- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ka64
tag
Sziasztok!
HP3535 nyomtató megadta magát.1. Tintás vagy lézer? Én lézer párti vagyok, de igény a színes nyomtatás is és az lézerben nagyon drága. Ezért volt az előd is tintasugaras.
2. Fekete vagy színes? Színes nyomtatás is igény.
3. Mire használnád? Otthoni használat. Főleg dokumentum nyomtatás, fénymásolás, de a gyerekeknek iskolai feladathoz előforful színes nyomtatás is.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Hetente néhány alkalommal használjuk.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Változó. Nyáron van, hogy heteken keresztül nem használjuk. Ilyenkor esetleges, hogy csak azért, hogy ne száradjon be, nyomtatunk-e egy oldalt.
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.) Nyomtatás windowsos gépről, androidos telefonról, iphone telefonról (WIFI). Fénymásolás alkalmanként. Dokumentum szkennelés még ritkábban. A nyomtatás telefonról legyen egyszerű, főleg arról használjuk.
7. Mennyi a keret? 75 000 Ft.
8. Árérzékeny vagy? Hosszú távon legyen minél olcsóbb a használat. Ezért nem a legolcsóbban megszerezhető nyomtató a cél, hanem a beszerzés + hosszú távú üzemeltetés legyen költséghatékony.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Nem vagyok sznob. Használom az utánygyártotat is, ha az megfelelő monőségű.
Az ajánlott nyomtatók közül a Brother DCP-T420W és a Brother DCP-T425W szimpatikusnak tűnik, ha a fent megfogalmazott igényeket kiszolgálja. Nem látom igazán mi köztük a különbség. Illetve tartályos nyomtatóm még nem volt. Mennyire macerás az utántöltés?Üdv:
ka64 -
válasz
PociAti #16297 üzenetére
ez a vevő oldaláról már az a helyzet, hogy értem én, csak leszarom. szerintem jogos elvárás, hogy egy wifis, mobilapposként hirdetett multifunkciós eszközzel szkennelni is lehessen telefonnal, lehet hogy én is belecsúsztam volna ebbe. ilyenkor a nyomtató visszamegy a kereskedőhöz, kap egy kevéscsillagos értékelést, a gyártó meg talán elgondolkodik, hogy érdemes volt-e így kiadni valamit. vagy ha kevés embert érdekel a funckió, akkor nem.
-
PociAti
őstag
válasz
qnadam #16296 üzenetére
Multifunkciós irodai gépek esetén több éves fejlesztési ciklusokról van szó, ahol a főbb vezérlők akár 6-8 évesek is lehetnek. Az említett Xerox gép Samsung licence alapján készült, Samsung nyomtató iparágát pedig 2-3 éve vásárolta fel a HP. Szóval jó sokat, legalább 6-8 évet vissza kell ugorni az időben, amikor ennek a gépnek a vezérlőit vizsgáljuk. 6-8 éve mégis milyen (mobil) operációs rendszerek és protokollok voltak, és ami ennél sokkal fontosabb - részben az irodai környezet miatt - milyen komoly biztonsági réseket találtak azóta? Talán elég csak a Windows PrintNightmare sérülékenységre gondolni, heteken, hónapokon át szerencsétlenkedett vele a microsoft, pedig a felhasználókra rákényszerített frissítéssel kiküszöbölhető a hiba, egy fax készülék esetén nem ilyen egyszerű a megoldás. Óvatosabban járnak el a kevésbé ismert modern komponensek beépítésével.
Az általad felvázolt igény szerintem elég egyedi, messze áll a gép fő feladatától. Ebben az iparágban nagyon lassan őrölnek a kerekek, főleg annak köszönhetően, hogy a Samsung személyében pont a leginnovatívabb csapat szűnt meg, akik telekommunikáció területén is világelsők voltak.
-
válasz
PociAti #16295 üzenetére
otthoni irodában, ahol néha kellenek extrafunkciók, de sokszor nincs bekapcsolt számítógép, egyáltalán nem elképzelhetetlen egy hatvanezres nyomtató.
de fordítsuk meg a dolgot: ha a nyomtatóban minden szükséges hardver megvan, miért ne tudhatna közvetlenül az appba szkennelni? az azért elég nonszensz, hogy van telefonos alkalmazás, de a a gép funkcióinak csak a felét tudja.
ráadásul egy jó mobilalkalmazás akár a nyomtató többnyire kicsi és bénácska kezelőfelületét is pótolhatná. -
PociAti
őstag
-
PociAti
őstag
Engem az lep meg, miért akar bárki is közvetlenül mobilra szkennelni?
Általában felhőbe szokás feltolni a cuccot, és a mobilgyártók is abba az irányba terelik a felhasználókat, hogy a fájljaikat felhőben tárolják. Arra pedig általában van megoldás.
Még ha a szkenner nem tudná magától, akkor meg a számítógép olyan dropbox, ondedrive, stb.. könyvtárába kell szkennelni az anyagot, ahonnan egyből felszinkronizálja a felhőbe. -
buday
csendes tag
Szerettem volna egy olyan lézer nyomtaót, mely ADF adagolóval rendelkezik. Meg is találtam a Xerox B215 személyében. Majd hálózatra tétel után tapasztalom és látom, hogy nem képes a kicsike mobilról irányítva mobilra szkennelni.
100e alatti kategóriában mi az a nyomtató meglátásotok alapján ami teljes mértékben képes mobillal kommunikálni és ADF lapolvasó, netalán még hozzá egy kétoldalas nyomtatás forgatás nélkül? Tudom, hogy a kétoldal egybőli szkennelése más árkategória sajnos.
Köszönöm a válaszokat előre is
-
PociAti
őstag
Egyedi sikerélmények eltörpülnek amellett a panaszáradat mellett, amit nyomtató és kellékforgalmazóként kapunk a HP nyomtatók miatt.
Mert hogy csak 30-40 oldalt nyomtattunk vele, és már megint nem működik, mert beleszáradt. Vagy alig nyomtattunk vele, és már megint kifogyott / csíkosan nyomtat. És hát persze akkor döglött be, amikor leginkább kellett (egy szerződést / számlát le kellett másolni, a házit kellett nyomtatni, egy orvosi papírt kellett volna lemásolni), vagy csak elcseszte a fotópapírt, mert a felénél kifogyott.
És akkor mehettek a másolóba + a szaküzletben kellett venni újabb patront, vagy az amúgy is baromi drága patron mellé jött a szállítási díj.Én mindig is azt mondom, ilyen felhasználás mellé mono lézernyomtató kell, ha spórolni akar, akkor vegyen használt gépet, a maradék ritka alkalmakra, fotóelőhívásra ott a cewe és társai.
Tartályosnak a közepes példányszámtól van létjogosultsága. Viszon nagyon gyakori jelenség, ha már van lehetőség, onnantól az igények is nagyon hamar lekövetik. 2 Ft-ba kerül csak egy oldal tintaköltsége? Hurrá, akkor nyomtassuk már ki még ezt is és ezt is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16285 üzenetére
Most látom, hogy az EPSON színhelyreállítása rontja el a képet. Ha az eredeti sárgult vacak képre engedek javítást, jobb a színegyensúly. Szerintem a régi szkennelés is azért jobb, mert ott is csak a PS javított, nem a szkenner. Egyébként vannak direkt ilyen régi kép javító programok. Lehet nem is kell PS hozzá. Tulajdonképpen azt kellene megtalálnom, hogy melyik programnál működik legjobban az automatikus javítás a nyers képből, amibe nem nyúlt bele a szkenner programja.
-
Tyrel
őstag
válasz
Varshi #16286 üzenetére
Ha azon vagy fennakadva, hogy "15 oldal havonta" már nem érted annak a rétegnek az igényeit akiknek egy ilyen nyomtató előnyös lehet... Nem találtam fel semmilyen spanyol viaszt, de az én igényeim mellett sok évre lenne szüksége pl. egy Borther-nek ahhoz, hogy az olcsóbb tintájával visszahozza azt a pénzt, amit a HP nyomtató filléres árán nyertem...
Az Instant Ink előfizetésben pedig főleg azt emeltem ki előnyként, hogy fél évig ingyenes. Ki ad még olyan filléres nyomtatót ami mellé ajándékba kapsz akár több teljesértékű és színes patront is a vásárlás után, nem csak vacak startereket 3 csepp tintával? Lehet köpködni a HP-t de nekik ez mégis belefér a 2720e 18 ezer Ft-os árába, amivel csak tovább növelik az árbéli szakadékot (saját javukra).
Akinek nem tetszik az bármikor lemondhatja, és ugyanúgy vehet a boltban patront, vagy feltölttetheti a meglévő patronját mint bárki más.Nem kell ehhez semmilyen marketingnek működnie, de még ha működik is itt van a kezemben 2x2 új, tele patron és ha elhasználom őket még mindig ingyen kapok továbbiakat. Ha nagyon rá akarsz menni a matekra megjegyezném, hogy a fél éves ingyen Instant Ink ideje alatt automatikusan a legnagyobb csomagot kapod meg, és tökre nem foglalkoznak vele hogy kicsoda vagy ill. milyen accounthoz kötötted a próbaidőt, mert a nyomtatóhoz jár és nem egyszeri reklámfogás. Értsd. egy ember többször is igénybe veheti - gyakorlatilag fél évente venni kell 18 ropiért egy új 2720e-t és havonta 700 oldalt ingyen nyomtathatsz vele. Ez nem tűnik annyira szar üzletnek, pláne ha az előző gépet még el is passzolod pár ezresért... (ja és így végtelen garanciád is van
)
Persze ezzel már elég messzire mentem, mivel - ahogy korábban mondtam - nekem pont azért volt ideális ez a gép, mert még a havi 15 oldalt sem fogom átlépni... És pont e miatt nem is érdekel, hogy a tintából visszaosztva egy oldal nyomtatási költsége 10 Ft-e vagy 50 Ft, mert kb. nyugdíjba megyek mire ebből visszajönne az a kb. 30 ezer Ft amivel ez a nyomtató olcsóbb volt egy "jónál".
-
Varshi
aktív tag
> Na ez szerintem egy kifejezetten rossz válasz...
Ez meg egy kifejezetten megtévesztő válasz.
Kábé azt mondtad el, hogy aki havonta csak egyszer használ autót, az menjen taxival inkább, vagy béreljen. Feltaláltad a spanyol viaszt.
Valójában: A szöveg(környezet)et MINDIG tudni kell értelmezni, ami az ajánlásunk mellett van. Ha megnézed az Összefoglaló listáját, akkor látod, hogy mindig megkérdezzük a nyomtatási szokást/volument is. (alapvetően számít a szín, a darabszám és a beszáradás miatti állásidő)
Ezek alapján szoktunk - átgondolva - ajánlani valamit. Pl. aki már színesben is nyomtat, akár havi 15 oldalnál is teljesen borulhat a matek egy HP301-es tintapatronnál. Havonta 5-10 FEKETE oldal esetén NEM szoktunk drága nyomtatót ajánlani. Szóval kicsit feleslegesen gépeltél ennyit, bár legalább kiírtad magadból, ami bánt.> éves szinten alig több mint egy patron áráért (azaz 449 Ft-os havidíjért
Azt megnézted, hogy ez havi 15 oldalra érvényes?
Kiszámoltam neked, mennyivel nagyobb pénzrablás ez a konstrukció, mint egy tartályos, de visszatöröltem, hogy ne legyen too-long-didnt read.
Maradjunk annyiban, hogy a HP sose arról volt híres, hogy jól járj vele. Ellenben a marketingjük fasza. Lám, nálad működött is.
15 oldal havonta; 449 Ft-ért előfizetve...Ügyes, mondaná Kohn bácsi....
-
PociAti
őstag
válasz
ecaddsell #16283 üzenetére
Nem értek egyet azzal az állítással, hogy Lightroom/Darktable raw kiindulási fájllal működik. Lightroom fizetős, így arról csak könyvet olvastam, videókat néztem, de a Darktable ingyenes és nyílt forráskódú, rendszeresen használom. Elsősorban megvilágítással kapcsolatos célszoftver, és jelen esetben is pont ez a feladat.
Ebben a YouTube videóban 2:00 - 2:30 között mutatja azt a módszer, amivel nagyon eredményesen lehet a fényképezéskor elkészített színhibát korrigálni.
Lényeg, kell találni a képen egy fehér, vagy homogén szürke felületet, és azon belül egy téglalap formájú részt kell kiválasztani utólagos színkorrekcióhoz.
Megéri időt szánni videók nézésére, alapok ismerete mellett nagyon gyorsan bele lehet tanulni ezekbe a programokba, és akkor nem Photoshoppal, GIMP-pel vesződünk, mert hiába univerzális eszköz a merőkanál, spagettit se azzal fogjuk enni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
ecaddsell #16283 üzenetére
Köszi! Beszéltem azzal akitől kaptam. Azt mondta nem sokat foglalkozott vele, de tényleg az a furcsa, hogy lehet a rosszat úgy feljavítani a jobb szintjére, hogy a jobb közben ne legyen még jobb. Viveza plugin erre van, hogy csak azt adott részen javít (mondjuk nem tudom, hogy mi a különbség a szabadkézi kijelöléstől), de ő biztos nem pepecselt vele ennyit.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
pinnacle #16276 üzenetére
A szkennelt képek ilyen jellegű feljavítását el lehet felejteni. Gigantikus utómunkával lehet csekély eredményt elérni, lényegében újra kell színezni a képet. Az alapprobléma az, hogy a nyomtatott képen a homogén részekből kellene finom tónus átmeneteket csinálni, azaz ott nem meglévő információból információt gyártani. A program amivel a javítgatás történik majdhogynem mindegy (lehet az Photoshop, de GIMP is) a szkennelt képen utólag szín és terület szerinti szelekció után pepecselve módosítgatni, kicsit olyan mintha újra festenéd.
PociAti
A Darktable/Lighroom az akkor működik, ha a kiindulási anyag RAW (nyers formátum tip. fényképezőből) azaz több dinamika van benne mint amit monitorra/papírra le lehet képezni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #16280 üzenetére
Megtaláltam azt aki küldte. Tényleg Adobe Photoshop kell hozzá. Azt mondta nem sokat foglakozott vele, auto kontraszt, tónus, szín állítást csinált. Lehet ez jobban ki tudja egyenlíteni a különbséget. Azt mondta ha részt akarok javítani, akkor Viveza plugin kell hozzá, de szerinte elég az automatikus javítás is.
-
Tyrel
őstag
Korábban én is kérdeztem és látom elő-előkerül a HP 2720 / 2720e olyanoknak, akik nagyon olcsón szeretnének egy multifunkciós készülékhez jutni, otthoni felhasználásra.
Jellemzően az rá a válasz, hogy hagyjuk ezt a fenébe és vegyünk helyette inkább 3x annyiért valami Brother terméket. Na ez szerintem egy kifejezetten rossz válasz... Aki 20 ezer Ft alatt keres multifunkcióst, annak hiába ajánlgattok 50-ért mást - kb. olyan mintha RTX 3080-at ajánlanátok League of Legends-ezésre... Értem én hogy jobb, de baromira felesleges.
Én végül mégis vettem egy 2720e-t és egyáltalán nem bántam meg. Teljesen jól tud nyomtatni és scannelni is, és - bár a beállításához mindenképp szükség van a HP Smart-ra (ami egyébként a Windows Store-ból jön le) - azzal fel lehet léptetni WiFi-re és onnantól tök normálisan működik hálózati nyomtatóként és scannerként is. Mobilról is simán lehet vele nyomtatni és scannelni, szintén a HP Smart-on keresztül - tehát mindent tud amire szükség lehet, magától, hálózaton.
Azt hiszem a 2720 és a 2720e közt egyébként az a külnöbség, hogy az e-ben van 5GHz WiFi is.Az igaz, hogy a tinta viszonylag drága bele (4-5000 egy fekete patron), de még mindig olcsóbb mint a korábbi, hasonló Canon multifunkciósomhoz volt. Ezen felül akinek arra kell hogy havonta 5-10 oldalt nyomtasson otthon, pl. valami biztosítás papírjait vagy ilyesmiket, azt nem igazán fogja érdekelni 1-1 lap nyomtatási költsége, pláne hogy még ilyen patron árak mellett is olcsóbb nyomtatni vele, mint elszaladni egy papírboltba és ott nyomtattatni. (meg nyilván végtelenszer kényelmesebb is)
Ezen felül - amiről én nem is tudtam - ott van a HP+ / Instant Ink szolgáltatás is, amivel az első fél évben tök ingyen kapunk utánpótlás patronokat a nyomtatóhoz (még színeset is), még akkor is ha sokat nyomtatunk. Ezt követően előfizetéses modellben tud tovább menni, de (ha valaki tényleg keveset nyomtat) éves szinten alig több mint egy patron áráért (azaz 449 Ft-os havidíjért, de ennyiért csak feketét adnak) gondoskodik róla a HP, hogy mindig legyen tinta a nyomtatónkban. Így teljesen "gondozásmentes", csak úgy "magától" hozza a futár az új patront, ha a régi kifogyóban van.
A fél éves próbára még akkor is érdemes regisztrálni ha egyébként nem kívánja használni a szolgáltatást az ember, mivel a starter patronok mellé rögtön kapunk egy szett normálisat is.Szerintem igenis van létjogosultsága ezeknek a készülékeknek, és jó választások lehetnek azok számára akik nem akarnak se sokat költeni rájuk, se sokat bíbelődni velük. Igen, tény hogy ezek abszolút belépő kategóriás termékek, és tény hogy azt a vonalat képviselik, amin a gyártó nem a nyomtatón hanem a tintán akarja megszedni magát, de bőven van olyan felhasználási terület, ahol ez belefér ill. még így is megéri.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16279 üzenetére
VueScan-ben sokkal több lehetőség van, mint a gyári programban, de azt nem találtam meg, hogy lehetne a teljes képet egyforma minőségűre hozni. Itt mutattam példát, milyen különbség van a régi szkennelt kép, illetve a mostani között. Lehet ezt tényleg csak utólagos szerkesztéssel lehet elérni.
-
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #16278 üzenetére
Én az igazi hatékonyságát ott láttam az ilyen jellegű szkennereknek (főleg nyomtatóba épített szkennerekkel szemben), hogy az üvegfelületre felszórt képek határait képes felismerni, és megfelelően elforgatva, széleinél levágva létrehozza a különálló fotókat.
Ingyenes programok ezt kevésbé precízen oldották meg, és a fizetőseket is le szokta körözni, meg ugye azok azért elég sok pénzbe kerülnek. -
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16277 üzenetére
Köszi! FastStone Image Viewer-el próbáltam Automatikus Javítást, Árnyékok Csúcsfényekkel, nem tudtam ilyen kiegyenlített, teljes felületen egyforma képminőséget elérni. Majd érdeklődök megfelelő topikokban.
Egyébként tök jól működik az Automatikus Színhelyreállítás, (kár, hogy nincs több finomhangolási lehetőség), régi megsárgult képen, csak látom, hogy még jobbat is el lehet érni. -
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #16276 üzenetére
Gratulálok a vásárláshoz!
Ilyen jellegű helyreállításra a szkenner önmagában nem képes ehhez már AI kellene. Elmondás alapján szerintem kellő rutinnal és megfelelő programmal (Darktable, Lightroom) viszonylag gyorsan ki lehet javítani az ilyen jellegű megvilágítási problémákat, vagy legalábbis enyhíteni rajtuk.
-
pinnacle
nagyúr
Végre sikerült vennem egy Epson V19 szkennert. Prohardveres kolléga szólt, hogy a Mammut MM-ben kapható. Utólag is köszi!
Van még egy ha kell valakinek.
Nekem van egy régi szkennelt fotóm, már nem tudom, hogy kitől kaptam. Az eredeti is megvan. Egy csoportképen ahol a felső sorban állók napsütéses részen vannak, itt tökéletesek a színek, az alsó kettőben lévők árnyékban vannak, ezért sokkal rosszabb fakó, gyenge színek vannak. A régi szkennelt fotón valahogy egyformán jóra hozták mindenki képét, mély, kontrasztos színek vannak. Én ezt sehogy sem tudom elérni a V19-el. A felső sorban lévők mindig jobban néznek ki, hiába van bekapcsolva a Színhelyreállítás. Ez most a szkenenner hiányossága vagy ezt valami képszerkesztővel érték el? Mondjuk nem hiszem, hogy egyesével szerkesztették volna a résztvevőket. -
gedikart
aktív tag
Ajánlóban szereplő multi Brother ezek szerint a régi papír alapú fotók scannelésére alkalmatlan (elvárható/normál minőségben)? Valaki tudna nyilatkozni, aki próbálta? Köszi
-
pinnacle
nagyúr
-
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #16271 üzenetére
Visszanyúlva az előző témához, az átverős nagyvállalat: a HP* leghűségesebb cimborája, a Canon se viselkedik sokkal etikusabban:
Beperelték a Canon-t, mert leáll a szkennere, ha kifogy a nyomtatóból a tinta
"A cég [Canon] szóban forgó termékei ugyanis - amik egy szkennert és egy nyomtatót egyesítenek magukban - megtagadják a dokumentumok beolvasását abban az esetben, ha a bennük található patronokból kifogy a tinta."És látszólag újra lehet kapni a V19-et. Vagyis azt sugallja a cég, hogy megrendelésre be tudja szerezni:
árukereső link: Epson Perfection V19 A4, síkágyas fotó szkenner (B11B231401)
közvetlen weboldal: printershop.hu* És vannak majmok, akik asszisztálnak is a HP-nak a vevők jóhiszemű átveréséhez. Legújabb 2021/2022-es katalógusáért a PBS is megérdemelne egy kis korbácsolást.
PBS katalógus 16. oldalán 4 nyomtató szerepel, az alábbi sorrendben, kiragadva az induló kellékanyag kapacitását:
Brother HL-1222WE, 1.500 oldal
HP M102a, HP M102w, --- [azaz nem közöltek adatot róla]
Xerox B210DW, 1.500 oldal
Brother DCP-1622WE, 1.500 oldalNaív vásárló meg azt feltételezhetné, hogy talán a HP is a többiekhez hasonlóan 1.500 oldal kapacitású, csak "kifelejtették", talán ez az iparági standard. Valójában meg olyan szemérmetlenül alacsony mennyiséggel látták el, hogy a HP szégyenlik kiírni még a termék hivatalos weboldalára, ezért csak annyi szerepel a mi van a dobozban sorban: "HP Black LaserJet Toner Cartridge". Komoly kitartás és kutatómunka kell ahhoz, hogy valamely PDF dokumentációban az utolsó oldalon legkisebb betűtípussal elrejtett információk közül ki lehessen hámozni, hogy az adott típusnál 500 vagy kegyes módon 700 oldal a kapacitás. És utána lehet jó drágán fényhengerrel együtt cserélni az egész egységet.
Tudom, visszatérő téma, de még mindig fel tudom cseszni magam, hogy FOLYAMATOSAN mennyire komoly erőfeszítést tolnak a tájékozatlan ügyfelek hülyítésébe, hogy a vásárlás pillanatában magukat hozzák - látszólag - kedvezőbb helyzetbe, és ha már behúzták a csőbe őket, elcseszett konstrukciójuk révén szokatlanul magas áron kínálják az életben-tartáshoz szükséges kelléket. -
-
ace05
senior tag
1. Tintás vagy lézer? Lézer
2. Fekete vagy színes? Fekete de ha van benne színes nem gond.
3. Mire használnád? Szöveg, táblázatok
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? hetente kb 200 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? egy hét
6. Milyen funkciókat vársz el? Ethernet csatlakozó, hálózati nyomtatás, kétoldalas nyomtatás, szkennelés
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)0-120k
8. Árérzékeny vagy? Nem
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Ha a gyári kellékanyag kb 10k környékén van az jó.Néztem a leírásban szereplő brother nyomtatót, de egyiken sincs ethernet csatlakozó. Esetleg ez: Brother MFC-B7715DW
Árúkeresőben kerestem.
-
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #16266 üzenetére
"Hiánycikk a szkenner, egyik boltban azt mondták, hogy szerintük azért mert inkább berakják ezeket multifunkciós nyomtatókba, ..."
Szerintem meg kerüld el azt az boltot, vagy eladót, de legalábbis kétségekkel fogadd a tanácsát. Egy profi fotószkenner teljesen más mint egy multifunkciós gépben lévő dokumentum szkenner. Nem lehet tetszőlegesen cserélgetni az alkatrészeket, mert ha megváltozna a multifunciós gépben található főbb alkatrész, akkor ahhoz új szoftver (driver) kellene. Új gépvariáns jönne létre. Az ára nem igazán viselné el a drágább alkatrészt.
Amit tudok, hogy Ázsiában komoly átcsoportosítások vannak, a kellékek kapták meg a fő prioritást, mert annál nagyobb szégyen nincs, amikor egy megvásárolt gépet nem tudnak üzemeltetni, és kénytelenek emiatt más gyártó nyomtatójára beruházni, amihez van kellék.
Az önálló szkennerek valószínűleg a fontossági sorrend végén vannak, így azokat le se gyártják.Ha eldöntötted már, hogy tényleg fontos a szkenner, akkor nem éri meg sokat időzni rajta, ára inkább emelkedni fog, aztán a készlethiány miatt a szemtelenül magas áron beragadt példányok maradnak csak meg.
-
solti
senior tag
Xerox Phaser 3020 tapasztalatok:
ócska a szoftver, nagyon. Borzasztó a driver telepítés (külön kell wifire is telepíteni és külön usb-re is, ráadásul úgy, hogy az ember a telepítőt indítja el és nyomja a driver telepítést. Windows10 automatikusan nem ismerte fel sajnos.
A wifis működés is furcsa, mert néha nem akar nyomtatni, nem tudom min múlik. Olyan bizonytalan az egész.
Ha elindul, akkor gyors és szépen működik, de ennél stabilabb működést vártam. -
pinnacle
nagyúr
válasz
PociAti #16264 üzenetére
Köszi PociAti, atala! Akkor veszek egy V19-et, 1000 régi papírfotót szkennelnék be. Hiánycikk a szkenner, egyik boltban azt mondták, hogy szerintük azért mert inkább berakják ezeket multifunkciós nyomtatókba, ezért gondoltam, talán érdemes ilyet venni.
Brother 1222WE-n wifi-nél nincs automatikus kikapcsolás. Mégis inkább így használnám, mert akkor nem kell a PC-t bekapcsolni nyomtatához. Egy idő után alvóba vált. Itt mennyi a fogyasztása, 1,3-0,7W? Lehet az még kibírható, illetve ki is kapcsolhatom kézzel ha akarom.
-
atala
Topikgazda
válasz
pinnacle #16263 üzenetére
Nekem egy Brother MFC-T910DW nyomtatóm van, (ami egy 100e Ft-os gép), és ahogy előttem írták tényleg csak arra jó, hogy dokumetumokat be tudjál szkennelni. Borzalmasan rossz amikor fotót szkennelek be. Még az irakok másolása is elfogadható, de a fényképeké már csúnya.
Van egy Epson L3060-as is itthon, azzal már elfogadható a minőség, de semi esetre sem kiváló. -
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #16263 üzenetére
Röviden: nem,
hosszabban: rohadtul NEM!
Az Epson Perfection V19 egy professzionális Fotó- és dokumentumszkenner, elég komoly szoftverrel megtámogatva, de a lényeg akkor is a hardver.
A Brother mono lézernyomtatójában egyszerű és olcsó szkenner van, hogy számlákat le lehessen másolni vele. Fényképek minőségi szkennelésére még a színes tintatarályos nyomtatók szkennerei is - kis túlzással - alkalmatlanok, viszont az Epson Perfection sorozat szkennelésre megalkotott céleszköz.A "van olyan jó?" kérdésre egyszerű a válasz, nem olyan jó, sokkal-sokkal rosszabb. Viszont ha a végeredménynél nem számít a minőség, mert kis méret és gyengébb felbontás is elégséges, ahol elvesznek a részletek, akkor bármely szkenner jó lehet a célra.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! DCP-1622WE szkennerre (régi papír fotókat szeretnék beolvasni) van olyan jó, mint a Epson Perfection V19?
-
PociAti
őstag
válasz
bolvar #16261 üzenetére
"óccó"
Az Akadémiai Kiadónál a Magyar helyesírási szótár 4208 Ft, olcsóbb megvenni, mint kinyomtatni.
-
bolvar
senior tag
Üdv
Van egy HP 5520 kis gép otthon édesanyámnál, viszont a scan már meghalt benne, nyekereg is, lecserélném.
Nem szánnék rá vagyonokat, mert csak hébe hóba kell, patronos ajánlást nem igen láttam,tartályosba nem ruháznék be.
Utángyártott patron természetesen előny ha óccó bele
Köszi a segítséget!
bolvar -
atala
Topikgazda
válasz
Varshi #16259 üzenetére
Pont ez a baj, hogy nincs rá időm. Lehetene egy táblázatot létrehozni, hogy melyik tartályos mit tud. (ADF, kétoldalas nyomtatás...stb) Így könyebben el tudná dönteni mindenki melyik jó neki. Ehhez viszont sok idő kell, és pont az Epsonnál rengeteg nyomtató van forgalomba.
-
atala
Topikgazda
Frissítettem az Összefoglalóban lévő Epson tartályos nyomtatók listáját. Kiszedtem azokat amiket már nem árulnak, és vannak új típusok is.
-
Varshi
aktív tag
No, hát igazam lett, megint jön (pontosabban már él) az év végi Epson pénzvisszatérítési akció:
https://www.epson.hu/penzvisszaterites -
hcol7
senior tag
válasz
beach head #16252 üzenetére
brother dcp-txxxW -t, az h pontosan melyik modell, az a pontosabban megfogalmazott igenyektol fugg.
melegen ajanlott az osszefoglalo elolvasasa emellett.
-
beach head
senior tag
válasz
Horn Ákos #16254 üzenetére
Igen a demo patron nem sokat ér, a hp-nél 120 oldalt írnak a normál patronokra, a canon-nál 180at... nyílván ez nem tükrözi a valóságot, illetve mivel legalább 20 oldalon kínálnak különböző áron patronokat így nem nagyon lehet egy egységes lap/Ft kalkulációt se csinálni, de akkor talán érdemesebb a hp-t választani, mert olcsóbbak valamivel a patronok (bár valószínűleg valamennyivel kevesebb tinta lesz bennük mint a canonosokban) és minimális nyomtatás esetén kisebb a kár ha beszárad a patron.
-
Horn Ákos
csendes tag
válasz
Talán pont ezt a HP-t láttam az ismerősnél. A dokumentációja szerint ezt mellékelik hozzá: HP 305 Setup Black Cartridge; HP 305 Setup Tri-Color Cartridge. Ezekkel szerintük 100 színes oldalt ki lehet nyomtatni, felhasználók szerint a felét sem. Ha beszárad, akkor meg annyit, amennyit beszáradás előtt sikerült kinyomtatni vele. 3500-4000 HUF/darabja
Ehhez jön még a fekete.
Canont nem ismerem, de a PG545+CL546 csomag mérettől függően 11+15k HUF. Az is szép pénztemető. Azoknak ajánlott, akik szeretik szórni a pénzt. (Elvi maximumként 180 és 300 oldalt írtak a csomagolásra.) -
Varshi
aktív tag
válasz
Szia!
Elolvastad az Összefoglalót?
-
beach head
senior tag
Sziasztok!
Otthoni nyomtatásra kellene egy wifi nyomtató. Melyiket ajánljátok?
Canon PIXMA TS3150 (2226C006AA) vagy HP DeskJet 2710/ 2710e / 2720/2720e/ 2721e?Eredeti patronnal használnám de mivel itt ott más áron elérhetők mindig a patronok, így nem tudom melyik nyomtatót lenne érdemes megvenni, melyikkel kevésbé macerás nyomtatás wifiről- és hosszabb élettartamú?
-
bwoay
nagyúr
válasz
ocscsaba #16250 üzenetére
jódarabig használtam egy HP LaserJet CM1312-t, a célnak megfelelt, de nem különösebben szerettem. A gyári tonerek darabára kb 30k, ennél sokkal gazdaságosabban üzemeltethető bármelyik tintatartályos modell.
Van egy Canon LBP6670 a munkahelyemen, kb 6 éves modell, és elképesztően jó monochrome lézernyomtatónak tartom, imádom. Viszont ha valaki általános (és magán) célra keres színes nyomtatót, én tintatartályost szoktam javasolni, szerintem már havi 50 lap nyomtatásánál is megéri ilyet választani - nem tudom, hogy itt a topicban végeztetek-e ilyen téren kalkulációkat. Persze ha kritikus pont a sebesség és kell 30-60 ppm, akkor nyilván ezek szóba sem jöhetnek, de az vélhetően irodai környezet és nem otthoni felhasználás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest