyet ajánlani?
Köszi! :)
-
tpeter77
addikt
válasz
LemonHorse #12374 üzenetére
Vettem két SanDisk pendrive-ot és teszteltem őket egy Dell Optiplex 3050 micro gépben.
Mindkettő pen 64GB méretű és NTFS fájlrendszerű.
Vajon a pc usb portja fogja vissza a pendrive írási sebességét, vagy ezek ennyit tudnak? -
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Ha veszek egy ilyen kártyaolvasót:
Akkor ezzel fogok tudni rufussal létrehozható bootolható meghajtót készíteni Windows 10 telepítés re?
Mi a tapasztalat kártyaolvasókkal? Működnek ilyen célre vagy ezek nem úgy viselkednek mint egy pendrive.
-
LemonHorse
tag
válasz
csibe1 #12373 üzenetére
Egy SanDisk Cruzer Extreme GO 128GB 9e ft-tal lett volna drágább 6x gyorsabb írással. Az Extreme Pro 128GB 10e ft-tal 9.5x gyorsabb írással.
Külső SSD-t azért nem akartam venni, mert az nagyobb és pl. egy Sandisk 500GB SSD 32e ft-tal lett volna drágább. Az már tényleg nem kicsit több lett volna. A következő alkalommal jobban körülnézek.
-
csibe1
addikt
válasz
LemonHorse #12372 üzenetére
"Én így utólag szívesen kiadtam volna egy kicsit többet egy 2-3x gyorsabbért."
Az nem kicsit több lett volna a 2-3-szor akkora sebességért.
Amúgy meg vegyél külső SSD-t, azzal nem lesz ilyen gondod.
-
LemonHorse
tag
Én pár napja vettem olyan pendriveot, amit Ciccuka említett. FAT32-ről átváltottam NTFS fájlrendszerre és átállítottam a quick removalt better performancere. Így 40 MB/s írási és 150MB/s olvasási sebessége van (alapból 25 MB/s írás volt a max). Én így utólag szívesen kiadtam volna egy kicsit többet egy 2-3x gyorsabbért.
-
Ciccuka
veterán
20MB/s írási sebesség nem nagy elvárás manapság.
Pl. SanDisk Ultra USB 3.0 Flash DriveDe ha jó sebességet szeretnél, akkor Sandisk Extreme Pro, csak ez meg 3x annyiba kerül
-
Genji
őstag
Sziasztok! 128GB-os pendrive-ot szeretnék vásárolni ami nagy adatokat (60GB+) a lehető leggyorsabban ír. Fontos lenne, hogy a minimum írási sebessége elérné a gyakorlatban legalább a 20MB/s-et. Létezik ilyen? Az ár nem tényező. Köszönöm!
-
Ciccuka
veterán
válasz
hunking12 #12367 üzenetére
muziker
sandisk ultra -
hunking12
csendes tag
Sziasztok. Pendrive-ot szeretnék venni. Minimum 64GB-osat, de ha lehet inkább 128 GB. A fő célja az lenne hogy filmeket tudjak rá másolni minél gyorsabban. A keret 6-8 ezer lenne.
Kérlek tudnátok valamit ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
SpaceJam
aktív tag
válasz
I02S3F #12362 üzenetére
Nálam ez szinte egyáltalán nem hoz semmiféle sebességet az én 32 GB-os változatomnál (pedig azóta újabb az alaplapom is). 20 MB/sec-et tud írásban, de az is random leugrál.
Jól mutat meg minden, de egy rakás szar, és ugyanúgy melegszik, mint az összes többi ilyen mini Sandisk. Annyi előnye van, hogy talán egy kicsit jobban eloszlatja a hőt a belsejéből, illetve nincs az a vékony műanyag pereme, ami csak eltörik, mint a Cruzer Ultra Fit-eknél.
-
tpeter77
addikt
válasz
FireKeeper #12364 üzenetére
Nem történt az árban változás. De sikerült megrendelni. Üdv.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
SanDisk Cruzer Extreme GO pendrive-ot vennék. Rendeljem meg ma, vagy várjak holnapig, hátha akciózni fogják? -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Kicsit olvasgattam a topicot, de nem jutottam dűlőre.
- 64, vagy kis (2-3 e forintos különbséggel 128bgb-os pendrive-ot szeretnék.
-Usb 3.0 type A (Főleg Lenovo Thinkpad T430 olvasná)
-Az igény inkább a tartósság, mint a sebesség.
-Összeg 6 max 8k.
-Nagy fájlok például Linux vm-ek (tömörített) tárolására használnám.
-Nem tervezem naponta írni!Mit ajánlotok?
-
repvez
addikt
Remélem jo helyre irok, de elég összetett a kérdésem, igy nem biztos, hogy jo helyen járok.
A lényeg, hogy egy olyan megoldást szeretnék amivel a mobiltelefonommal tudok adatokat másolni az akciokamera memoriájárol egy külsö tárolora PC nélkül és anélkül, hogy oda vissza kelene másolgatni az eszközök között.
A probléma az, hogy a telefonon USB-C csatlakozó van , az akciokamerán meg micro-USB. Ami nem is lenne áthidalhatatlan probléma egy kábellel, de ahhoz a telefonon kellene lenni annyi szabad helynek, hogy át tudjam a memoria tartalmát rá.
A memoria micro SD 64GB SDHC.
A telefonba nem lehet memoria kártyát tenni .Tehát valami olyan kellene ami egy Pendrive vagy külsö SSD ami tud csatlakoztatni legalább 2 eszközt lehetöleg USB-C- vel és PC nélkül csak a mobiltelefon oprendszerén keresztül átmásolni az adatot erre a külsö tárhelyre, hogy ne foglalja el se a telefon se az akciokamara memoriáját és ujra lehessen felvételt késziteni rá.
A mérete legyen nagyobb 64GB-nál.Remélem érthető a probléma
-
Ciccuka
veterán
válasz
csibe1 #12356 üzenetére
Ez nem Cruzer!
Hanem:
SanDisk Ultra USB 3.0 Flash DriveInkább Lexar vagy Samsung
Egyébként Sandisk-ekkel szokott lenni gond főleg Linux alapú boot esetén. -
tylerddd
veterán
Üdv! Hiren's-nek ti milyen pendrive-ot vennétek 8GB méretben? Köszi!
-
jasper07
tag
Hali!
Tudom, hogy szorosan nem ide tartozik, de megkérdezem:
Miért van az, hogy egyik pillanatban még látja a gép (USB 3.0)
az ADATA pendrivot, a másikban már nem!
A telefon látja, TV látja, a gép nem!
Particionáló progi a gépen látja, particionálni is tudom!Üdv!
-
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest