- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
-
őstag
válasz Brian_GT #22104 üzenetére
Alapvetően neked kell tudni mire van szükséged, hardverben nyilván nem lesz olyan erős egy csúcs üzleti gép mint egy consumer. De strapabíróbb, halkabb jobb hűtésű és minden tekintetben jobb gép lesz ha nem csak a tiszta teljesítmény/ár értéket nézed.
Amit linkeltem arról azt kell tudni hogy a dell kifutó csúcs üzleti workstation gépe. Ezért most nem igazán fizetnéd meg a név árát. Szerintem ebben itt elég nagy egyetértés van.
-
hippohopp
csendes tag
válasz Brian_GT #4090 üzenetére
1,
GT630=GT540 Fogták, átnevezték, talán valami kis finomítás a driverben, de tök ugyanaz.
2,
Kepler 640től felfelé, szóval GT640M, GT650M és GTX660M. 670M viszont már Fermis, de 680M megint kepleres.
GCN csippes kártyát még nem nagyon lehet kapni, de az 7730-tól felfelé.
3,
i3 szerintem elég 640M-ig utána már kellhet az i5.
4,
4 giga kell
5,
Szerintem alsó kategóriában Ő a király, annak ellenére, hogy sajnos folyton pörög a Radeon, nem tudsz váltani a két kártya között.200-230e között ez éri meg a legjobban:
[link]Alacsony fogyasztású i5 valahol a sima i3 szintjén van, szóval elég a VGAhoz.
negyedes:
[link]Valahol a i3-2350 körül van.
M5 Acerről még annyit, hogy több helyen is szidják a melegedés és a nagyon gyenge kijelző miatt.. Viszont minden másban okés
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Brian_GT #4066 üzenetére
Youtube-ra én is készíthetnék olyan videót, hogy Atom-os IGP-n mennek a csillivilli játékok... Én nem nagyon hiszek a youtube-os videóknak, láttam már egykét hazugságot.
Aztán.
NBC-s sorrendet se vedd készpénznek, Intel és AMD processzorok összehasonlítására nem éppen alkalmas, de a sorrendiség a GPU-knál sem egyértelmű. Lényeg, hogy ebben az árkategóriában már egy i3 is kihajt szinte mindent, GPU-nál fps-t kell nézni.
Aztán.
Acer Aspire-t nem éppen érdemes venni, mert lesz nála jobb, az ennyiért adott értelmes Asus gép már kifutott, egyelőre lehet várni újabbra.
GT630M-et pedig kapsz már 130k-ért, 200k-ért ez a teljesítmény már nem az igazi...Ja, ha hónapok múlva lesz, akkor nem teljesen mérvadó, hogy mit és mennyiért adnak most.
Ha játszani szeretnél, Kepler vagy GCN alá már szerintem nem érdemes menni, 200k körül pedig illene majd találni.
Német billentyűzet magyarral megegyező kiosztású.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Laptopok alkatrésznek
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest