- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Micro Four Thirds
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigemperor
senior tag
Samsung lézer multi gépemet cserélném, erre kérnék javaslatot.
Lézeres legyen, fekete színben dolgozom, napi használatban van (hétvégén általában pihen azért), irodai munkát végez, havi kb. 500 oldal iratokat, képet és ábrát csak fekete-fehérben, ha muszáj.
Nyomtató, scanner, fénymásoló, fax, wifi-s elérés, a duplex nyomtatás jó volna.
100k körülig gondoltam, ha van valami kihagyhatatlanul jó, mehet kicsit (+30k) felfele.
Olcsó nyomtatás, kerülném a külön dobegységes verziókat, kompakt toneres kellene mindenképp, mert volt már sajnos "szerencsém" egy OKI-hoz, ahol egy év alatt ráment a gép ára a nyomtatásra.
Ezzel foglalkozó ismerős ajánlott egy Hp-t 100+áfa összegért, de nagy kópé volt, mert a pontos típust nem mondta.
Nem hátrány a hosszú garancia, a kellékanyagnál mindegy hogy gyári vagy utángyártott, inkább a gép maga határozza meg, mennyire tolerálja ezeket. -
Messzilátó
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtatócsere előtt állok. Jelenleg egy HP Color LaserJet nyomtatóval oldom meg a problémát, de már öregecske, lassú, és már problémák vannak vele. Megérett a cserére.
1. Tintás vagy lézer? - Mindkettőre nyitott vagyok.
2. Fekete vagy színes? - színes
3. Mire használnád? - fotók, színes rajzok nyomtatása A4-es lapra, oklevelek műszaki rajzlapra való nyomtatása, kétoldalas nyomatok készítése
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban) - 100/0 havonta
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - 1 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? - csak nyomtatás, LAN csatlakozás, duplex mód
7. Mennyi a keret? - 140000Ft
8. Árérzékeny vagy? - nem
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? - Ha az utángyártott jó minőségű, akkor az is megfelel.Remélem ezek alapján tudtok jó minőségű, nagy garanciaidővel rendelkező nyomtatót ajánlani.
-
PociAti
őstag
válasz
attilav2 #13447 üzenetére
Nem volt szerencsém ehhez a HP-hoz, hasonló amazonos értékeléssel rendelkeznek. Ha jól tudom Brothernél a két hasonló számú gép ugyan az, csak a magasabb számú készülék a multi kereskedéseknek szánt verzió.
Helyedben inkább a Brother DCP-1622WE (1623WE) felé kacsintgatnék, az is most 35.000 Ft, hozzá való gyári toner 6500 Ft, és 1500 oldalra elegendő (4,3 Ft/o.). -
attilav2
őstag
Sziasztok!
Olcsó multifunkciós lézernyomtatót keresünk otthoni használatra, olyan 30-35k körül.
Ezeket néztem:
HP LaserJet M28a, Brother DCP-1512E, Brother DCP 1510E
A Brother-ekre 3 év a gari, a HP-ra csak 1, ebből az jön le hogy a Brother jobban megéri. Mindegyik ~30k körül van.
Mi a különbség a DCP-1512E és a DCP 1510E között?Mit ajánlanátok? Amiket felsoroltam nyomtatók azok megbízhatóak?
-
zsozsesz77
újonc
válasz
PociAti #13445 üzenetére
Köszönöm!
Valószínű tényleg nem veszek semmit mert a tintasugaras még ha olcsóbb is,56000 x beszárad a fej olyan ritkán használnám.Ezért gondoltam lézerre,én is láttam,hogy milyen drágák de azok mind wifis meg kétoldalas stb.Gondoltam talán létezik valami tök egyszerű olcsóbb készűlék.
Bocs ha hülyeséget kérdeztem,köszönöm mégegyszer! -
PociAti
őstag
válasz
zsozsesz77 #13444 üzenetére
Azt ajánlanám, ne vegyél nyomtatót.
Árukereső:
A/3A3-as nyomtatók, lézer, színes.300.000 Ft fölött kezdődnek. Ennek a weben utánanézni kb. 1 perc volt, a hozzászólást megírni eddig 3 perc, és eleve kódolva van, hogy felesleges munka volt, mert ebből nem lesz nyomtató vásárlás.
Kb. 2 év múlva lejárna a jótállás és szavatosság, az alatt az idő alatt 100 oldalt nyomtatnál ki. Laponként 3.000 Ft-oda kerülne. Minősége messze elmaradna a fotóminőségtől.
Ennél még a is olcsóbb lenne, ha egyenként hívatnád elő őket egy fotólaborban, és futár hozná házhoz.
Vagy ha havi adagokat nyomtattatnál egybe, és taxival mennél el érte.Ezekhez képest a tintás nyomtatók aprópénzbe kerülnek, és még a fotó minőséghez is közelebb állnak.
-
zsozsesz77
újonc
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék vásárolni.Kritériumok:
-Szines nyomtatás
-egyoldalas
-ha lehet A/3-as méret
-semmi plusz szolgáltatás
-Nagyon ritkán(havonta)és nagyon keveset(3-4lap)nyomtatnék vele.Teljesen kezdő vagyok,sosem volt nyomtatóm.Ódáig eljutottam,hogy aki keveset nyomtat annak jobb a lézer,viszont azt is olvastam,hogy szines nyomat esetén a minőség elmarad a tintasugaras nyomtatóhoz képest.Ez a minőségi különbség mennyire látványos?Nekem megközelítőleg fotó minőség kellene ha ez egyáltalán lehetséges!
Ezek fényében mit ajánlanátok?Köszönöm!
-
PociAti
őstag
válasz
tomy_cz #13441 üzenetére
Felelősségteljesen nem tudnék modellt ajánlani. Sajnos még útirányt se, mint pl. az otthoni célra szánt nyomtatóknál.
Irodai gépek piaca sokkal jobban szét van darabolva, több szereplős (HP, Canon, Epson, Bother mellé jön még a Xerox, Kyocera, Ricoh, Konica Minolta, talán még a Panasonic, Samsung és kevésbé ismert márkák).
Iszonyat kevés embernek van rálátása a teljes palettára, valós tapasztalatokon alapuló összehasonlításról nem is beszélve.Ha mondanék egy konkrét márkát, jogosan feltehetné bárki a kérdést, hogy véletlenszerűen kiválasztott másik 10 modellnél éppen miért jobb? És nem lenne rá hiteles válasz.
-
bitafter
csendes tag
Sziasztok!
Lézer nyomtatót szeretnénk venni. Miért lézer? Van, hogy 1 hónapig nem használjuk. Csak szöveget nyomtatunk, elég fekete-fehér ezért. Fontos követelmény a fenntarthatóság. Biztos, hogy legsűrűbben is heti 1x lenne vele nyomtatva, legritkábban viszont havonta, de minden egyes nyomtatás alkalmával ~1000 oldal kimenne belőle. Kétoldalas nyomtatás fontos, valamint a azért 18 oldal / perc (persze nem kétpoldalasban) illene tudnia. Jó lenne persze ha lenne hálózati csatlakozása (wifi legalább, jobb lenne ethernet), illetve más egyéb dologra nincs igéyn igazából.
Mondanék árat, de nem tudok, legyen mondjuk 50k. Ha ennyiért nem lehet, kérdés mik tudnák kielégíteni az igényeket.
Köszi előre is -
PociAti
őstag
válasz
ocscsaba #13437 üzenetére
Álomvilágban élnek, akik olcsó, autó duplex szkennerrel rendelkező gépet keresnek. Nincsenek tisztában a valós piaci igényekkel, egyes technológiák költségvonzatával.
Kb. mintha valaki kis fogyasztású családi autót keresne, amivel bútort is lehet szállítani. Mert 5 évente egyszer új lakásba szokott költözni.
Én nem új igénynek vélem, hanem tájékozatlanságból eredően a prioritások rossz definiálásának.
Eközben egyre kevesebb papír alapú dokumentummal találkozunk.Irodai felhasználásnál, ahol többen osztozkodnak egy gépen, nagy terhelésre és hatékony munkavégzésre van igény, ott fordul csak elő a duplex ADF.
-
ocscsaba
tag
Én is kerestem kétoldalas (DADF) szkenneres színes lézernyomtatót, de csak a Canon típusokat találtam, ezeket:
Canon i-SENSYS MF635Cx, kb.100eFt, 045 toner, 25eFt/szín, 3 év gar. regisztációval
Canon i-SENSYS MF734Cdx, kb.150eFt, 040 toner, 30eFt/szín, 3 év gar. regisztációval
Canon i-SENSYS MF735Cx, kb.160eFt, 040 toner, 30eFt/szín, 3 év gar. regisztációvalA 70.000,-Ft-os gép mono, amit említettél?
(Most elindult egy új igény, egyre többen keresik a kétoldalas szkenneres nyomtatókat, össze kéne állítani egy ilyen listát is, hogy tudjuk ajánlani!)
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok. Keresek olyan nyomtatót, ami olcsón fenntartható, gyorsan nyomtat és jó minőségben. Elég ha fekete-fehér. 40.000Ft alatti összegért. Köszönöm. Bármilyen hasznos tanács is jöhet.
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Szinte kizárólag szkennelésre keresek olyan hálózati (LAN csatis!) multifunkciós gépet, ami kétoldalas szkennelést is tud, illetve email címre tudja azt küldeni. Fontos lenne, hogy az email címzettek előre megadhatóak legyenek, hogy csak kiválasztani kelljen a műveletkor. A nyomtató/másoló része ritkán lenne használva, ezért talán valamilyen mono lézerre gondoltam.
Kerestem kizárólag hálózati szkennert erre a célra, de elég drágák (br. 120 környéke), lehet, hogy olcsóbb egy multis gép ami szinte csak szkennre lenne használva.Mi lehet a legolcsóbb eszköz ilyen célra ezzel a feltétellel?
Előre is köszi a tanácsot!
-
ocscsaba
tag
válasz
Jodanovich #13431 üzenetére
Brother MFC-L2712DW fekete lézernyomtató, behúzos, kétoldalas nyomtatás, wifis, 3 év gar. idő regisztrációval.
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok, multifunkciós lézer nyomtatót keresek, ami lap adagolós, hogy ne kelljen darabonként szkennelni illetve tud két oldalas nyomtatást. Az nem baj, ha üzemel wifiről is. Tudnátok ajánlani valami tutit?
60 ezer ft ig lehet venni ilyen kritériumoknak megfelelőt? Köszi! -
PociAti
őstag
válasz
jeriko2 #13428 üzenetére
Mindegyik Epson vízbázisú (dye) tintával üzemel.
L3150 az újabb, 103 Ecotank tinta kell bele,
L382-be, L3050-be, L3060-ba pedig T664-es sorozat.
L3150-hez indulásként 8.100 fekete és 6.500 színes oldalra elegendő tintát adnak, másik háromnál a fekete 13.000, színes 6.500 oldal.Mind a 4 nyomtató paramétereiben ugyanaz a nyomtatófejet használja (Epson Micro Piezo™): 180 fekete fúvóka, és 3 × 59 színes fúvóka. Felbontásuk azonos, 5760 × 1440 dpi.
L382-nek csak 600 × 1200 dpi a scannere, a többieké 1200 × 2400 dpi.
Elvileg mindegyiknek 100 lapos a bemeneti tálcája, kimenete 30 lap.
L382-esen csak USB csatlakozás van, L3050 USB + Wi-Fi, L3060 és L3150 USB + Wi-Fi + Wi-Fi Direct.
Brother DCP-T510W szintén vízbázisú tintákat használ. Induló készlet, kb. 6.500 FF, és 5.000 színes oldal.
Fekete 210 fúvóka, és 3 × 70 fúvóka a színekhez. 6000 × 1200 dpi nyomtatására képes. A szkenner felbontása 1200 × 2400. Kicsit nagyobb tálcával rendelkezik, bemeneti papírtálca 150 lap, kimenet 50 lap. Kommunikáció: USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Direct. -
jeriko2
tag
Sziasztok!
Epson EcoTank nyomtatóiról találok valahol valami összehasonlítást, miben különböznek? L3050, L3060, L3150 illetve L382 stb. - nem igazán látok nagy különbséget.
Melyik márka ajánlott jobban, ez vagy Brother (ott DCP 510-et néztem)? Melyiknek mi az előnye / hátránya? -
mrrr74
aktív tag
válasz
ocscsaba #13425 üzenetére
Köszönöm, nem bírtam tovább és megvettem, épp most próbálgatom
Akkor jól választottam.
Viszont ahogy már pár helyen olvastam, beüzemelni csak számítógépen keresztül sikerült, USB kábel nincs a dobozban. Megy telefonról is a nyomtatás, a Brother appján kézzel kellett hozzáadnom a nyomtató IP-jét, mert automatikusan nem ismerte fel, de utána jó lett. -
kezman
őstag
Azért én átgondolnám hogy elég a sima nyomtató vagy multi legyen, nem "nagy" az árkülönbség és sokszor jól jönne a másolás vagy a szkennelés, tapasztalatból írom.
-
timirosicka
tag
Sziasztok.
2 nyomtató közül nem tudok választaniEpson L3050 - ez olcsóbb,a szinek is olcsóbbak bele
Epson L 3150 - ennek szimpatikusabb a szin betöltése.
Köszönöm a válaszokat.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy nyomtatót venni, ezek lennének a preferenciák:
1. Tintás vagy lézer? - lézer
2. Fekete vagy színes? - fekete
3. Mire használnád? - csak szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban) - 0/50 havonta
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - 1 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? - csak nyomtatás
7. Mennyi a keret? - 25.000ft
8. Árérzékeny vagy? - nem
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? - Ha az utángyártott elmegy amennyit ígérnek, akkor az is jó.Tudnátok segíteni, hogy amiket kinéztem jó választás-e? Illetve melyik a jobb, van-e jobb? A wifi nem életbevágó, de ahogy nézem alig emeli az árat és könnyebb lenne tárolni.
- Brother HL-1222WE
- Xerox Phaser 3020Köszönöm,
Alex -
hódmaci
senior tag
válasz
PociAti #13419 üzenetére
Köszönöm.
Ebben az esetben mellőzve lesz a kétoldalas nyomtatás.
Brother DCP-1622WE szkennere milyen? Mármint látom hogy "dpi" meg mit tudom én, de nekem ez nem mond semmit.Itthoni családi fotókat amiket esetleg be szeretnék digitalizálni akkor az elegendő erre a célra? -
PociAti
őstag
válasz
hódmaci #13418 üzenetére
Az Összefoglalóban ajánlott készülékként szerepel a Brother DCP-1622WE, a kétoldalas nyomtatástól eltekintve minden kritériumnak megfelel. 35.000 Ft, alapból 1.500 oldalas tonert adnak hozzá és ugyanez az eredeti toner 6.500 Ft-ért beszerezhető, ami elég korrekt lapköltséget jelent (4,3 Ft/oldal).
Kétoldalas nyomtatásnak kevés lap nyomtatásakor nincs jelentősége (2 vagy 3 lap szinte mindegy).
Sok oldalnál pedig egyszerűen kivitelezhető, szinte minden driver és program tudja ezt. Először a páratlan oldalakat kell kinyomtatni, majd visszatenni a kupac papírt, aztán a páros oldalakat kinyomtatni fordított oldalsorrendben.Például ugyanattól a gyártótól azonos áron van Wi-Fi nélküli nyomtató, de duplexes. Viszont annak etetése eredeti tonerral kétszer olyan drága (8,3 Ft/oldal): Brother DCP-L2512D. A Wi-Fi-s (DCP-L2532DW) már éppen keret fölött van. Úri mulatság a duplex nyomtatás. Az Árukereső szerint nem és létezik a kívánalmaidnak megfelelő nyomtató azon az áron.
Ja, és majdnem lefelejtettem: 3 év garancia van rá.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok venni szeretnék egy nyomtatót.Tudnátok segíteni?
1 lézer
2 fekete
3 szöveg, színezők (kisgyereknek), dokumentumok, feladatlapok
4 0-20 lap/ hónap
5 10-30 nap állás
6 szkenner (fotók olvasása ritkán), wifi,
7 40-45eft
8 új
9 linux, windows támogatás
10 két oldal nyomtatás
11 itthoni használatra12 még ők fizetnek/lap
-
PociAti
őstag
válasz
jeriko2 #13416 üzenetére
Azzal kellene kezdeni, milyen rendszerű fejről van szó.
Epson és Brother tintás nyomtatók megbízhatóak, mindkettőről tudom, hogy Linux alatt jól működnek. De az ismert nagy cégek mindegyikéhez van olyan általános driver, amivel valószínűleg működni fog.
Lásd ezt az oldalt Finding Linux Compatible Printers 2019Nem sokkal 30 fölött kezdődnek a kicsit nagyobb kapacitású nyomtatók. Bőséges a kínálat, igényeiddel kell tisztában lenni, és találni fogsz valami jót.
-
jeriko2
tag
Két kérdés:
1) Tisztított már valaki komolyabban tintasugaras nyomtató fejet? Ha igen, hogyan és milyen sikerrel?
2) Linux alá milyen színes tintasugaras nyomtatót érdemes venni (lehetőleg minél olcsóbb megoldás érdekelne - max 50eFt)
-
Varshi
aktív tag
válasz
Citroware #13412 üzenetére
"Már elgondolkodtam azon is, hogy megtartom az elromlott olvasófejes nyomtatóm, "
Én mindenképp ezzel kezdeném.
Ha meg esetleg kell(het) valaha is hirtelen nyomtatni fekete-fehér (a színes nem szokott kelleni *azonnal*), akkor 10-20-ért egy kis mono lézer nyomtatót, és az hónpakig elvan a polcon is, nem szárad be.
Extra igényekre meg ott vannak a szalonok. -
válasz
PociAti #13411 üzenetére
Én is drágának találom, de ezek voltak a legolcsóbb példányok, ha kiveszem a Wi-Fit és a kétoldalas funkciót, akkor is 60k-nál kezdődik a legolcsóbb típus. - Színes kell!
Már elgondolkodtam azon is, hogy megtartom az elromlott olvasófejes nyomtatóm, mert szkennelni tud, amikor pedig nyomtatni akarok, elmegyek a legközelebbi fénymásoló kft irodájához hogy nyomtassanak nekem. -
PociAti
őstag
válasz
Citroware #13409 üzenetére
Most látom, idő közben írtál egy újabb hozzászólást.
Meglep, hogy 8 év alatt kb. 2.000 oldal kinyomtatására ekkora nagy összeget szánsz.
Havi legfeljebb 20 oldal esetén a duplex funkció is luxusnak tűnik.
Szokatlan az értékrended, ezért inkább azt mondom nem tudok segíteni, nem tudnám eltalálni mi fontos és mi nem annyira. -
PociAti
őstag
válasz
Citroware #13408 üzenetére
Átlagos havi nyomtatás legfeljebb 20, így évente 240 oldal, 8 év alatt 1.920 oldal.
Igen, erre a mennyiségre simán bevállalható a lézer (vagy LED) nyomtató.A gyári kellékanyaggal kb. le is fednéd a garanciális időt, utána pedig valószínűleg ki lehetne próbálni az utángyártott tonert, mert a belépő szintű lézerek esetén az eredeti kellékanyag ára megközelítően azonos a nyomtató árával.
Az árukereső alapján a szkenner +15-20.000 különbséget jelent.
A listák elején van pár Samsung, őket csak amiatt nem ajánlanám, mert másfél évvel ezelőtt a Samsung eladta a nyomtató üzletágát. Későbbiekben ez problémát okozhat.
Amibe egy alap multis lézer/LED kerül, annyi pénzből 2 db akciós Brother DCP-J100-at lehet venni (Kicsivel 30.000 fölött szokás árulni.) Induló készlet 2.400 oldalra elegendő, és 3 év garancia van rá.
Epson WorkForce WF-2510WF nyomtatóból meg kb. hármat, de ennél rövidebb a garancia, és az induló tintakészlet is jóval kevesebb. Egy kalkulációt talán ez is megér. -
Melyiket választanátok a kettő közül?
HP Color LaserJet Pro M281fdn - 90k
Canon i-SENSYS MF633Cdw - 80kAhogy látom, a színes, szkenneres lézernyomtatók 60k fölött kezdődnek... azért ezeket néztem ki, mert ezekben van Wi-Fi és automatikus kétoldalas nyomtatás is.
-
válasz
Citroware #13401 üzenetére
Mivel nem kaptam választ, kiegészítésként adok információt.
- ár nem fontos, csak jó legyen, megbízható, ne romoljon el, minél kevesebbet kelljen foglalkoznom a karbantartásával, fenntartásával és ne csak 2-3 évig működjön, hanem 5-10
- legyen rajta szkenner
- színes kell
- ritkán fogok nyomtatni, lesz olyan hogy hónapokig sem, de amikor igen, azok jó minőségű nyomtatások legyenek (előfordulhat, hogy egyszerre akár 50 oldalt is nyomtatni kell, aztán hónapokig megint semmi)
- átlagosan havi 20 oldalnál biztosan nem lenne több - lehet olyan hónap, amelyikben 100, aztán több olyan hónap, amikor egyet semJól gondolom, hogy ilyen igényekre inkább lézernyomtató kellene?
-
kezman
őstag
Üdv, én is beruháztam egy ilyenre,(DCP 1622WE) a wifi beállítás nálam két másodperc alatt meg volt, igaz USB kábelt használtam a beállításhoz, bekapcsoláskor nálam nem nyomtat teszt oldalt, valamit el állítottál szerintem, hát zaj nélkül nem igazán működik, a tintasugarasnak sokkal nagyobb a zajszintje, tapasztalatból tudom, minden megoldása flottul működik, szkennel, másol, nyomtat, habár azt írták leírásba hogy telefonról nem működik de nálam az is tökéletesen megy, be regisztráltam a Brother oldalon, így meg van a 3 év gari, eddig elégedett vagyok.
-
ocscsaba
tag
válasz
kerekes.pter #13405 üzenetére
eco
-
kerekes.pter
csendes tag
sziasztok
canon pgi-570-es patronhoz milyen festéket ajánlatok?
köszi a választ
-
ocscsaba
tag
válasz
e_david #13403 üzenetére
Szerintem a Bother, 5,30 ft egy A4-es 5% lefedettségű oldal. A duplex megoldás drága. Egyébként van manuális kétoldalas nyomtatási lehetőség minden gépnél. Nyomtatom az első, azaz páratlan oldalakat, aztán a a sorba rendezett másik oldalpár is. Itt trükközni kell az oldalak sorba rendezésénél.Ha nem kell sokat egyszerre nyomtatni, akkor ez lehet a megoldás. Egyébként lehet bizonyos internetes oldalakon a piaci ár feléért is papírt kapni, csak utána kell nézni. Én sem teszem másként, féláron lehet tökmindegy, milyen másolópapírt kapni. Eredeti toner 8000,-Ft alatt van.
Ha tanulni akar valaki egyetemen több évig, akkor ez 3 évig garanciálisan megoldás, aztán jön majd egy úhjabb gép.
Ma egy nyomtatógép, akár tintasugaras, akár lézeres, kb. 3 évig tart. -
e_david
tag
Sziasztok!
Nyomtatóvásárlás előtt állok. Segítséget kérnék a döntéshez.
1. Tintás vagy lézer?
- Lézer
2. Fekete vagy színes?
- Fekete
3. Mire használnád?
- Dokumentumok, számlák, feladatlapok
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
- Havi 200-300 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
- ?
6. Milyen funkciókat vársz el?
- Scanner, wifi, kétoldalas (ez feleségem becsípődése, de megpróbálom lebeszélni róla
7. Mennyi a keret?
- 40.000-45.000
8. Árérzékeny vagy?
- Igen, érdekel a legolcsóbb is, de ha kell és megéri elmegyek a felső határig is.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
- Lehet utángyártott, ha jó minőségű.Ami még fontos szempont az a garancia. Minium 2 év, de inkább 3.
Néztem két Brothert: [DCP-1622WE], [DCP-L2532DW]
Ezt a samsungot: [SL-M2070W]
És ezt a Xerox-ot: [Workcentre-3025v-BI]Melyiket ajánlanátok akár a felsoroltakon kívül is?
-
atala
Topikgazda
válasz
Kecsotam #13400 üzenetére
Én 1-2 hetente csinálok egy fúvóka tesztet, függetlenül attól, hogy mennyit nyomtatok vele. Sokszor észre sem veszi az ember csak amikor már több fúvóka eltömődött, akkor meg már lehet, hogy nem lehet 100%-osan kitisztítani.
Ha majd többet használtad, légyszi írd meg a véleményedet itt a fórumon.
-
Sziasztok!
Vettem kb. 3 éve egy Canon MG6850-et, sok baj volt vele, először a papíradagoló szakította szét a papírokat, most az írófej romlott el és nem éri meg megjavíttatni.
Emellett van egy MP550-esem, ami 12 éves és még mindig hibátlanul működik. Mindkettő esetében utángyártott patronokra tértem rá már az elején.
Kellene valami normális nyomtató, ami megbízható, mert ez a gagyi Canon széria nem kell, pedig már mielőtt vettem volna, akkor is mondták, hogy sok baj szokott lenni vele. Én magam is követtem el hibát, hogy nem nyomtattam minden hónapban, de a réginek még így sincs baja.
Ötletek? Milyen típust ajánlanátok? Ez majdnem 40k-ba került, többet is hajlandó vagyok rááldozni, csak jó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest